fredag 15 juli 2016 - 08:00

FRUKOSTFLICKORNA: YOGA & BREAKFAST VID KLEMETSGÅRDARNA

Följ med så backar vi tillbaka till den första helgen i juli. Det var nämligen då det var dags för vårt, aka Frukostflickornas Yoga & breakfast event vid Klemetsgårdarna. Detta event var alltså vårt, Michaelas och mitt fjärde event. Tänk vad tiden liksom rusar iväg, minns så väl när vi hade vårt första event vid Sweet Vaasa. 

 

aroma 4

aroma 5

 

Tidigt på lördagsmorgonen startade jag från min gata, hämtade upp Ella (som skulle agera fotograf under eventet) och därefter begav vi oss iväg. Första stoppet var vid Aroma i Kvevlax, där hämtade vi upp nybakat bröd som skulle vara en del av goodiebagsen.

 

frukostflickorna3.7 4

frukostflickorna3.7 2

 

När vi anlände ställde vi i ordning. Mikaela som jobbar vid Klemetsårdarna hade gjort det så fint med långbord som hon pyntat med vildväxta blommor. Förutom Mikaela sommarjobbar även Felicia vid Klemetsgårdarna. Tillsammans hade de fixat ihop en helt magisk frukost som jag ska presentera för er lite längre ner.

 

frukostflickorna3.7 27

frukostflickorna3.7 25

 

Lite över 09.00 droppade det in härliga människor, med yogamatta i hand. 

 

frukostflickorna3.7 14

 

Vid halv tio drog vi igång. Välkomstdrinken serverades. Meny: grön smoothie som bland annat innehöll jordgubbar, gurka, ingefära och spenat. 

 

frukostflickorna3.7 38

frukostflickorna3.7 40

frukostflickorna3.7 44

frukostflickorna3.7 37

 

I vanlig ordning välkomnade vi alla. Så himla fint att vi var så många på plats, girlpower deluxe!

 

frukostflickorna3.7 33 side

frukostflickorna3.7 49

 

Mikaela berättade även historien bakom Klemetsgårdarna. Gården är uppbyggd i mitten av 1700-talet, då bodde det en familj där, numera är det ett hembygdsmuseum. Det var första gången jag besökte detta idylliska ställe. Den optimala gårdsmiljön för tex yoga. 

 

frukostflickorna3.7 74 side

 

Efter att vi hade tagit del av den intressanta berättelsen väntades en timmes vinyasa flow yoga men Amanda. Innan yogan körde igång hade vi en kort intervju med Amanda. Hon berättade om hur kom i kontakt med yogan och vad det gett henne. 

 

frukostflickorna3.7 67

frukostflickorna3.7 83

frukostflickorna3.7 71

frukostflickorna3.7 73

frukostflickorna3.7 68

 

Amanda, hon är för härlig. Hon utrstålar så mycket harmoni och glädje. Där satt vi, på våra yogamattor, mellan de röda trähusen. Andades in och ut, stretchade och fann det inre lugnet. Så underbart.

 

frukostflickorna3.7 91

 

Efter en timme på mattan kände man sig alldeles lugn, det är när man utför yoga man inser hur mycket man behövde det. Hur mycket man behöver stilla sinnet, stanna upp och bara leva i nuet. Tack Amanda.

 

frukostflickorna3.7 100

frukostflickorna3.7 95

frukostflickorna3.7 96

 

Inte nog med det goda. Nu var det dags för frulle - höjdpunkten enligt oss frukostfantaster! Mikaela och Felicia hade ordnat ihop ett drömmigt buffébord som bestod av naturell yoghurt, hemmagjord granola, färskt bröd från Aroma med mozarella och tomat. Bär, frukt och energy bars.

 

frukostflickorna3.7 118

 

Tips: Besök Klemetsgårdarnas sommarcafé. De serverar bland annat knapriga våfflor och hemmagjord glass.

 

frukostflickorna3.7 104

frukostflickorna3.7 110 side

 

Hungriga och glada kvinnor tog åt sig av det goda som serverades. Vi var runt femtio stycken. Sinnes. Tack för att ni gjorde morgonen underbar. 

 

frukostflickorna3.7 13

 

Goodiebagen bestod av produkter från lokala företag, så som Aroma Bageri & konditori, Malins Foodie Living, Life Naturkost samt Cosmetics. Stort tack till våra samarbetspartners! 

 

beccisomimmi 13 

Ännu en gång. Tack så hjärligt för att ni tog er ut till Klemetsgårdarna för att starta morgonen med Yoga och frulle. Det var minsann fint.

