måndag 30 maj 2016 - 17:50

Fotbollskillen

Det var meningen att det här skulle bli ett Parisinlägg, men jag tänkte istället berätta om vår 8-åring och hans nyfunna intresse. Fotboll såklart. De flesta 8-åringar gillar väl att springa efter och sparka på den där bollen. Så var inte fallet för vår storebror förän nu i vår, då han på eftis och i skolan vågade vara med en dag. Och fick ett mål! Så på den vägen är det nu. Nu har han varit och testat några gånger i det lokala fotbollslaget och eftersom han gillade det och ville fortsätta, så är nu hela klädutrustningen beställd. (tur att vi har en par månder framför oss utan eftis och dagvårdsavgifter, inte helt billiga grejer det där..)

 

På tal om fotboll. Nedanför Sacre Coeur fick vi ta del av flera olika artisters shower, och den här var nog ändå mest imponerande. Högt uppe i en lyktstolpe snurrade han runt med bollen på alla möjliga tänkbara sätt.


IMG 19

 

Jag blir alltid lika faschinerad av människor som har så full kontroll över sin kropp. Framför allt så ser det ju så rysligt lätt ut.

 

IMG 18

 

Jag blir nästan höjdrädd av den här bilden. Och fråga mig inte hur den där bollen hålls där den hålls. Jag är väldigt glad över att jag tog med mig mitt ordentliga zoomobjektiv så jag lyckades få så bra bilder fast vi satt i trappan ganska långt bort.

 

IMG 3097

 

Alltså så här långt borta satt vi egentligen. Det här var nog en av de där stunderna som man bara skulle vilja stänga in i en box och öppna nu som då. Det var varmt och härligt, stämningen var otrolig, massor med glada lyckliga människor.

 

Hoppas storebrors nyfunna intresse också kommer att föra med sig liknande känslor. Jag hoppas det verkligen för hans skull att han kommer att trivas med sin nya hobby för själv har jag aldrig gillat lagsport tyvärr..

 

 

 

lördag 28 maj 2016 - 18:11

Jardin du Luxembourg. Paris del 6.

Jag drömmer mig tillbaka till Paris ett tag igen. Har varit hemma i flunssa två dagar, pappan är på jobb, jag är rätt uttråkad och kramsjuk och har noll inspiration för det mesta. Han kommer dessutom hem först den 5.6 så blir en ännu längre ensamperiod än vanligt. Men han kommer att vara hemma sen längre också, så försöker stå ut. Men nu till Paris.

 

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg är en av Paris mest välkända parker och inrymmer den franska Senaten som också förvaltar området. Jardin du Luxembourg är en vacker park, särskilt om våren när det blommar som mest. Här spelar folk tennis och boule, barnen seglar med sina leksaksbåtar i fontänerna och det är populärt att gå ut i parken för att inta sin lunchmacka. De flesta gräsmattor är bara för syns skull och får inte beträdas, men det finns gott om utomhusmöbler där man kan slå sig ner. De karaktäristiska stolarna som står utplacerade runt om i parken produceras av det franska företaget Fernob. (Källa)

 

IMG 3355

 

Utan Emmas vintage hade jag knappast vetat om denna park, då det inte var ett ställe jag varit till förr då vi varit i Paris. Hon har ju en förmåga att beskriva allt så det låter så lockande och härligt. Vi var lite stressade och det var ganska varmt så riktigt samma uppfattning fick jag inte av parken, men fint var det nog!

 

IMG 3356

 

Vid det här skedet tyckte pappan att det nog var dags för mig att slänga min söndriga hatt. Den var hel då vi kom, men gick bara mer och mer sönder under dagen. Så här blev den, i en roskis i Jardin du Luxembourg.

 

IMG 3346

 

Det blev många mellanmålspauser under resan. Behövs för trötta ben. Den här pausen intogs lite glass, öl och vatten.

 

IMG 3363

 

Ganska så pampigt. 

 

IMG 3365

 

Här hade vi säkert fått lyxigare servering, men vi valde parkbänken denna gång. Överlag så sparar man massor med pengar med att inte inta alla mellanmål och luncher på restauranger. (Såklart) Det finns så många fina ställen att sitta ner på, så det känns inte alls snålt att handla mellanmålen och lunchen i affären.

