torsdag 6 april 2017 - 16:26

Spira 6 månader!

Idag blir Spira! 6 månader! Dagen till ära har jag pysslat med en "Om mig"-sida, med lite mer info om bloggen och mig själv. Den hittar du i den blåa balken ovanför headern. Balken som varit gul, men nu känner jag för en lugnare färg. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha blått överallt just nu, både på kläder och väggar.

Bloggens header, alltså bilden högst upp, var jag väldigt nöjd med då jag startade Spira!. Jag tycker ännu om den som bild, men varje gång jag loggat har jag känt att den är fel där den är. För att passa in i min bildvärld behövs en mer dämpad ton, och framför allt behövs det ett fotografi. Och blommor. (Här sänder jag en hälsning till Anna-Lena på Sevendays, som direkt då jag skickade in min bloggansökan sa att hon såg framför sig en header med blommor på svart bakgrund. Ibland borde man bara lita på människor som känner ens stil, he he.)

I några omgångar nu har jag försökt få till en ny header, men jag har inte kunnat bestämma mig för ett alternativ. Men nu kör jag med den här. Jag hittade förresten den supersnygga fonten på dafont.com.

 

Sevendays.fi/Spira

 

Då jag startade bloggen för ett halvår sedan hade jag stora ambitioner på att skapa något, för mig, helt nytt. Proffsigt och ambitiöst. Med tiden kom jag ändå fram till att detta nya och ambitiösa inte var jag. Jag vet inte om det märks för er läsare, men nu känner jag att bloggen har hittat sin form och sin plats. Jag vet vad jag har och hinner, och jag vet vilka saker jag ännu vill utveckla och i vilken riktning. Speciellt nöjd är jag med det rätt jämna flödet med DIY-projekt.

Men de mest lästa inläggen är inte DIYs! De är:

1. Vårt hus är till salu

2. Världsprematurdagen 2016: Ett kärleksbrev till prematurvården i Finland

3. Om dagen då jag julpysslade på Strömsö

4. Organisera ditt liv med en Bullet Journal

5. Tankar från Strömsö

 

Sevendays.fi/Spira

 

Hoppas du vill fortsätta följa med Spira! Jag ser redan fram emot alla somriga bilder jag ska visa, på blommor och projekt och härliga utflykter. Kram!

 

fredag 2 december 2016 - 12:16

Att få skapa pyssel till tidningen

Idag utges Sevendays jultemanummer! I det finns allt som hör jul till - jag har inte hunnit se vad allt ännu. Men mitt julpynt gjort av vass är med!

Jag älskar ju att pyssla, men jag älskar det extra mycket då jag har press på mig. Då min skapelse ska gå i tryck och massor av människor kommer att se det, då blir det en rolig utmaning att göra ett extra bra jobb. Att hitta på något som de flesta kan känna att de klarar av att göra, som är snyggt, rätt i tiden, någorlunda originellt (även om det är svårt i dagens informationssamhälle) och som representerar min egen stil. Lägg då till att jag ska ha tid att tillverka alstren och klara av att fotografera i det tassiga ljus vi haft de senaste veckorna. I love it!

Julpynt gjort av vass | Sevendays.fi/Spira

Julpynt gjort av vass | Sevendays.fi/Spira

Julpynt gjort av vass | Sevendays.fi/Spira

Julpynt gjort av vass | Sevendays.fi/Spira

 

 Girlangen, stjärnorna, julkorset, tomten och ängeln finns alla med beskrivning i dagens Vasablad och ÖT.

söndag 6 november 2016 - 21:38

Min 35-årsdag + Bloggens 1-månadsdag

Idag har jag firat min 35-årsdag med mina näraste och käraste. Ja, hela helgen har jag firat. På fredag på min födelsedag med hemmagjorda hamburgare och köpis-tårta, på lördag med en solskens- och korvgrillningsutflykt och idag med tårtkaffe. En helt perfekt helg.

