onsdag 13 september 2017 - 21:31

Något jag avskyr..

Det finns några saker jag verkligen avskyr och en av dom är att bråka med mina barn. Och nu menar jag då inte sånt där allmänt tjafs utan då man på riktigt grälar och säger jätte dumma saker och knappt kan behärska sig. Och då man efteråt känner sig bara skit och värdelös och som världens sämsta förälder.

 

Ett sånt gräl hade jag med storebror idag. Ingen vits att gå in på vad det handlade om, men det var mycket trötthet, allmän spänning, besvikelse och PMS inblandat..

 

Men grälet är nu upprett, kramarna kramade, överenskommelserna igenomgågna, de viktiga fraserna sagda (förlåt och jag älskar dig) och jag hoppas vi klarar oss ett tag nu igen.. Det är ett tag sen vi bråkade så här senast nämligen..

 

Men nu ska det bara bli skönt att krypa ner i sängen..

 

IMG 2172

 

onsdag 13 september 2017 - 07:20

Vardag och planering

Så hade en hemmavecka för pappan snabbt rusat iväg fylld med renovering. Jag tycker att veckorna rusat iväg extremt fort sen vi flyttade.. men det har ju varit ganska mycket också.. Igår blev jag dessutom påmind från två håll (jobb och förskola) att fundera på önskade ledigheter till slutet av det här året (även om barnet är på förskolan på sportlovet vill de gärna veta redan..) så det känns verkligen som att tiden går extremt fort.. 

 

Fast jag inte vet något säkert ännu så blev det ändå ikryssat att det blir höstlov, jullov och sportlov för förskolebarnet precis som för skolbarnet.. Om jag inte får ledigt då pappan inte är hemma så ska det väl nog ordna sig på något sätt..

 

Men man märker nog faktiskt att hösten och vardagen kommit igång på riktigt nu. Program nästan varje kväll (dubbelt ibland), föräldramöten och planering av projekt. 

 

Men lite andningspaus med köksrenoveringen blir det nu iallafall en vecka framåt. Jag ska försöka röja upp lite här hemma under veckan och på veckoslutet blir det kanske en liten utfärd bara vädret tillåter..

 Ha en bra onsdag! (Redan onsdag??)

lördag 2 september 2017 - 10:50

Slapp snorig lördag

Vilken tur att det är veckoslut och att jag är ledig, för idag hade det nog varit tungt att vara på jobb.. riktigt snorig och hängig så ska försöka ta det riktigt lugnt. Tur att vi inte har något speciellt inplanerat..

 

IMG 1999

IMG 2001

 

Vaknade ganska tidigt men avslutade frukosten först för en stund sedan. Det blev smoothie och scrambled pancakes på barnes begäran. Ha en fin dag!

fredag 1 september 2017 - 17:10

Tack och hej augusti och välkommen september!

3F7DF715 FDD4 416B A120 2B66F6A45DBF

 

Så var augusti (redan) slut och hösten officiellt påbörjad. Eftersom jag varit så dålig på att blogga i augusti så tänkte jag köra ett augustisammandrag här på bloggen.

 

- Började jobba efter semestern


- Vi simmade/var till stranden flera gånger än på hela sommaren och testade flera olika stränder här i Pargas


- Åkte till Ekenäs och firade min systers babyshower (Herrigud hon ska föda när som helst nu!!)


- Byggt färdigt terrassen (målning av staketet återstår ännu)


- Åkte till Gullranda på utfärd med jobbet

 

- Började renoveringen av storebrors rum. Hittills har vi målat väggarna, panelen, möblerat om, skaffat nya gardiner och börjat fundera lite på smart förvaring för alla tidningar och pocketar..

 

- Barnen har börjat i förskolan och på trean

 

- Besökt den nya äventyrsgolfen i Pargas

 

- Rev fram ett trägolv i köket

 

- Började köksrenoveringen. Stängde till dörren till syrummet och öppnade upp en ny dörröppning från matsalen in i syrummet.

 

- Plockat solrosor

 

- Börjat gå på jumppa igen

 

- Anmält mig till två arbiskurser

 

- Sytt en beställning med minikläder

 

- Möblerat om i sovrummet

 

- Varit på en trevlig fest och träffat nya människor på forneldarnas natt som avslutades med fyrverkeri i gästhamnen

 

- Varit förkylda hela familjen i tur och ordning

 

- Gjort mig av med massor av saker och möbler. (också skaffat en del nytt p.g.a köksrenoveringen)

 

- Firat pappans födelsedag

 

- Varit ut och äta i Åbo till Tårget medan barnen var på cirkus med en gudmor

 

- Varit bekymrad över allt som händer i världen

 

- Börjat med en KonMari rensning. Hittills kommit till papper.

 

Så en del har vi ju faktiskt hunnit med! Det mesta av det här skulle jag ju gärna ha skrivit blogginlägg om ifall inspirationen funnits, men det verkar ha kommit tillbaka nu med besked! Hurra för det och hurra för att det är veckoslut och vackert väder. Och lite blä också för att jag är rätt flunssig men vi har inte så mycket program i veckoslutet så ska försöka vila upp mig. 

torsdag 31 augusti 2017 - 19:02

Då det blir fel..

