fredag 23 juni 2017 - 12:55

En midsommarnattsdröm

Veckans blogglista; Midsommar. 

 


Det här är planerna för midsommar:

Ta det lugnt på landet som vi brukar. På midsommardagen ska vi åka hem igen och träffa vänner


Det bästa med midsommaren är:

Lugnet och inga måsten.


Det sämsta med midsommaren är:

Alla olyckor som brukar hända


En tradition jag inte bryter:

Att plocka lupiner till midsommarbuketten


Ett måste på midsommarbordet:

Sill och nypotatis


Tre tips för en lyckad kväll:

God mat, vin och trevligt sällskap


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Det hör till och för att det är en fin tradition


Ett starkt midsommarminne

Efter den här midsommaren så kan det vara den här stunden då den här filmen blev till. Jag hade ställt in väckning på 3.30 för att gå ut på landet och filma gryningen. Först då klockan ringde så tänkte jag att "Nej, nu har jag glömt bort min automatiska väckning och det är ju fredag! Nu missade jag soluppgången". Men sen tittade jag på klockan och märkte att det var helt som det skulle. Först tvekade jag en stund, att ska jag verkligen gå ut.. Det var bara sju grader varmt och egentligen skulle det ha varit väldigt skönt att somna om. Men jag ångrar mig inte att jag gick ut på min barndoms väg i tystnaden. Eller egentligen var det inte så tyst, ju mer solen gick upp desto mera fågelsång hördes. Det blev iallafall en mycket stämningsfull stund med fåglarna, en hjort och en hare som sällskap. Det är fantastiskt hur ljust det är just nu. Hade jag ännu kommit ihåg att ta med mig minneskortet till kameran (hade kamera och tre objektiv med mig..) så hade jag säkert också fått en del ännu finare bilder. Nu blev det film med telefonen men bra så. 

 

Glad midsommar!

torsdag 1 juni 2017 - 17:00

En tur till Själö

På Kristihimmelfärdsdag hade jag egentligen tänkt städa och måla på den extra lediga dagen, men så blev vi tillfrågade om vi ville komma med till Själö i stället. Jag har aldrig varit där, och länge tänkt att jag borde åka dit så det var inte ett så svårt val. Det blev en superlyckad dag i trevligt sällskap dessutom, och så fick jag äntligen kameran med mig. Och oj så roligt det var att fota igen! Nu ser jag fram emot många turer i sommar med kameran. 

 

IMG 5851 2

 

Tänker inte desto mera gå in på Själös sorgliga historia men ni kan läsa mera t.ex. här. Vackert är det hur som helst och vi kom upp till lite på sju km:s traskande och många bilder. Ett urval av dom kan ni se på här.

 

IMG 5866 2

IMG 5867

IMG 5888

IMG 5892 2

IMG 5898

IMG 5902

IMG 5906

IMG 5910 2

IMG 5913 2

IMG 5920 2

IMG 5934 2

IMG 5936 2

IMG 5937 2

IMG 5944 2

IMG 5951 2

IMG 5952 3

IMG 5955 2

IMG 5959

IMG 5961 2

 

Till Själö kommer man med Östern (tidtabell här) och den åker från gästhamnen i Nagu.  Kostar 6€ för vuxna och 3€ för barn (en väg).

 

lördag 25 februari 2017 - 18:14

En sportlovsdag

Snart är sportlovet slut, men här i våra trakter blev det ju iallafall ett helt perfekt sportlovsväder! Nu är vi ju då inte så värst sportiga av oss i vår familj, och så har jag inte varit extra ledig alls och barnen har varit krassliga, men vi har iallafall hunnit med två utfärder (eller barnen har hunnit med tre, men jag har bara varit med på två) på två av de vackraste dagarna. Förra lördagen var vi till Linnanvuori, tillsammans med min kollega och barn. Tyvärr lämnade jag kameran hemma då, men idag då vi var med familjen till Haunisten allas (nära Ikea i Reso) så tog jag kameran med. Inte blev det nu några märkvärdiga bilder, men här får ni iallafall se några.

 

IMG 5639

 

Då vi kom till grillplatsen så hade någon redan grillat där, så det var bara att lägga korven och värmas.

 

IMG 5683

 

Det var mycket folk på isen men vi höll oss på stigen runt sjön.

 

IMG 5686

 

Jag fastnade på en kamerabild. Som jag tog själv..

