lördag 25 februari 2017 - 18:14

En sportlovsdag

Snart är sportlovet slut, men här i våra trakter blev det ju iallafall ett helt perfekt sportlovsväder! Nu är vi ju då inte så värst sportiga av oss i vår familj, och så har jag inte varit extra ledig alls och barnen har varit krassliga, men vi har iallafall hunnit med två utfärder (eller barnen har hunnit med tre, men jag har bara varit med på två) på två av de vackraste dagarna. Förra lördagen var vi till Linnanvuori, tillsammans med min kollega och barn. Tyvärr lämnade jag kameran hemma då, men idag då vi var med familjen till Haunisten allas (nära Ikea i Reso) så tog jag kameran med. Inte blev det nu några märkvärdiga bilder, men här får ni iallafall se några.

 

IMG 5639

 

Då vi kom till grillplatsen så hade någon redan grillat där, så det var bara att lägga korven och värmas.

 

IMG 5683

 

Det var mycket folk på isen men vi höll oss på stigen runt sjön.

 

IMG 5686

 

Jag fastnade på en kamerabild. Som jag tog själv..

 

IMG 5692

Då vi traskat färdigt den 3,6 km långa turen (för barnen blev det säkert 5 km då dom föll i varannan snödriva och sprang fram och tillbaka) så flög det ett flygplan ovanför oss.

 

En trevlig utfärd var det! Senast vi var här var för ca 16 år sedan då vi nyligen hade flyttat till Åbo. Då var det september tror jag och såklart lite annorlunda. Tycker att det är så roligt att göra sådana här små utfärder tillsammans med barnen och upptäcka nya ställen i vår närmiljö.

tisdag 21 februari 2017 - 06:55

Packa packa..

Det gick inte så bra med mitt vardagsbloggande tyvärr.. inte så bra allls med bloggandet just nu, men jag lever i hoppet att sen då vi flyttat så börjar det hända grejer igen. Just nu är hemmet ett enda flyttkaos. På fredag kväll flyttade jag soffan och tv:n till matsalen och nu har vi börjat föra sådant vi inte behöver mera till vardagsrummet. Lådor och stök överallt men nog ska vi väl få någon ordning på det i något skede..

 

Just nu är mina föräldrar här och vaktar lediga sportlovsbarn och hjälper till med lite packande och ordnande, men ikväll får vi pappan hem igen. 

 

Det känns ännu väldigt overkligt att vi ska flytta men lite mera verkligt blev det förra fredagen då jag gick min blivande arbetsväg (iallafall nästan) i arbetsärenden. Det tog 5 minuter och 30 sekunder att ta sig på jobb! Eller fem minuter från där jag var men räknade att den sista biten hade tagit 30 sekunder.. Härlig känsla!

 

Eftersom allt är ett enda kaos här hemma så bjuder jag på en till utebild från vårt nya hem. Jag väntar så på att få flytta och är så ivrig med packander så jag tror att vi kommer att vara färdiga i god tid. Antagligen i så god tid så att vi kommer att hinna packa ner sådant vi ännu behöver..

 

IMG 7716

onsdag 15 februari 2017 - 06:43

Svart på vitt

Nu var det klart! Igår var en stor dag, en dag då jag både gav och fick den största Vändagspresenten någonsin. Jag hade tagit en ledig dag från jobbet för att slippa stressa från plats till plats och det visade sig vara riktigt lyckat. Vi fick börja morgonen med lite Vändagslek på lillebrors dagis och fortsatte sedan till banken för att gå igenom våra lånepapper. Då allt var klart där tog vi oss in till Åbo där vi åt lunch på Fontana. När har vi senast ätit lunch ute tillsammans utan barn? Lyx!

 

Sen hade vi ännu lite tid på oss att gå i butiker. Köpte ett par skor (helt nya!) på loppis och en svartvit randig skjorta. Även pappan fyndade lite nytt till klädskåpet. Han sorterade ut en Ikeakasse med kläder på måndag så där finns plats nu iallafall..

 

Sen hann vi ännu med en kaffe på Robert's coffe innan det var dags att gå till den första banken och sälja huset. Allt gick bra och då vi var klara susade vi iväg till nästa bank och köpte nästa. 

 

Var rätt intressant att se hur pengar åkt av och an på kontot då kvällen kom. Ganska slut i huvudet var jag också efter en omtumlande dag med bl.a nästan två timmars lite nervöst smalltalkandes med människor som man knappt eller aldrig träffat för. Nu har vi gjort affärer för ett bra tag framåt!

