tisdag 30 augusti 2016 - 09:22

DET SISTA AV SOMMAREN 2016

Jag fattar om ni inte riktigt hänger med i svängarna. Det gör inte jag heller. Därför kan det vara rätt bra att ha en blogg var man kan dokumentera vad man gör. Liksom deklarera för själen vad man fått vara med om. Och var. Var är alltid mitt största problem. Flänger runt som en idiot på stödhjul. 

Deklaration, begin.

Någonstans i maj gjorde jag min sista föreställning av Sugar i Tammerfors. Då startade också slutspurten av repetitionerna av Sound of Music. Jag rände av och an mellan Åbo och Tammerfors. Fick min gradu färdig, klar, finito och tryckt. Kände mig stolt.

Juni kom och före midsommar hade vi premiär. Midsommaren firades i Rimito med Wille, hans trillingbror Emil och svärfar. Var en sväng hemma i Vasa också, och firade morfar och hälsade på famillj och vänner.

Föreställningar, föreställningar, föreställningar juli ut. Firade min kusin och hans brud Sandra på deras bröllop. Dansade på Ollis med syster, pojkvän och vänner. Försökte njuta av att fira sommar Åbo, men sist och slutligen blev det inte så mycket zen-tid där.

Den fjärde augusti hade vi sista föreställningen av Sound of Music. Jag har lovat och ska berätta mer om känslorna kring det. Ett inlägg är på kommande. Men sen då? Jo, utan att sova begav jag mig från slutfest till Vasa på Danni och Özgurs bröllop. Söndag dag hoppade jag på tåget till Helsingfors och flög till Oslo med Josefine och Antonia, men den resan har ni ju sett biler på redan. Kom tillbaka till Finland fredagkväll och tog en detour in till Helsingfors och Arabia för att se till så min syster hade hamnat rätt i sin nya lägenhet. Efter en nattbuss hem till Åbo var det plattfall i soffan hela lördag. Efter det följde söndagsaudition, och måndag hälsade jag på Beata i Skomakarböle. Tisdag hem till Vasa och LOMA! 

Har alltså fått tillbringa senaste dryga två veckorna hemma. Vilket har varit underbart. Inte alls så avslappnande som jag hade lovat mig själv (kommer alltid på tusen saker som man både vill och måste göra), men ändå underbart. Har hängt på skären med mamma och pappa, syster + pojkvän + Wille som joinade. Har gått på Sevendays sommarfest på Faros. Har spelat kortspel och druckit vin och bastat. Ätit på Raawka. Ätit Magokoro. Ätit. Inte alls tränat. Fixat babyshower för Petronella och Markus. Metat fisk från bryggan. Hjälpt Josefine och Niko ordna förlovnings + examensfest och slutligen firat dem med dunder och brak. Sjöng på nåt bröllop där emellan.

Och vet ni vet jag är nu? Jo, på båten till Åland. Häshtäg det gäller att aldrig sitta still. 

image75

image76

image77

image789,9 hästarn ute på spegelblanka Utteröfjärden

image79Babyshower för Petronella och Markus hemma hos oss i Sundom

image80

Naked choklad-kaka. Hittade det fenomenala receptet härifrån.

image81

Josefine

image82

image83

Beundrar den härliga kvällshimlen på Granö, innan bastu.

image84

Österbotten vs. Nyland på Josefines och Nikos förlovningsfest i lördags. Och vilken fest det var!

image85Wille skuttar på Söderfjärden, innan avfärd mot Åbo.

måndag 22 augusti 2016 - 13:36

SKÄREN-BOUND

Jag hittade lugnet. Och min pojkvän hämtade jag från Vasa tågstation i lördags. Och vi har bara hängt här på skären. Och det är det vi ska göra, hela veckan. 

Och jag försöker sadla om från att vara musikalartist till att vara nästan färdig talterapeut. Det känns lite höstigt. Inte alls jättefel. Någongång någonstans ska jag sluta skilja på mina yrken så himla mycket. Någongång någonstans ska jag vara båda utan krusiduller och konstigheter.

image72

image73

tisdag 2 augusti 2016 - 14:55

29 JULI - 1 AUGUSTI

Fredag

Jag och Wille satte oss på tåget till Vasa på eftermiddagen och var framme vid 20 tiden. Då gick vi raka vägen till Sannah och Victor i Vöråstan och fick varsitt sangria-glas i handen. Härligt! Erika anslöt sig och vi hade samkväm tills det var dags att gå till Ollis för att lyssna på husbändet var Victor spelar trummor. Rebecca, Sophia, Axel och Mira joinade snenare och ja, oja vilken helkväll det blev. Shots å allt. Den här bilden tog jag nånstans på torget påväg till Holland-kiosken var vi beställde ostfickor som nattmat.

image

 

Lördag

Vaknade med lätt baksmälla. Hups. Men vad gör det när man haft the time of my life! Jag och Sannah övade lite inför sången vi skulle sjunga på vigseln och fixade oss för bröllop. Vår kusin Björn gifte sig i Lappfjärd med sin Sandra. Superkul att få gå på fest hela familjen!

image2

image3

image4

image5

image6

image7

Söndag

Var man om möjligt ännu tröttare. Men innan åskvädret slog till hann jag och Wille ta ekan och ro en bit. Sen satt vi och tittade på naturens under när det drog över oss på skären och åt nygräddade vofflor med nyplockade hallon.

image8

Måndag

Förmiddagen hängde jag på skären med mamma och pappa, och eftermiddagen i stan med Petronella och Sophia med familjer. Så mycket kärlek! Ah. Vasa I love you. Och sen blev det cruise med Rebecca och lite Bocks. Ja, kärlek.