 

IMG 5692

Då vi traskat färdigt den 3,6 km långa turen (för barnen blev det säkert 5 km då dom föll i varannan snödriva och sprang fram och tillbaka) så flög det ett flygplan ovanför oss.

 

En trevlig utfärd var det! Senast vi var här var för ca 16 år sedan då vi nyligen hade flyttat till Åbo. Då var det september tror jag och såklart lite annorlunda. Tycker att det är så roligt att göra sådana här små utfärder tillsammans med barnen och upptäcka nya ställen i vår närmiljö.

söndag 13 november 2016 - 18:42

Helgrapport

På fredag publicerade jag en lite uppgiven bild/text på Instagram och facebook. Jag beklagade mig över att jag kände mig trött, lite uppgiven och ganska ensam. Som väntat fick jag en del sympatier (och en inbjudan till en träff i Åbo!) och fick bekräftat något som jag såklart redan vetat länge. Många av mina vänner är ensamma på sina håll, och speciellt på veckoslut och helger känns det såklart extra ensamt. Men det är ju tudelat det där också. Jag trivs med att vara ensam också. Men jag trivs också med folk. Jag kan sitta och tycka synd om mig för att jag är ensam, fast jag inte alls skulle orka träffa någon just då. Nu kommer det ju sig så att vi bor så avskilt, så att någon skulle komma och knacka på oplanerat händer väldigt sällan.. Men om det händer så är det ju jätte roligt att någon tänkte på just mig, samtidigt som den där paniken över råddet/klädsen/frisyren också smyger sig på.. Men det borde ju inte vara så..

 

IMG 2

Men även om fredagen började med lite deppighet, så blev helgen väldigt lyckad ändå. På lördag förmiddag hade vi besök. Jag hade trevligt prat och sysällskap och barnen kompis. En del pulkaåkning där emellan och på eftermiddagen tog vi en tur till Linnanvuori (Där jag tog bilderna i detta inlägg. Fortfarande ett av mina favoritställen, vackert alla årstider speciellt i solnedgången) med vår bästa grannfamilj. (Vi bor alltså inte precis grannar men ändå på gångavstånd) Så glad över att ha träffat en familj som vi trivs så bra med, som dessutom bor nära och som vi nu dessutom planerar att åka ut och resa med nästa sommar!!

 

IMG 3

Kvällen avslutades med film med barnen. Vi tittade på Charlie and the Chocolate factory. Tycker att det är så roligt att filmerna man ser med barnen numera är filmer som man själv också orkar (iallafall lite) följa med i. Då barnen somnat tittade jag såklart på X-factor och väntar med spänning på kvällens resultatsändning och håller tummarna för att Saara Aalto fortfarande får hänga med. Det är konstigt, förut gillade jag inte alls hennes stil, men efter att ha börjat se på X-factor nu och sett hur mångsidig hon är så gillar jag henne mer och mera.

 

Idag började vi dagen med att åka till en annan familj som vi umgåtts en del med, främst via barnen som går på samma klass och dagis. Jag passade på att intervjua mamman om en spännande sak som jag ska berätta mera om snart..


IMG 4

 

Då vi kommit hem igen hade vi en ganska stor "kris" här hemma.. Det har tyvärr blivit så igen att storebror spelar alldeles för mycket och hans reaktioner då han inte får det är inte så där värst trevliga, så igår bestämde jag att nu blir det spelpaus ett tag framöver. Jag skulle vilja försöka på en vecka, men vi ska nu se hur det går.. Han har surat så mycket över det här hela eftermiddagen, matstrejkat och allt.. Men då lillebror varit ute en timme och byggt en snögubbe så gav han upp och gick ut han med och hade hur roligt som helst! Han ville t.o.m prova att skida som han aldrig intresserat sig för förut.. Så vi ska se hur det går..

 

IMG 5

Någon farsdag har vi inte firat idag, eftersom vi har pappan på jobb och min egen pappa i Sverige hos min syster. Vi får ta det då vi får hem pappan istället.

