söndag 8 maj 2016 - 08:30

NI HÅLLER VÄL TUMMARNA?

Jag har varit i Helsingfors och haft efterlängtad tid med tjejerna, igår repade jag åter igen i Karis och idag är jag på väg till Tammerfors efter en landning på si så där 12 h i Åbo. Vad nalkas nu? Jo, audition.

Igår var jag ett nervvrak. Ni vet monstret med känslorna utanpå som smäller i dörrar? Jo. Just ett sånt. Det är så olika på gångerna det där med nervositet före auditon. Får jag bara sjunga så har jag mitt på det torra och nerverna är hanterbara. Har liksom lärt mig. Men om det ska dansas, och dessutom ske gallring på basen av en dansaudition, då bannemej vill jag skita på mig.

Jag har tränat mycket dans och gått på måååånga dansklasser. Älskar att dansa. Men det gör mig inte till en dansare. Jag kan liksom fake it til I make it. En sångare som kan röra på sig. Men idag är jag rädd att det inte räcker långa vägar. Bah. Tar jag mig vidare till sångdelen är jag nöjd. Ni håller väl tummarna?

image11Bild från Sound of Music repetitionerna i torsdags

måndag 21 mars 2016 - 19:55

OCH HUR VAR DET?

Jag tog mig till teatern. Efter tågbyten i Kyrkslätt å sökande efter rätt buss i Esbo. Jag var en timme på förhand, vilket nästan är lite för länge att sitta och vänta och vara nervös. Föredrar helre att face the fear direkt utan behöva tänka på de så mycket. Men där satt jag. Småpratade med bekanta och svor över att jag inte tänkt på att ta med noter till en extra sång ifall de skulle ha velat höra något annat.

Sen blev det min tur. Jag hade bra feelis när jag gick in. Försökte mig på ett hurttigt hej som skulle etablera min personlighet i juryns hjärtan. Man ska ta vara på varje sekund av de där 3 minuterna man får. Nåväl, där satt en teaterchef jag sedan förut känner, regissören som är så där halvbekant och manusförfattaren som jag träffade i fredags. Och några till. Och bam, där försvann nerverna. Det här skulle bli kul!

Sen sjöng jag min sång, och de gillade låtvalet. Regissören ville höra något annat också (damn you sarah som inte tar med extra noter!!!) så jag klämde till med en låt från Sugar (ja menar jag har inte hur många sånger som helst på finska på lager i mitt huvve) och lite powermusikal för att de ville höra nåt fult. Regissören sa att det var fult, men ändå vackert. Vet inte om det är bra eller inte.

Sen tog jag min monolog. Det gick riktigt bra tror jag. Främst för att juryn var så himla chill. Man behövde liksom inte vara rädd eller skärrad eller knäskakig. Efter det pratade vi lite om musikalen och att de söker enbart roller. Mittiallt var allt över och jag stod ute i det där kalla vänterummet igen. It was over. Done. Och jag klappade mig själv på huvvet. Sen satte jag mej ner och väntade på Minna och Isak som skulle hämta mig för playdate. Att avsluta en auditiondag med att få leka med en 1,5 åring var ändå dagens bästa.

Aj jo. Glömde säga att just innan jag skulle gå in så sprack mina byxor i grenen. Just my luck!

image38

måndag 21 mars 2016 - 13:00

AUDITIONDAGS, IGEN

Auditiondags, igen. Precis så här är det i denna branch. Man ska alltid vara på allerten och söka sig fram lite här och där. Denna gång bär det av till Esbo och Espoon Kaupunginteatteri. Får se va det här blir till! Ska sjunga Romanssi och köra en monolog på finska ur Sugar. Kör safe denna gång. Och hoppas på att stjärnorna i håret från Snapchat hänger med. Håll tummarna!

image37

 

 

fredag 4 december 2015 - 19:45

POST-AUDITION TANKAR

Alltid samma konstiga orefererbara känsla efter en audition. Väl där i strålkastarljuset (eller som idag, i ett klassrum) går tiden så snabbt att man knappt hinner tänka på att energia upp sig eller sträcka på sig. Man ska liksom duga med noll tid att känna sig säker på vad man gör. Man ska bara leverera. Felfritt helst.

Och sen ska man vänta. Vänta på att dom bestämmer sig. Och det mina vänner.. Det är väldans olidligt. Kan ni tänka er hur många tankar man hinner tänka där emellan? Och hur många plan b man hinner hitta på.

För det, det blir min räddning. Att fokusera på annat. Annars skulle jag gå runt med migränen som lämnar hos mig som på beställning varje gång jag gjort audition. Migränen måste ha nåt att göra med att jag 1. spänner mig som en idiot 2. glömmer bort att äta pga av nervositet 3. glömmer ännumer bort att dricka 4. koncentrerar och fokuserar mig som aldrig förr. Men ja, tillbaka till plan b. Jag måste ha en sån för att undgå eliminering. För att rädda mitt psyke i väntan på besked.

Så nu måste jag komma på en. Om
Jag inte gör sommarteater nästa sommar så kan jag

  • Försöka hitta jobb i Åbo
  • Chilla i Vasa (skulle på ett sätt vilja våga mig därifrån i sommar, hänger där varje sommar)
  • Chilla i Åbo
  • Söka jobb utomlands

Typ. Äh. Jag vet int! Har ni tips på vad jag skulle kunna hitta på med mitt liv i sommar? Någon som gjort nåt galet? Något tips på självutvecklande sommaraktiviteter?

image28

fredag 4 december 2015 - 16:16

CALLBACK DAGS! OCH TOTALT GENOMBLÖT.