 

IMG 3358

Rekommenderar ett besök hit om man har tid över! Men jag har ännu en annan park kvar att blogga om som jag rekommenderar ännu mera. Men den får ni se en annan dag!

måndag 23 maj 2016 - 20:42

Macro

För ett tag sen fick jag hem en påse med tre miniobjektiv till telefonen. Det är som ett clips som man klämmer fast på kameran på telefonen. Kvaliteten är nu inte den bästa men för 1,35€ från E-bay så duger det bra. Kan ni gissa vad jag fotat med macroobjektivet?

image61image60image59

måndag 23 maj 2016 - 06:52

Damn, we did it!

image58

 

Igår fick vi äntligen vår damm fixad i representativt skick! Hela projektet har liksom lite blivit på hälft sen vi förra våren släpade hem den. Först bara låg den där, fylldes med en massa leksaker och skrot, löv, äpplen, snö. Vi fick den inte ens ordentligt nergrävd förra året. Men för någon månad sedan fick vi ett ryck och fyllde upp med jord vid den nedre kanten. Vår gård är så backig och ojämn så det är alltid lite krångligt då man ska fixa något här.. På fredag hade pappan tömt den på regnvatten och ruttna äpplen och sköljt av det värsta. Igår tog jag en liten butikstur på förmiddagen. Jag passade på att kolla vad en pump riktigt kostar. Det  visade sig att en liten pump (som räcker bra till vårt behov) inte kostade mera än 30€ så jag slog till. En timme senare hade vi en porlande damm på gården. Tänk att en så enkel och relativt billig grej kan göra att gården nu känns mycket trevligare att vistas på. Nog är de där elementen ändå rätt viktiga. Nu ser vi fram emot en vacker och varm sommar så vi kan sitta ofta på altanen och njuta av dammens porlande.

 

Skaffade också vita dekorationsstenar till bottnet, men det behövs lite mera ännu. Några växter saknas också. Kanske någon kan ge tips på lämpliga lättskötta vattenväxter?

 

Ha en fin vecka! Själv inleder jag med att åka till jobbets sommarstuga idag, inte helt illa!

lördag 21 maj 2016 - 18:53

En lördag av livet

Det blev visst lite bloggpaus här. Livet vet ni.. Det tar tid. Men härligt är det iallafall för det mesta. Idag har det varit just en sån där dag från livet. Jag vaknade ganska tidigt och fixade ett nytt skärmtidssystem till barnen som vi ska testa nästa vecka. Jag har inte skrivit om det här på bloggen tidigare, men barnen skulle gärna spela/stirra på skärm mest hela tiden om de fick, och jag har lite angstat över den kommande sommaren och hur det ska bli.. Så nu har vi ett system som jag hoppas att ska fungera. Mera om det lite senare.

 

Sen åkte vi iväg med buller och bång (Hormoner och allergisnuva går inte riktigt ihop..) till Livia där det var öppet hus idag. Vi har varit där för kanske tre år sedan senast, och det var riktig lyckat igen! Livia är alltså en lantbruksskola nära oss och vi fick träffa både kossor, grisar och får, köpa billiga plantor och njuta av vackra trädgårdar. Vi träffade också en trevlig familj som vi bestämde att vi ska åka till Stockholm i sommar med. Det ser jag fram emot! (Vi hade alltså nog stämt träff innan och känner redan familjen, så spontana är vi inte..)

 

image57

 

Då vi kommit hem var det dags att börja fixa lite på huset. Vi kom kanske inte så långt som jag önskat, men vi fick iallafall upp plankorna mellan taket och väggen på verandan och jag målade allt det gråa på verandan som var omålat. Imorgon väntar mera jobb.. Medan pojkarna tittade på hockeymatchen, så tog jag en tupplur på altanen! Så skönt!

 

image56

 

Möblemanget som vi hade på den nedre altanen förra sommaren passade så bra här. Så nu får vi se hur det blir.. Vi testade också vår nya grill för första gången idag, en muurikka. Fungerade riktigt bra! Jag köpte lite örter och pelargoner (allt i bilden till vänster för 10 €, ganska så bra!) som väntar på att bli planterade.

 

Nu är jag nog redo för den där sommaren. På riktigt.

onsdag 18 maj 2016 - 07:21

Helgplaner

På veckoslutet ska huset bli så gott som färdigt hoppas jag! Jag ska måla, pappan ska såga och spika. Det är alltså baksidan som ännu är halvklar. Nu har jag skrivit det här, så nu är det inte tillåtet att bli lat.

image55

tisdag 17 maj 2016 - 07:03

Den där känslan i Montmartre. Paris del 5.

