tisdag 25 april 2017 - 14:36

TISDAG, FRÄSCH FRIPPA OCH HFORS.

moyapril1.2

 

Ringde till Moy hair salon igår morse i hopp om att få en tid innan jag åker iväg till Helsingfors vilket jag gör på onsdag. Lyckligtvis råkade Malin ha lite extra tid innan stängning, YES tänkte jag!! Så igår eftermiddag styrde jag till hennes salong och efter några timmar hade jag en kaluffs som var tio centimeter kortare och lite gråare. Hon fixade beach waves så jag kände mig extra fancy när jag kom därifrån.

IMG 0640jeans hm / tröja gina.

 

moyapril1.5

 

Hoppas ni haft en bra tisdag såhär långt! Jag ägnade morgontimmarna åt att göra undan sånt som lämnat på hälft, vill få undan allt sånt som bara ligger där innan jag beger mig söderut. Åker som sagt imorgon och stannar där till söndag. Ska gå på event, träffa saknade kompisar, hänga i mina favoritkvarter, fota och skriva. Bor hos min bror så någon smarrig pastarätt lär det bli under dagarna jag är där. Men innan jag packar väskan ska jag koka middag för två, gå på morgonmöte och hämta ut en bok. Åker till hfors med Onnibus så bok/böckers behövs minsann. 

 

 

Kärlek Rebecca

 

torsdag 23 mars 2017 - 21:39

OLJOR.

IMG 9129

 

Hyn är någon jag är väldigt noggrann med i och med att jag haft rätt mycket acne och jag har fortfarande ärr kvar. Eftersom jag har problemhy har jag varit lite rädd för att använda ansiktsoljor, min tanke har varit att hyn skulle producera ännu mer orenheten och att de skulle täcka igen porer. Ack så fel! Tar tillbaka alla tankar jag haft om oljor för efter att jag använt dessa från Kiels är jag frälst.

 

IMG 23

 

 

Har både dag och nattolja som jag använder dagligen efter att jag rengjort ansiktet.

 

 

IMG 21

 

Masserar försiktigt in tre droppar av oljan, låter den sjunka in och sedan lägger jag på dag/nattkrämen. Innan jag tog in oljor i mitt lelle liv hade jag extremt torr hy, nu har jag använt dessa i några månader och det är betydligt bättre. Suger in dag/nattkrämen bra och så innehåller de naturliga grejer. 

 

I kväll har jag varit på födelsedagskalas till fina Anna! Vi var ett gäng tjejer som åt pavlova och hade det trevligt. Nu ska jag inta sängen, somna gott och vakna upp till fredag. Holy moly att det är helg igen. Ska fira in helgen med ett gäng bra typer så det blir nog givande. 

 

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 13 maj 2016 - 20:21

NY FRIPPA

frippa

I morse blev min frilla många centimeter kortare, samt några nyanser ljusare. Jag vänder mig alltid till Malin på Moy Hair salon när det är dags för att kapa hår. Trivs så ofantligt bra i min nya frippa. I kväll ska vi sutta vin ihop. 

 

 

Kärlek Rebecca

onsdag 30 mars 2016 - 16:00

TRE STYCKEN BEAUTY FAVORITER

beautyfavs


 

1/ Min mommo är expert på att ta fram dofter som jag älskar, även denna gång lyckades hon. Fick denna parfym för en vecka sedan så nu doftar jag lätt av vanilj.

2/ Highlightern " ugn igen" från Lush. Innan jag införskaffade denna hade jag aldrig tidigare ägt en highlighter. Nu kan jag inte förstå hur jag kunnat leva utan den. Tycker att den ger passligt mer glow och är väldigt dryg.

3/ Jag har haft samma rouge så länge jag kan minnas. Tycker att denna från Chanel gör kinderna passligt rosiga.

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

lördag 6 februari 2016 - 15:16

KRAFT, VILJA OCH MENING

Vi backar tillbaka till onsdagskvällen då en del av sevendaysgänget fick ära att komma och bekata sig med Wasa Wellness center. Vi fick ett oerhört varm välkomnade när vi steg in i den ljuva träbyggnaden i Vöråstan. Det bjöds på småplock och goda drycker, till en början fick vi sätta oss i yogasalen för att lyssna till Wellness historia.

I huset finns specialister som erbjuder olika tjänster, med välbefinnande och hälsa i fokus, såklart. Innanför den gamla fasaden från 1900- talet finns många valmöjligheter, allt från olika former av yoga till behandlingar och coaching. Efter en gemensam andningssession var det dags för var och en att fortsätta på egen hand.

 

IMG 6018 side

 

Jag hade valt psykosyntescoaching med Kia, dels för att jag aldrig tidigare varit på något likande. Psykosyntesen bygger på en psykologi som fokuserar på helheten och på samspelet mellan kropp, intellekt, själ och känslor. Det är du som är i fokus under coahcingen, din kraft och viljan inuti dig.  

 

Alla har vi brister, en mörk sida som tex kan grunda sig på något vi varit med om under vår livsstid. Det kommer alltid vara en del av oss. Historia. Under psykosyntescoachingen fokuserar man på det friska i individen, man kommer underfund med hur man kan dra nytta av sina eventuella brister och svårigheter. Hur man finner balans, hur man accepterar och hur man utvecklas som individ. Det är det psykosyntescoachingen ger oss - en god grund för personlig utveckling. Under coachingen fokuserar man på sin egen potential som hjälper oss att nå våra mål och se det fina med livet.

 

IMG 5955 side2

 

Under timmen med Kia tog vi bland annat upp det förflutna, nuet och framtiden. Vi skissade en del för att få det hela mer konkret. Det var så häftigt, härligt och intressant att få sitta och diskutera med underbara Kia. Det fick mig att se saker och ting ur nya perspektiv. Som avslut på kvällen blev det rundtur i huset följt av skrattyoga. Lér fortfarande. 

 

 

 

Kärlek Rebecca

fredag 16 oktober 2015 - 13:07

LUSH

image1 2

 

image2 26

 

När det kommer till smet som ska appliceras på huden förespråkar jag produkter med naturliga ingredienser. Är väldigt mån om att den inte innehåller en drös med kemikalier. Läser diverse resensioner och frågar experter för att få veta mer om produkterna, speciellt nu när det blir allt kyligare leker min hy ett enda vilt spel. Behöver extremt mycket fukt, vilket är rätt vanligt för oss peeps som lever i skandinavien. Iallafall så köpte jag en fäsk ansiktsmask som bekämpar problemhy, rengör på djupet och svalkar huden - för bästa resultat ska den användas som en fyra-fem dags kur. Köpte också Imperialis vilket är en kombinerad dag och nattkräm som ska balansera huden, den doftar (bokstavligen!!) lavendel, apelsinblommor och tigerliljor. All kosmetik från lush är handgjordt och inte testad på djur. Gillar konceptet.

 

Rapporterar senare om produkterna fungerat men än så länge har jag en riktigt feeling good känsla. ¨Lägg inte något på hyn som du inte skulle lägga i munnen¨, tycker det klingar rätt bra. Nu ska jag möta upp Isac för lunch. Ha en fantastisk fredag!

 

 

 

Kärlek Rebecca