torsdag 1 december 2016 - 23:23

När tekniken fick ligga på is.

jyyl2

Hej på er alla! Länge sedan sist! Vi har varit upptagna med att snickra ihop Vasabladets julkalender och därför har vi inte hunnit med några andra videor! Håll ögonen öppna, vi är tillbaka så fort vi hinner! 


För er som vill se vad vi har gjort de senaste veckorna kan ni följa julkalendern HÄR!

 

Ha det bra!

onsdag 16 november 2016 - 16:16

Ibland blir man positivt överraskad!

hpbild2

Hej på er!


Den här gången tar jag (Felix) kontrollen och bara måste berätta om en ny app jag testat. 

Det har funnits många olika alternativ förr till videosamtal och allt flera har skapats på senaste åren. Tyvärr är det ofta kostnader inblandat när man vill chatta med flera på en gång och dessutom omständigt!

Det var mina vänner som skickade en inbjudan att börja pröva Houseparty. Grundtanken för appen är att man kan ha fest i en och samma hus och i olika rum. Lite som under tonåren när någons förälder lämnat huset tomt. Houseparty funkar på följande vis: De du är vän med i appen får tillgång till ert gemensamma "hus". När till exempel jag öppnar appen så får mina vänner en notifikation som säger; "Felix is in the house." Då är det fritt fram för vem som helst av mina vänner att komma in i mitt rum. Om en vän kommer, då halveras skärmen, den ena halvan är min egna videostream. Den andra visar min vän. 

Det annorlunda är att man kan ha en videochatt med åtta vänner samtidigt och det är super! 

Jag gillar att det inte krävs någon tillåtelse att komma in i rummet. Då får även halvbekanta som är vän med mina vänner delta. Det intressanta är hur det funkar om ens vänlista är lång, det återstår att se! 

Ladda ner Houseparty för att hålla kontakten med vänner på distans eller bara för att ha någon att prata med!


På återseende, ciao!

fredag 4 november 2016 - 18:18

Avsnitt tre: Våra favoritappar!

Att navigera i appdjungeln kan vara en utmaning. Många söker efter nya appar att fylla tillvaron med,  men vet inte riktigt var man ska börja. Här är svaret. Felix och Jonny kommer då och då att presentera sina favoritappar och dela med sig av sina senaste fynd. I det här programmet bjuds det på en alternativ kalender, en mediaserver och en hel hög med spel, varav ett retar gallfeber på Felix.

Här nere hittar ni länkar till apparna i videon:

Google Calendar - iOS

Google Calendar - Android


Timeline - iOS


Plex - iOS

Plex - Android


Hyper - iOS


Enpass - iOS, Android, Windows, Linux, Mac 


Freedome - iOS

Freedome - Android


Rolling Sky - iOS

Rolling Sky - Android

onsdag 2 november 2016 - 20:23

När Felix bröt ihop i skratt

Hej på er alla!

Vårt tredje avsnitt är snart här, för att stilla era vloggbegär så presenterar vi nu en blooper! Se i klippet här nere när Jonnys app visade sig vara snuskig, vilket fick Felix att flippa!

 

fredag 21 oktober 2016 - 12:14

Avsnitt två: Apple Watch Series 2

Hej på er alla teknikfreakar!

I vårt andra avsnitt så leker vi med Apples nyaste klocka Apple Watch Series 2. I det här avsnittet diskuterar vi om vem som har nytta av en smartklocka. Hur Apple Watch kan hjälpa en att leva nyttigare och reducera stress, dessutom utövar Jonny extremsporter för att se vad klockan går för! 

 

lördag 15 oktober 2016 - 11:48

Vi klipper det röda bandet; Teknikdagis är här!

Hej på er allihopa! 

Vi är två pryltokiga killar som inte kan få nog av teknik. Vi är som förortsgrannarna som tyst tävlar med varandra och om den ena skaffar en ny gräsklippare kan du räkna med att den andra gör det med! I vårt fall är det teknik och i det första avsnittet är det Apples nyaste lurar iPhone 7 och iPhone 7 plus som vi testar. Löns det att skaffa den gagatsvarta versionen? Är kameran verkligen så bra? Behövs ett hörlursuttag? Det är några av frågorna vi svarar på i första avsnittet av Teknikdagis!