Har du varit i Paris och besökt Montmartre så vet du att det finns en speciell känsla där. Det spelar ingen roll att det kryllar av turister, stämningen är ändå på topp. Förra gången vi var i Paris kom det en störtskur precis då vi skulle gå in i Sacre Coeur. Resten av familjen blev inklämd i en kö och var tvunga att följa med strömmen medan jag blev utanför och yrade. Vi hittade varandra då skuren gått över och de andra hittat ut ut kyrkan och solen tittade fram igen.

Den här gången var det ett strålande väder. Vi tog en dryckespaus precis nedanför den vita kyrkan, barnen åkte karusell och sen satt vi en god stund i solskenet på trappan i folkmassorna och njöt av underhållningen. Här samlas det en del konstnärer och artister och vi hann ta del av tre fantastiska men väldigt olika program. Ett av dom var så häftigt så jag sparar det till ett annat inlägg.

 

IMG 3081

 

Lite uppiggande dryck behövs mellan varven då man traskar på i en storstad.

 

IMG 3293

 

Nog är den vacker den här kyrkan. Just nu kom vi inte in då de höll på med någon renovering.

 

IMG 16

 

Vi missade precis den stora körsbärsblomningen som varit veckan innan, men något träd hittade jag lite här och där och det blommade och grönskade så mycket annat så det var inte så farligt.

 

IMG 15

 

En hatt och paraplykiosk. Borde ha köpt en hatt härifrån då den jag hade med mig gick helt sönder under resan..

 

IMG 17

 

Här gick det att beställa en färskpressad apelsinjuice eller annars bara ett litet mellanmål.

 

IMG 3303

 

En rosdam med dragspel. Härligt!

 

IMG 3304

 

Och så lite utsikt över Eiffeltornet så klart!

 

IMG 3308

 

Gatorna - Husen - Människorna - Stämningen

 

IMG 3309

 

Dörrarna är så vackra. (Har fotat en massa dörrar, men ska bespara er lite..)

 

IMG 3109

 

Älskar sättet som husen är byggda på. Den pastellfärgade butiksdelen och resten med sina snirklor och franska balkonger.

 

IMG 3111

 

Och skyltfönstren är ju bara så vackra. Vet inte riktigt vad de säljer här.. Ser både skor, klänning, pynt och en tårta. Tyvärr var barnen ganska trötta vid det här laget så hann inte in i en enda affär. Men nästa gång jag kommer till Paris så ska jag fokusera på sådana viktiga detaljer.

 

Det var Montmartre det! Ännu några inlägg kvar, en del parker och en del mat kommer det att bli. Till dess, ha en bra vårdag!

måndag 16 maj 2016 - 16:57

Klänningstips!

Hej på er! Nu ska ni få ett tips, men jag tror att ni måste skynda er! Just nu på Lidl säljer de maxiklänningar i trikå (finns svart, grå/vit randig och aprikos) för 8 €. Jag köper nuförtiden nästan alla trikåkläder (linnen, toppar, leggings) från Lidl då deras kvalitet är mycket bättre än många andra affärers kläder. Men ta en storlek mindre än vad du brukar!

 

IMG 3630

 

Jag nappade den sista svarta och en grå/vit randig i rätt storlek nu på eftermiddagen i St:Karins. Den är superskön och tror att den kommer att bli en favorit i sommar!

(Jag förde bort sammanlagt nästan två sopsäckar med kläder idag, så tyckte att jag med gott samvete kunde fylla på med lite nytt.)

Och tänk att jag efter snart tio år först nu har kommit på att det finns en fin bakgrund bakom huset att fota på! I ju för sig har här ju varit en hög med plankor nu i två år, så kanske inte så konstigt att jag inte kommit på det tidigare..

söndag 15 maj 2016 - 21:19

Disneylandtips. Paris del 4.

Vi hade redan länge planerat att vi på fredagen av vår resa till Paris skulle åka till Disneyland. Att åka dit har länge funnits på min lista på saker jag vill göra, och barnen tyckte såklart också att det skulle vara roligt. Min uppfattning om Disneyland ändrades ganska mycket efter den här dagen, och jag känner mig skyldig att ge några tips om det är någon som är på väg dit i något skede.

 

image44

 

1. Köp biljetter på förhand. Då sparar du både pengar och tid då du slipper iallafall en kö. Vi köpte våra biljetter dagen innan härifrån och skrev ut dom färdigt. Det verkar finnas många ställen att köpa biljetterna på och priserna är ganska varierande. Det gick inte att få en mobilbiljett. Det tog ett tag innan biljetterna kom till mailen, så köp i god tid! Det finns biljetter med olika pris  beroende på när man åker/hur många dagar man vill stanna och om man vill besöka en eller två parker. (Finns alltså Disneyland park och Walt Disney studios) Det är lite en djungel att kolla vad man ska ha och tycker att sidan var ganska stökig.    

