söndag 2 april 2017 - 11:41

F & S DEL II/ OM HUDPROBLEM, ATT HA MATSCHEMAN OCH NÅGRA SKÖNHETSFAVORITER.

IMG 7203

 

Du nämnde att du har haft problem med huden - jag har själv också kämpat med problem hud så länge jag kan minnas, har du några bra tips som har hjälpt dig mot bättre hud? / Hur gjorde du för att bli av med din akne?

Min acne slog till våren 2014, dock var den lätt lindrig då så jag störde mig inte speciellt mycket. Hade någon enstaka finne i pannan och körde med tandkräm, sprit etc för att torka ut konstverket. Ca det värsta man kan göra! Dock bröt acnen ut rätt hårt i början av hösten 2015 och jag fick bölder på kinderna och hakan som gjorde väldigt ont. Kände mig obekväm, satsade en drös med pengar på dyra produkter och mikropeelings hos kosmetologer i hopp om det skulle hjälpa. Det hjälpte inte så mycket så i början av 2016 bokade jag tid till hudläkaren och började äta preventivmedel kombinerat med hudpreparat, fick även en antibiotikakur vid namn tetralysal och en kräm som jag skulle smörja varannan dag och det var nog detta som hjälpte mig! Obs en blir extemt torr av dessa mediciner, så preppa med bra krämer och vatten. Numera äter jag endast ppiller mot huden, tänkte göra det ett tag till även fast det inte är det bästa mot kroppen. I badrummet har jag en bio oil som jag ibland smörjer på mina små ljusröda ärr, tror dock inte att ärren går bort bara sådär. 

 

Var hittar du dessa produkter? Har själv problem med torr hy, speciellt på vintern, och söker efter någon bra produkt att använda. Som gärna också är naturlig.

Oljorna från Kiehls har jag köpt på Stockman och Åhlens.

 

PWQA2

 

Vilka är dina bästa skönhetstips?

Placera foundation med en beautyblender, hinka vatten, umgås med människor som adderar något fint till livet och byt örngott ofta. 

 

Dina favorit accessoarer i vår?

Runda brillor med guldig ram och ljusrosa sneakers. Tycker också att små scarfar i siden är himla snyggt, tänkte prova bära det i vår.

 

Vilka tre saker ser du fram emot?

Att bli ännu bättre på engelska! Vill få ett bredare vokabulär och ett finare uttal! Ser fram emot inkommande veckas jobb, ska börja producera material till ett reportage vilket blir så kul. Annat jag längtar till är Elle eventet i slutet av den här månaden. 

 

IMG 7335

 

Ditt hår är så snyggt! Hos vem klipper du dig?
Tack, vad snällt! Klipper mig ytterst sällan så jag känner faktiskt att jag börjar vara i behov att ett frisörbesök. Senast jag gjorde gråa slingor och klippte topparna var jag till Emma på Gun & Gunillas i Närpes. Här i stan brukar jag klippa mig hos Malin på Moy. 

 

Kan du snälla göra en tutorial under veckan om hur du fixar dina lockar? Så underbara!

Men tack! Någon form av tutorial ska jag försöka fixa. 

 

Finns du på Bloglovin?

Nä. Kanske borde fixa?

 

IMG 32

 

Hur planerar du din matvecka? Veckohandlar du eller hur planerar du dina måltider varje vecka? Är själv så sjukt dålig på det här med att planera matveckan.

För att inte komma i obalans planerar jag min mat lagom mycket. På måndag planerar jag inte in exakt vad onsdagens middag ska bestå av tex. Veckohandlar gör jag och då består handelslistan av basic grejer som jag alltid vill ha hemma så som soja yoghurt, fetaost, avokado, kikärter, quinoa, pasta, ägg, grönsaker. Ibland pinnar jag såklart recept och tänker att detta får bli helgens middag och då köper jag ingredienserna när jag veckohandlar, vilket jag oftast gör på söndag eller tisdag. Går rätt mycket på feeling och fixar ihop något av det jag har hemma! Ibland får jag flow och prövar nya recept och ibland känns det som om jag lever på quinoa/batat/risnudlar med olika grönsaker, det går väl i perioder. 

 

Hej! I vilket program sätter du ihop dina bild collage? Ha en fin måndag :)

Halloj! När jag gör collage använder jag mig av ett gratis online program som heter befunky, helt okej!