 

IMG 6
Så helgen som började lite ensamt (alltså barnen var ju nog hemma, men det där vuxna sällskapet är inte riktigt samma sak...) slutade med att jag har träffat/pratat med i telefon eller skrivit meddelanden med ca 20 personer.. Så så värst ensam är jag nog inte ändå.. Dessutom har jag nu hängt upp en krans på dörren och virat ljusslinga runt altanstaketet. Och börjat lyssna på julmusik, så nu tänker jag låta julen smyga sig på helt på allvar, så det så!

söndag 2 oktober 2016 - 21:23

Friheten

Jag har en ny favoritplats här i världen. Det är Linnanvuori som ligger ganska nära oss. 79 meter över havet. Här vilar mina tankar och kroppen får ro. Jag har hela sommaren velat gå dit upp i solnedgången och ta lite bilder. På fredag kväll tog jag mig äntligen i kragen. Och vet ni vad. Mina barn är så stora nu att jag vågade mig dit upp helt ensam. De satt hemma och såg på sin fredagsfilm och märkte väl knappt att jag var borta. (Och jo, klart jag berättade vart jag gick, hade telefonen med mig och såg till att fredagsgodiset var uppätet så ingen skulle få något i halsen och släckte alla ljus innan jag gick.)

 

En solnedgång är alltid vacker, men tyvärr så var den inte lika vacker den här gången som så många kvällar i september. Jag skulle ha velat vänta tills solen gått ner helt, men sen fick jag lite smått panik över att det skulle bli för mörkt då det ändå är en bit att gå innan man kommer till vägen. Men utsikten är fantastisk! Den där pricken där vid horisonten, är S:t Karins vattentorn som säkert många som rör sig igenom staden har koll på.

 

IMG 4945

IMG 4931

IMG 4933

 

Tänk att snart har vi bott här i tio år och först nu börjar vi känna till omgivningen och det här fantastiska stället. Hit kommer jag att komma många gånger och det fantastiska är ju att vi har ett så omväxlande klimat här i det här landet, så en kall vinterdag kommer det att set totalt annorlunda ut. Jag gjorde också en liten (typ 34 sekunder) film som går att se på mitt instagramkonto. (lotta_palander heter jag där) Verkligen inget storverk, men iallafall.

 

Och så var veckoslutet över igen. Igår gjorde vi en utfärd till stranden vi brukar vara vid på somrarna och hade övernattningsbesök av en vän. Idag har jag städat hos hönsen, tagit en tur till Pargas, gick på loppis och hälsade på söta valpar och åkte och simmade. Och så har jag städat lite såklart, för det tar ju alrig slut..

tisdag 16 augusti 2016 - 07:25

Stunder att spara i minnet

En av de finaste stunderna under vår Stockholmsresa var nog då vi på lördag kväll gick ut på däck i solnedgången. Det är sådana här stunder man skulle vilja samla i en ask och öppna då allting känns eländigt i november. 

 

IMG 4572 2

 

Såg ut som ett vattenfall då solens strålar kämpade sig fram genom molnen.


IMG 4575

 

Glada lekande lyckliga barn.

 

IMG 4576 2

 

Skyfall vid horisonten.

 

IMG 4579 2

 

Nog känner en sig ganska liten.

 

IMG 4587 2

 

Dom här två alltså. Busiga Bästa Bröder. Önskar att de alltid ska få ha varandra.

 

IMG 4600 2

 

Det är sådana här stunder jag känner sådan tacksamhet över min familj, vårt liv och hur tryggt och bra vi har det. 

onsdag 30 mars 2016 - 07:38

Vårtecken i Osets naturreservat

Mera vacker natur blir det nu här från vår resa. På gångavstånd (även om vi tog bilen då vi kom direkt från Legoaffären) från min syster finns ett naturreservat, Oset. Hit styrde vi vägen på påsklördagen. Vi grillade,njöt av naturen och letade påskägg. Och jag försökte fota lite såklart.

 

IMG 9971

 

Här fastnade bara en ensam svan på bild

 

IMG 9973

 

Fanns en och annan tippa här också

 

IMG 5

 

Där bakom den röda ladan någonstans bor dom

 

IMG 3

 

Kala björkar än så länge

 

IMG 9980

 

En liten kusin

 

IMG 9982

 

Flera kusiner som "fiskar"

 

IMG 2

 

Känns nästan som att sommaren är på väg

 

IMG 4

 

Vårtecken!

 

IMG 9992

 

Syster som fixar grillpinne

 

IMG 9994

 

Kusin som väntar på korv

 

IMG 2096

 

Mera fåglar

 

IMG 9991

 

Fin grillplats

 

IMG 9993

 

Tog ett tag att få igång elden då det blåste en del

 

IMG 2100

 

Efter maten vad det dags för äggletning. Barnen fick se filmen vi gjort kvällen innan.