 

 

 

Kärlek Rebecca

tisdag 21 juni 2016 - 10:00

FRUKOSTFLICKORNA - YOGA & FRUKOST PÅ KLEMETSGÅRDARNA

God förmiddag kompisar. Det är tisdag vilket innebär att det är dags för lansering av vårt, mitt och Michaelas, aka Frukostflickornas fjärde frukostevent. Den andra juli är det dags och denna gång kommer vi förflytta oss från stan till ljuva Maxmo. Eventet kommer alltså äga rum vid Klemetsgårdarna. Atmosfären, lugnet, de röda trähusen, blommorna. Verkligen ett guldkorn till ställe. På schemat står naturligtvis frukost, men även yoga. Härliga Amanda Holmström kommer vara på plats och dra en timme av vinyasa yoga. Japp, bland de röda trähusen ska vi yoga, och njuta av en drömmig frukost som Klemetsgårdarna bjuder oss på. Med dig hem får du en goodiebag. In the golden bag kommer det finnas produker från Life Vaasa Naturkost och Aroma bageri & konditori. En riktigt feel good morgon! 

Våra tidigare frukostevent (läs mer här, här och här) har sålt slut på bara ett par timmar. Så kompisar, var snabba i svängarna. Platserna är begränsade. Hoppas vi ses! 

 

13467635 10207154476323849 24492862 o2

Var? Klemetsgårdarna
Adress: Maxmo, Kärklaxvägen 308
När? 2 juli klockan 09.30-11.30
Pris: 15 €
Skicka iväg din anmälan till: frukostflickor@gmail.com
Facebook: Yoga & Breakfast 
Ps. Ta med er en yogamatta.

 

Kärlek Rebecca

söndag 22 maj 2016 - 21:28

FRUKOSTFLICKONA - BLOMVERKSTAD PÅ RAAWKA

frukostevent 101

 

I går var det dags för vårt tredje frukostevent, som ägde på älskade Raawka. Nu ska jag berätta mer om denna ljuva morgonstund. Häng med kompisar!

 

1

frukostevent 11

 

Innan gästerna anlände ställde vi i ordning med blommor från Anemone, placerade ut goodiebags och dansade lite till Raawkas hits. Denna gång innehöll goodiebagsen produkter från MarimekkoHairHouse samt lite peppiga quotes.

 

frukostevent 12

 

Innan lokalen fylldes passade vi på att knäppa lite bilder. Vi hade lyxen att ha fina Ella på plats hela morgonen. Hon fångar upp varje ögonblick så fenomenalt bra. Denna talangfulla kvinna. 

 

frukostevent 20

frukostevent 26

 

Vid tio trillade det in underbara typer. Det var både kända och nya ansikten som passerade in genom dörren.

 

frukostevent 38

 

Simone var på plats. 

 

frukostevent 28

frukostevent 23

 

Och Christina! Hon har varit på plats alla gånger vi haft frukostevent. 

 

frukostevent 48

frukostevent 49

 

Ja, i går var Raawka fyllt med massa härliga kvinnor, från alla hörn och kanter. 

 

frukostevent 44

 

Jag hälsade alla välkomna...

 

frukostevent 3

 

... och Michaela höll ett pepptalk. Är så glad över att vi funnit varandra, hon pratar rakt ur hjärtat. Min coola partner. 

 

2

frukostevent 4

 

Tidigare har vi kört frukost i kombination med föreläsare, men denna gång hade vi blomverkstad. Det föll sig helt naturligt eftersom vi älskar fresh flowers. Anemone var på plats och visade oss hur man knyter ihop buketter. 

 

frukostevent 53

 

Kolla vilka drömmiga blommor de hade med sig. Alla fick varsin knippe som vi skulle knyta ihop. Så himla roligt, och lärorikt. Intressant hur mycket glädje en bukett blommor kan tillföra.

 

frukostevent 77

frukostevent 85

 

För att undvika att det skulle bli alldeles för trångt runt bordet delade vi upp oss i två gupper. Första gruppen knöt buketter, den andra högg in på frukosten. 

 

frukostevent 92

frukostevent 79

frukostevent 80

 

Den delikata frullen. Menyn ser ni ovan. Himmel. 

 

3

frukostevent 71

 

Det var så himla roligt att se att allt ifrån ungdomar till mammor och äldre vuxna var på plats. Alltså, det ger mig lite tårar i ögonen när jag tänker på det.

