lördag 25 mars 2017 - 11:24

ANTECKNINGAR OM EN ÖVERRASKNINGSHELG

Torsdag 19:56

 

image11

 

Nu sitter jag på båten och har just ätit en Fazer chokladstång och avnjutit ett glas vin. Det kan vara ganska mysigt att åka båt ändå. Jag tittar på ett gammalt avsnitt av Midsomer murders och funderar om jag borde gå och köpa något salt att äta eftersom jag vet att Tims kylskåp kommer stå tomt när jag är fram i Vasa. Ja just det, jag kanske ska berätta varför jag är på väg hem. Det råkade ju sig att Tim och jag var på väg hem till Österbotten samma helg och vi kom på den briljanta idéen att inte säga något åt mamma utan överraska henne på jobbet imorgon. Det kommer bli så roligt! Först blir det en god natts sömn i stan, och innan vi åker till Vörå imorgon tänkte vi kanske hinna med en löptur längs strandpromenaden och käka frukost någonstans. 

 

Fredag 22.39


Jag försöker upprätthålla mina rutiner och komma mig i sängs någorlunda samma tider varje kväll. Ligger nu nerbäddad i sängen hemhemma efter en alldeles fantastisk fredag! Den här fredagen har innehållit så många fina stunder att jag är helt varm i kroppen. Dagen började med frukost och fortsatte med en tur längs strandpromenaden följt av lunch i stan och vinshopping. Sen körde vi vidare till Vörå för att överraska mamma, med en litet stopp i Kvevlax för att handla bulla och bröd på Aroma. Efter att vi knackat på dörren till mammas jobb och gett henne en liten chock körde vi vidare till Oravais, drack kaffe utomhus (!!!) och inväntade mamma. Senare mot kvällen kramade jag om bästis, handlade fredagsmiddag, lagade tacos till familjen, bastade och drack vin. Som jag sa åt Tim när vi njöt i solen i eftermiddag; skulle det gå att spara ögonblick i en bruk skulle jag spara just nu.

 

 

image4 27


Livskvalité är när man inte varit hem sedan jul, snön har smält, vårsolen gassar och man får sitta och andas in äkta frisk, Oravaisluft. Nu när jag ligger här med en timme kvar av dagen skulle jag vilja spara precis alla ögonblick som den här dagen har bjudit på. Men det bästa är att det kommer en morgondag också. 

 

 

fredag 17 mars 2017 - 22:57

FREDAGSLISTAN

Veckans känsla

Ja hörni, det är väldigt många känslor som dansar runt i detta lilla huvud den här veckan. För det första har vi haft nionde och sista praktikveckan och för några timmar sedan kramade jag handledarna tack och hejdå. Jag har trivts supersupersuper bra, men jag känner mig ändå klar. Jag vill bara påbörja sista kursen och njuta av sista tiden i skolan. För det andra känner jag mycket inför sommaren; förvirring, hopp, ovisshet, förväntan och listan kan göras lång. Jag har ännu ingen aning om var jag kommer vara den här sommaren och det funderar jag fram och tillbaka på en hel del. 

 

Veckans bästa

Faktiskt att praktiken är avklarad och att vi får börja ny kurs med mycket självstudietid. Jag älskar omväxling, så efter nio veckor på ett och samma ställe och regelbundna tider ska det bli skönt med att få styra sina dagar själv. Ska passa på att njuta av det ifall det är sista gången jag sitter i skolbänken, fast troligtvis är det ju inte det. Annat som har varit roligt den här veckan var övernattning hos fin kompis, att jag har köpt ett nytt mörkrött läppstift, fredagsbastun och att vi smidit planer inför nästa helg och att jag har beställt frissatid. 

 

 

Veckans sämsta

Oj. Vad glad jag blir att det här är svårt att svara på. Vet ni vad, jag kommer inte på någonting så här spontant och jag tänker slösa min fredagkväll på att sitta och försöka på vad som har varit dåligt. 

 

 

Veckans träning

Ja, vad har jag gjort. Jag har cyklat intervaller, body pumpat och idag var jag och sprang ganska lugna intervaller och körde ben på gymmet. 

 

image4 26

 

 

Veckans godaste

Idag har jag ätit så mycket godsaker att jag fått ont i magen, och klagat och klagat tills André slog dövörat till. Vi hade bakat snickersrutor och vaniljrutor som tack till praktikplatsen och givetvis slank det ner ett par av varje sort både igår kväll och idag. Och idag lyxade vi till lunchen med handledarna och åt pizza. 


Just nu

Let's dance i bakgrunden, fötterna på divanen, André läser på tent och jag ska precis hälla upp ett glas rött. 

 

I helgen

Känner mig helt slut efter veckan så det blir inte många knop tror jag. Förhoppningsvis kommer det vara fint väder så man får vara ute och sen måste jag också förbereda inför en presentation på måndag. Annars är det rätt tomt och fint i kalendern. 