 

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 31 mars 2017 - 09:49

F & S DEL I / OM JOBB, RELATIONER, FAVORITER PÅ SOCIALA MEDIER OCH HUR MAN FINNER FLOW.

IMG 4410

 

Hur ser framtidsplanerna ut? Funderar du fortfarande på journalistiklinjen vid Soc&kom?

Framtiden är öppen, spännande och lite ångestframkallande. Jag lever lite efter tanken om att det löser sig. Är driven, vet vart jag vill, kör. Om man jämför med hur mina tankar om framtiden gick under studietiden så är jag lite mer realistisk nu. För tillfället pysslar jag på med enstaka jobbuppdrag som jag älskar, ser vart det leder, skapar kontakter. Drömmen vore att komma in på något ballt ställe där jag får möjligehten att jobba med mina största intressen (foto, stil, skrivande), tricky bransch jag vet. För att jag ska ha eventuella alternativ till hösten ska jag söka in till soc och kom, samt till några media/grafisk design utbildningar tror ja. Känns sådär.  

 

Vad jobbar du med?

Har inget heltidsjobb utan donar på med egna projekt. Frilansar inom foto/filmområdet och så skriver jag lite emellanåt. Ibland hoppar jag in på Loftet, att jobba där är som att kliva in i en gången tid, gillar känslan! I augusti flyttar jag från stan och beger mig på äventyr så jobbet jag eventuellt får här kommer vara temporärt. Såklart skulle jag önska jobba med mediarelaterade ting här men eftersom det kommer vara rätt kortvarigt funkar café/butikjobb fint. Söker. 

 

IMG 31

 

Du verkar ha ett ganska fritt/självstyrt jobb. Hur gör du för att strukturera upp dina dagar, komma dig upp på morgonen och arbeta effektivt?

I och med att jag inte har några ¨riktiga rutiner¨ser jag ändå till att ha alamtet ställt på 7-8, kokar morgonkaffe, yogar för att komma i rätt mood (dock inte alla mornar, men oftast), äter frukost och sedan sätter jag igång. Man måste nog ha ett inre driv och tycka om det man gör, det är nog det som gör att det faktiskt går. Listor brukar funka rätt bra att ha som stöd, främst för att minska på stessen + för att komma ihång! Strukturerar upp dagens do to och se till att inte ha för mycket annat inplanerat den dagen. Jag fungerar bäst på morgonen/förmiddagen så jag ser till at få mycket gjort då. Ibland funkar det, ibland skiter det sig och då kommer jag i obalans, men hittar ofast tillbaka. Just nu är mina dagar är rätt varierande, försöker verkligen njuta av att det är lite lugnare tempo för jag vet att jag kommer ha ett stressigare life inom snar framtid. Men ja,  gör en himla samrrig frulle så att du absolut vill stiga upp när alarmet ringer, variera jobbmiljö och ha inte för mycket program (jobbar på den sista punkten).

 

Är du tillsammans med någon just nu?

Nej.

 

Har du bra musiklista att tipsa eller dela med dig av?

Brukar oftast lyssna på ¨discover weekly¨på spotify, tycker de lyckas få ihop en bra blandning. Andreas Moe, Bon iver och svenska hits spelas rätt högt ur marshallen atm. 

 

JVVF2925

 

Podcasts du lyssnar på?

Flora & Frida! När jag får lust lyssnar ja även till Under huden, Josefin & Vanja, Fredagspodden och Psyket.

  

Hur kickar du bäst igång morgonen?

Här har jag listat saker som gör så att jag får en bra start på dagen. 

 

Vad tycker du är viktigast att komma ihåg för att klara av ett långdistansförhållande?

A och o är enormt bra kommunikation, ärlighet och att ha planer spikade, att det är ömsesidigt och att båda är lika aktiva i relationen är sjukt viktigt! I alla relationer måste man jobba hårt för att det ska funka, speciellt hårt om en har distansförhållande. Om det här inte fungerar är det nog inte långdistans en ska ha. I och med att man inte kan hänga dagligen krävs det rätt mycket självständighet, att man inte är jätte beroende av hen man älskar. Det underlättar och gör att man kan fokusera på sitt egna liv och vad som pågår just nu. I ett distansförhållande har man två skilda liv + ett liv ihop, vilket är fint men också jobbigt ibland. Båda måste liksom bara gå in i realtionen med samma driv och passion. 

 

IMG 2598 2

 

Hur träffade du dina tjejkompisar?

