onsdag 22 mars 2017 - 21:50

ONSDAG, PROJEKT S OCH FRUKOSTAR.

Gókväll! Stannade en natt extra i Närpes för att få videon jag filmade för Unga Scenkompaniet helt klar, i går kväll skickade jag in den slutliga versionen och hela teamet var ytterst nöjda vilket kändes härligt. Videon jag jobbat med är alltså en trailer för Projekt S, en teaterpjäs om skam och skuld som kommer gå i höst. Tycker alla borde gå och se pjäsen eftersom ämnet är så viktigt.

 

IMG 8944

 

Tisdagsmorgon i Närpes startade jag med en ordentlig frukost. Det blev en smoothie med kokosmjölk, mango, ananas och banan samt fröknäcke som jag hade gjort kvällen innan. Knäcket smakar godast med avokado på! 

 

IMG 8942

 

I morse anlände jag till min gata, kylen ekade tom så det första jag gjorde var att ta en sväng via matbutiken för att köpa frukostingredienser. Julia kom över på frulle och så satt vi och skrev i några timmar. Kände att det blev lite för mycket skärmtittande för mig i början av veckan så det var aningen svårt att finna fokus men skrev iallafall klart det jag skulle och gjorde upp lite goals för veckan. Något iallafall. Innan vi skildes åt tog vi en runda på stan. Sedan jag kom hem har jag fotat lite grejer, handlat mat, varit på promenad med Isac och ätit äggnudlar med broccoli till middag. Tänkte avrunda kvällen med ett avsnitt av Rebecka Martinsson. Hoppas ni mår fint. Godnatt!

 

 

Kärlek Rebecca

onsdag 8 februari 2017 - 11:09

AVOKADO BANAN LINGON SPENAT.

 DSC 3458

 

 

smoothie

 

DSC 2

 

Godmorgon! I morse svängde jag ihop en smoothie med banan, kiwi, avokado och en näve spenat. Tycker det är så mycket roligare att äta smoothie med sked, därför skippar jag att ha i någon vätska iom att jag vill jag ha tjockare konsistens. Har en stor påse lingon i kylen som jag fick av Ina, så bra grej att ha i sallad, på gröt eller i smoothien. Hällde upp de gröna mojset i en skål och toppade med chia granola, lite banan OCH lingon.

I dag står storstädning på agendan. Tänkte även möblera om lite, att dona på hemma är definitivt en av mina favorit hobbyer. Det blir som meditation när en bär sköna kläder, knäpper på en härlig playlist och pysslar på. Det är lilllördag så ikväll väntas te night med en kompis.

Ha en fin onsdag!

 

 

Kärlek Rebecca

 

söndag 15 januari 2017 - 12:32

BÄSTIS, RICE BOWL OCH SOLIGT VÄDER.

God förmiddag! Just nu sitter jag stationerad i soffan hos familjen. Bjöd hem mamma och pappa på tvårätters igår kväll och därefter körde vi alla tre mot Närpes. Mysig lördagskväll! Helgen i sig har varit himla mys, tänkte spola tillbaka till fredagen då jag fick finbesök av bästis. Häng med! 

 

IMG 6478

 

Jag är liksom inställd på att vakna 08.30, oberonde på om jag är ledig eller ej, denna morgon var inget undantag. Var så stel i kroppen från torsdagens bodyattack så det första jag gjorde var att sätta mig på yogamattan för att stretcha. Sedan skedade jag in en smoothie samtidigt som jag skrev ner lite goals inför 2017. Tycker inte att mål, drömmar osv måste göras direkt efter årsskiftet. Det går lika bra att göra det nu, i morgon eller om någon månad. Precis när en själv känner sig redo.

fredag13

Tog en promenad med fredagspodden som sällskap. Kom hem och väntade att det skulle plinga på dörren, inväntade nämligen finbesök från Jeppis. Fördrev timmarna genom att locka håret, sminka mig och lyssna på musik. Knäppte lite selfies :) 

 

IMG 6469

 

Sedan blev klockan 15 och Sara klev in i min lya. Äntligen!! Hade saknat denna pingla. Känns så fint och tryggt att ha henne runt omkring sig. Fäller alltid en tår när jag tänker att det inte längre är möjligt att gå 800 meter för spontanhäng. Människor flyttar, kontakten består, det är ju en naturlig del. Man fixar det med! Desto festligare är det när man äntligen ses. Bjöd på cappuccino som välkomstdrink, tog igen och fixade oss lite inför middagen som skulle äga rum på K.achi. 

 

IMG 6465

 

Sara är sushifantast så jag ville att hon skulle få chansen att prova på detta relativt nyöppnade ställe. Synd nog levererade de inte lika bra service som de gjorde första gången jag var dit. Maten var iallafall god! Jag valde en rice bowl med tofu. Resten av kvällen låg vi på sängen och pratade om allt, drack rödvin och åt småplock. Välbehövligt.

 

IMG 6455

 

Morgonen därpå vaknade vi upp till en solig lördag! YES. Härligt med fint väder när det varit mörkt och blåsigt dygnet runt i flera dagar. Jag klädde mig i kappa och byxor från Hm, halsduk från Acne, väska från Whyred och skor från Vagabond. 