 

image3 46

fredag 3 mars 2017 - 12:18

EN KRASSLIG FREDAG

Jag befinner mig i något slags mellanläge där jag varken är sjuk eller frisk. Har känt av det sen i måndags men har kört på som vanligt ändå och det har såklart inte blivit bättre. När jag sitter i soffan känner jag mig inte sjuk alls och hinner börja planera allt jag ändå kan hinna med idag, men sen när jag stiger upp och går några meter känner jag hur svag och orkeslös jag är. Har ont i halsen och värk i öronen men inga andra förkylningssymptom. Äh, jag får väl lov att ta det lugnt idag och passa på att göra klart skoluppgifter. Det kan ju bli rätt skönt det också. 

 

image2 86

 

Jag har inget emot att ta det lugnt, men rutinmänniska som jag är känns det frustrerande att inte kunna ha den fredag jag hade planerat. Pratade faktiskt om det här igår med Tim som också har en blå personlighet (rutinmässig, strukturerad, reflekterande) att vi måste bli bättre på att hantera förändringar och inte bli för inrutade i vår planering. Alltså, att inte vara så rädd för lite spontanitet i livet. Fick en bok av mamma i julklapp "Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå" som tar upp de här olika färgpersonligheterna och lär oss hur vi kan hantera olika personer och få en bättre kommunikation. Hur intressant som helst! Jag stormgillar böcker som hjälper mig att förstå mig själv och andra. 

 

 

image24

 

 

Typiskt blått. ↑ Nu ska jag ta tag i några uppgifter så jag kan ta helg på riktigt i eftermiddag. Hur skönt är det inte med helg igen? 

 

 

söndag 26 februari 2017 - 15:27

SÖNDAG

image4 24

 

Jag tror jag sa i fredags att fredag är veckans bästa dag, men jag måste ta tillbaka det. Söndag är, och har alltid varit, min bästa dag i veckan. 

 

image3 44

 

Söndag, dagen då jag framför allt har tid att läsa tidningar. Eller bara plöja igenom serie efter serie utan att ha dåligt samvete att man borde göra något annat. Förutom att ta vara på solstrålarna, förstås. 

 

 

image18

 

Jag promenerade runt Solsidan i Holmsund idag. Bland skog, hav, glada motionärer och en och annan Porsche. Nu ska jag återgå till att göra ingenting. Trevlig söndag på er!

 

 

 

fredag 24 februari 2017 - 18:55

FRIYAY

Men hej fredag! Är det du igen? Jag hinner knappt längta till helgen numera för innan jag vet ordet av det är det fredag morgon. Vardagarna går galet snabbt vilket i och för sig är ett bra tecken. Jag skulle väl egentligen ha en hel del att blogga om, men i så fall måste jag tvinga fram dem inläggen och det vill jag inte. Senast jag var så här tillfreds med min vardag var kanske aldrig, konstigt nog är min blogg inte en del av den för tillfället. Förutom ibland, som på helger då jag faktiskt har tid, energi och lust att starta datorn. 

 

Nå väl, tillbaka till fredagfeelisen!

 

image2

image4 23

 

Fredag deluxe när André och jag kunde ta lunchdate på stan idag. Det var himla mysigt, och gott! Vi åt fylld fläskfilé med bearnaisesås samt panerad rödspetta med skagen. Nästan så vi skulle kunna göra ett lunchbesök till Invito till en fredagstradition. Efteråt gick vi en sväng till Väven och biblioteket för att låna tidningar och säga hej till M-L som satt och pluggade. 

 

Efter vår stadstur satt jag med en skoluppgift och nu ska jag ta en kylig promenad och invänta kvällen. Skippar träningen idag eftersom vi båda har känt oss krassliga sen igår, vilket vi nästan aldrig gör så man blir ju lite extra försiktig då. Men veckans femte dag innebär alltid fredagsmys, På spåret och Skavlan. Veckans bästa dag. Trevlig helg!

 

 

torsdag 16 februari 2017 - 20:25

LÄNGTAN

image1 16

image4

image2 9

 

Under tiden jag skriver CV:n och personliga brev längtar jag tills jag får ta löprundor i denna natursköna miljö igen. Ännu någon månad kvar. I senvåras och höstas upptäckte vi en del nya, gömda motionsspår här i området och jag l ä n g t a r som aldrig förr efter våren just nu. 

 

lördag 11 februari 2017 - 16:34

LÖRDAGSLIVET

image4 22 2

 

I morse eller rättare sagt i förmiddags när vi hade vaknat till liv packade vi väskan med kaffe och smörgåsar och vandrade iväg till ett utsiktstorn. Jag hade kollat upp att vädret skulle vara perfekt idag (-10 och sol) så jag tänkte att varför inte börja lördagen med lite frisk luft och motion.

 

 

IMG 9557

 

Det är så fint att se Holmsund från ovan. Omringad av vatten från alla håll. Just nu längtar jag så mycket till våren, då är det extra härligt att bo här. Tanken har alltid varit att vänta tills vi har tillräckligt med bostadskötid och flytta närmare stan, men ju längre tid det går desto mer kommer det krävas fär att jag ska kunna tänka mig att flytta härifrån. Och skulle vi riktigt vilja skulle vi nog ha chans på en lägenhet i stan, men det lockar faktiskt inte just nu. Det tar 15 minuter med buss in till stan/universitet plus att vi har bil så det har aldrig känts besvärligt att bo en bit utanför. Bara skönt, egentligen. 

