lördag 14 oktober 2017 - 13:28

Ett halvt år har gått!

Idag har det gått exakt ett halvt år sedan vi blev Pargasbor och flyttade in i vårt nya fina hem. De flesta är helt förundrade över att det redan är ett halvt år sedan vi flyttade in. Och jo, tiden har gått extremt fort. Men mycket har vi också hunnit fixa på huset under de sex månader som gått.


IMG 2705

 

I sommar blev det en ny terass.

 

IMG 2598

 

Förra veckan blev det premiärbrasa.

 

IMG 2

 

Köket har vi fått nästan färdigt.

 

IMG 4

 

Lekstugan isolerades för hönorna.

 

IMG 1412

 

Ronja Ruvardotter, Ada, Putte och Rödluvan flyttade in.

 

IMG 5

 

Vårt sovrum fick ny färg på väggarna.

 

IMG 7

 

Storebrors rum fick sig en makeover.

 

IMG 6

 

Nya tapeter i hallen i övre våningen.

 

Så nog har vi fixat en hel! Mycket har vi ännu kvar men allt har sin tid. Hittills har vi nog varit så nöjda över att vi gjorde det här beslutet och att allt gick så fort och snabbt.

torsdag 5 oktober 2017 - 07:10

Mörkret kommer

Det blir mörkt tidigare och tidigare varje kväll nu och varje morgon är lite tröttare p.g.a mörkret. Jag kan faktiskt inte förstå att det är oktober redan. Och jag kan inte heller förstå att vi snart har bott här i ett halvt år redan! Men trots att det blir mörkare och "winter is coming", så fasar jag faktiskt inte så mycket för det i år som jag gjort tidigare år. För även om vi måste stiga upp även här i mörker på morgnarna, så behöver jag inte sätta mig i en frusen bil och köra en halv timme i mörkt, halt och slaskigt. Det kan ju hända att jag behöver ta bilen här också i något skede, men då behöver jag iallafall inte köra så långt. Jag tycker inte alls om att köra bil i mörker, speciellt inte om jag är lite trött för jag ser väldigt dåligt i mörker. Jag är jätte rädd att jag ska köra på något eller någon. Så jag kommer nog hellre att försöka vakna i god tid så att vi hinner gå. En gång i veckan har jag körtur på jobbet, och ska jag föra lillebror till förskolan då så får jag nog nästan ta bilen.. Måste starta så tidigt annars.. Men nog vänjer man väl sig vid det också. Under två år så gick jag faktiskt hemifrån 6:45 för att föra storebror till dagmamman och sedan ta buss till jobbet. Så man vänjer sig nog. Finns ju många som måste åka hemifrån mycket tidigare än så. Men jag föredrar nog att (eller cykla) iväg en halv timme eller tjugo minuter före jobbet börjar. Mycket skönare att få lite frisk luft på morgonen också, och likaså på eftermiddagen då man går hem.

 

IMG 2566 

Hur upplever du mörkret?

Ha en fin dag i höstrusket!

tisdag 3 oktober 2017 - 22:11

Me, myself and I

Veckans lista på Sevendays handlar om mig. Eller om dig. Men den är listan har jag skrivit så den handlar om mig.

 

295167 10150790832776613 1231312756 n

En supersuddig bild (tagen med min gamla telefon då vi såg på diabilder med mina föräldrar, men var den bilden jag ville visa på mig själv idag.)

 

Den här personen är jag:

 

På jobbet:

Här har jag ändrat roll väldigt mycket på senare år. Numera har jag mera skinn på näsan och vågar säga vad jag tycker för det mesta (till mina kollegers förtret ibland ;-) ) Men jag är den där som håller reda på det mesta, och inte är rädd för att be om hjälp om det behövs. Jag är den där glada som håller humöret uppe även i jobbiga tider. Jag tror iallafall att jag sprider en del energi och glädje omkring mig. Och ibland kan jag vara riktigt rolig också. Men också allvarlig då det behövs.


På festen:

Här beror det väldigt mycket på hur bra jag känner de jag festar med. (Och kanske också pikilite eller ganska mycket på hur mycket vin jag kanhända har druckit..) Jag hör nog ändå till dom som kan bete sig för det mesta, och blir allrig speciellt högljudd och tar inte så mycket plats. Men fnittra kan jag nog och så tror jag också ibland att jag är jätte bra på att göra akrobatiska konster. Det brukar sluta med en del blåmärken..


I kompisgänget:

Ofta den som tar initiativ till att träffas. Här är jag också den där glada och positiva. Med åren har jag även blivit en ganska bra lyssnare och rådgivare. 