image9

onsdag 29 juni 2016 - 10:43

ÅBO-VASA-KARIS

Hade två dagar ledigt, så jag satte mej på tåget hem till Vasa på måndag morgon. Snabbvisit, men ack så behövligt. Men nu sitter jag här på tåget tillbaka till södern igen. Har föreställning ikväll, och det har utlovats bra väder och full läktare. Själv är hela jag, hud, hår och läppar torra som Saharaöknen. Var tvungen att springa via Cittare efter ett nytt läppomada och nån resque-hårkur som bara hjälper i sinnet.

image99

 

Hemma i Vasa har jag umgåtts med mins kära. Det blev som sagt superhastigt men jag hann med lunch på Raawka (looove) med Sannah och Petronella, och moffas 75-års kalas, hälsa på fammo på Carl och Carolina och vara på skären med pappa och mamma. Vi åkte lite båt igår kväll! Och så har jag bebismyst med Anna och Vilmer, och Sophia och världens bästa ettåriga Nike och Petronella och hennes fina fina gravidmage. Det är en härlig tid att leva i just nu med så många nära som bildar familjer! 

 

Jag måste komma tillbaka snarast. I mitten av juli ses vi igen. You and me Vasa.

image101

image102

image103

torsdag 2 juni 2016 - 15:35

VINTERKLÅDDIN TAGEN

Här åker jag av och an mellan Åbo och Karis. Det är ungefär det jag gör nu om dagarna. Och går på roliga svettiga gym-pass. Idag skulle ni sett mig efter power-cardio, har aldrig sett en så livslevande röd tomat indränkt i svett förut. Härligt! Idag cyklade jag även iväg till Uittamo och tog mig det där berömda första doppet. Det var alldeles underbart! Älskar att simma och vara ett vattendjur. Vatten är helt klart mitt element. Därav brukar vinterklåddin tas redan i april. Men icke det här året. Nåväl, nu är den borta!

 

Idag gjorde även VBL en intervju med mig angående sommarteatern, rollen som Maria och det att jag snart även är färdig talterapeut. Ska bli intressant att läsa! Kommer snart i en postlåda eller en webb nära dig. 

 

Nu, ska jag försätta svettas på scen. Puss på er och tack för att ni läser min blogg. Voff!

image

tisdag 26 april 2016 - 12:55

AFTER WASA

Är snart hemma i Åbo igen. Hemma hos min pojkvän och min gradu. Känner hur flunssan vill äta upp mig men det får den inte för bannemej det hinns inte riktigt med. Imorgon åker jag till Tammerfors för Sugar-vecka (nästsista sådana) och söndag vill jag fira första maj i Åbo och onsdag nästa vecka har vi Songs for a new world i Tammerfors och sen torsdag övningar i Raseborg och fredag blir det tjejhäng i Helsingfors och lördag repetitioner i Raseborg igen och söndag audition i Tammerfors. Ja, ni hör ju.

Därför är det bra att ha fått vara hemma på skären och i Vasa för att njuta av sånt här. Älskade familj och vänner, ni äro mitt liv och jag åker gärna om möjligt ännumera tåg för att få njuta av tid tillsammans med er! Å skären, there is no place like you.

image42

image43

image44

söndag 24 april 2016 - 10:27

SPONTAN ÄR BARA FÖRNAMNET

Igår kväll efter repetitionerna i Raseborg tittade jag i kalendern och konstaterade att hell yeah jag är ledig söndag och måndag. Varför åker jag inte hem? Jag åker hem. Så imorse satt jag mig på ett tåg till Vasa, och snart är jag där och kramar om alla nära och kära. Perfekt! Vasa, I'm coming home!

image40

Igår hade vi sångrep i Raseborg. Det gick faktist jättebra! Jag blir så kär i hela Sound of Music. Musiken (även fast jag har ett litet problem med do re mi, den äter upp min hjärna). Jag blir kär i tanken på den här sommaren. Vi kommer ha så fruktansvärt roligt!

image41

måndag 22 februari 2016 - 15:40

IT WAS NICE TO SEE YOU VASA!

image37

Min farmor och jag. Vi satt och pratade i över en timme, om allt och inget. Hon var så pratglad och orkade sitta uppe medans jag var där. Små stunder av lycka.

image38

Babyshowrade gravidvackra Anna och pyppe i magen. Här posar hon med sin fina blöjtårta!

image39

Gissar magomkrets. Det var faktist Antonia som mäter på bild som vann.

image40

image41

image42

Världens bästa Rebecca och Ninni.

image43

image45

Lördagsdrinkar på Fondis.image46

Smoky goat-burgare och härligt lördagssällskap.image47

Hemma. Ah. Hemma *hjärtemojieögon*.image48

image49

Skogspromenad med mamma på lördag förmiddag. Så otroligt skönt för öronen att få lyssna på tystnad!

torsdag 18 februari 2016 - 22:32

VAD SOM GÖR MIG GLAD?

Att skriva gradu tillsammans med Sophia på Vasa stadsbibliotek för andra dagen i rad. Att sedan skicka iväg gradulinin till handledaren och va en milstolpe närmare färdig. Att babbla om dagen i köket med mamma och pappa. Att ligga i Sundomsoffan och se på tv med pappa. Att se kära vänner över lunch. God fisk. Planera helgen. Att simma i Vasa simhall. Bastu. Min nya primer och att jag nailar smikningen av mina ögonbryn. Och för att inte glömma mina sminkborstar från Ecotool. Att höra Mikki berätta om sina Baliäventyr, och se lyset i ögonen. Och att få sätta handen på Annas mage och känna lillpojkens fot böka omkring. Vasa.

Jag är alltså i Vasa.