Du syftar troligtvis på de tjej-realtioner jag skapat under de senaste åren? Har ju ett antal tjejer som jag haft sedan barnsben men de nyare relationerna har jag fått via genemsamma vänner, via genensamma intressen eller så har vi bara funnit varandra som extremt intressanta personer och kontaktat varandra på facebook, eller instagram. Minns så väl när jag nyligen hade flyttat till Vasa, hade bott i här i några dagar och fick ett fb meddelande av Sara. Hon föreslog date och jag sa såklart. Vi växte båda upp i Närpes men hade aldrig häng innan. Det var augusti, vi tog en smoothie och klick, love love love. Så fint! Det är så onödigt att gå miste om underbara människor, så om man finner någon som intressant så tycker jag personligen att man kan föreslå häng. 

 

Dina favorit bloggar?

Flora Wiström och Sandra Beijer.

 

IMG 7550

 

Dina favorit instagramkonto?

Mosebacke för fina frukoststunder, viktoria.dahlberg för nyc känslor, Kinfolk för att det är universums mest inspirerande magasin, urbanjungdeblog för drömmiga lyor som ser ut som en djungel, buddha_bowls för matinspis, flakemagazine för snygga tjejer. 

 

Vad läser du helst?

Om kärlek! Böcker med lite speciellt språk. Självbiografier kan också vara fångande, inspirerande och intressanta.

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

onsdag 27 juli 2016 - 09:40

VAD VILL DU SE OCH LÄSA OM?

image2 8 side

hki1 side

image1 9 side

image3 10 side

image6 18 side

IMG 4658 side

image7 2 side

image10 2 side

resizedimage800800 IMG 7887 side

Bilder från arkivet.

 

Godmorgon! Hoppas ni mår bra. Jag har en helt ledig onsdag framför mig, tänkte att jag skulle spendera timmarna tillsammans med solen. Annars, det börjar vara en tid sedan jag frågade er vad ni skulle vilja se mer av i min bloggy? Mat, outfits, bestyr, tips, inredning eller något helt annat?

 

Tyck till!

 

Kärlek Rebecca

måndag 14 mars 2016 - 15:06

Q/A- NYCKELPLAGG, RELATIONER, FRAMTIDSPLANER OCH ADAM PÅLSSON.

Aldrig bo utomlands och aldrig besöka Finland igen, eller bo i Finland och aldrig resa mera? 

Världens finns till för att upptäckas så jag skulle nog packa ihop alla fina minnen i en stor väska och bosätta mig utomlands. Har bott i Finland i snart tjugo år och jag älskar vårt trygga land, men att resa ger så otroligt mycket! Man växer som människa, får nya intryck och kommer i kontakt med andra kulturer. Så, till alla kompisar, släktingar och bekanata: Kom och hälsa på mig sedan så att jag inte saknar ihjäl mig. 

 

image6 14


Vilket plagg i din garderob är osäljbart?

Bobmerjackan från Monki! Bär den minst en gång i veckan. 

Kan du berätta lite om din praktik på sevendays? Skall om en vecka dit på tio veckors praktik så är lite nyfiken (och SÅ nervös hihi) men skulle vara kul att få höra vad du tyckte/tänkte om din praktik!

Åh men vad roligt! Jag trivs oerhört bra på Sevendays, vilket gjorde att jag även sökte dit i januari igen. För den som missat var jag även där från mars till maj förra året . Jag gillar hur öppen Anna-Lena och Linn är för alla idéer och man får verkligen utlopp för sin kreativiet. Genom alla intervjuer kommer man i kontakt med nya människor, vilket jag älskar. Atmosfärden på kontoret är trevlig och avslappnad. Jag kan lova dig att du kommer få tio givande vekor. Lycka till!  

Aldrig äta frukost igen eller endast äta frukost livet ut?

Om jag själv får välja skulle jag äta frukost till till lunch, middag och mellis. Tänk en matcirkel som bestod av smoothiebowls, mackor med avokado, jordnötssmör och banan slices eller ägg, chiapudding, olika typer av röror och soya yoghurt med granola. Matorgasm deluxe.

 

frukosttips3


Vad händer i höst?

Då har jag ett halvår kvar av studierna så jag ska satsa en stor del på att färdigställa diverse projekt. Vi ska utveckla frukostflickorna och så ska jag förhoppningsvis hinna med en visit till något varmt ställe. Ca så kommer min höst se ut. 

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja?

Vilken knepig fråga. Okej, vi börjar med adam Pålsson pga så himla cute och talangfull.