 

 

image3 42

 

 

Nu blir det en kopp kaffe i soffan sedan ska jag röja upp lite innan vi får besök i kväll. Då blir det tacos och vin! Ha en fortsatt trevlig helg. 

 

 

fredag 10 februari 2017 - 18:38

ATT PLANERA RESA OCH EN TILLBAKABLICK

Nu har en enorm lust att åka på resa börjat krypa fram. Det har inte varit möjligt den senaste tiden att åka iväg på en resa bara hur som helst utan att det ska krocka med diverse annat. Men nu blir jag ju faktiskt klar till sommaren och jag känner att en resa verkligen skulle vara på sin plats då. Runt jul pratade vi om att vi i juni skulle kunna resa till Thailand och hälsa på Glenn och Kari. Det lockar absolut mest pga sällskapet, men "risken" finns att man får ett sommarvikariat som börjar redan andra veckan juni och då är ju frågan hur lång resa man hinner åka på. Förutom Thailand har vi också tankarna på Grekland. Ska titta närmare på resor i helg. 

 

Så länge drömmer jag mig tillbaka till Frankrike. Tim och jag gjorde ju en systerbror-resa dit i somras. Jag har ju visat lite av Nice för länge, länge sedan men efter Nice fortsatte vi till Marseille. Här kommer några blandade bilder därifrån:

 

IMG 1425

IMG 1426

 

Frukostpaus i Juan les pins där vi betraktade lyxiga båtar och fina hotell.

 
 

IMG 1428

IMG 1430

IMG 1431

IMG 1432

 

Vi såg matchen mellan England och Ryssland och det var en väldans mäktig stämning. Jag var förstås rädd för bombhot och terrorister så när det blev slagsmål och började smälla på läktarna i slutet av matchen hann jag bli lite skakis men annars en riktig stämningsfylld match. 

 

image22

IMG 1436

IMG 1439

IMG 1440

IMG 1441

IMG 1444

image3 41

IMG 1445

image2 80

 

När vi hade beundrat Marseille, allt ifrån den fina hamnen och de enastående byggnaderna till en riktig stämningsfylld fotbollsmatch, körde vi vidare mot Saint Tropez. Jag föll pladask för Saint Tropez och är redo att flytta dit när som helst. Återkommer till det paradiset en annan gång. 

 

 

onsdag 8 februari 2017 - 12:08

SOL UTE, SOL I HJÄRTAT

collage 2

 

Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne. En bättre beskriven mening finns ej för denna dag. Meningen kan till och med beskriva mitt 2017 hittills. Även om det inte har varit sol ute varje dag, har det varit obegränsat med sol i hjärta och sol i sinne. 

 

 

söndag 5 februari 2017 - 22:42

5-ÅRS HELGEN

image18

 

Tyst här som vanligt, men i helg har vi firat vår 5-årsdag så jag har verkligen inte lagt ner någon tid framför denna skärm. Det har varit världens bästa och mysigaste helg, framför allt idag. När jag vaknade imorse for jag till gymmet så länge André sov och sen jag kom hem har vi bara legat i soffan under täcket, sett serier och varit efter mat till Kajutan. Jag känner mig utvilad till max och mentalt förberedd för ännu en vecka på praktiken. 

Men tillbaka till att vi har firat 5 år tillsammans, jag kan knappt förstå det. Vad har vi lärt oss under de här åren då? Ja, massor och mycket mer. När man blir tillsammans som 17-åringar har man egentligen lite mindre utrymme att lära sig stå på egna ben och utvecklas till en självständig person. Men vi har varit medvetna om att vi båda behöver ett eget utrymme att utvecklas till den person vi verkligen vill vara. Ingen av oss är samma person som vi var när vi var 16 år, men fortfarande står vi här idag och älskar varandra oändligt. Det är vacker process, att få utvecklas själv och tillsammans. Att lära sig av varandra, för det är någonting vi verkligen har varit tvungen att inse att vi måste göra. Vi är två helt olika personer på många sätt och vis, men tillsammans blir vi ett sjuhelsikes bra team. Det är inte alltid en dans på rosor, men en dans som är värt det alla dagar i veckan. 

 

Nu ska jag avsluta en underbar helg med ett avsnitt av Married at first sight. Alltså, är det någon som har sett på det? Ett otroligt intressant program. Serien består av ett socialt experiment där par matchas ihop av olika experter för att sedan gifta sig vid första ögonkastet utan att veta någonting om varandra. Sen har de sex veckor på sig att lära känna varandra, åka på smekmånad, flytta in med varandra och så vidare. Det bästa är att man själv lär sig massor om kärleksrelationer och om hur olika man kan vara som personer men ändå komplettera varandra och få det att funka oavsett vad. Jag ser på den amerikanska versionen och är helt hooked.