torsdag 30 mars 2017 - 12:21

TÄNK ATT DET GÅR ÖVER, DET ÄR VERKLIGEN SKÖNT ATT DET GÅR ÖVER.

I rubriken citerar jag Kerstin Thorvalls dikt, den är rätt fin. 

 

LISA MADIGAN morning glory OIL ON LINEN M 859x1024 

‘Morning Glory’ by Lisa Madigan 

 

I och med att jag skrev att han var min vill jag även nämna att det inte längre är vi. Det har varit så i ett antal veckor nu. Hjärtekross är en process i sig och att låta det ta den tid som behövs är a och o. Det är upp till var och en hur man jobbar med sorg, viktigt är att man finner någon form överlevnadsmekanism som känns passande för en själv och tillåter sig själv känna exakt det som man behöver känna i stunden. Inte täcka över. Växer, blir lite starkare. Varje dag. På alla fronter. Vardagen innehåller underbara ting och i början var det en kamp att finna kraft till att göra saker men ibland gör man det bara. Kärleken var enorm, känslorna är inte längre desamma. De stora hålet fylls successivt med power, och självsäkerhet. 

Planerar, drömmer och gör upp mål, det är något inom mig som håller på att väckas och jag börjar känna hopp. På nyheterna pratar de om vår och allt vad det innebär. Jag har projekt att se fram emot, härliga typer som jag hittar på roliga saker med, drömmar som lever kvar och en framtid som är öppen. Vad jag vill och var vill ja bo, det är helt och hållet upp till mig själv vilken väg jag tar. Ibland kan den kännas skämmande, och ångestframkallande men mest känns det nog spännande, och rätt fint, faktiskt. 

 

 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

måndag 23 januari 2017 - 14:01

EN FORM AV SAKNAD SOM INTE EXISTERAT FÖRUT.

Hej på er! Insåg att bloggy levt i tystnad i en vecka, excuse me. Hoppas ni mår fint! Med mig är det bra, har dock kännt av en enorm saknad till en viss person som jag blev förälskad i under en helg i november. När saknaden blir för stark känns det såklart jobbigt, men jag vet att det är en känsla som kommer hälsa på nu som då, det är något jag måste vänja mig vid, ibland är den mer påtaglig, speciellt nu i början. Detta är en form av saknad som inte existerat förut, därför känns den extra påtaglig och därför är det viktigt att inte drunkna i saknaden. Kan tänka mig att många som lever i distansförhållande kan relatera till den här formen av saknad. Naturligtvis skulle det vara härligt att vara nära han man älskar, han som gör en pirrig. Det är den stora kärleken till varandra och inställningen som gör distansen möjlig. 

 

saknad

 

 

Kommunikation via facetime, samtal och mess är det vi har förtillfället och det nöjer vi oss med just nu. Och det går faktiskt! Det gör en starkare och distansen kommer inte vara för evigt.

Som tur är ses vi snart igen. Tills dess lever vi life och njuter av vardagen.

 

16216259 10208318150887779 277945603 n

Skrev några rader i november som jag tycker rätt mycket om. ↑ 

 

 

Kärlek Rebecca

 

 

 

tisdag 15 november 2016 - 08:55

ATT KUNNA SKILJA PÅ

 

En fredagskväll i november.

 

ina6

 

Att stå och välja fredagsvin bland andra vinfantaster gör det enklare, och tydligare att skilja vilken veckodag det är. Jag väljer vitt och veganskt. Paret framför valde tequila. Tänker att det kommer smaka beskt längst gommen för dem. I min kommer det hetta till, bli varmt och gosigt. 

När jag kommer hem duschar jag av mig matoset som kommer från köket på mitt praktikstället. I kväll vill jag inte känna doften av morotssoppa, även fast det är min favortitsoppa. Jag vill dofta vanilj, för det är fredag.