 

frukostevent 111

 

Det var vårt tredje event det. Tack så hjärtligt till alla som kom. Ni rockar! Kram.

 

Följ oss på instagram.

 

Kärlek Rebecca

lördag 21 maj 2016 - 17:38

FRUKOSTKLÄDSELN

monki

Jacka Monki | Klänning Bikbok | Skor Vagabond.

 

Ett utav mina mest använda plagg är bomberjackan ovan. Den kommer från Monki och jag trivs så innerligt bra i den. I dag var det dags för vårt tredje frukostevent och jag klädde mig i min bekvämaste klädsel. Till alla härliga kvinnor som var på plats i morse, tack för en fin morgonstund. Ska posta ett helt inlägg om eventet senare, men nu ska jag kila iväg till butiken för att köpa jordgubbar. Önskar er en festlig lördag!

 

 

 

Kärlek Rebecca

tisdag 10 maj 2016 - 14:35

BLOMVERKSTAD MED FRUKOSTFLICKORNA - CAFÉ RAAWKA 21 MAJ

frullgirls3

 

God eftermiddag solskensvänner, dagen är inne!

Det är dags för lansering av vårt. Mitt och Michaelas, aka Frukostflickornas tredje frukostevent. Som ni förmodligen vet vid det här laget har vi en förkärlek till fresh flowers så denna gång kommer vi, tillsammans med blombutiken Anemone anorda en blomverkstad. Verkstaden kommer äga rum på Café Raawka, den 21 maj klo 10-12. Anemone kommer lära oss hur man binder ihop vackra buketter, vad man ska tänka på när man väljer flowers och bara bomba oss med en drös inspiration. Ett perfekt tillfälle att lära sig mera om blommor helt enkelt. Under tiden njuter vi av Raawkas frukostmeny som består av smoothie bowl, avokadomacka och diverse drycker. Även denna gång kommer du få med dig en goodiebag med hem, "the golden bag" kommer bland annat innehålla produkter från Marimekko och Hair House

 

blommor

 

Våra tidigare frukostevent (läs mer här och här) har sålt slut på bara ett par timmar. Så vänner, var snabba i svängarna. Platserna är begränsade!  

 

Var? Raawka, Storalånggatan 34

När? 21 maj klockan 10.00-12.00

Pris: 30€

Skicka iväg din anmälan till: frukostflickor@gmail.com

Facebook: Frukostflickornas blomverkstad

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

måndag 7 mars 2016 - 14:55

FRUKOSTFLICKORNA PÅ RAAWKA

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 3

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 05


I lördags hade jag och Michaela aka frukostflickorna vårt andra brunchevent. Denna gång ägde eventet rum på vårt absoluta favorit ställe dvs café Raawka. Runt tio fylldes lokalen med 30 härliga kvinnor. Även denna gång var talangfulla Sara på plats för att fånga ögonblicken.

 

raawkabrunch2

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 5

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 45


Juicen serverades och vi önskade alla välkomna, samt berättade om morgonens upplägg och om våra underbara samarbetspartners. Dagen till ära matchade jag och Michaela i grafiskt mönster från Marimekko

  

raawkabrunch8

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 04

raawkabrunch6


Att omges av fantastiska typer redan från morgonen måste vara det bästa sättet att starta dagen på. 

 

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 17


Malin Båtmästar, ni vet kvinnan som bland annat driver eget företag, som skrivit två stycken kokböcker, bloggar och poddar. Förutom det har hon även nyligen flyttat sin butik till Vasaesplanaden 6. Ja hon var på plats för att prata om kvinnligt ledarskap och företagande. Hon är så ofantligt driftig! 

 

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 24

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 12

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 25

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 13


Jag älskar budskapet som Malin förmedlar! Alla var nog fyllda med massa good vibes och driv efter att ha lyssnat till henne. 

 

raawkabrunch3


Magarna började kurra och det var dags för brunch! Med kiwi i hand berättade Maria, som driver Raawka tillsammans med sin syster Rosanna om vad som stod på menyn denna lördagsmorgon. Alltså dessa systrar är ju stans cool cats. De erbjuder matorgasm i kombination med en harmonisk miljö = optimalt. Denna morgon var inget undantag.

 

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 30

raawkabrunch5


  Den färggranna och göttiga brunchen serverades.

 

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 34


Kolla vad mycket gott! På menyn stod alltså en smoothiebowl med god topping, avokadomacka, fröknäcke, hummus, ägg i ugn och massa grönt och gott. Och som pricket över i:et. en liten bit choklad. 