Idag hade vi musikstund på jobbet. (Det innebär för tillfället att vi via Youtube tittar på karaokevideon eller musikvideon och den som vill kan sjunga med) Jag satt i soffan och tänkte att jag skulle lägga upp en bild på Instastories och visa vad jag också gör på jobbet ibland. Men sen var jag inte så värst koncentrerad så jag kollade inte riktigt  vad jag fotade och skrev ingen beskrivning till  bilden.


IMG 1983

 

Jag tänkte inte desto mera på det och tittade inte heller på min telefon (eller iallafall inte på WhatsApp eftersom jag lyckats få på någon inställning så jag inte får notiser för meddelanden jag får där) förrän alldeles för en stund sen. Då hade min kära mor skickat ett oroligt meddelande för flera timmar sedan om allt var okej, då jag lagt upp en så grå och sorgsen bild med en ledsam text dessutom.

 

Så, det kan bli lite fel ibland. Det var inte alls meningen att bilden skulle tolkas så. Det var bara en dokumentation av vardagen.

måndag 5 juni 2017 - 07:38

Helgen som gick och veckan som kommer

Helgen gick fort men var ändå lång på något sätt och innehöll ganska mycket program. På fredag fick vi upp en tavelvägg ovanför soffan, vilket vi dragit ut på sen vi flyttade hit. På lördag var det skolavslutning och min födelsedag. Fick fina presenter och var ut och äta på kvällen. Vi fick också hönshuset färdigt på insidan. Igår fick vi äntligen gräset klippt (med lånad gräsklippare då vår fått något fel..) och en del städat och så var vi på kvällspromenad för att se var storebror ska gå på kurs denna vecka. 

 

IMG 4139

Sen fick hönorna också komma ut på gården första gången. Dom rymde mest till grannen så det blev en lite rörig hönsjakt. Men min Ada blir bara mer och mer tam ju mera man får tag i henne. 

 

Den här veckan inleds ett städprojekt i det här huset. Berättar mer om det senare (om det fungerar..) Pappan åker på jobb på tisdag och storebror får gå på indiankurs. Lillebror går sina sista dagar på dagis, i höst är det förskolan som gäller. På veckoslutet är det Pargasdagarna och loppisrace och så får vi väntat besök på söndag. Sen anländer mina föräldrar för att inleda det första "barnvaktningspasset" den här sommaren.

 

Vad har ni för planer?

fredag 2 juni 2017 - 07:20

Sommarpusslet!

Så var vi snart där igen. Sommarlov! Men för många innebär sommarlovet ett ordentligt pussel. För då barnen är lediga i 2,5 månader, så har många föräldrar bara några veckor semester. Vi har ju turen att ha en pappa som är hemma varannan vecka och i sommar så är han dessutom hemma extra länge då han har tre veckor ledigt i två omgångar (med en vecka jobb emellan då jag har ledigt). Själv är jag ledig fyra veckor i juli och vi är alla lediga tre veckor tillsammans. Av de veckorna är vi en vecka på resa.

 

Dom dagarna som ingen av oss föräldrar är lediga så kommer barnen att vara med sin mormor och morfar. Antingen hos oss eller på landet. Så länge barnen är små är det ju såklart möjligt att ha dom i dagvård då man själv jobbar, men det är väl dom där tidiga skolåren som är lite knepiga. Blir nog många långa timmar för en 7-10 åring att vara ensam. Sen ordnas det ju en hel del läger också för just dessa barn. Men det blir ju nog ganska dyrt att fixa hela sommaren så (eller den tid man själv inte är ledig). Storebror kommer att inleda sommaren med att få på "indiankurs". 10-14 har han då sysselsättning. Programmet lät dessutom jätte kul! Dom ska tillverka t.ex. drömfångare, väva med pärlor, sy läderpåsar och tova sittunderlag. Finns ju en massa andra läger och kurser också, men för vår del blir det den här veckan. 

 

IMG 9713

 

Eftersom vi inte har heldagsbarnvakter så jätte nära så är det viktigt att vi har allt sådant här planerat redan ett tag innan sommarlovet börjar. Så vi vet nu exakt var och med vem barnen är ända fram till den 15.8.. Känns bra att ha det fixat!

 

Hur fixar ni med barn i skolåldern er sommar om ni inte själva är lediga lika mycket som dom? 

lördag 13 maj 2017 - 08:29

Bränner proppar

Med ett nytt hem så är det ofta saker som någon gång händer första gången. Igår gick den första proppen.. eller säkring heter det väl på riktigt.. Jag var jätte trött och skulle gå och lägga mig men hänga tvätten först. Kommer ner i tvättrummet och lampan går inte på. Tänkte först att den gått sönder men då jag märkte att också tvättmaskinens lampa inte lyste så fattade jag att en säkring gått. Var alldeles för trött då för att fundera ut var vi hade extra säkringar (fick fundera en god stund innan jag ens kom på var proppskåpet fanns..) så löste tvättmaskinen med skarvsladdar. Fick hänga tvätt då jag vaknat istället..