På gymmet:

Jag är nog ingen på gymmet.. Men skulle jag vara där så skulle jag förmodligen känna mig pinsam för att jag inte vet hur man ska använda apparaterna. Jag trivs bättre i gruppmotion där någon säger exakt vad man ska göra och alla gör efter.


I bloggvärlden:

15 minutes of fame. Ibland händer det att trafiken hit är lite större, om jag gjort något blogginlägg som lockar folk. Eller om någon länkat till mig.. Annars är jag nog lite en "ursäkta mig" typ tyvärr, men efter att jag bestämde mig för att jag bloggar för min egen skull så känns det mycket bättre. 


I skolan:

I skolan var jag ganska mycket en skugga av min bästa vän. Jag var väldigt blyg, tog just ingen plats och tror inte att det är många som kommer ihåg vem jag är från den tiden. Då jag studerade till mitt nuvarande yrke, så ändrade min roll ganska mycket. Där var jag den duktiga, men trivdes ganska bra med det. Hur jag skulle vara nu ifall jag började studera igen vet jag inte.. 


Bland okänt folk:

Förr var jag bara tyst och nervös. Nu är jag ofta en av dom som pratar mest. Tänk så man kan ändras med åren.. Men jag har också de senaste åren medvetet ofta sökt mig till situationer med okända människor för att öva upp min blyghet, och det har tydligen fungerat ganska bra.


På restaurang:

Jätte konstigt, men känner mig aldrig riktigt bekväm på restaurang. Alltid lite nervöst att beställa och inte vågar jag säga om jag är missnöjd heller..


I klädbutiken:

Väldigt sällan jag hittar mig i en klädbutik.. Men tidigare var jag den som impulsköpte en del. Frågar sällan något av personalen, provar snabbt och tycker alltid det är lite jobbigt att vara i ett provrum.


I en okänd stad:

Tar reda på mycket på förhand. Men ofta blir det ändå ganska spontana utfärder. Alltid lite nervöst att röra sig på ett nytt ställe, men alltid lika roligt. Speciellt efter några dagar då det börjar kännas bekant. 


På flyplanet:

Om jag skulle råka hamna vid någon okänd så håller jag mig så länge det går gällande toalettbesök, ifall jag måste hoppa över personen i fråga.. Är alltid i tid och äter fint och städar upp efter mig. Stör inte mina medpassagerare. Ifall jag åker ensam alltså.. Är barnen med så är det ju helt annat..


I en relation:

Den som håller reda på allt. Den som söker närhet och hittar på saker att göra. Den omtänksamme. Det jag kunde vara bättre på är att lyssna och prata. Och kanske vara lite mera romantisk ibland.


I hissen:

Den som ställer sig någonstans ganska långt in med blicken fäst någonstans så att inte andra ska tycka att de behöver prata med mig. :-)

måndag 2 oktober 2017 - 07:50

En liten makeover med sprayfärg

Ibland glömmer jag bort att det finns något så enkelt och roligt som sprayfärg. Igår kom jag dock ihåg det, och en grej som egentligen redan låg i loppishögen fick ett nytt liv med svart matt sprayfärg.

 

IMG 2522

 

Den här funderingen köpte jag för kanske tio år sedan i en inredningsbutik. Den har fungerat som förvaring för stekspadar och efter det så har vi haft pennor här. Men nu började den se så eländig ut så jag tänkte att jag ska försöka fräscha upp den.

 

IMG 2523

 

Beställde hem lite sprayfärg från Montana Gold (den bästa sprayfärgen!!) i somras och blev lite överraskad då jag såg att jag tydligen också beställt en svart färg. Men glad såklart! Så ut med hela projektet på gården. Skaka skaka en god stund och så spraya spraya. Det som också är så bra med den här färgen är att den doftar faktiskt riktigt gott!

 

IMG 2524

 

I det här skedet ser den ännu glansig ut. Men det blev en helt annan pryl. #alltblirsnyggtmedsvartsprayfärg eller hur? 

 

IMG 2528

 

Klart och inflyttad i köket! Testade lägga våra bambustekspadar i den, men egentligen vill jag inte ha sådant framme mera.. Så det kan hända att det blir krukor för örter istället. Eller några andra förslag?

söndag 1 oktober 2017 - 22:09

Innan jag dör..

"En bucket list är en lista av alla mål du vill uppnå, drömmar du vill uppfylla och livserfarenheter som du önskar att få uppleva innan du dör. "Det här är min bucket list, veckans lista här på Sevendays. Jag har faktiskt aldrig gjort en förr, så det var riktigt kul att tänka efter lite. Bilderna har inget med mina livsmål att göra, bara lite samlade telefonbilder från den senaste fina höstveckan.