 

IMG 8084

 

Men här är nu två lyckade affärer svart på vitt och så lite mäklar- och bankgåvor på det! Nu kan nya äventyr börja!

måndag 13 februari 2017 - 21:03

I morgon gäller det!

Vet ni, för en månad sedan hade vårt hus inte ännu kommit ut till salu. Och imorgon ska vi åka till banken och först sälja vårt hus (bli rika för en timme) och sedan åka till nästa bank och köpa vårt nya hus. Så spännande! Och här är det nu, vårt nya hem! Jag insåg plötsligt att jag ju aldrig visat bild på det här på bloggen. För det har ju inte känts som vårt hus ännu. Och inte gör det det riktigt nu heller, svårt att greppa.. Allt känns så overkligt.. Bilder från insidan får ni vänta på tills vi flyttat in, för jag vill inte lägga ut de bilderna på bloggen då där ju är de nuvarande ägarnas saker på de bilderna vi har..


IMG 7718


Men här ska vi bo! Nära till allt vi behöver (inklusive mitt jobb, skola och dagis) och just det utrymmet vi har saknat där vi nu har bott. Jag har ännu inte riktigt förstått det här, och det känns ännu som en dröm faktiskt. Som att någon ska väcka mig alldeles snart och säga till mig, att "tror du verkligen att det skulle gå så enkelt?" 


Helt över en natt går det ju såklart inte, men överrenskommelsen är den att vi får flytta in fr.o.m den 14.4 (långfredagen) och de som köper vårt hus flyttar in senast den 30.4. Det betyder ju alltså att vi har hela två veckor på oss att flytta, vilket känns väldigt lyxigt.


Så, imorgon gäller det!onsdag 8 februari 2017 - 06:16

Dagens 3

Det var svårare än vad jag kom ihåg att komma igång med vardagsbloggandet.. Kanske jag skulle göra en lista. Dagens 3 tänkte jag kalla den.

 

3 onödigaste:

 • Det är onödigt kallt. Jag vet att det ännu bara är den 8 februari och att det är helt normalt, men jag tycker inte om kallt.
 • Fick meddelande igår om att personen som skulle genomföra granskningen på Pargashuset skadat foten så han kan inte komma.. Mest synd för honom, men det betyder ju i värsta fall att tidtabellen blir uppskjuten då mäklaren inte ännu iallafall hade hittat en ersättare..
 • Vi får inte använda duschen före imorgon då vi haft vår granskning. Inte för att det borde vara någon panik, men jag får alltid extremt duschbehov då jag vet att jag inte kan duscha av någon orsak

 

3 finaste

 • Solen som kom tillbaka. Jag får genast mycket mera energi!
 • Alla fina människor omkring mig.
 • En klänning jag snabbfyndade på Lidl igår.

 

3 bästa

 • Pappan kom hem igår!
 • Den här hemmaveckan (alltså fr.o.m igår tills nästa onsdag den 14.2) borde det hända de mest avgörande med husförsäljning och köp.
 • Jag fick golvbrunnen i duschen rensad igår. Det var inte så roligt då det pågick (tänkte spy, hatar det..) men nu är det gjort och nu är det bra.

 

3 roligaste

 • På fredag har vi vändagsdisco på jobbet och vi ska bl.a. ha en foto booth hörna där discobesökarna får ta en bild med lite roliga tillbehör.
 • Ljuset börjar återvända, igår började det ljusna medan jag åkte till jobbet lite före åtta!
 • Storebror har hittat läsglädjen ordentligt. Han hade lånat den sjätte Harry Potter boken på bibban igår.. Men jag föreslog att han kanske skulle börja med den första.

 

Ha en fin dag!

tisdag 7 februari 2017 - 06:35

Nytt hår

Kommer inte på så mycket att blogga om nu annat än hus. Skulle så gärna ta upp vardagsbloggandet igen, men orken och inspirationen räcker inte riktigt.. Men jag ska försöka. Så dyker det upp onödiga och innehållslösa blogginlägg här framöver så är det bara en dokumentation av min lite tråkiga vardag.