  

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 01

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 02


Alla som var på eventet fick med sig hem en goodiebag som innehöll dessa góbitar ovan. Självaste tygkassen kommer från Support Your Local, tycker den är så stilren och alldeles passlig i storlek. Toni som grundat Support Your Local har sin shop i Lahti. Tycker definitivt ni ska åka dit om ni har vägarna förbi. Inuti kassen fanns servetter med mönster på från Marimekko, pennor och anteckningslappar från Minun/min och hårprodukter från Moy. Hairsalon. Så bra så bra. 

 

2016 03 05 Frukostflickorna Foto Sara Holtkamp 47


Alltså känslan efter den här morgonen var obeskrivlig! Vi är evigt tacksamma över att få hålla på med något som vi verligen älskar - frukost, inspiration och att få umgås med er, härliga människor. Blandningen är den finaste möjliga. Tack så hjärtligt till alla er som var på plats. Ni är guld. 

 

Alla bilder som Sara tagit finner ni här.

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

lördag 5 mars 2016 - 17:48

SEDAN SIST

Hej vänner! Hoppas att ni har en fin lördag, min började på bästa möjliga vis - med frukostevent på Raawka. Är så himla lycklig och alldeles fylld med energi efter denna ljuvliga förmiddag. Tack så hjärligt till alla som kom! Guld. Men nu tänkte jag att vi spolar tillbaka och ser vad som hänt under de senaste dagarna. Mest logiskt är det ju att börja där jag sist slutade. Häng med! 

 

hki2


 

Anlände till Helsingfors på onsdags eftermiddagen. Det första vi gjorde var att handla ingredienser till kvällens middag, det blev pasta som vi tillred i broders lya. Med mätta magar färdades vi in till centrum. Strosade runt, drack kvällskaffe på Roberts coffee och klämde på fina plagg. När vi kom tillbaka till Robins knäppte vi på Monster Ink = nostalgi på hög nivå. Mamma och pappa hade nämligen hittat filmen för en billig peng och kände att de var tvungna att köpa den eftersom de minns hur mycket vi älskade filmen när vi var små. Kan säga att den var minst lika bra nu som då, även fast självaste storyn var lite annorlunda. 

 

hki3


 

Under fredagen hann vi även med ett besök till Högholmen för att se på djuren, ytterst trevligt! Annars har vi mest bara promenerat runt, ätit god mat, tagit det lungt, införskaffat några nya plagg och suttit på diverse fik. Café kokko fanns med på listan bland ställen som jag måste besöka när jag vistas i storstaden. Förut fanns Kokko på Skatudden, precis bredvid Johan & Nyström men nu har de flyttat till Kalevagatan 31. Inredningen är helt dreamy! Lokalen går i en 60-tals anda, stället är så mysigt, trivsamt och harmoniskt. Plus att de serverar så himla mycket godheter så som olika sorters specialkaffe och raw cakes.

 

hki1


 

Det var fyrtio minuter tills tåget skulle rulla från perrongen så det blev ett hastigt besök. Beställde iallafall in en raw morotskaka och en regular coffee. Efteråt var jag glad i magen. Mötte upp lillasyster och vi begav oss hem till Vasa medan mamma och pappa stannade i staden för att gå på konsert. 

 

brunchevent1


 

Orsaken till varför jag åkte hem redan i går kväll var för att jag och Michaela aka frukostflickorna hade brunchevent på Raawka i morse. Vaknade upp pigg och glá även fast sömnen ligger på minuskontot. Jag lever liksom på att det här är så otroligt roligt så för få sovtimmar känns som en droppe i havet. Vi åkte till Raawka lite tidigare för att ställa i ordning med blommor och stuff. 

 

IMG 2


  

Vid tio var lokalen fylld med 32 härliga kvinnor. Malin kickade igång eventet genom att föreläsa om kvinnligt ledarskap och företagande, alltså hon är så cool, rakt igenom. Senare serverdes frukosten som bland annat bestod av denna drömmiga smoothie bowl, avokadomacka och hummus. Tack ännu en gång till alla som gjorde denna lördagsmorgon fantastisk!

 

hki4 


 

Det var mina senaste dagar i ett nötskal. På den andra bilden skymtar ni goodiebagen som vi delade ut på eventet i dag. Självaste tygkassen kommer från Support Your Local, hur cool? Under morgondagen kommer jag skriva mer, samt dela med mig av bilder som Sara tog under självaste eventet. 

