onsdag 16 november 2016 - 16:16

Ibland blir man positivt överraskad!

hpbild2

Hej på er!


Den här gången tar jag (Felix) kontrollen och bara måste berätta om en ny app jag testat. 

Det har funnits många olika alternativ förr till videosamtal och allt flera har skapats på senaste åren. Tyvärr är det ofta kostnader inblandat när man vill chatta med flera på en gång och dessutom omständigt!

Det var mina vänner som skickade en inbjudan att börja pröva Houseparty. Grundtanken för appen är att man kan ha fest i en och samma hus och i olika rum. Lite som under tonåren när någons förälder lämnat huset tomt. Houseparty funkar på följande vis: De du är vän med i appen får tillgång till ert gemensamma "hus". När till exempel jag öppnar appen så får mina vänner en notifikation som säger; "Felix is in the house." Då är det fritt fram för vem som helst av mina vänner att komma in i mitt rum. Om en vän kommer, då halveras skärmen, den ena halvan är min egna videostream. Den andra visar min vän. 

Det annorlunda är att man kan ha en videochatt med åtta vänner samtidigt och det är super! 

Jag gillar att det inte krävs någon tillåtelse att komma in i rummet. Då får även halvbekanta som är vän med mina vänner delta. Det intressanta är hur det funkar om ens vänlista är lång, det återstår att se! 

Ladda ner Houseparty för att hålla kontakten med vänner på distans eller bara för att ha någon att prata med!


På återseende, ciao!