 

IMG 7926

Men igår hade jag iallafall lite roligt då jag fick en ny frisyr av min privata frisör. (Tack J,!!) 10 cm kortare blev det och det känns så befriande och lätt. Jag har jätte tunt hår så så fort det blir lite längre så blir det ganska platt.. Bilden är tyvärr inte den bästa kvalitetsmässigt men jag har glömt bort hur man använder en riktig kamera..

måndag 6 februari 2017 - 06:54

En spännande vecka

Det känns ännu lite avlägset och stort att prata om vårt nya hem, men för att ni nu nu inte helt ska glömma bort mig så bjuder jag här på bottenplanen av det nya huset. Källaren fattas här och där finns en toalett, badrum och bastu (som är helt nyrenoverade) två förrådsutrymmen, pannrum och ett stort rum som ska bli tvättstuga, legorum och en liten gymhörna har vi också tänkt klämma in där.

 

På mellanvåningen (där man går in såklart) finns en stor veranda, toalett, kök, matsal och vardagsrum och ett rum som ska bli mitt syrum. Det ligger bredvid köket så jag kommer att kunna sy på kvällarna igen! Lyx!

 

I översta våningen finns det tre sovrum, så barnen får var sitt eget rum och vi får ett stooort sovrum! I alla sovrum finns det garderober vid snedtaken. Så förvaringsutrymme kommer vi inte att ha dåligt av i alla fall!

IMG 7691

 

Imorgon kommer pappan hem igen, och sen följer en spännande vecka med konditionsgranskningar (låter så tokigt på svenska.. kuntotarkastus låter mycket vettigare..) av båda husen och sen hoppas vi på att få in en dag med husförsäljning och husköp innan han åker på jobb igen. Spännande tider!

lördag 28 januari 2017 - 11:17

Var det bara en dröm?

Oj, vet ni. Jag har tänkt blogga nu ända sen mitt senaste inlägg, men det har bara inte blivit av. De senaste två veckorna har varit väldigt speciella om man säger så. Just nu har det gått några dagar utan att någonting hänt på husfronten, och det känns faktiskt lite som att allt bara varit en dröm. Eller inbillning. För vet ni hur det gick?

 

IMG 7802

Ett meddelande jag skrev till min mamma den 4.1, alltså idag för 3,5 veckor sedan.

 

Morgonen efter att vårt hus kommit ut till försäljning (den 18.1) så ringde en vän till mig och sa att hon har en kollega som tillsammans med sin sambo är väldigt intresserade av vårt hus. Hon undrade om de kunde komma och se innan söndagens visning. Jag bad dom kontakta mäklaren och det gjorde dom, men hon hade inte möjlighet att komma innan söndagen. Men hon frågade ifall jag själv ville visa huset, och jag tänkte att vad har jag att förlora.

 

Så det blev att städa upp i knutarna och då dom kom på torsdag kväll den 20.1 (två dagar efter att huset kommit till salu) så kändes det bara så rätt på något sätt. Dom hade massor med frågor som jag försökte svara på. Det kändes ganska konstigt att stå där och sälja något som är så självklart för en själv, och jag fick hålla mig från att inte köra en normal husvisning (en sån man gör med folk som kommer på besök) och de fick gå själva i övre våningen och i källaren. Nog hade de fått gå själva i mellanvåningen också men det var ju där jag tog emot dom, så jag berättade ju lite innan de gick vidare jag så stod nu där och såg lite dum ut säkert. Vi tog också en snabb gårdsrunda i mörkret och då dom förstod att vi hade höns så frågade dom lite försynt vad vi har tänkt göra med hönshuset då vi flyttar.

 

Jag var väldigt ärlig och berättade säkert mera än vad jag borde ha gjort om allting. Men vad gör man då man blir så ivrig..

 

Efteråt fick jag höra att dom nog är väldigt intresserade och lite nervösa inför söndagens visning om det skulle komma andra spekulanter. Spännande!

 

Men vi backar lite!

 

Söndagen innan, den 15 januari var vi hela familjen, inklusive mina föräldrar på privat visning av huset som vi blivit förtjusta i. Huset som ligger under 500 m från både mitt jobb och alla skolor. Närhet till butiker, strand och aktiviteter. Jag hade ju varit där en vecka innan med barnen, men efter att ha sett huset en gång till så var jag övertygad. Och alla andra med. Vi beslöt oss där i stunden att vi kör på det här nu. Vi gör ett bud. (Det här var alltså innan vårt hus ens kommit ut till salu..) Vi hade såklart några villkor. T.ex. att få vårt eget hus sålt på två månader.. Lite små stressigt var det då den öppna visningen började efter ett tag och vi satt där i köket med mäklaren som om vi hade bott där redan, då det kom några människor och tittade.