I kväll ska jag stöta ihop med Isac, Nathalie och Andreas för lite barhäng. Alltså, vilket fint sportlov. Njut av kvällen!

 

 

 

Kärlek Rebecca

måndag 22 februari 2016 - 12:00

5 MARS, FRUKOSTFLICKORNA ORDNAR BRUNCH PÅ RAAWKA

Förra gången höll vi till med vårt frukostevent inne på Sweet Vaasa på hovrättsesplanaden. Vi var 25 härliga kvinnor som samlades för att lyssna till Marika Johansson som föreläste om personlig utveckling, Sweet Vaasa bjöd på en god frukost och Sara Holtkamp dokumenterade morgonen. Det var Good Vibes på hög nivå. Vi kunde inte vara annat än nöjda, känslan under denna morgonstund var euforisk. Här kan ni läsa mer om det.

Så nu tänkte vi fortsätta på samma linje. En morgon fylld med inspiration. Frukost. Inspirerande talare. Goodiebags. Färska färggranna blommor. Ja, sådant som vi älskar.

 

2015 12 05 Frukostflickorna 280 copy bw side


 

 

Vårt andra frukostevent kommer äga rum den 5 mars, på café Raawka på Storalånggatan 34. Menyn kommer bland annat bestå av smoothie bowls och delikata mackor. Goodiebags kommer ni få med er hem, denna gång är produkterna från stans trendiga butiker Marimekko, MOY. Hair salon och Minun/min. Förutom en delikat frukost och en goodiebag som innehåller gó bitar kommer vårt frukosteventet gå under temat kvinnligt ledarskap. Är det någon som kan det här med kvinnligt ledarskap är det Malin BåtmästarSara Holtkamp kommer som vanligt vara på plats och fotografera magiska bilder. Och färska flowers från Malin´s Blommor kommer pryda lokalen. Vårkänsla deluxe. 

  

Vårt frukostevent på Sweet Vaasa sålde slut på tre timmar, så om ni vill vara med om denna inspirerande morgonstund ska ni vara snabba och anmäla er redan idag. Luckan öppnar klockan 12.00 idag och ni skickar er anmälan till oss på frukostflickor@gmail.com. Vi ser fram emot att möta er. Hjärtligt välkomna! 

 

Var? Raawka, Storalånggatan 34

När? 5.3 klockan 10.00

Pris: 20€

Skicka iväg din anmälan till: frukostflickor@gmail.com

 

söndag 14 februari 2016 - 16:36

VÄNDAGSBRUNCH

IMG 6479

IMG 6482

 

På Urmakaregatan startade jag och Nathalie söndagen med brunch. Vi svängde ihop en bananpannkakssmet som vi åt med skivad banan, soya yoghurt, pekannötter och kokosflarn. För att göra vändagsbrunchen kompett tillred vi också avokadoknäcke, ägg samt frukt. Such a good morgning. Ikväll fortsätter jag vändagsfirandet med min vän Isac. Men nu ska jag förbereda den kommande veckan. Förutom skola och praktik har jag diverse fina besyr inplanerat så som yoga, kaffebesök av mamma och mommo, skissande på en illustation till det kommande frukostevent och i slutet av veckan blir det storslagen frukost med fina mimmi. Lite sånt. Annars, tusen tack till Christina och Silje som har podcasten "Söndagsöppet", för att ni, dagen till ära skickade iväg en sån underbar hälsning. Det glädjer oss! 

 

 

Kärlek Rebecca

måndag 21 december 2015 - 09:42

FRUKOSTINSPIRATION

Skarmavbild 2015 12 21 kl. 09.20.37Skarmavbild 2015 12 21 kl. 09.20.46

 

 

Bjuder på en drös med frukostinspiration från frukostflickorna denna måndagsmorgon. Om jag får säga det själv så tycker jag att vårt feed har en bra helhet, är rätt tjusigt och göttigt. Alltså frukost! ÅH. Lyckoruset som infinner sig inom mig när jag har jullov och är hemhemma, kan bjuda familjen på frukost och har tillgång till brödrost och ugn. Dvs jag kan tillreda den optimala måltiden. Tänkte att jag skulle blanda ihop en egengjord granola på eftermiddagen, har velat testa på det alldeles för länge. 

 

Liknande inlägg:

Två vänner och en frukost

Ordnar brunch på hovrättsesplanaden

Fruskotflickorna på Sweet vaasa

En decembermorgon med fruskotflickorna

 

 

 

Kärlek Rebecca