torsdag 1 juni 2017 - 09:26

OM INREDNINGEN HEMMA.

Vid det här skedet tror jag ingen missat att jag har en enorm passion för frukost, postar dagligen bilder på denna göttiga måltid så det är nästintill omöjligt att undgå. Något annat som jag har en himla stor passion för är inredning. Älskar det! Min hobby. Donar på här hemma och flyttar prylar åtminstone två gånger i veckan, blir orolig om någon pryl är på fel ställe, eller om böckerna på vardagsrumsbordet är vinklat på något kontigt sätt. Låter ju som en passligt jobbig person att bo med :) 

 

IMG 11

 

Man har ju sina favoritvinkar i hemmet och det är oftast dessa som fotas. För min del är det stringhyllan, matbordet och lövbordet i vardagsrummet. Så nu tänkte jag visa er hörn som jag fotar ytterst sällan, kanske t.o.m. aldrig. Stig på!

 

IMG 3066

 

Här står jag och tillreder mina frukostar. Skär upp frukt och väljer skål till yoghurten. Här finns också receptböcker ifall inspiration saknas och kryddor från Nicolas Vahé. 

 

koket1.1

 

På hyllan ovanför fläkten finns skålar, linser, bönor, kryddor och topping till smoothies. Om man vänder sig åt höger ser man den lilla kaffehörnan. 

 

IMG 12

 

Här hänger sånt som jag använder flera gånger om dagen, samt sådant som är fint som tex sjömanskepsen jag fått av faffa.

 

sangen1.1

Delen jag spenderar mest tid vid, soffan/sängen! Överkastet är nytt och kommer från blossom. Kuddarna är en blandning från indiska, blossom och villa stockholm. 

Nu vet ni typ hur varje kvadratmeter av min lya ser ut. Har hyrt denna lilla lya sedan augusti 2014 och om exakt två månader flyttar jag ut. 

 

 

 

Kärlek Rebecca

torsdag 18 maj 2017 - 17:27

TORSDAG, MURGRÖNA OCH SUSHI.

 

IMG 2099

 

I dag kom jag tillbaka till stan efter en fyradagars visit hemhemma. Det är alltid lika skönt att landa i sin egna lya! Den här gången hade jag även med en ny kompis som skulle få plats på stringhyllan, en murgröna som jag köpte på Ikea i måndags. Hoppas den lever länge!

 

lyan

 

Tycker den passar bra in bland allt annat. Vid lunch mötte jag upp Malin för att bland annat planera Loftets sommar, kommer spendera en del av juni/juli där i butken vilket blir mys. Ska kombinera dessa jobbtimmar med jobb på VeroModa/Jack & Jones samt lite småprojekt. Känns skönt att på ett ungefär veta hur sommarveckorna kommer se ut! Nu plingar Ella på dörren, på kvällens meny står hemlagad blomkålspizza. 

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

tisdag 7 februari 2017 - 23:28

BOHO OCH FOTOGRAFERING.


IMG 6

 

Halloj! Hoppas ni mår prima. Har haft en härlig dag som startade med en ordentlig frulle, vad annars? I något skede insåg jag att det var minus sjutton grader utomhus vilket kändes motbjudade i stunden. Klädde mig i min varmaste jacka, trotsade kylan och strosade iväg till Ina där jag hängt hela dagen. Inas lya är så himla mysig, det är som att befinna sig i en stilig djungel. Älskar boho-känslan. 

   

IMG 7201 side

 

Håller på och adderar material till min portfolio så dagens plan var att knäppa porträttbilder på denna snygga qvinna. Rätt bra när en har fotogeniska personer runt omkring sig! Minsann nöjd med resultatet. 

 

IMG 7200

 

Passade också på att fota söta kaktusar :) 

 

photoina2

 

När vi var klara belönade vi oss själva med en sen lunch på Raawka. Väl hemma igen bytte jag om till mjukare kläder och gick på pw. Lyssnade på det senaste avsnittet av podden Pysket där Flora Wistöm gästar. Hon pratar mycket om prestationsångest, otillräcklighet osv. kände igen mig i rätt mycket hon sa. Himla viktiga och kloka ord! Lyssna vettja. 

 

Det var min tisdag det! Sov gott.

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

torsdag 3 november 2016 - 14:28

MIN GRÖNA OAS

IMG 3284

 

 

Som ni redan vet brukar jag flytta om prylar i lyan rätt ofta, det går liksom på rutin. Små förändringar som att justera om på hyllan kan verkligen addera pepp. För att jag ska trivs och känna mig inspirerad krävs förändring så förra söndagen tog jag en heldag när jag donade på hemma. Insåg att jag inte hade haft tid för det under de senaste veckorna. Storstädade, ändrade om och njöt. 