 

raawka2

Fotograferade, gick i butiker och åt färggrann lunch på Raawka. Älskar deras grytor som serveras på lördagar! Kramade Sara adjö och sa ¨vi ses snart igen.¨ Tack för en toppen sleepover.

 

sondag1

 

I veckan hade jag bjudit in mamma och pappa på lördagsmiddag. De anlände till stan redan på förmiddagen så till en början drack vi kaffe och sedan åkte jag hem för att påbörja matlagningen. Gjorde en vegetariska pasta med tomatsås, ruccola, mandel och ricotta. Till efterrätt blev det raw balls och kaffe, pricken över i:et. 

 

Nu ska jag bege mig ut på en lång promenad med Memme och Eddie. Ha en skön söndag! 

torsdag 12 januari 2017 - 10:28

LUGNET, MATDAG OCH INA.

I går var det mörkt ute typ hela dagen, trist! Men det gjorde faktiskt inte så mycket i och med att jag hade roliga bestyr inplanerade. Startade morgonen med en härlig brunch med Ella och Julia följt av möte på Loftet och en träff med Isac. 

 

IMG 6357

 

varrullar

 

För två veckor sedan bestämde Ina och jag att vi skulle tillreda vårrullar och igår kväll var det äntligen dags. Vi gjorde en sats vårrullar av rispapper som vi fyllde med ramen nudlar, granatäpple, nötter, avokado, spenat, gurka, morot och jordnötssmör. Doppade i en sås som Ina improviserade ihop. Satt i soffan, åt vårrulle efter vårrulle och pratade om allt som är fint, sånt som skaver, om att fokusera på rätt saker. Ja livet helt enkelt. Efter timmar av skönt häng anlände jag till lyan, kände mig så lugn i hela kroppen efteråt.

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

 

 

 

tisdag 10 januari 2017 - 14:29

TISDAG, FRUKOST PÅ NYTT PORSLIN OCH KONSTUTSTÄLLNING.

IMG 6242

 

I morse satt jag på med mommo och moffa till stan, de hade ärenden hit och detta innebar att jag kom in i min lya redan vid 07.30. Sov ytterligare två timmar och vaknade upp med en kurrande mage. Hade saknat min yoghurtbowl med bananslantar, granola och kokosflarn så det var ett självklart val att fixa. Kokade kaffe och provade äta en ny variant av knäckebröd som jag köpte på Hemköp. Pauluns knäcke med chiafrön, sesamfrön och linfrön. Tips! Har dock inte sett det i Finland ännu, finns det måntro här?

 

IMG 6248

 

Dukade fram frullen på nytt porslin. Det blir ju så mycket roligare då! Kaffekoppen och underlägget fick jag i julklapp och assietten köpte jag på Lagerhaus. Skeden är också ny! Från Lagerhaus den med.

 

IMG 6240

 

Skönt att vara hemma i sin egna lägenhet. I dag har jag pysslat på hemma, packat upp kläder och vattnat alla grönväxter. Ska snart dra mig in mot stan för att träffa Ella för att handla mat inför morgondagens brunch som vi ska bjuda Julia på, det var vår examensgåva till henne.

Buorre ordnar konstutsällning på Ateljé torni så ikväll är det grand opening och min avec är Anna. Hennes man har varit med och ordnat utsällningen och jag ser fram emot att se vad det bjuds på, kommer bli spännande! Hoppas ni mår fint. 

 

 

Kärlek Rebecca

måndag 9 januari 2017 - 18:36

EN TORSDAGSKVÄLL MED BARNDOMSVÄNNERNA OCH BONDBÖNSALLAD.

IMG 4

 

Förra torsdagen väntades matlagning ihop med dessa två. Jenny och Alexandra är mina äldsta barndomsvänner och vi har upplevt en massa roliga saker ihop. Nuförtiden hänger vi mer sporadiskt men när vi alla är samlade på ett och samma ställe försöker vi oftast styra upp en träff, och det lyckades vi med den här gången!

 

bondbonsallad

 

Mys och matlagning stod på agendan. Alla sponsrade med ingredienser och efter några minuter av hackande hade vi fixat ihop en bondbönsallad. Receptet fann jag i den vegetariska kokboken som jag fick i examensgåva av Isac.

Du behöver: Kikärter, kidneybönor, grönsallad, avokado, rödlök och olivolja. Rör ihop allt och servera med balsamico och bröd. November och december var dåliga matmånader för min del så nu är det dags att börja kocka ihop ordentliga måltider som kräver lite mera. Älskar ju att stå i köket och hacka, smaka mig fram och prova på nya recept. Passande nog fick jag tre stycken receptböcker i jul/examensgåva som bjuder på en drös med göttiga måltider. Ser fram emot att ta mig an recepten.

 

 

Kärlek Rebecca

torsdag 29 december 2016 - 23:17

EN FÄRGEXPLOSION TILL BRUNCH.

För någon vecka sedan kom Raawka ut med en toppen grej - mellandagsbrunch. Såklart en ska gå då! Har ätit  brunch där tre gånger tidigare och efter den fjärde kan jag meddela att man inte kan bli besviken. 

