onsdag 27 juli 2016 - 09:40

VAD VILL DU SE OCH LÄSA OM?

image2 8 side

hki1 side

image1 9 side

image3 10 side

image6 18 side

IMG 4658 side

image7 2 side

image10 2 side

resizedimage800800 IMG 7887 side

Bilder från arkivet.

 

Godmorgon! Hoppas ni mår bra. Jag har en helt ledig onsdag framför mig, tänkte att jag skulle spendera timmarna tillsammans med solen. Annars, det börjar vara en tid sedan jag frågade er vad ni skulle vilja se mer av i min bloggy? Mat, outfits, bestyr, tips, inredning eller något helt annat?

 

Tyck till!

 

Kärlek Rebecca

måndag 14 mars 2016 - 15:06

Q/A- NYCKELPLAGG, RELATIONER, FRAMTIDSPLANER OCH ADAM PÅLSSON.

Aldrig bo utomlands och aldrig besöka Finland igen, eller bo i Finland och aldrig resa mera? 

Världens finns till för att upptäckas så jag skulle nog packa ihop alla fina minnen i en stor väska och bosätta mig utomlands. Har bott i Finland i snart tjugo år och jag älskar vårt trygga land, men att resa ger så otroligt mycket! Man växer som människa, får nya intryck och kommer i kontakt med andra kulturer. Så, till alla kompisar, släktingar och bekanata: Kom och hälsa på mig sedan så att jag inte saknar ihjäl mig. 

 

image6 14


Vilket plagg i din garderob är osäljbart?

Bobmerjackan från Monki! Bär den minst en gång i veckan. 

Kan du berätta lite om din praktik på sevendays? Skall om en vecka dit på tio veckors praktik så är lite nyfiken (och SÅ nervös hihi) men skulle vara kul att få höra vad du tyckte/tänkte om din praktik!

Åh men vad roligt! Jag trivs oerhört bra på Sevendays, vilket gjorde att jag även sökte dit i januari igen. För den som missat var jag även där från mars till maj förra året . Jag gillar hur öppen Anna-Lena och Linn är för alla idéer och man får verkligen utlopp för sin kreativiet. Genom alla intervjuer kommer man i kontakt med nya människor, vilket jag älskar. Atmosfärden på kontoret är trevlig och avslappnad. Jag kan lova dig att du kommer få tio givande vekor. Lycka till!  

Aldrig äta frukost igen eller endast äta frukost livet ut?

Om jag själv får välja skulle jag äta frukost till till lunch, middag och mellis. Tänk en matcirkel som bestod av smoothiebowls, mackor med avokado, jordnötssmör och banan slices eller ägg, chiapudding, olika typer av röror och soya yoghurt med granola. Matorgasm deluxe.

 

frukosttips3


Vad händer i höst?

Då har jag ett halvår kvar av studierna så jag ska satsa en stor del på att färdigställa diverse projekt. Vi ska utveckla frukostflickorna och så ska jag förhoppningsvis hinna med en visit till något varmt ställe. Ca så kommer min höst se ut. 

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja?

Vilken knepig fråga. Okej, vi börjar med adam Pålsson pga så himla cute och talangfull.

När ryter du ifrån?

Om någon behandlar mina närstående fel.

 

IMG 5333 side


 Nämn fem bra saker med dig själv!

Glad, självgående, kreativ, öppen och godhjärtad.

Vad mår du bra av?

Att umgås med mina käraste, långa promenader, frukostar, när andra mår bra, peppiga melodier, överraskningar och cashewnötter.

Hej, kan du ge lite tips om vårens trender och nyckelplagg som måste finnas i garderoben?

Hejhej! Rosa kommer synas i vår men jag är aningen osäker på om jag kommer ta in färgen i min egna garderob, på något sätt känns färgen lite för göllig. Jag kommer satsa på beige, naturvitt, ljusa pasteller så som blått och grönt. Randiga plagg kommer jag också bära. Ribbade t-shirts med högt halshål, bomberjacka, tunna smycken, sjömanskeps och sneakers. Byxor med vida ben samt de traditionella hödmidjade jeansen. Typ så kommer jag klä mig.