 

kitchen1

 

 

Köket går i en grön och guldlig nyans. Älskaré! Jag är periodare när det kommer till att ha mycket småsaker i lägenheten. Ibland vill jag ha det mer stilrent men nu känner jag för att ha lite mer stuff, tycker det gör det mycket mysigare vilket passar väldigt bra till den här årstiden. Dock får det inte bli för rosigt för ögat. Bygger stilleben och tänker att vissa prylar liksom hör ihop. 

 

 

kitchen1.1

 

 

Det är här jag äter alla måltider, jobbar, läser, och dricker vin med fina personer etc. Kommer nog trivas bra i min gröna oas under höstens mörkaste timmar. 

 

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 7 oktober 2016 - 14:01

A & A

aa1.3

 

DSC 3392

 

aa1.2

DSC 3370

 

Fredagen till ära bjuder jag på bilder från när jag var hemma hos Anna och Andrei för att foto deras mysiga lägenhet. Varje kvadratmeter var tiptop. Alltså kolla in fotot när de poserar i köket, så tjusigt par.

 

Godeftermiddag! Hur står det till? Jag startade dagen med kaffe + skola. När jag kom hem begav jag mig ut på långpromenad med fredagspodden. Härligt! I kväll ska jag umgås med bra personer, läsa bok och smutta lite vin. Så mycket mer behövs inte. Önskar er en festligt fredag!

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

måndag 29 augusti 2016 - 12:27

HÖST I LYAN.

IMG 12

 

Nu när hösten är på intåg blir jag ivrig på förändringar. För tillfället är en del av mig kvar i juli medan den andra halvan är redo för höst och allt vad årstiden för med sig. Men jag är inte riktigt där ännu, är inte riktigt villig att lämna den ljuva sommarkänslan bakom. Gillar ju trots allt förändringar, spänningen, utmaningar och framtiden. Nå, snart så! Börjar försiktigt med att plocka in hösten i lägenheten, här ser ni några glimtar. 

lysi3.

IMG 0334 1

lyis4.

IMG 11

 

Har tagit in mer grönväxter, älskar känslan av att bo i en liten djungel. Har även lagt upp en vägglista och tavlor, bytt ut min gamla matta och köksbord. Tagit in mer turkost. Gjort det lite mer ruggigt. Sover också i en större säng (himmel), med massa dynor i. Trivs!

 

Snart är jag hundra procent redo för dig, kära höst.

 

Kärlek Rebecca

 

 

tisdag 26 juli 2016 - 11:56

MÖNSTER, GULD OCH TURKOST HAV.

image3 26

sr1

image5 23

 

Kuddfodral med mönster, grovstickade tröjor, smycken i guld och en alldels underbar långklänning som får mig att tänka på tropiskt hetta och turkost hav. Det finns så mycket fint i butiken! Känns lite lyxigt att få vila ögonen på inredningsdetaljer och fina plagg några dagar i veckan, speciellt när det råkar vara ett utav mina största intressen. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

tisdag 31 maj 2016 - 21:57

ÖNSKEINLÄGG: MIN LILLA LYA

Förra vecka fick ni komma med önskemål på vad ni ville se mer utav på min bloggy. Ett önskemål löd: 

" Jag har flyttat in i en 23kvm lägenhet, och jag trivs super, men jag skulle gärna vilja se lite mer av din lägga för att få mer inspo på hur jag kan göra med förvaring och hur det blir luftigt även om det är så litet, som du verkar ha fått. Så gärna lite nya vinklar från din lägga. Puss"

Jag bara: Ska bli!

lyis2

 

Välkomna hem till mig! Här är hallen. Fastän jag bor på 23 kvadratmeter är hallen rätt rymlig. Den är liksom avlång och gästerna behöver inte stå och trängas. Har inrett hallen med en liten hylla med lådor i, där finns det rum för jackor, skor, handdukar och småsaker. Klädstången har pappa konstruerat ihop. När det finns lite med rum är det rätt smart att placera hyllor och klädstänger högt uppe. Jag har en vision om att skapa en bokbylla i vardagsrummet som nästan nuddar taket.

 

IMG 2812

 

När man forsätter in från hallen kommer man in i självaste rummet. Min lya består i princip av en hall, en toalett och ett rum. Har aldrig upplevt att den skulle kännas för liten för mig. Som mest har vi varit 12 pers i lill-lyan, det var lite svettigt men mysigt. 

 

IMG 11

 

Då jag var på lägenhetsvisning kände jag att jag måste avskilja köket från vardagsrummet. Jag ville inte heller att det skulle bli för avtäckt/mörkt så jag köpte mig en tunn gardin som jag hängde upp i mitten av rummet. Det är ett tips! Dela av rummet med en gardin. 

 

IMG 13

 

Här ser ni köksdelen. Den enda förvaringen som fanns i lyan när jag flyttade in var dessa skåp som hör till köksserien. Den avlånga garderoben fungerar som klädförvaring och de resterande skåpen är fylld med mat, porslin och böcker. 

