söndag 29 januari 2017 - 17:36

Chicken and pasta

Ny dag och nytt skogsskifte. I dag höll jag till i närheten av Järnåldersleden i Malax, historisk mar m.a.o. betyder ”respekt”! Väl hemma efter att sågat så ljuddämparen sprack, var det dags för grillen. Gårdagens potatis byttes ut mod pasta. Kycklingmarinad med apelsin, chili, ingefära och olivolja från Canarias (från senaste resan). Samma vitlök/curry smör som i går. Man kan inte klaga, allt åts upp. Ja visst finns det tankar på vad mer man kunde ha haft, lite bacon vid grillningen?!

 

kycklinpasta2

 

 

lördag 28 januari 2017 - 18:25

Äkta grillning!

Halleluja! I kväll satte jag fyr i utegrillen. Grillad kyckling var på menyn. Ett kycklingsbröst med klubban kvar från Köttdisken.  En snabb marinad med citron, peppar, timjan och pesto. Klyftpotatis i ugn enlig alla konstens regler. En gräddfil/limesås med lite citron, salt och peppar. En snabbt ihop svarvad tomatsallad med purjo, kryddor och balsamiko.

 

Småfåglarna sjöng i äppelträdet och grilldoften lovade vår. Nu var det gött å leva!

 

grilad kyckling 2

kyckling 2

 

 

söndag 22 januari 2017 - 17:29

Kycklingschnitzel

Blir lite samma menyer varje veckoslut, men det är så gott. I kväll en kycklingschnitzel med Extra Hot chilikross. Pankopanerad och med gårdagens aioli samt en röra med vasabi, curry och vitlök.

 

pankokyckling4

lördag 21 januari 2017 - 18:19

Önskan slog in!

I frysen finns lamm, oxfilé, räkor, musslor, kungskrabba, kyckling, kalkon och då jag ställde frågan vad vi skall äta idag så blev svaret FISH AND CHIPS! Som tur så fanns det torsk också. Om det är gott så är det och då är det bara att leverera...som på en krog. Började dock inte med hemgjorda potatisklyftor, det fick bli köpis franskisar. Men aiolin var heimlaga.

 

Har nog ett paket Frionor torsk i frysen men den är nog mera som ”nödproviant”. Dagens torsk var en riktig bit som delades.

 

fish2 

fredag 20 januari 2017 - 19:17

Bläckfisk

Var och handlade lite pankoflakes idag på asiatiska butiken på Handelsesplanaden i Vasa. Oj, vad jag hittade i kyldisken, färdigt hyvlad bläckfisk! Yes, en förpackning kom med mig hem.

I kväll blev det m.a.o en tallrik bläckfiskcarpaccio. Marinerade den snabbt i citron, salt, peppar och olivolja. Serverades på en bädd ruccola ocg finskuren purjo. Inte blev det som i Kroatien men inte långt ifrån. Men fin kvalitét på armarna.

Pankoflanen används troligen till både torsk och kyckling detta veckoslut.

 

blackfisk2

söndag 15 januari 2017 - 18:38

Fish and ships!

Efter en dag i skogen ville man inte juxa till det för allt för mycket i köket. Redan på fredagen hade vi föraningar om att nån dag skulle det bli fisk. Hittade två fina torskbitar (rygg) i Prismas fiskdisk (de var frysta). Bara att klyva och panera. Paneringen blev samma som gårdagens kyckling (vetemjöl, ägg och pankoflan). Egen gjord aioli och lite franskisar till. Glöm inte citronen! Och gott blev det...igen!

 

Skogsarbetet får mig att ta avstånd från vardagens svåra frågor, reda upp det i knoppen och se frågorna i nytt perspektiv inför veckans utmaningar. Så skönt med verkande kropp och ny struktur som belönas med god mat :)

 

fisch ships2

lördag 14 januari 2017 - 15:16

Pankopanerad kyckling

I kväll är vi på väg till premiären av Smedsby uf:s Gröna Hissen. Därför blev middagen en aningen tidigare än vanligt och den skulle vara lättlagad.

Hackade två kycklingfilér platta (till schnitzlar) passade på att samtidigt stöta in peppar, salt och röd curry i köttet. Panerade dem med vetemjöl, vispat ägg och sist panko. Lite citronzest och stekning.

I ugnen låg redan potatisklyftorna med timjan och kryddor. Såsen blev en gräddfil med curry, salt och citron.

Så snabbt lagat och så gott.

pankokyckling2

lördag 31 december 2016 - 23:11

Nyårshummern!

Så blev det dags för nyårshummern. Hittade en trevlig krabat hos Köttdisken och ännu roligare var det att det var Lobster produkt, som dock går under namnet Sjöboden. Köpte de sista på Lidel också men de var mindre och sparas till ett senare skede.

hummer 1

hummer 3

En vacker krabat på 400 gram.

hummer 4

Förutom hummern blev det en del oskalade räkor också från Ruotsalas i Saluhallen. Nu saknas det bara lite skumpa och rom vid 12-slaget :)

lördag 31 december 2016 - 19:01

Limousine!!!

Nyårsafton börjar med en härlig limousinebiff i senap/pepparsås. Med i såsen finns också lite grönkål. Klyftpotatis, en enkel sallad och egen gelé. Efter att ha varit krasslig en vecka så är aptiten inte på topp men gott var det och allt åts upp.

limousinebiff2

fredag 30 december 2016 - 20:48

Jädrans jul etc...

Det blev ingen vidare jul här. Förutom julen så har jag också en vecka sommarsemester. Allt började med flunsa så den normala julaftonen blev en två personskväll, båda i samma skick. Finrexin och en hel del från apoteket efter att besökt arbetshälsovården, var det samtidigt blev en felparkeringsbot på 50 pix. I dag var det dags för en begravning så fiilisen är på topp !??!

I morgon är det nyår och jag har laddat upp med bubbel, hummer, rom och limousine biff. Så ”satan i gatan” om inte det skall bli fest för nu är måttet rågat med julänglar, stjärnor, psalmer och hatvideon mot finlandssvenskar!