fredag 7 oktober 2016 - 14:01

A & A

aa1.3

 

DSC 3392

 

aa1.2

DSC 3370

 

Fredagen till ära bjuder jag på bilder från när jag var hemma hos Anna och Andrei för att foto deras mysiga lägenhet. Varje kvadratmeter var tiptop. Alltså kolla in fotot när de poserar i köket, så tjusigt par.

 

Godeftermiddag! Hur står det till? Jag startade dagen med kaffe + skola. När jag kom hem begav jag mig ut på långpromenad med fredagspodden. Härligt! I kväll ska jag umgås med bra personer, läsa bok och smutta lite vin. Så mycket mer behövs inte. Önskar er en festligt fredag!

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

torsdag 14 april 2016 - 11:15

TORSDAG I HUVUDSTADEN

Morjens kompisar! I dag vaknar jag upp i huvudstaden hos min kära bror. Startade för ovanlighetens skull dagen med en tidig morgonpromenad längs havet, så obeskrivlig härligt. Efter promenaden blev det frukost.

frullll


 

Älskar att gå runt i matbutiker som har ett brett utbud av varor, så som Stockmann. Köpte Lizi´s granola med mango, toppade yoghurten med den i morse och det smakade himmel. Ska fortsätta torsdagen med ytterligare en kopp kaffe före jag tar spårvagnen in till stan. När Robin slutar skolan ska vi gå på museum och dricka öl i solen. Fint så. Ha en bra torsdag!

 

Kärlek Rebecca 

torsdag 14 april 2016 - 11:06

LYCKA OCH STOLTHET

IMG 9760


 

Vi var sju stycken företag från Österbotten som gick vidare till "våga vara företagsam" finalen i Helsingfors, så i måndags färdades vi ner till huvudstaden. På plats var det sammanlagt 67 företag från hela Finland. Trots att jag och Lukas inte tog hem något pris så kommer jag se tillbaka på hela upplevelsen och känna lycka och stolthet. Utan att överdriva kan jag erkänna att detta var en av de coolaste grejerna jag varit med om under mina snart tjugo år. Att hålla företagspresentationer inför jurymedlemmar som till störta del bestod av erfarna företagare samt en riksdagsman, att ställa upp sin monter i Kampen och att få presentera sin produkt. Det är så himla roligt. Är så tacksam. Tacksam över att ha Lukas som företagspartner, tacksam över att ha så fina lärare, tacksam över att få ha den möjlighet att starta ett uf-företag. Rocking.

 

Framsida3 2


 

Det tredje numret av ROOM Magazine kan man köpa här. Tack och hej! 

 

 

Kärlek Rebecca

tisdag 5 april 2016 - 17:00

VOTE FOR NR.16

Skarmavbild 2015 11 22 kl. 16.40.46


 

 

I januari var det regionalmässa i Vasa, 72 stycken unga företagare samlades för att visa upp sin produkt. Bland dessa företag var även vi på plats med vårt företag Room Magazine. Lämpligt till regionalmässan hade vi färdigställt det andra tidningsnumret. Under mässan gick några jurymedlemmar runt i salen för att lyssna till uf-företagens företagsidéer, det för att slutligen enas om sex stycken företag som skulle gå vidare till finalen i Helsingfors. Bästa försäljare, bästa tjänst, bästa produkt, bästa monter, bästa UF-företag på andra stadiet samt bästa UF-företaget i grundskolan.

Jag och min partner in crime Lukas vann bästa produkt vilket innebär att vi åker ner till Helsingfors nästa vecka. Under tisdagen och onsdagen kommer vi att hålla presentationer och försäljnigstal. Vi kommer även att ställa upp på mässan i Kamppen som hålls på tisdagseftermiddagen, mellan 15.00-18.00.

Utifrån presentationer och prestationer under mässan kommer jurymedlemmarna utse Finlands bästa företag, förutom huvudkategorin finns det även andra kategorier som man kan vinna inom, som tex publikens favorit. I dag öppas röstningen för allmänheten. Så nu tänkte jag be er rösta, helst på vårt företag. Det skulle vara himla snällt.

 

HÄR kan man rösta. Tack cuties.

 

 

 

Kärlek Rebecca

söndag 22 november 2015 - 16:43

VÅRT UF FÖRETAG - ROOM MAGAZINE

omslag

 

I onsdags var det dags för lansering av vår E-inredningstidning ROOM, som jag tidigare nämt är ungt företagande en obligatorisk kurs i skolan där vi, individuellt eller i par ska grunda ett företag som vi ska driva under denna termin. 

Till en början var jag själv med min idé, idén om att starta en elektronisk inregningstidning, men jag hade turen att få min klasskompis Lukas på min sida. Det är alltså han som sköter den tekniska biten dvs allt ifrån att bygga upp och koda. Det har underlättat nåt oerhört eftersom jag inte har den kundskapen som han besitter. Jag har i min tur samlat allt innehåll till tidningen - skivit reportage och fotograferat. Slutligen har vi finslipat på den grafiska biten och skött om bokföringen tillsammans.

 

tidning

En smygtitt på reportage som tidningen innehåller.

 

I onsdags känndes det så fint, pirrigt och lättande - vi hann! Vi har jobbat så oerhört mycket under de senaste veckorna, stressen och pressen har legat över mig så på tisdagskvällen, när tidningen låg uppe på vår hemsida grät jag glädjetårar för att den äntligen var klart, jag har spenderat timmar sittandes på diverse fik för att skiva ihop reportage, gjort intervjuer, redigerat, gjort om och justerat. Detta har varit så himla roligt och så himla körigt. Jag jobbar med något som jag älskar - inredning, stil och skrivandet. Dröm! Lukas är verkligen pro numero uno när det kommer till allt det tekniska. Jag är så tacksam över att vi kompletterar varanda så bra. Detta är vårt först nummer och vi planerar ännu två nummer till, jag hoppar att detta kommer bli något som jag kan fortsätta med även när UF-kursen i skolan slutar, min första tanke var att det här är något som jag startar i skolan och något som jag även kan hålla på med i framtiden. 

 

 

Skarmavbild 2015 11 22 kl. 16.40.46

 

Vänner, besök vår hemsida! Vi säljer alltså vår e-tidning på Etsy vilket är en internationell hemsida där alla kan sälja sina hantverk.

  

 

 

Kärlek Rebecca