 

IMG 2105

 

Den ena kaninen hade "tappat" ägget bland veden

 

IMG 2106

 

Där fanns en karta som visade var de andra äggen kunde hittas

 

IMG 2109

 

Alla hjälptes åt och alla äggen hittades! Så härligt att våra barn fick fira påsk tillsammans och bilda sig gemensamma minnen från sin barndom. 

tisdag 29 mars 2016 - 10:09

Tusentals svanar och påsken i Örebro

Nu är vi hemma igen efter en väldigt lyckad påsk i Örebro! Jag ska dela upp vår lilla resa i några inlägg så det inte blir så mycket på en gång. Vi anlände tidigt på fredag morgon och efter frukost åkte vi iväg till Tysslingen. Här stannar tusentals svanar för att rasta varje vår. På plats var ca 2000 svanar då vi var där, men ibland kan det finnas så många som 4000 svanar på plats på en gång. Ganska mäktigt!

IMG 9939

IMG 9951

IMG 9953

IMG 9937

IMG 9941

Även min svågers familj var med och de var utrustade med kikare, så vi fick kika lite närmare på svanarna.

image1 23

Jag tog en bild med telefonen genom kikaren. Blev ganska kul.

Det var ganska ruggigt väder den här dagen, så efter utfärden åkte vi hem till min syster igen och barnen fick leka och umgås. Det var så fint att se kusinerna tillsammans, och så roligt att träffa alla. Barnen växer ju så fort. Min lile gudson är redan 1,5 år och pratar ganska många ord och klättrar omkring och busar :-)

På kvällen åt vi god mat och då barnen somnat gjorde vi en liten film som vi visade i samband med äggsökandet följande dag. Oj så vi skrattade. Jag och min syster kan det här med att fåna oss.. 

onsdag 17 februari 2016 - 21:19

Morgonrodnad/Aftonrodnad

Är så glad då det börjar vara ljust på morgnarna och att det inte är mörkt ännu då vi kommer hem. Och idag var det ju både en så vacker morgon och en så vacker kväll. 

image49image51

image53Men det börjar nog kännas i kroppen och själen att det behövs lite vår snart.

onsdag 2 december 2015 - 18:37

Har någon sett min blogginspiration??

Alltså VAR är blogginspirationen? På samma plats som solen kanske och brinner upp. Nej, jag vet inte.. Det är mörkt då man åker iväg på morgonen och mörkt då man kommer hem. Och skulle det inte råka vara det så är det ändå så stökigt och fult på gården så man får blunda då man går förbi.

Mitt humör är upp och ner (pms av den svårare sorten) jag är trött och alldeles för lätt irriterad på barnen. Nätet fungerar inte ordentligt (var tvungen att skriva detta blogginlägg i ett skrivprogram först då jag för en gångs skull fick lust att skriva något, tills jag insåg att jag dragit ut sladden till modemet..) Och så hittar jag inte min yttre hårdskiva, (där jag tänkte söka efter en julig bild från förra året) det är ju så mörkt så man inte ser något! (okej, vi har ju lampor faktiskt, men ändå..)

December brukar vara en bra tid, men just nu känns det mest bara skruttigt och jag hoppas det vänder snart..

På fredag händer det iallafall något skoj då Sevendays julbilaga kommer ut med Vasabladet! Och jag är så stolt över att vara en del av den denna gång! Så håll upp ögonen!

Annars brukar ju också december bjuda på rätt mycket program, så även detta år. Denna första decembervecka ska jag på två julfester, gå på barnteater och fira självständighet och en 40-åring. Nästa vecka är det dagisjulfest, julmarknad på jobbet, julpyssel träff och julmarknad. Veckan därpå är det julfest på jobbet, julfest i skolan och så är det plötsligt jullov. Vi inleder med att åka till Stockholm med familjen och inleda julfirandet. Måndagen därpå kommer vi hem och så är det plötsligt jul. Pappan är på jobb denna jul så det är ju rätt trist såklart, men vi åker till mormor och morfar och firar med dom och Petra och Daniel. Och jag har ju faktiskt över en vecka ledigt. 

Så nog blir det väl bra ändå.

IMG 8102

Eftersom jag inte tycker om att blogga utan bilder, så slänger jag in en bild från i somras då vi var ute och gick på landet. Om ja sluter ögonen kan jag nästan känna dofterna och höra ljuden från den kvällen. (Och det gjorde jag också, för att klara av tiofingersystemet hör till mina specialkunskaper)

Tack och hej och hoppas återkomma med lite positivare tankar en annan gång. Men nu har jag typ bloggat iallafall.