fredag 24 juni 2016 - 16:54

Glad midsommar!

Nu har jag och barnen installerat oss på landet. Vi har plockat midsommarbuketten och snart blir det en god midsommarmiddag. 

 

image26

 

I år är det en lite annorlunda midsommar då pappan är på jobb. Men vi firar med mormor och morfar på landet och bra är det också.


image23

 

Midsommarbuketten ser lite annorlunda ut i år då de flesta typiska midsommarblommorna har blommat ut redan.

 

image24

 

Skönt att koppla av på landet! Länge sen vi var här.

torsdag 23 juni 2016 - 06:56

Midsommarklänning (eller att ofta vara ute i sista minuten)

Igår hade vi midsommarfest på jobbet. Kvällen innan beslöt jag mig för att jag "behövde" en ny klänning. Tyget hade jag köpt veckan innan och jag hade en klar bild i huvudet över hur den skulle bli. Och den här gången gick allt "som på Strömsö" och klänningen blev lyckad på alla sätt.

 

image22

Även min "frisyr" är en sistaminutengrej. Tvättar jag håret och låter det självtorka så blir jag ganska krullig.

 

Även detta blogginlägg kom till i sista minuten, för nu måste jag åka på jobb. 

tisdag 21 juni 2016 - 19:23

Boktips sökes!

Jag är så dålig på att läsa nuförtiden! Jag vill så gärna men prioriterar tyvärr ofta annat viktigt och mindre viktigt. Men nu har jag ju en semester på kommande så skulle så gärna läsa iallafall någon/några böcker. 

 

Men jag vill inte börja läsa något trist utan vill genast komma in i boken. Så nu behöver jag er hjälp!

 

Vilken är den/de bästa böckerna du läst på sistone? 

onsdag 15 juni 2016 - 07:38

Sommarpusslet

Hur löser ni med barn i skolåldern sommarpusslet? Alltså sysselsättning för de barn som inte är tillräckligt stora för att vara hemma ensamma hela dagarna då föräldrarna är på jobb. 

 

image19

 

Vi har ju turen att ha en pappa som är hemma mycket nu i sommar. Och de dagarna han inte är hemma och jag är på jobb, så ställer mina snälla föräldrar och min syster upp. 

 

image20

 

Men ni som inte har släkt nära och jobbar stora delar av sommaren. Hur fixar ni det? Sommarläger?

 

image21

 

Berätta gärna hur ni gör och tipsa andra (även om det nu säkert är lite sent i år med tips men det kommer ju nya år)

 

(På bilderna ser ni vår sommarlovspojke som i år igen har förvandlat vårt vedlider till en uppfinningsbod)

 

måndag 13 juni 2016 - 21:11

Ett minne blott..

Ja, vet ni! Nu är byggställningarna ett minne blott! (Eller okej då, en hög med plankor som ska bli bl.a hönshus och trädkoja) Vi har suckat, målat, kämpat och irriterat oss men nu är vi snart i mål med den här renoveringen som tagit oss nästan två år. 

 

image15

 

Målet var att bli klara innan pappan åker på jobb den 21.6 och vi hann med bra marginal! Nu finns det ju ännu massor att städa upp och sånt där smått som måste fixas men det mesta är ändå klart nu och de är en sån lättnad att ingen behöver klättra upp på höga byggställningar mera.

söndag 12 juni 2016 - 12:45

Middag med vänner

Igår kväll hade vi middagsgäster och det blev en riktigt lyckad kväll! Vi vuxna hade trevligt och barnen lekte snällt hela kvällen. Så fint att ha hittat vänner på nära håll som det går så lätt att umgås med!

 

image14

 

Pappan stod (som vanligt) för maten. Det blev bruchetta till förrätt, lasagne till huvudrätt och lakritspannacotta till efterrätt. Och allt var såå gott! Förrätten och efterrätten var dessutom väldigt vackra.


image13

 

 Ha en fortsatt skön söndag!

lördag 11 juni 2016 - 08:55

Godiiiis! (Även det var bättre förr..)