 

Sen gick det några dagar. Vårt bud var i kraft till lördagen därpå (21.1) så vi visste att det blir spännande dagar.. Sen kom tisdagen och vårt hus kom ut till salu. Våra vänner (och många andra) delade Etuovis inlägg friskt och jag tror att det kom upp till åtminstone 111 delningar, vilket är ganska ovanligt.. 

 

Fredagen den 20.1 var budens dag. Vi fick veta att paret som varit och tittat på torsdagen gett ett bud och vi fick också veta att budet vi gett på Pargashuset fått ett motbud. Vi godkände motbudet och huset togs bort från försäljning! Med budet vi fått på vårt hus, gjorde vi inte någonting med ännu. Det skulle ju ännu vara visning på söndag!

 

Men det kändes så bra att veta att nu skulle vi högst antagligen få det hus vi ville, och vårt eget hus sålt med rekordfart!

 

På lördag den 21.1 meddelade mäklaren att vårt hus blivit delat på Etuovis faceboooksida! Häftigt! Massor med likes och också några skumma kommentarer. Såklart, sånt får man räkna med.

 

Hon berättade också att vårt hus haft över 5000 visningar, vilket tydligen var rekord! Nu vågar jag inte säga om det var rekord för Etuovi eller för mäklarfirman, men tufft hur som helst.

 

F96E08D3 3C07 437C 94CB B02AA510D7D4

 

Vet inte om det var dom fina bilderna, Etuovis delning eller bara rätt tillfälle, men då det var dags för söndagens öppna visning så var det 29 familjer här!! Alltså säkert närmare 70 personer. Puh! Vem skulle ha trott det!

 

Gissa om min kompis kollega hade varit nervös den natten.

 

På måndagen den 22.1 var det ännu inbokat en privat visning för några som varit extra intresserade. Vi blev bortskickade hemifrån ännu en gång, och jag var faktiskt ganska nervös för kompisens kollegas del, då jag blivit så förtjust i dom och så gärna skulle se dom bo här i vårt hus.

 

Efter visningen ringde mäklaren och sa att inga andra bud hade getts. Det var lite tudelade känslor. Såklart hade det ju varit trevligt med flera intresserade, men samtidigt var jag glad att då skulle nog dom som jag tyckte att skulle passa så bra in här, få vårt hus. 

 

Nu råkade det ju sig så, att de hade haft fördelen att ha lite privat kontakt med oss (mig) utanför mäklaren, så jag visste att de skulle gå med på ett motbud från vår sida. Vi hade exakt 1,5 h på oss att ge detta motbud, och jag fick lite smått panik att pappan som var på jobb inte skulle ha något nät. (Då allt gick via nätbanken, och jo, han var på jobb hela denna vecka då allt hände) Senare på kvällen kontaktade mäklaren oss och berättade att vårt motbud godkänts!

 

Vi hade alltså under en veckas tid både godkänt ett motbud på Pargashuset och fått ett motbud på vårt eget hus kodkänt!

 

Allt detta p.g.a en nyårslek. Nästan iallafall.

 

Nu då allt detta var avklarat (och pappan passligt kom hem från jobbet) så blev det helt tyst. Det ska ju göras konditionsgranskningar på båda husen innan allt är klart och dom kommer att äga rum den 8.2. och den 9.2. Känns som en väldigt lång väntan då allt det andra gått så fort! Och även om jag tror att allt kommer att gå bra, så kan jag inte helt slappna av innan granskningarna är godkända av alla parter, och köpebreven är skrivna. Bara allt går bra så kommer vi att göra köpen kring alla hjärtans dag och två månader efter det så ska vi enligt avtal få flytta in i Pargas. Så det blir antagligen kring påsk! Med paret som ska köpa vårt hus har vi kommit överrens om att det blir i slutet av april. Känns väldigt skönt att vi kommer att ha ungefär två veckor på oss att flytta.

 

Det var den lilla historien! Jag ska såklart hålla er uppdaterade om hur det går, och ni får gärna hålla tummarna för oss alla att allt går bra nu!

 

onsdag 18 januari 2017 - 17:26

Där är det nu - vårt hem.

Där finns det nu. Vårt hem - vårt projekt som vi hållit på med de senaste 10 år sen. Hemmet som är nästan lika gammalt som vårt äktenskap. Hemmet där familjen fördubblats. Hemmet där vi delat mycket skratt och gråt. Hemmet där vi ätit massor med god mat och firat massor med fina kalas. Hemmet där vi slitit, kämpat och varit uppgivna ibland men mest lyckliga. Här finns det nu till allas beskådan, och om jag har rätt magkänsla så finns det inte där så länge till så passa på att ta en titt!