 

image6 20 side


Har du pojkvän?

Ei.

Vad ska du göra efter att du tagit din examen?

Jag blir klar med studierna i december/januari. Mitt lägenhetskontakt går ut i augusti 2017 så tills dess är jag kvar i Vasa. Planen är att jobba för att få in lite cash, helst inom tidningsbranshen såklart! Men om det inte är möjligt tar jag något annat bara för att ha något att göra under våren och sommaren. Om jag inte hittat något intressant jobberbjudande inom tidningsbranchen till hösten så tänkte jag söka in till journalistutbildningen på soc & kom i Helsingfors.

Vad värdesätter du mest i en vänskap?

Tillit, respekt, fint bemötande och att man alltid finns där för varandra, oberoende vad. Det är riktigt vänskap det. 

 

resizedimage800600 image7 7


Om du fick ändra något under din uppväxt – vad skulle det vara?

Att jag inte skulle köpt converse i regnbågens alla färger, har liksom en hel upplaga av både höga och låga converse.

När sjöng du senast för dig själv? Och för någon annan?

Nynnar dagligen men kan även dra till med någon sång om jag har feelis. Det var nog mamma och pappa som fick höra min ljuva stämma när jag var hemma under helgen :)

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 11 mars 2016 - 18:43

EN ÖPPEN FRÅGELÅDA

fragestund


I och med att jag inte har några storslagna helgplaner tycker jag att det passar ypperligt bra med en frågestund + att jag insåg att jag endast haft frågelådan öppen en gång förut. Fråga allt mellan himmel och hav, lksom allt kul ni kan komma på.
Svarar på alla funderingar i slutet av veckan. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

tisdag 8 december 2015 - 12:29

A/Q - UTBILDNING, DRÖMMAR OCH FRAMTID

Hejsan! Underbar blogg, verkligen kul att titta in hit och få ta del av din vardagsglädje!
Undrade en sån sak, var studerar du media&kommunikation? Studerar själv masskommunikation som biämne vid ÅA, darför undrar jag!

 

Hej du, åh vad glad jag blir! Hjärtligt tack. Jag studerar media och kommunikation på Vasa yrkesinstitut vilket, i mitt fall är en 2 1/2 års lång utbildning. Hoppas du trivs bra med ditt val av studier!

 

qa2

 

Hej! Skulle du vilja berätta lite mer om din utbildning och vad du studerar? Jag tycker media och kommunikation låter intressant, men vad innebär det egentligen? Tacksam för svar, kram! <3

 

I våras inledde jag mitt andra år på media och kommunikation-linjen. Utbildningen erbjuder kunskap inom olika audiovisuella områden så som grafisk produktion, film- och videoproduktion samt fotografering och webb-produktion. Till utbildningen hör också realämnen och praktik perioder, vardera tar upp ungefär 1/4 av självaste utbildningen. Prov och sånt inträffat inte så ofta utan när en ny period inleds tar man an olika uppgifter och efter nio veckor, när perioden är över får man en utvärdering av det man åstadkommit.

Under den här perioden som pågår nu har vi designat och konstruerat förpackningar, illustrerat inbjudningskort, gjort en broshyr och jobbat med uf-företaget. Före det blir jul ska vi göra  ett bildperortgae och printa en storbildstavla med temat fantasy. Pepp, pepp.

Ett läsår innehåller alltså fyra perioder ( för tillfället är vi inne i den andra) och som jag nämnde ovan ska man göra sin praktik under en period. Det första året var jag på Sevendays och det kommer jag även att vara efter jul när vår praktik period sätter igång. Skolan erbjuder bra jobbmaterial och lärarna är väldigt villiga att hjälpa! Det är bra om man besitter nån form av kreativitet och någon slags drivkraft för att komma framåt, annars finns det en tendens att man står och stampar på samma ställe. Räknar med att bli utexaminerad nästa vinter. Festligt värre. Kram

 

IMG 2143

 

Beskriv dina drömmar! Dina mål! :) Allt från smått till stort!