Då jag nu en gång är inne på att allt var bättre förr, så måste jag ju ge mig in på lösgodisdiskussionen. Kommer ni ihåg då man gick till kiosken och köpte godis för fem mark? De billigaste karamellerna kostade 10 penni styck, de mellanstora 20 penni och ville man riktigt satsa på stort så tog man några 50 pennis karkkin i påsen! Allt som oftast blev påsen att kosta 5 mark. (Hur mycket godis får du idag för lite mindre än en euro??) Det var "merkkarin" (som man nästan kvävdes av), bumlingar, läppar, döskallar, remmar, ufon, punchknappar, båtar... "10 såna, 5 såna, 5 såna, 10 såna, och två såna och så två bumlingar!" Och påsen var av den prassliga sorten och det var ytterst viktigt att allt socker som blev kvar i påsen skulle ätas upp då godiset var slut. Sen skulle såklart påsen blåsas upp, knytas ihop och hoppas på så att det smällde ordentligt! Känner ni igen er?

 

Jag minns så bra en gång då jag satsat på stort och köpt en godispåse för hela min veckopeng! (10 mk) Jag hade gått till Ek-Ta (där alla i Ekenäs köpte sitt lösgodis på den tiden) och köpt en stor påse efter musikteorin på fredag eftermiddag och skulle njuta av påsen hela helgen. Men så gick det så tokigt att jag på något sätt tappade min påse på vägen hem (jag hade väl för mycket blockflöjtar i väskan..) Det var verkligen en stor förlust då. 1993 eller något sånt. Då 10 mk var mycket pengar i min värld.

 

image11

 

Vi har numera godisdag här hemma på fredag kväll. Det innebär att barnen äter mat och sen delar de en påse så jämnt det går i var sin skål och ser på en fredagsfilm. Vi har varit så nöjda med det beslutet, tidigare var det lördag förmiddag som gällde. Visserligen efter frukost men jag vet ju själv hur äcklig man känner sig efter socker den tiden på dygnet. Och nu slipper vi gnället om godis tidigt på lördag morgon.  

Vilket lösgodis var din favorit som liten och vad äter du idag? 

fredag 10 juni 2016 - 19:03

Födelsedag!

Idag för en vecka sedan var det min födelsedag! Jag har nu uppnått åldern "halvvägs till sjuttio". Känns ganska konstigt men helt okej faktiskt. Eftersom pappan var på jobb så och det var skolavslutning så blev det inte så mycket firande. Men nu är han hemma, det är fredag igen så nu står han och kokar hollandaise.

 

image9

 

Före det åkte han och storhandlade och jag torkade av hyllorna och flyttade om lite på dom. Ställde t.ex. tavlorna där, såg tavlor på kökshyllor på en bild och tyckte det såg snyggt ut. Allt pastell förutom det ljusgula är bortplockat just nu.

 

image10

 

Presenter känns inte så viktiga mera i den här åldern, men nog blev jag ju såklart glad för en flaska skumpa (som avnjuts ikväll- jag var ursprungligen på väg till Åbo för att inta samma dryck med vänner men eftersom jag varit flunssig hela veckan så orkade jag inte..) en lego friends förpackning som är precis jag (hon syr, bloggar och fotograferar) samt en bra film (som jag redan somnat till denna vecka). Tack!

 

Önskar er en trevlig helg! Skönt med lite ledigt. Är ännu ganska förundrad över att mitt kalasinlägg fick så stor spridning och att mitt besöksantal denna vecka har varit helt galet! Min syster berättade idag att även hennes kollega delat inlägget! (En av många) Tänk att jag äntligen lyckats skriva någonting viktigt!

 

Det här blir nu mest babbel, så nu lämnar jag er och ska umgås lite med min man som står och fixar i köket.

torsdag 9 juni 2016 - 07:05

Varför Paris? Del 8.

Någon kanske har undrat varför jag tjatat på så mycket om Paris hela våren, varför det är en så speiell stad för mig. För det första så tror jag att alla städer behöver minst tre besök för att bli en favoritstad. För det andra så.. Paris. Ja, man måste uppleva allt med de rätta ögonen och ta turistögonen av sig ibland. Nu blev det ganska mycket turistande denna gång, för vi ville ju visa barnen allt på riktigt. Nästa gång (för klart det blir en nästa gång!) ska vi fokusera på andra saker. Men det största orsaken varför vår resa bar av just till Paris var ju för att hälsa på någon som bodde där. Någon som lever sin dröm (för andra gången) och någon som är väldigt viktig för oss.