 

Jag blir nästan lite vemodig då jag tänker på det, att någon annan kommer att bo här i framtiden, men ändå känns det här beslutet bara så rätt. Det är dags för nya äventyr nu. 

 

På måndagen hade vi förmedlingsfirmans fotograf här, och jag måste säga att jag är mera än nöjd med bilderna! Såklart ser allting mycket större ut än vad det är i verkligheten, men riktigt superfina bilder tog han! Ångrar bara lite att jag inte själv var hemma och torkade bort fingeravtrycken och slätade ut kuddar och handdukar.. Jag vet ju att de flesta vi känner (och många många till) just nu sitter och zoomar in alla skavanker ;-)

 

ORIGINAL 2

ORIGINAL 3

ORIGINAL 12

ORIGINAL 17

ORIGINAL 19

ORIGINAL 21

ORIGINAL 22

ORIGINAL 24

ORIGINAL 25

ORIGINAL 26

ORIGINAL 27

ORIGINAL 28

ORIGINAL 29

ORIGINAL 30

ORIGINAL 31

ORIGINAL

ORIGINAL 9

tisdag 17 januari 2017 - 07:13

Till salu

På nyårsafton lekte vi en lek. Det var en lek som vi alltid lekte då jag var barn. Den går ut på att man samlar ihop kring 20 små grejer som betyder olika saker. T.ex ett mynt betyder pengar, ett värmeljus betyder idéer, ett mumintroll kan betyda vänner, en nyckel ett nytt hem. Sådant som kan tänkas hända under det kommande året.

 

Vi hade också med en pennvässare som ser ut som ett hus i leken.

 

Leken går ut på att alla som deltar får lyfta tre muggar och så skriver man upp vad man hittat under muggarna. Sen kan det vara roligt att i slutet av nästa år se om något stämde. 

 

IMG 7678

 

Nu råkade det dig så stt både jag och Peter lyfte muggen med huset. Och lillebror fick bl.a en nyckel. Vi skrattade och tänkte att ska vi nu igen bli galna och börja titta på hus. (Det händer ungefär med två års mellanrum och nu börjar det vara två år sen sist..)

 

Sen gick det två dagar. Jag hittade plötsligt mig själv på Etuovi för att upptäcka att ett hus vi tittat på tidigare (mest på skoj) fortfarande fanns kvar. Ett hus som var ganska mycket vår stil, hade dom där rummen vi nu saknar och dessutom ligger nära skola och mitt jobb. Inte den nuvarande skolan dock utan i en annan stad..

 

Jag nämde till Peter att det fanns kvar och sen var det igång igen. Jag räknade hur många km jag kör i året, hur många timmar jag sitter i bilen och hur många timmar jag skulle få sova mera i året om jag inte behövde starta hemifrån så tidigt. 

 

Det blev ganska mycket.

 

Men, tänker ni nu. Ni har ju just blivit klara där ni bor och det är ju så fint! Och hönorna då? Och är det nu så smart att byta skola? (Och många tänker säkert mycket annat också men folk tänker och tycker så mycket..)

 

Det är klart att vi tänkt på det. Hela familjen. Men vi har pratat mycket, framför allt med barnen som var helt mot vår ide' först. Såklart, konstigt skulle det ju annars vara..

 

Men ju mera vi tänkte tanken att sälja huset och flytta till en annan stad, så kändes det bara rätt på något sätt.

 

Så..nu har det iallafall gått så långt att vi har satt huset till försäljning och eftersom man i dagens läge ser allt på nätet så ville jag berätta det till er här på bloggen så att våra vänner också får reda på det innan de läser på nätet. (Finns inte ännu ute men kommer nog snart)

 

Vi hoppas ju att det går fort såklart. Att några trevliga människor vill flytta till oss. Med tanke på de finska skolorna och närhet till Åbo så bor vi ju perfekt. Och det är ju bara att flytta in egentligen, iallafall om man gillar de renoveringar vi gjort.

 

Men ruskigt spännande är det iallafall just nu. Ovissheten. Kommer någon att vilja köpa vårt hus? Kommer vi att få det hus vi vill ha? Hur kommer sommaren att se ut? Kommer allt att gå bra?

 

Det får tiden avgöra.. hoppas ni vill följa med på vår resa! Och angående barnen. Dom är helt med på allt och jätte ivriga dom med. (Detta är alltså orsaken till min tystnad här på bloggen efter nyår, då mycket energi gått åt till detta och jag inte ännu velat berätta..)