 

IMG 2498


Hit vill jag resa: Till Island och se på naturen och bada i varma källor, till Toscana och bo på en vingård, och till Lappland på hösten och njuta av färgerna. Man borde säkert säga Amerika, men jag har faktiskt inget behov av det. Inte just nu iallafall.


Det här vill jag äta: Vegetariskt så mycket det går i framtiden. Något som en kändiskock har tillrett. För att se om det slår min mans mat..


En artist jag vill se live: Jag lyssnar helst på musik hemma i lugn och ro, men Melissa Horn skulle jag så gärna se live.


IMG 2488


Det här vill jag uppleva: Att se mina eventuella barnbarn växa upp. 


Ett språk jag vill lära mig: Franska


En sport jag vill prova på: Här fick jag fundera en stund.. men kanske golf. För att kanske eventuellt förstå mig på det.. fast då jag funderar närmare så något inom dans skulle också vara roligt. Balett kanske :-)

 

IMG 2426


Här vill jag bo: I en storstad en kort tid. Stockholm skulle vara spännande men ändå nära till familj och vänner.


Den här boken vill jag läsa: Kunde göra ett helt blogginlägg om dom böckerna.. Då jag är så fruktansvärt dålig på att komma igång med att läsa så behöver nog lite tips först..


En kraftansträngning jag vill klara av: Städa hela huset på en gång, haha :-)


IMG 2482


En utmaning jag ska klara: Att vara mig själv till 100 % och stå för det, att sluta med (synligt) socker, att klara av att gå i spagat.


Ett äventyr som jag vill vara med om: Åka luftballong (är jätte höjdrädd..)


Det här vill jag äga: Vårt hus. Jag äger ju nog det nu också, men äga helt utan lånta pengar. Annars är jag inte så mycket för att äga saker.. Vi kan ändå inte ta dom med oss i graven.. 


IMG 2390


Ett jobb jag vill prova på: Något inom hem och inredning. Det är ju ett ganska brett område såklart..

 

Ett mål med min hälsa: Att hållas frisk och pigg och kunna göra vad jag vill livet ut utan hälsan som hinder. 


En person jag vill träffa: Mina barnbarn

 

IMG 2446


En restaurang jag vill äta på: Någon fin Michelinrestaurang tillsammans med min man.


En känsla jag vill få känna: Känslan av tillfredsställelse av att allting är bra. 

 

Det här vill jag skapa: Något eget som jag kommer att bli ihågkommen för.


IMG 2525


söndag 1 oktober 2017 - 17:57

Helgen (och månaden) som gick

Så var september över! Vilken månad det blev! Många soliga varma dagar, insikter och utsikter, en ny kusin föddes, vi har renoverat köket nästan färdigt och har träffat ganska mycket människor. Barnen ser jag knappt av numera då de mest hänger i skateparken. När blev dom så stora?? Dom kommer och far och kan så mycket själva. Men här finns ju också helt andra möjligheter än vad vi hade tidigare. Och snart har vi ju redan bott här i ett halvt år faktiskt. Tiden går så fruktansvärt fort så jag hänger inte alls med!

 

22069444 281167735713630 7252299862685777920 n

 

Veckan gick så fort så jag har inte alls hunnit blogga. Och inte har jag egentligen haft så mycket speciellt att blogga om heller för den delen då dagarna går så fort och jag mest varit ensam hemma med barnen så renoveringarna står lite stilla just nu. Helgen gick också fort men har varit riktigt lyckad. Har fått besök i dagarna tre. Så skönt att bara kunna sitta ner några timmar och prata om ditt och datt med trevliga typer. Här är ju en stor fördel med att barnen är så stora så dom faktiskt låter en göra det, och också att bo så nära folk. Det är inte så omständigt att träffas. Nog för de gamla vännerna såklart, men de finns ju kvar ändå även om vi inte träffas så ofta.

 

På gården har jag också varit en del under veckoslutet. Vädret har ju inte varit det bästa, men det har inte regnat iallafall. Har samlat ihop en massa säckar med löv, och rensat och krattat. Med en stor lönn på gården så blir det ganska mycket löv.. Så har jag gjort lite fint hos hönsen också.

 

Idag bakade jag också en äppelkaka (som jag inte själv kan äta tyvärr..) och så har jag nu städat lite och plockat med grejer. Jag ska försöka skriva lite mera om Konmariandet jag håller på med bara jag kommer så långt. Det går lite trögt just nu, men om jag skulle ha räknat antalet grejer som åkt ut (eller ska åka ut) ur det här huset så hade jag nog varit uppe i en ganska stor summa redan.. Men jag känner mig mindre stressad för varje grej jag tackar av. 

 

Så även om jag har haft en ensamhelg, så har jag inte kännt mig ett dugg ensam. Har både pratat med folk i telefon och öga mot öga och känner mig så tacksam över mitt liv just nu. Allt är så bra faktiskt.