 

IMG 2932

 

Nåja, dom här såklart! Mina fina föräldrar som tog sitt pick och pack och flydde februarieländet och åkte till sitt andra hem. Nu har dom kommit hem igen, så nu var det läge att berätta att de varit borta så länge. 

 

IMG 2917

 

Så här glada var dom då vi kom! (Och säkert nästan lika glada då vi for, vi kan vara lite stökiga ;-) ) Det har varit så skönt denna gång att ha kontakt med hela familjen via WhatsApp och Instagram. Vi har fått följa med deras vardag och ta del av deras besök.

 

IMG 3182

 

Medan vi var i Paris gjorde vi ju såklart mycket tillsammans. Men det gav oss också möjlighet att lite dela på oss. Jag och pappan kunde t.ex. gå ut i kvällsvärmen några gånger, gå ut och äta utan barn och gå till Louvren i lugn och ro. Barnen fick åka med mormor och morfar och åka roddbåt i en park.

 

IMG 3183

 

Så nu kanske ni förstår också varför jag dragit ut så på den här resan. Fast det är som att uppleva allt igen då jag tittar igenom bilderna, och funderar på vad jag ska skriva. Vi hade ju en oerhör tur med vädret. Det var typ den veckan som det har varit varmt och fint. Innan vi kom hade det varit ganska kallt hela våren och efteråt har det regnat mycket. Hoppas verkligen att översvämningarna lugnar ner sig nu..

onsdag 8 juni 2016 - 21:22

Parc des Buttes Chaumont. Paris del 7.

Jag tappade tråden lite med mina Parisinlägg, men ännu finns det några kvar! På morsdag åkte vi till en park jag aldrig besökt förr, Buttes-Chaumont och vi blev helt sålda! Det var som att stiga in i en sagovärld och vi kände oss som Hobbitar i Fylke. Vi handlade picknickgodsaker med oss på vägen dit och slog oss ner på gräsmattan tillsammans med hundratals andra glada parisare.

"Buttes-Chaumont är en av Paris största, och också allra härligaste parker. I de väldiga grässlänterna breder folk ut sina picknickfiltar om helgerna. Parken är anlagd i ett gammalt stenbrott och är därför väldigt kuperad. Uppe på höjderna har man en vacker utsikt över staden (Buttes betyder kullar). Här finns konstgjorda klippor och vattenfall, en 1,5 hektar stor anlagd sjö och en ö med utsiktsplats. Med sina 14 hektar gräsmatta (som man faktiskt får sitta på!!) är Buttes-Chaumont helt enkelt ett fantastiskt tillhåll när man behöver komma bort från Parishetsen för ett tag." (Källa)

 

IMG 2

 

Morsdagen till ära hade jag på mig min finaste blommigaste klänning som jag köpt på loppis i Umeå för några år sedan. Jag har redan hunnit sy om den två gånger och nu sitter den perfekt.

 

IMG 3399

 

Vart man än såg var det något vackert som blommade.

 

IMG 3417

 

Vi var inte ensamma, en massa folk hade kommit till parken för att njuta av den vackra söndagen. Det firades dessutom Victory in Europe day just denna dag så det var lite extra festligheter på gång.

 

IMG 3406

 

Mera blomster..

 

IMG 3409

 

På vägen till parken gick vi via en affär och köpte med oss lite picknickmat som vi intog på en filt i parken. Oj så gott det var! Bästa morsdagslunchen!

 

IMG 3410

 

Våra parkgrannar hade med sig vimplar som de hängde upp i träden! Härligt! Jag tänker också ha vimplar med mig nästa gång jag går på picknick!

 

IMG 3414

 

Det var verkligen ett vackert ställe som kanske inte är det första man kommer till om man är första gången i Paris. Rekommenderar!

Nu har jag ännu några Parisinlägg kvar på lager, så kom tillbaka! (Kolla under kategorin "Paris" för att läsa de gamla inläggen)