 

IMG 9413

 

Efter natten så gjorde jag ett nytt försök. Tack och lov hade pappan vaknat på andra sidan vattnet, och kunde berätta var vi gömt propparna.. Men proppskåpet ligger lite högt så inte såg jag vilken jag skulle byta.. Men en bild med telefonen löste det problemet. Fast nu hade vi bara proppar som var 16A och 25A och just denna var såklart 10A.. så får bli att inhandla sådana idag. 

 

Ha en skön lördag och bränn inte propparna!

onsdag 8 februari 2017 - 06:16

Dagens 3

Det var svårare än vad jag kom ihåg att komma igång med vardagsbloggandet.. Kanske jag skulle göra en lista. Dagens 3 tänkte jag kalla den.

 

3 onödigaste:

 • Det är onödigt kallt. Jag vet att det ännu bara är den 8 februari och att det är helt normalt, men jag tycker inte om kallt.
 • Fick meddelande igår om att personen som skulle genomföra granskningen på Pargashuset skadat foten så han kan inte komma.. Mest synd för honom, men det betyder ju i värsta fall att tidtabellen blir uppskjuten då mäklaren inte ännu iallafall hade hittat en ersättare..
 • Vi får inte använda duschen före imorgon då vi haft vår granskning. Inte för att det borde vara någon panik, men jag får alltid extremt duschbehov då jag vet att jag inte kan duscha av någon orsak

 

3 finaste

 • Solen som kom tillbaka. Jag får genast mycket mera energi!
 • Alla fina människor omkring mig.
 • En klänning jag snabbfyndade på Lidl igår.

 

3 bästa

 • Pappan kom hem igår!
 • Den här hemmaveckan (alltså fr.o.m igår tills nästa onsdag den 14.2) borde det hända de mest avgörande med husförsäljning och köp.
 • Jag fick golvbrunnen i duschen rensad igår. Det var inte så roligt då det pågick (tänkte spy, hatar det..) men nu är det gjort och nu är det bra.

 

3 roligaste

 • På fredag har vi vändagsdisco på jobbet och vi ska bl.a. ha en foto booth hörna där discobesökarna får ta en bild med lite roliga tillbehör.
 • Ljuset börjar återvända, igår började det ljusna medan jag åkte till jobbet lite före åtta!
 • Storebror har hittat läsglädjen ordentligt. Han hade lånat den sjätte Harry Potter boken på bibban igår.. Men jag föreslog att han kanske skulle börja med den första.

 

Ha en fin dag!

söndag 11 december 2016 - 09:20

En oglamorös början på helgen

Ni var många som läste och gillade mitt inlägg om PMS, men få som kommenterade. Har ni inget att säga om saken, vill ni inte eller var det bara dålig timning med en lördag förmiddag? (marknader, julstök och julfester på gång kanske?) Behöver jag tillägga att jag hade PMS då jag skrev inlägget? Det har jag dock inte just nu, däremot lite mensvärk och en täppt näsa.

 

Helgen började ju lite oglamouröst. Kände redan på torsdag att jag hade en flunssa på kommande så var färdigt ganska så trött.. Innan jag skulle lägga mig på fredag kväll så hörde jag något som prasslade i köket. Drog ut lådan under spisen och vad såg jag inte där om inte en liten mus.. Första gången vi har en sån i köket (vad jag vet..) Lyckades hitta en musfälla efter lite rotande, och laddade den med en bit ost och gick och la mig. 

 

Klockan sex väcktes jag av lillebror som krupit upp i min säng. "Mamma, jag har kissat ner mig!" Sånt händer, men inte så kul då det händer i min säng.. Det blev att stiga upp bara och sätta igång att tvätta. För båda täckena hade blivit våta.. Om man nu ska se det här som något positivt så fick jag iallafall täckena jultvättade. (Inte för att jag tycker att man måste tvätta sina täcken inför julen, men ibland kan det ju vara bra att göra..)

 

Då jag fixat färdigt i sängen så gick jag för att titta om vi hade fått någon mus i fällan. Nej. Det hade vi inte. Men festat på osten hade den nog gjort. Gjorde om samma procedur igår kväll men TEJPADE fast osten så den inte skulle gå att få bort så lätt. Men den där fällan är nu helt värdelös.. I morse såg jag nog att det varit någon där och flyttat på den, men osten var kvar och fällan hade inte smällt igen..

 

Så jag fortsätter jakten..

 

IMG 5465

 

Igår var vi också till Pargas och gick på julmarknad. Det var mysigt som vanligt och alltid roligt att träffa lite folk. Efter marknaden gick vi till mitt jobb där vi skulle träffas några stycken för lite julpyssel. Det blev nu inte så mycket julpyssel (och inte så många som kunde komma då jag kom på idén lite sent) men var helt trevligt att ha lite sällskap på lördag kväll ändå.

 

Glad tredje advent föresten! Idag ska jag försöka fixa klart julkorten, pyssla på lite här hemma och tanken är att vi ska in till Åbo för en träff efter lunch, men måste se hur min flunssa orkar med det..