Hej från ett tåg till.. Nåt som börjar på K. Karis! Och jag ska på ett såkallat callback. Min förra audition gick tydligen finemang, för nu ska jag tillbaka. Känns jättenajs för att vara ärlig. Det som känns mindre najs är att det totalt spöregna påvägen till tågstation och jag hade lite tidsbrist så jag tog cykeln. Jag är alltså helt genomblöt at the moment. Sitter med vessapapper instoppat längs benen på byxorna för att de ska suga upp lite av vattnet så att det kanske torkar. Och min audition-look är totalförstörd. Om jag får det här jobbet är det iaf inte på grund av mina looks haha!

Vad ska jag göra callback för då? Jo. Den som är klipsk kan ju googla fram det. Vad är nära Karis? Och man gör det på sommaren. Och det är för rollen vars namn följer efter how do you solve a problem like ... Eller det som Tony sjunger om i en helt annan musikal. För henne ska jag nu göra callback. Får se hur det går! Pirrigt!

söndag 15 november 2015 - 08:57

AUDITION HERE I COME AGAIN

Jaa hörni, no pain no gain. Idag är det auditiondags igen. Står just nu och väntar på tåget. Spännande känns det. Mest för att man inte riktigt vet vad dagen kommer gå ut på. Men ska försöka keep my calm, sjunga vackert om höga berg och sjungande dalar (där fick ni en ledtråd haha) och ha energin på topp!

Jag tänker bestämma mig för, här och nu, att väljer dom inte mig så beror det på att dom vill ha nåt helt annat än en 160 cm lång Sundombo. Så får det bli!

image11

image12

image13

lördag 7 mars 2015 - 19:40

HUR GICK DET SEN DÅ?

Jamen hur gick det då? Jo, jag fick prova smink, kostym och peruk. de sökte karaktärer ur Frozen och jag fick full Anna mundering. Det kändes faktist lite som julafton, så himla häftigt att klä ut sig till prinsessa. Fastän man är 25 år! 

 

Inom disney-casting är det väldigt viktigt med exakta mått och exakta karaktärsdrag. När jag hade på mig hela munderingen tyckte dom att mina ansiktsdrag förändrades, att det de hade sett innan av Anna inte var lika starkt. Därmed fick jag inte jobbet. Puh! 

 

Det är inte det att jag inte skulle vilja göra roll på Disneyland. Mer än gärna! Men det var lite fel timing sådär livsmässigt. Luckan i kalendern 

är nämligen inte så stor. Om jag skulle fått jobbet skulle jag varit tvungen att välja mellan disney och ett annat jobb som jag redan skrivit på kontrakt för. Och valet skulle ha varit svårt, men fortfarande hade jag ett redan påskrivet kontrakt. Och därmed är den diskussionen över. Nu känner jag mig lättad (inte ofta man känner så efter ett nej) och kan se framemot mitt nya äventyr som börjar om ca en månad. Ska berätta mer om det senare!

 

Nu ska jag äta fafas.

image21

lördag 7 mars 2015 - 14:20

AUDITION UPDATE

Well, well, well. Jag lovade ju att ni skulle få vara med på äventyr idag.  Inte visste jag att det skulle bli så här spännande! Väl på plats blev jag chockad över mängden människor. Långt över hundra personer hade tydligen tänkt samma som mig. Nu just har vi lunchpaus, och jag har tagit mig igenom improvisationsdelen, dansdelen och val av face-characters. Vi är bara några få kvar! Under 10 liksom. Och nu väntar kostym och perukprovning. Jag hoppas lite att perukerna inte passar, för jag har verkligen inte tänkt igenom det här med att flytta till Paris? Say what liksom. Nu tycker ni säkert att det här låter knasigt och otacksamt men jag hade inte riktigt tänkt gå vidare så här långt i auditionprocessen. Det funkar liksom så att man faller bort efter varje moment. Men icke den här sessan, för här sitter jag nu med blandade känslor. Hur sjukt kul skulle det inte vara att få agera prinsessa (bland annat) på Disneyland Paris? Oj huhhu hörni.

 

Känslan just nu: superglad och förvirrad och lite arg på mig själv för att jag sätter mig själv i såna härna situationer helt självmant.

 

image17

image18Alltså liksom eeeehm vad händer?

lördag 7 mars 2015 - 07:21

AUDITIONDAGS!

Godmorgon från ett tåg mot Helsingfors. Idag tänkte jag att ni skulle få följa med på äventyr. Det är nämligen dags för audition! Och en ganska speciell en. Jag vet själv inte riktit helt vad jag håller på med men när Disneyland Paris äntligen kommer till Finland och håller uttagningar för disneyprinsessor så måste man ju söka, fastän man nästan inte ens kan ta emot jobb om det skulle erbjudas (schemat här ett år framöver är lite fullspäckat). Men I figured att det här har jag ju herregud fantiserat om sedan jag var bebis, så jag kan liksom inte inte söka! Jag har ingen aning om vad dagen kommer att ha att erbjuda, men det gör det hela lite mer spännande. Det är ett open call, ingen anmälan i förväg utan man går bara in och anmäler sig där och då.

 

Så här sitter jag nu och tågar, med disneypirr i magen och Part of your world i hörlurarna. Får se nu om det blir nån disneyprinsessa av mej!

 

image12

image13