Sminkar mig samtidigt som jag lyssna på novemberhelg-listan på spotify. Sedan tar jag på mig mina pointy heels, går hastigt, sparkar snön framför mig. Stannar till utanför något som enligt mig är ett av stans finaste stenhus, där bor min kompis och det är där jag ska spendera fredagskvällen. Denna kväll hade vi bokat in en vecka på förhand. Ina och jag.

Ina hade dukat upp med hummus, bröd, fröknäcke, veganska chokladkex, gurka och vindruvor. Kunde knappt ta in allt det fina, det goda. Vilken fixare.

Där satt vi på vardagsrumsgolvet, med det drömmiga buffébordet mellan oss. Pratade om typ allt som berör dåtid, nutid och samtid. Åt och smuttade vin. 

Jag gick hem inpå småtimmarna, rutten från henne till mig var så bitande kall. Somnade dock med en varm känsla i kroppen.

Kvällar som dessa är guld. Vänner är minsann det vackraste som finns. Är så tacksam.

 

ina1

 

Note: För att kunna skilja på jobb/projekt/måsten och fritid krävs tydliga kontraster. Balans. För mig är det så viktigt. Det och inte måndag, inte torsdag. Det ska vara tydliga kontraster.

 

 

Kärlek Rebecca

måndag 12 september 2016 - 09:36

UP & DOWNS, LIVET.

Hej kompisar! Hur mår ni? Här har det ekat tomt i nästan två veckor. Kort sagt så kom life emellan och dagarna sprang iväg. Har varit tom på inspiration och saknat flowet. Då lägger jag hellre fokus på att hitta tillbaka. Tillbaka till passionen. Stilla oron. Hitta balansen. Vill inte att ting jag älskar ska kännas framtvingat, för då blir det inte bra. Jag har lyssnat till kropp och knopp och gjort det jag kännt att behövs just nu. Kommit underfund med vad jag ska lägga energi på under dessa dagar, för de kommer alltid existera i det lilla livet. Det underlättar att 'ha det på raden' när känslan kommer krypandes. Det är också viktigt att låta den bubbla upp, och låta det kännas, vara kvar en stund. Detta är ju inget som plötsligt föll ner från himmelen, up and downs finns ju i varje individs liv. Det förstår alla. 

Min bloggy är ett kreativt avlastningsställe där jag delar med mig av fina vardagsfragment. Det är ett val jag gjort och det känns rätt. Älskar ju positiva vibes och är optimist ut i fingerspetsarna. Vill ju skriva till er när jag känner mig flow:ig. Börjar känna att något väcks i kroppen. Skrev för några veckor sedan att jag inte var redo för hösten, men nu så.  

 

image2 27

 

Allt tar sin tid. Idag är det måndag! Solsken utanför fönstret, hur underbart? Nu ska jag dricka upp morgonkaffet. Ha det fint! Hejdå.

 

Kärlek Rebecca

 

 

torsdag 12 maj 2016 - 17:36

OM TID OCH LOVE

Jag skrev detta inlägg för fyra månader sedan, sinnes hur tiden liksom springer iväg. Well, kärlek är ju det vackraste som existerar, samtidigt som det är det läskigaste som existerar.

 

När det kommer på tal utbrister jag något i stil med " just nu har jag faktiskt inte tid" eller "jag skulle vilja ägna mer tid åt kärleken och just nu finns det inte tillräckligt med tid". När jag och en kompis satt och suttade på varsin matcha latte kom vi fram till att det kanske är någon form av ursäkt man använder sig av. För visst är det så att man gör tid åt sådant man älskar. Man får liksom ihop det oberoende hur mycket man har på schemat. Man prioriterar, antar jag. 

Man har tid, man kan älska även fast det står mycket på agendan, för hur många bevis finns det inte på det. Tusentals. Jag vet att det är en försvarsmekanism man använder sig av eftersom man varken orkat tänka på eller vågat ge bort hjärtat.

Tiden, du finns där, rusar iväg i en himla fart, används som en ursäkt och tickar högt men du ska inte få stå först i kö.

 

tiden

 

 

Bild/Bild

 

 

 Kärlek Rebecca