Morots- och persikotårta | Sevendays.fi/Spira

Jag får väl räkna tårtbakande som en av mina hobbies, för jag ser alltid fram emot att få baka nån ny skapelse då vi firar. Sällan blir det samma flera gånger, men dagens recept kommer jag helt säkert att använda igen. Basen är en klassisk morotskaka, men den hemliga ingrediensen är persikopuré. Fullträff! Receptet på denna Peach Carrot Cake with Creme Cheese Frosting finns på Linda Lomelinos blogg Call me Cupcake.

Till present fick jag det jag önskat mig: tårtbakningsgrejer och en bokashikompost. Och en eltandborste till mina ny-undersökta, ny-lappade tänder (ett hål hade jag).

Morots- och persikotårta | Sevendays.fi/Spira

Idag fyller bloggen 1 månad! Det har varit allt det jag visste att det skulle vara: inspirerande, tidskrävande, lite frustrerande och framför allt roligt! Jag har hunnit skriva om att fingersticka ett grytunderlägg, göra reflexblommor och stickad reflexväst, om styrkan i att pyssla tillsammans, min köksträdgård, mitt bästa smoothierecept med mera. Mitt mål är att skriva 2-3 inlägg per vecka. Inspirationen räcker till fler än så, men jag måste prioritera min tid så att bloggen inte får för stor plats i vardagen. En utmaning det också, då jag ändå vill att största delen av inläggen ska visa nån form av skapande. Och skapande tar tid. Att lära sig en ny bloggplattform och att få allt runt omkring att flyta likaså. Men jag vill så gärna lära mig mer och lära mig göra det här riktigt bra. Och jag är så innerligt glad för varenda läsare där ute!

Morots- och persikotårta | Sevendays.fi/Spira

 

Jag önskar dig en på alla sätt vacker novembervecka.

torsdag 6 oktober 2016 - 09:12

Välkommen till Spira!

Hej kära läsare! Välkommen till Spira!

Spira! som i spirande kreativitet och spirande grönska. Spira! är en blogg för dig som tycker om att pyssla och som inspireras av DIY-projekt i olika tekniker, naturnära material och återbruk. Om du dessutom gillar inredning, trädgård, odling, mat, bak och naturutflykter så kommer du att känna dig hemma här. Målet är att bjuda på ett DIY-projekt varje vecka. Snabba, enkla pyssel i material som ofta finns nära till hands. 

 

spira nina

Jag som skriver heter Nina Överholm. Jag är en kreativ, jordnära mångpysslare. Jag tycker om att skapa vackra saker och se små plantor spira. Jag samlar på DIY-ideér. Jag har perfektionist-tendenser. Jag inspireras av naturen och naturnära material. Pinnar, mossa, kottar, fjädrar, garn. Och blommor såklart.

Min familj består av min händiga man Jonas, vår fantastiska son Lenni 2 år, och våra hundfröknar Lilja och Snövit, av rasen Chinese crested dog. Vi bor i ett rött hus med vita knutar omgärdat av en halvvild trädgård.

Till utbildningen är jag miljöbiolog samt trädgårdsmästare med inriktning på trädgårdshandel och blomsterbinderi. Jag har ett intresse för naturen och miljön och lever ett miljömedvetet liv enligt principen ingen kan göra allt men alla kan göra något. I mitt arbete får jag varva kontorsarbete, kundbetjäning och blommor och det passar mig ypperligt.

 

spira nina2

Någon känner kanske igen mig från min gamla blogg Lilja's Corner, där jag bloggat sedan 2008. Bloggandet har gett mig mycket genom åren, men med tiden kände jag att jag växte ifrån min gamla blogg. Nu har jag pausat och känner mig redo för nystart här på Sevendays!

De senaste åren har jag legat lågt med mitt pysslande. Det har blivit mer och mer att surfa på Pinterest och spara skärmdumpar från Instagram. Jag tänker att det här ska jag göra - det skulle inte ens ta lång tid - men jag kommer mig inte till skott. Spira! är en utmaning till mig själv att hålla igång kreativiteten och jag hoppas att du som läser också känner dig utmanad. Kreativitet föder kreativitet och precis som glädje så är delad kreativitet dubbel kreativitet - minst! Jag hoppas att vi kan inspirera varandra!

Creativity is contageous