När ryter du ifrån?

Om någon behandlar mina närstående fel.

 

IMG 5333 side


 Nämn fem bra saker med dig själv!

Glad, självgående, kreativ, öppen och godhjärtad.

Vad mår du bra av?

Att umgås med mina käraste, långa promenader, frukostar, när andra mår bra, peppiga melodier, överraskningar och cashewnötter.

Hej, kan du ge lite tips om vårens trender och nyckelplagg som måste finnas i garderoben?

Hejhej! Rosa kommer synas i vår men jag är aningen osäker på om jag kommer ta in färgen i min egna garderob, på något sätt känns färgen lite för göllig. Jag kommer satsa på beige, naturvitt, ljusa pasteller så som blått och grönt. Randiga plagg kommer jag också bära. Ribbade t-shirts med högt halshål, bomberjacka, tunna smycken, sjömanskeps och sneakers. Byxor med vida ben samt de traditionella hödmidjade jeansen. Typ så kommer jag klä mig.

 

image6 20 side


Har du pojkvän?

Ei.

Vad ska du göra efter att du tagit din examen?

Jag blir klar med studierna i december/januari. Mitt lägenhetskontakt går ut i augusti 2017 så tills dess är jag kvar i Vasa. Planen är att jobba för att få in lite cash, helst inom tidningsbranshen såklart! Men om det inte är möjligt tar jag något annat bara för att ha något att göra under våren och sommaren. Om jag inte hittat något intressant jobberbjudande inom tidningsbranchen till hösten så tänkte jag söka in till journalistutbildningen på soc & kom i Helsingfors.

Vad värdesätter du mest i en vänskap?

Tillit, respekt, fint bemötande och att man alltid finns där för varandra, oberoende vad. Det är riktigt vänskap det. 

 

resizedimage800600 image7 7


Om du fick ändra något under din uppväxt – vad skulle det vara?

Att jag inte skulle köpt converse i regnbågens alla färger, har liksom en hel upplaga av både höga och låga converse.

När sjöng du senast för dig själv? Och för någon annan?

Nynnar dagligen men kan även dra till med någon sång om jag har feelis. Det var nog mamma och pappa som fick höra min ljuva stämma när jag var hemma under helgen :)

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 11 mars 2016 - 18:43

EN ÖPPEN FRÅGELÅDA

fragestund


I och med att jag inte har några storslagna helgplaner tycker jag att det passar ypperligt bra med en frågestund + att jag insåg att jag endast haft frågelådan öppen en gång förut. Fråga allt mellan himmel och hav, lksom allt kul ni kan komma på.
Svarar på alla funderingar i slutet av veckan. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

tisdag 8 december 2015 - 12:29

A/Q - UTBILDNING, DRÖMMAR OCH FRAMTID

Hejsan! Underbar blogg, verkligen kul att titta in hit och få ta del av din vardagsglädje!
Undrade en sån sak, var studerar du media&kommunikation? Studerar själv masskommunikation som biämne vid ÅA, darför undrar jag!

 

Hej du, åh vad glad jag blir! Hjärtligt tack. Jag studerar media och kommunikation på Vasa yrkesinstitut vilket, i mitt fall är en 2 1/2 års lång utbildning. Hoppas du trivs bra med ditt val av studier!

 

qa2

 

Hej! Skulle du vilja berätta lite mer om din utbildning och vad du studerar? Jag tycker media och kommunikation låter intressant, men vad innebär det egentligen? Tacksam för svar, kram! <3

 

I våras inledde jag mitt andra år på media och kommunikation-linjen. Utbildningen erbjuder kunskap inom olika audiovisuella områden så som grafisk produktion, film- och videoproduktion samt fotografering och webb-produktion. Till utbildningen hör också realämnen och praktik perioder, vardera tar upp ungefär 1/4 av självaste utbildningen. Prov och sånt inträffat inte så ofta utan när en ny period inleds tar man an olika uppgifter och efter nio veckor, när perioden är över får man en utvärdering av det man åstadkommit.

Under den här perioden som pågår nu har vi designat och konstruerat förpackningar, illustrerat inbjudningskort, gjort en broshyr och jobbat med uf-företaget. Före det blir jul ska vi göra  ett bildperortgae och printa en storbildstavla med temat fantasy. Pepp, pepp.