 

Så tänkte jag ännu avsluta veckan med att gå på jumppa och gå i bastun. Och en ny månad brukar också innebära lite ny energi, så jag har höga förväntningar även om jag varit mycket mera energisk nu i september än vad jag var i augusti.

söndag 24 september 2017 - 21:05

En ny liten människa

Idag fick jag äntligen träffa honom! Den nyaste lilla släktingen och det var precis så härligt som jag hade förväntat mig! Eftersom jag vid det här laget är släktens hovfotograf så hade jag såklart även kameran med mig och det blev riktigt lyckade bilder och fotomodellen skötte sig exemplariskt. Så ljuvligt att få snusa på bebis igen, var ett tag sedan. Välkommen till världen du fina lilla människa! Och tack även till dom fina föräldrarna att jag fick komma och tillbringa den vackra söndagen med er.

 

page

fredag 22 september 2017 - 07:35

Hösten


IMG 4

 

Jag gillar nog hösten. Färgerna, dofterna och ljudet. Det som uppstår då löven virvlar mot asfalten och krossas under fötterna. Känslan av nystart och mycket program. Ivern att ordna upp i knutarna och förbereda för vintern. Planer att träffa människor som ger en energi men även att koppla av hemma i lugn och ro. Hösten är som en bra vän. Den går alltid att lita på och bråkar ibland men är också ofta på soligt humör och ger en energi och glädje. 

 

IMG 3

onsdag 20 september 2017 - 21:48

Ett steg framåt igen

Det var visst några grejer jag glömde på min lista gällande köksrenoveringen och vad vi ännu ska göra. Iallafall torkskåpet och handtagen. Idag fick vi iallafall hastigt och lustigt upp torkskåpet som vi ville ha i det här köket. Tanken var att det skulle komma på samma höjd som fläkten men på något sätt så känns det som att det blev lite för högt.. Men huvudsaken är väl att det fyller sin funktion. Och luckan öppnas uppåt (och hålls uppe) så kanske bara bra att det är högt så inte pappan slår huvudet.. För mig som är kort är det inget problem. Men jag räcks just och just iallafall att sätta fast luckan igen..


IMG 7180

 

Det där hörnet i högra hörnet ser ju minst sagt lite lustigt ut just nu.. Men det är helt meningen att det ska se ut så där tills vidare. Här kommer det lite tegel sen bara vi hunnit så långt. Och då ska det ju inte vara helt symetriskt liksom hade vi tänkt. Det ska alltså se ut som att det kunde ha varit en gammal tegelvägg här. Tegelfunderingen fyller även en praktisk funktion då den tar bort problemet med den ojämna väggen. Utan den hade vi varit tvugna att lägga nya skivor på hela väggen, eftersom det inte fanns någon skiva där som väggskåpen satt förut. Så ibland kan små problem göra att man kommer fram till lösningar som man kanske annars inte hade tänkt på.

 

IMG 7182

 

Och så tog vi också äntligen mod till oss och rev bort plasten från skåpen. Vi hade nästan hunnit vänja oss med plasten på.. Lite så där glansigt, slitet. Men sjutton också hur snygga dom här dörrarna är! Och färgen är sen antrasit och inte svart bara så ni vet. Dessutom känns det också ganska bra att de är gjorda av återvunnet material. Luckan är gjord av återvunnet trä och klädd med en plastfolie som är tillverkad av återvunna PET-flaskor. Matta och fina, och lär också ska vara lätta att hålla rena.

 

IMG 7184

Handtag fattas ännu, men de är under arbete! Har skaffat en läderrem så de ska vi göra själva. Blir nog snyggt det också bara det blir färdigt! 

tisdag 19 september 2017 - 07:18

Köksrenoveringen-vad ska göras ännu?

Det har ju inte hänt något på köksrenoveringsfronten nu på en vecka då pappan varit på jobb. Men ikväll kommer han hem igen så månne vi inte får något gjort under veckan som kommer.

 

Detta ska ännu göras innan det är helt klart:

  • "Tegelhörnet" ska fixas. (Vi har inte det materialet ännu..)
  • Övriga väggar ska målas med kalklitir. (Har inte färgen ännu och vi har inte bestämt  oss riktigt för nyans heller..)
  • Lite kakel och fogmassa fattas bakom kylskåpet
  • En vinhylla ska byggas där det blivit mellanrum mellan skåpen
  • Golvet ska slipas.. 
  • Lister på plats såklart :-)
  • Sen är det såklart lite hyllor och inredning och sånt som ska upp ännu

 

IMG 2313

Snygga eluttag har vi iallafall!