 

Vilken dreamy fråga! Mitt främsta mål i livet är nog att finna balans, att få jobba med något jag älskar inom tidningsbranshen. Att varje morgon få vakna upp och känna trygghet och omges av människor som ger istället för att ta. Just nu är mitt mål att bli utexaminerad, får se vart livet tar mig efter det, antingen jobb eller så hoppar jag på någon journalistutbildning. Om en får drömma sig iväg in i den framtid som ännu inte existerar så bor jag i en lägenhet med en bred fönsterkarm, ni vet en sån som man kan sitta i, i Paris eller Berlin. I denna fönsterkarm sitter jag och betraktar, skiver och ibland illustrerar jag. Runtom höret finns ett mysigt fik som under denna tid blivit mitt stammisfik. I Paris/Berlin vill jag spendera någon månad för att addera mer upplevelser, erfarenheter och inspiration till livet.

Jag är nog den typ av dam som titt och tätt behöver se och uppleva för att fylla på med energi. När jag vistats klart i denna stad återgår jag till mitt liv som innehåller mer rutiner. Bor med någon jag gillar i nån mysig lya, i min drömstad, jobbar och carpar. Spontaliteten och kreativiteten är nog något som måste inkluderas i mitt lilla liv, annars kapitulerar jag. Ser fram emot att bemöta nya människor och att ta an nya utmaningar. Växa på olika plan, njuta och leva. För livet är så obeskrivligt vacker. Isn't it?

 

 

Liknande inlägg:
Om att våga. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

lördag 16 maj 2015 - 18:52

LÖRDAGSLISTAN

linje5

 

Vad har du ätit idag? Till frukost åt jag en skål med turkisk yoghurt toppat med banan och så drack jag två koppar kaffe. Var på stan med pappa, mamma och Carmela runt lunch så det blev rotfrukter med kyckling på Loftet. 

 

IMG 4737

 

Hur mår du? Det är solskensväder och ett bra band spelas i bakgrunden, skönt när det inte krävs så mycket för att en ska må SÅ bra.

Vad önskar du dig just nu? Helkroppsmassage tack! Det skulle vara obeskrivligt uppskattat just nu.

Vad ska du göra i morgon? Hela förmiddagen går åt till plugg och förberedelser inför måndagen, och så kommer Leila hit på besök. Kilar iväg till gymmet gör jag förmodligen också och ser på söndagens avsnitt av mallikoulu.

Och ikväll? Nathalie kommer hit på vinmys.

Vem saknar du just nu? Leila! Har inte träffat denna härliga individ på flera veckor pga så mycket annat har kommit emellan. Som tur är ses vi i morgon.

Senaste köp? En salladslunch på Pincho. 

Vad skrattade du senast åt? När jag tittade på videon som Julia och jag gjorde i onsdags. Skrattar lika mycket varje gång, speciellt åt ¨Classic look¨ och ¨Evening attire¨delen, alltså dör! 

Vad har du på dig? En blommig blus, en vit blazer, ett par blåa jeans och vans.

 

lor16.1

 

När grät du senast? I onsdags var jag aning less eftersom jag tänkte lite för mycket på alla otäcka sjukdomar. Så lätthänt att man tar saker och ting för givet och glömmer bort att vara tacksam över att man är frisk. 

Vem var den senaste som ringde dig? Carmela.

Vem sov du senast med? Lé familia kom på övernattningsbesök igår så sov med lillasyster.

Vad stod det i ditt senast skickade sms? Ses vid åtta <3

Vilken är din favoritfrukt? Är världens stösta fruktfantast så gillar i princip alla frukter. För tillfället äter jag rätt mycket banan och honungsmelon. 

Blir du lätt svartsjuk? Nej och det är nog något som försvunnit med åren. 

 

 

Önskar er en fantastisk lördag! Njut. 

 

 

Kärlek Rebecca