RECEPT: ENKLA OCH URGODA KEX MED LINGON, CASNEW NÖTTER OCH FRÖN.

måndag 3 april 2017 - 10:38 | 2 Kommentarer

Förra fredagen kickade jag igång helgledigheten med att baka kex! Hade ju gäster på intågande både fredag och lördag och då krävs godheter. Det var Ina som introducerade receptet för mig, fick energidipp när jag hängde hos henne och då tog hon fram dessa hembakade kex, smakade så gott + innehåller relativt bra ingredienser så jag ville såklart göra likadana. Nu vill jag i min tur introducera receptet för er! 

 

IMG 9611

 

Här är grundreceptet, följde inte det till punkt och pricka men jag kan redan nu meddela att mina inte alls blev pjåkiga! :) Iallafall, detta ovan är vad som behövs!
En kan variera innehåller utifrån vad en själv gillar, ta bort eller lägg till. Anväd tex olika nötter och frön, blåbär istället för lingon, skippa äggen som Ina gjorde, addera mörk choklad? Blanda ner det du känner för, dock definieras ju dessa som någon form av ¨hälsokex/energikex¨ så meningen är väl att skippa skräp, men well, tycker en ska köra på det en är sugen på. Freestyla! Jag körde på kokosflarn, lingon, cashew nötter, skalade mandlar, dadlar, chiafrön, pumpafrön och kanel. 

 

IMG 9610 side2

 

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Måtta upp 1 dl fullkornshavreflingor, 1/2 dl kokosmjöl, 1/2 dl kokosflarn, 1/2 tsk bakpulver + kanel och salt enligt smak. Blanda ihop! Ta fram en ny skål och blanda 2 ägg, 1/4 kokosolja och 1/3 jordnötssmör, rör om.

 

IMG 9615

 

Blanda samman de våta ingredienserna med de torra.

 

IMG 9613 side2

 

Lägg 1 dl tinade lingon, 1/4 dl pumafrön, 4 stycken dadlar, 2 tsk chiafrön och 1 dl hackade casnew nötter och mandlar i skålen. Rör om och forma smeten till små tjocka plättar, placera på en plåt och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

 

IMG 9622

 

Voila. De ska ha en lite hård yta och fått lite färg, då är de klara! Låt svalna en stund.

 

IMG 9620 side2

 

Med den mäng ingredienser jag använde blir det nio stycken kex. Hittills har jag lyckats charma alla gäster med dessa kex, så summa summarum: Gör en plåt! 

 

 

 

Kärlek Rebecca

Kategorier:

MAT/RECEPT

2

Kommentarer

 • Ellen

  03.04.2017 21:43 (3 månader sen)

  Men mums, dessa såg ju så himla goda ut!

  • Rebecca Sjöblom

   04.04.2017 09:22 (3 månader sen)

   De är riktigt goda! Rekommenderar dig att prova på :)


Skriv kommentar