 IMG 3315                                                                                                                                                 

2. Om du bara har en dag på dig så hinner du bara med en park. Vi hade tänkt gå till båda, men insåg att det kommer vi aldrig att hinna. Därför valde vi Dineyland parken för barnens skull.

 

image33

                               

3. Förbered dig på att köa. Förbered dig lite till. Och så ännu lite. Vi var i parken ca kl.12-20 och hann åka 5-6 olika saker. Köerna är långa och långsamma.  

 

image45

                                                                                   

4. Ta reda på när och var paraden går, den hör ju till. Vi råkade i misstag snubbla över den.

 

image35

 

5. Ta med egen mat. Det kanske finns någon regel på att man inte får göra det, men då det tog en och en halv timme att köa för att få beställa mat på det billigaste matstället, så lönar det sig att ta den risken.    

     

image46

 

6.Ta med mycket mellanmål och snacks och dryck om du inte vill betala 4 € för 20 popcorn. Kan vara bra att ha så man orkar med köerna.                                                                                                                

image38

 

7. Ta med sysselsättning till barnen. Det blir ganska långtråkigt att stå i kö. Våra barn var jätteduktiga, men lite såpbubblor, någon liten bil och en rubic´s cub hade säkert gjort så att köandet inte känts lika tungt.                                                                                                                                                                

image47

 

8. Bestäm dig på förhand för några saker som du inte vill missa. Köa i en timme om du tycker att det är värt det. Jag är gladast för att vi avslutade dagen med att besöka "Pirates of the caribian" för det var nog en upplevelse. Väldigt snyggt lagat! Det är möjligt att köpa ett s.k fastpass och då får man gå förbi vissa köer. Det verkade ganska krångligt och många av attraktionerna där fastpasset gällde var stängda just nu då de håller på att renovera. Jag trodde att det var för någonslags jubileum, men efter lite googlande så lärde jag mig att parken öppnade den 14.4.1992. Då skulle jag just fylla 11 år. Parken har alltså nyligen fyllt 23 år.   

 

image40

                                     

9. Ha på dig bekväma skor och kläder som är tunna men täckande (om det är varmt) de flesta människor vi såg var helt rödbrända. Kom ihåg solkrämen och solhatten!                                                                      

image41

 

10. Sist men inte minst. Kom ihåg att ta en selfie med musöron! Om du inte vill köpa de som finns i parken så ta med dig öron som du köpt tidigare. (Jag beställde mina från e-bay för 1 €..)

 

Det var kanske inte lika "magiskt" att besöka Disneyland som jag hade föreställt mig, men nu har vi gjort det och ångrar oss nog inte. Men jag tror nog inte att vi kommer att åka igen. Hoppas att mina tips kan hjälpa någon i framtiden.

söndag 15 maj 2016 - 14:16

Jag hoppas att jag aldrig blir för gammal..

Igår hade jag min ena syster här på besök. Vi tittade på eurovisionen och drack guldskumpa. Vi gick också igenom mitt klädskåp (har en sopsäck kläder i bilen på väg till loppis!) och fick plötsligt för oss att vi skulle klä oss lite fint till kvällen. Och vips hade vi improviserat fram var sin 20-tals inspirerade festklädsel. Lite gummiband, klackar, fjädrar och broscher till så kände vi oss för fina för att inte gå ut i regnpausen och ta några bilder. Kul var det! Härligt att ha en syster som går med på alla galna idéer och tycker att det är lika kul som jag att klä ut sig och fåna sig lite. Jag hoppas att vi aldrig blir för gamla/vuxna för det! (Och där fick jag bilden i huvudet av mig och mina två systrar som 70-80 åringar klä oss i 90-tals kläder och fåna oss och ta lite bilder..)

 

IMG 9

IMG 3581

IMG 11

IMG 12

IMG 10

IMG 8

IMG 14

Vi hade vid det här skedet inte druckit så mycket skumppa som det ser ut som. Vi överdrev "lite".. Men kul var det! Nästa gång vi ses klär vi ut oss inspirerade av ett annat årtal eller hur syster?


Om någon nu tror att jag har berättat allt om Parisresan redan så har ni fel. Har ännu flera inlägg på lager men kände att detta inlägg skulle pigga upp den regniga söndagen lite :-)