 

IMG 5796

 

I går när Jesse och jag anlände till Vasa kurrade magarna. Direkt vi hade bärt upp alla saker till lyan styrde vi vidare in till stan för att hitta ett ställe som kunde stilla två hungriga individer. Raawka? JA. Vi kom dit lite innan 15 och då fanns det ännu mat kvar. Toppen! 

 

julledigt1

 

Njöt av den gölliga utsikten och den smarriga maten.

  

IMG 14

 

Sötpotatis, hummus, tzatziki, grönkålssallad med quinoa, bröd, avokado, ägg, blåbärssmoothie med chiapudding, banan och granola i samt juice och kaffe. Där satt vi till stängning - åt, tog paus, åt och tog paus tills vi inte pallade äta mera. 

 

IMG 5866 side

 

Det var så himla gott! Allting. Sedan strosade vi runt lite och jag fann drömväskan, på rea dessutom! Så numera har jag en svart snygg och passligt stor väska dinglandes runt min axel. Fint så.

 

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

torsdag 29 december 2016 - 11:05

TILLBAKA PÅ MIN GATA

Godförmiddag! I detta nu sitter jag hemma i lyan och äter frukost i långsam takt samtidigt som jag tar igen alla favvopoddar som jag missat. Vi kom hit igår efter en himla mysig visit hos familjen i Närpes. Har firat jul med de käraste, ätit mängder med moffas gravad jullax och smuttat vinglögg. Fått fina gåvor, umgåtts med kompisar, varit ut på äventyr och i tisdags hade jag min examensfest. Men andra ord har jag haft många underbara stunder! Senare tänke jag posta lite mer bilder från dessa dagar. 

 

IMG 5821

 

Har ätit så mycket lingonkavring (bästa brödet!!) de senaste dagarna så i morse fick jag min efterlängtade yoghurtbowl med banan, mango, kokosflarn och granola. Kaffet drack jag ur kaffeservisen som var en examensgåva från Sara och Antzo. Tycker den är så söt!

 

mm

 

Vid 14 börjar jag jobba i Pop uppen. Innan jag styr mot jobbet ska jag köra en kort yogasessionjag och fixa lite i lägenheten. Började packa upp alla gåvor och städa igår kväll så ska fortsätta med det nu. Ha en fin torsdag! 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

 

onsdag 5 oktober 2016 - 18:31

EN FÄRG EXPANSION TILL MIDDAG

I måndags vid middagstid stationerade jag mig vid köksbänken för att improvisera ihop en måltid, det blev en vegansk färg expansion. Har blivit allt mer intresserad av veganism. Har läst, lyssnat på poddar och kollat in olika klipp på youtube vilket lett till att jag lagat fem olika veganska recept de senaste dagarna. Gör det främst för att det är intressant, och naturligtvis är en gnutta etik och miljötänk inblandat. Älskar ost så det är där det fallerar, så hundra procent vegan skulle jag ¨inte kunna bli¨ i detta skede. Tycker inte man ska förbjuda sig själv att äta det man gillar men däremot är jag mån om att inte överkonsumera tex. mjölkprodukter. Summa summarum, i detta nu fortsätter jag med att vara demivege, en individ som gillar att experimentera. Känns som om jag ytterligare vill addera lite kunskap. Dela gärna med er av era bästa recept och era veganhistorier!

 

IMG 1804

 

 

Nåja. Här kommer receptet:

 1 dl ekologiskt brunt ris
➝ 1 stor champinjon
➝ lite kokosmjölk
➝ 1/2 färsk broccoli
➝ 1/2 rödlök
➝ sesamfrön
➝ salt
➝ saffran
➝ rödbetshummus
➝ nektarin
➝ gröna oliver

Koka riset under lock i 20 minuter,  låt stå i 10 minuter. Skär broccoli och rödlök i midre bitar, häll på lite olivolja, krydda med salt och ställ in i ugnen i 20 minuter. Stek champinjon i olivolja, krydda med salt och saffran, häll i en skvätt kokosmjölk och låt puttra i några minuter. Servera med rödbetshummus (recept kommer), sesamfrön, nektarinklyftor och gröna oliver. 

 

 

IMG 7

 

Ät upp! 

 

 

Kärlek Rebecca

onsdag 5 oktober 2016 - 10:17

ONSDAGSMORGON

IMG 9

 

Godmorgon! Onsdag vilket betyder att jag börjar skolan först efter lunch. Hade tänk ta en morgonpromenad men såg att det var minus fem grader ute så istället drog jag på mig min gosigaste tröja och svängde ihop en smarrig frulle. I detta nu sitter jag och skedar in smoothien och strukturerar upp livet lite. Skriver ned vad jag ska göra idag, i helgen, om två veckor, om två månader. Vaknade med en gnutta framtidsångest, ibland kommer känslan krypandes och då låter jag den bara vara där en stund. För det blir nog bra! Vet ju vart jag vill, tror tiden får avgöra lite. Oj denna mystiska framtid. Hoppas ni mår fint! Vi hörs. 

 

 

 

Kärlek Rebecca