 

lyis4IMG 14

 

Kaffemaskin, kokböcker, fruktfat och kaffe finns för tillfället på min köksbänk. Frön, kryddor och porslin pryder den synliga hyllan. Snygga ting är liksom värda lite synlighet.

 

IMG 15

 

Vardagsrummet, det är nog där jag hänger mest. Kombinerar soffa och säng - om dagarna fungerar den som soffa, om natten som säng. Såklart.

 

IMG 2814lyis5

 

Det mesta i min lägenhet är köpt i andra hand, en del kommer också från Ikea. Eftersom jag har knappt om förvaring har jag en låda under sängen (från ikea) där det finns plats för lakan, extra dynor osv. 

Jag har skapat en luftig och rätt minimalistisk yta, det känns rätt och sinnet får ro. Det som är viktigast när man inreder är nog att det känns rätt, i och med att det är i ens egna hem som man kommer spendera en stol del av tiden. Såhär bor jag! Ida, hoppas att du och alla andra som är nyinflyttade, fick lite inspis. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

 

tisdag 15 mars 2016 - 13:21

REPORTAGE - HOME INSPIRATION

Som jag nämnde är jag inne på min sista praktikvecka på sevendays, under dessa veckor har jag bland annat gjort diverse intervjuer med olika intressanta typer. Mina absoluta favortiter är dessa hemma hos-reporatge som publiceras på sevenday ca en gång i veckan. Det känns som en stor ära att få komma hem till människan, känna in rummets alla ytor och att lyssna till deras inredningsfilosofi. Efterbehandligen, dvs redigering av bilder och att skiva ihop reportaget är minst lika roligt + bra övning. Här följer några gobitar! Blandade även med något reportage som jag och Julia gjorde förra våren. Enjoy. 

 

hemma3

 

hemma1

 

hemma2


 

Tappade nästintill hakan när jag steg in i Anna Jeanne och Lars lokal.De bodde på standgatan och hade en drömmigt vacker utsikt. Fina färgkombinationer, naturmaterial och möbler med historia. Kolla in köksbordet ovan, i framtiden vill jag också ha så mycket middagsplatser så att jag kan bjuda hem en drös med gäster. 

 

hemma7

 

hemma5

 

hemma4


 

Hos Familjen Brink möttes jag först av göllisen Kafka ( som var otroligt fotogeniska). Blev så lugn i själen av att stiga in hos Brink! Lägenheten påminde stilmässigt lite om min egna dvs mycket retro blandat med stilrent, samt en massa grönväxter. 

 

Lauravardagsrum1

 

Laura1.3

 

Lauradetalj2


 

Förra våren besökte jag och Julia Laura och Patrik som bodde i en pastelldröm. Jag vill minnas att det var en av mina personliga favoriter.

 

Elina20

 

Elina9

 

Elina26


 

Under sommaren frilansa jag och my parter för Vasablandet. Vi välkomnades hem till Elina och Tuukka. Elina, som jobbar på lifestylebutiken Minun/Min är en av Vasas främsta inredningsexperter och det syndes i hemmet. Paret inspirerades av Usa och gamla klassiker. 

 

Under veckans gång kommer mitt sista hemma hos- reportage dyka upp. Kan avslöja att vi välkomnas hem till en person som innehar ett himla stort intresse för inredning och stil. Håll utkik!

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

måndag 14 mars 2016 - 17:26

ÄLSKADE LYA

image1 6


 

Hej från soffan, detta är min utsikt just nu. Hoppas att ni haft en finfin helg. Min har varit lugn, har mest ätit mat och varit på långa promenader med poddar som sällskap. I går kväll styrde jag och Nathalie tillbaka mot staden. Efter att ha varit borta i några dagar älskar jag verkligen känslan av att komma tillbaka till min egna lya. Det är så skönt med egna rutiner samt allt annat kul som händer här. Jag har inte förstå att jag är inne på min sista praktikvecka, skämmande att det redan gått nio veckor. Ska njuta av de få dagarna som består. Annat då, jo jag ska umgås med kompisar som kommer upp till Österbotten lämpligt till pampas, tillreda en god onsdagsmiddag med Sara, åka på yoga och fira helg med aw samt med Nattis, vin och barhäng. Ska även jobba lite med uf-företaget och bota flunsan genom att dricka mängder med ingefärsvatten. 

 

coffee


 

I eftermiddags snittade jag upp tulpanerna som vi fick på frukosteventet, försöker ha dem så länge det bara går. Tänk vad mycket en bukett med färggranna blommor kan pigga upp tillvaron. Något som också piggar upp (förutom veckans program) är att de utlovas varmare väder i veckan. Vår vår vår. Ha en fin måndag och en fortsatt fin vecka! 

 

Kärlek Rebecca