Ett läsår innehåller alltså fyra perioder ( för tillfället är vi inne i den andra) och som jag nämnde ovan ska man göra sin praktik under en period. Det första året var jag på Sevendays och det kommer jag även att vara efter jul när vår praktik period sätter igång. Skolan erbjuder bra jobbmaterial och lärarna är väldigt villiga att hjälpa! Det är bra om man besitter nån form av kreativitet och någon slags drivkraft för att komma framåt, annars finns det en tendens att man står och stampar på samma ställe. Räknar med att bli utexaminerad nästa vinter. Festligt värre. Kram

 

IMG 2143

 

Beskriv dina drömmar! Dina mål! :) Allt från smått till stort!

 

Vilken dreamy fråga! Mitt främsta mål i livet är nog att finna balans, att få jobba med något jag älskar inom tidningsbranshen. Att varje morgon få vakna upp och känna trygghet och omges av människor som ger istället för att ta. Just nu är mitt mål att bli utexaminerad, får se vart livet tar mig efter det, antingen jobb eller så hoppar jag på någon journalistutbildning. Om en får drömma sig iväg in i den framtid som ännu inte existerar så bor jag i en lägenhet med en bred fönsterkarm, ni vet en sån som man kan sitta i, i Paris eller Berlin. I denna fönsterkarm sitter jag och betraktar, skiver och ibland illustrerar jag. Runtom höret finns ett mysigt fik som under denna tid blivit mitt stammisfik. I Paris/Berlin vill jag spendera någon månad för att addera mer upplevelser, erfarenheter och inspiration till livet.

Jag är nog den typ av dam som titt och tätt behöver se och uppleva för att fylla på med energi. När jag vistats klart i denna stad återgår jag till mitt liv som innehåller mer rutiner. Bor med någon jag gillar i nån mysig lya, i min drömstad, jobbar och carpar. Spontaliteten och kreativiteten är nog något som måste inkluderas i mitt lilla liv, annars kapitulerar jag. Ser fram emot att bemöta nya människor och att ta an nya utmaningar. Växa på olika plan, njuta och leva. För livet är så obeskrivligt vacker. Isn't it?

 

 

Liknande inlägg:
Om att våga. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

lördag 16 maj 2015 - 18:52

LÖRDAGSLISTAN

linje5

 

Vad har du ätit idag? Till frukost åt jag en skål med turkisk yoghurt toppat med banan och så drack jag två koppar kaffe. Var på stan med pappa, mamma och Carmela runt lunch så det blev rotfrukter med kyckling på Loftet. 

 

IMG 4737

 

Hur mår du? Det är solskensväder och ett bra band spelas i bakgrunden, skönt när det inte krävs så mycket för att en ska må SÅ bra.

Vad önskar du dig just nu? Helkroppsmassage tack! Det skulle vara obeskrivligt uppskattat just nu.

Vad ska du göra i morgon? Hela förmiddagen går åt till plugg och förberedelser inför måndagen, och så kommer Leila hit på besök. Kilar iväg till gymmet gör jag förmodligen också och ser på söndagens avsnitt av mallikoulu.

Och ikväll? Nathalie kommer hit på vinmys.

Vem saknar du just nu? Leila! Har inte träffat denna härliga individ på flera veckor pga så mycket annat har kommit emellan. Som tur är ses vi i morgon.

Senaste köp? En salladslunch på Pincho. 

Vad skrattade du senast åt? När jag tittade på videon som Julia och jag gjorde i onsdags. Skrattar lika mycket varje gång, speciellt åt ¨Classic look¨ och ¨Evening attire¨delen, alltså dör! 

Vad har du på dig? En blommig blus, en vit blazer, ett par blåa jeans och vans.

 

lor16.1

 

När grät du senast? I onsdags var jag aning less eftersom jag tänkte lite för mycket på alla otäcka sjukdomar. Så lätthänt att man tar saker och ting för givet och glömmer bort att vara tacksam över att man är frisk. 

Vem var den senaste som ringde dig? Carmela.

Vem sov du senast med? Lé familia kom på övernattningsbesök igår så sov med lillasyster.

Vad stod det i ditt senast skickade sms? Ses vid åtta <3

Vilken är din favoritfrukt? Är världens stösta fruktfantast så gillar i princip alla frukter. För tillfället äter jag rätt mycket banan och honungsmelon. 

Blir du lätt svartsjuk? Nej och det är nog något som försvunnit med åren. 

 

 

Önskar er en fantastisk lördag! Njut. 

 

 

Kärlek Rebecca