torsdag 19 oktober 2017 - 17:29

Det börjar ta sig

På hälsoresan är det fullt upp med mat och mellanmål. Men jag försöker också hinna med lite egna godsaker.

spagetti

En skaldjurspasta är aldrig fel, trots att räkorna inte är kolesterolets bästa vänner. Och om småa räkor inte är så bra så är knappast stora heller. Men grillade gambas är bara så gott.

gambas2

tisdag 17 oktober 2017 - 00:26

Musslor i solen

Jag är just nu på Läsarresa i Mallorca och helt klart på jakt efter godis från havet. Råkade slå mig ner på en strandbar för lite salt. Det jag fick framför mig var bara så mums, mums...

musslor2

fredag 1 september 2017 - 18:13

Fredagsmums!

Hade fredag i går så nu är allt bak och fram. Men man försöker rädda situationen. Dagens lunch blev en grillad kycklingfile vid Martin Baari (mitt emot posten intill järnvägsstationen). Redan här vaknade mina smaklökar det var så gott.

martin baari

Har packat och fixat inför morgondagen på torget med Michael Björklund som skall sälja och signera sin nya kokbok. Med är också Mikael Eriksson, han med Stundars grisarna som också finns med i kokboken. Dessutom skall vi bjuda på kaffe så långt pannan räcker :)

Så ikväll ville jag ta fredag och lördag på samma gång. Det blev några ostron från CM i Stenhaga och lite rökta räkor från Ruotsala i hallen. Reijo hade rökt dem själv och det hade hanverkligen lyckats med.

ostron

Ett glas, eller två av en spansk sparklingwine gjorde gött!

skumpa

Som efterätt var jag och nallade i pralinasken. En godsak från Pralinhuset i Stockholm.

pralin

Mums, nu slappa och slöa...har hunnit med gräklippning också. Full fart som vanligt :)

lördag 26 augusti 2017 - 22:51

Fisk och sånt...

Bestämde oss tidigt i veckan att inte vara på någon av villorna under villaavslutningen. Stannade hemma, bekvämast så. Men god mat blev det i alla fall.

blomkal bbq

Började med att doppa blomkål i BBQ-sås. Den skall in i ugnen tillsammans med potatisen.

paneradtorsk2

Pankopanerad torsk, har blivit ett säkert kort :)

fritteradtorsk

I det här skedet börjar man bli hungrig på riktigt. Nu är också potatis och blomkål klara i ugnen.

fishandchips3

En klick remouladsås och citron så är allt klart.

kraftor2

Nån timme senare var det dags för nattamaten och OP:n. Ser att OP firar 125 år samma år som Sydin firar 120 år.

lördag 12 augusti 2017 - 20:05

Cajunkräftor

Efter en dag på hjortronmossen så var det dags för en liten belöning så här på lördagskvällen. Gumman fort till Vasa och jag fick kocka åt mig själv. Redan i morse var det klart att det stor kräftor på menyn. Inkokta och frysta från Lappfjärd.

Blandade ihop allt som föll på läppen. Majskolv, nypotatis, trattkantareller, rödlök, vitlök (solo denna gång), apelsinjuice, grönsaksfond, curry, limesaft, cajunkrydda, syltlök, tomater, tomatpasta, färsk chili, oliver, persilja, chorizo korv och ruccola. Säker nåt annat också men det här är grunden. Allt åt jag upp, t.o.m såsen som jag slävade in med sked :) så gott blev det.

 

cajunkraftor3

fredag 11 augusti 2017 - 19:19

Fredagsmusslor

Det blev som jag tänkte. Pasta med vongole musslor (venusmusslor). Ätit både sik och abborre under de senaste två luncherna så nu ville jag ha några nya smaker. Och gott blev det. Kokt pasta, lite örter och musslor direkt ur frysen. Max 5 minuter så är det klart. Lite hyvlad ost, olja  och persilja över!

 

pasta2

söndag 6 augusti 2017 - 19:19

Trauma räkor!

Sista semestardagen, trauma inför måndag som vanligt. Blev stenplockande, räfsande efter gässen på stranden och bastubad på villan i Malax. Men vad hjälper det, måndagen närmar sig tick, tack, tick, tack... Behövde nåt att njuta av och ändra fokus. Grillad kungsräkor borde hjälpa. Hade köpt en ask Kungsräkor med märket Pirkka på Citymarket. Nja, skulle det vara nåt?

Fin storlek på dem och ”Blå fisken” märkta. En snabb marinad med limesaft, olja, sambal oelek och vitlök. Redan doften i köket fick mig att piggna till. Doften vid grillen av grillade skaldjur var helt toppen.

rakor i grill

rakor

En liten sallad med: sallad, vårlök, rädisor, gurka, tomater, lite olja, vinäger, peppar och salt...Medelhavet doftade i knutarna :)

rakpaket2

Ser du paketet i frysdisken så köp och följ receptet på baksidan. Lät helt OK fast jag inte följde det. Ville göra det på mitt sätt.

tisdag 1 augusti 2017 - 17:31

Louisiana i Malax

Efter att ha varit och inspekterat ett större dikningsprojekt i Petalaxskogarna kände jag mig värd någonting gott. Hmm...jo kräftor och i cajun stil. Sagt och gjort! En majskolv, ett par vårlökar, några tomater, två klyftor vitlök, chorizo korv, några små nypotatis...och säkert någonting annat.

Använde Muurikkan. I med lite olja och de uppskurna ingredienser som fodrar lite mera tid (potatis, lök, majs, korv). På med en skvätt vittvin och en deciliter apelsinjuice. Jag kryddade med burkryddor som jag hade hemma (cajunkrydda, paprika, lite curry, chili, torkade örter). Låt det putra en stund innan du slänger i tomater och kräftor (i denna portion 10 st kräftor). Då potatisen är mot det mjuka hållet (al dente) är det klart. Häll upp på ett stort fat och strö lite hacka persilja över.

 

cajunkraftor

lördag 15 juli 2017 - 23:05

Ny matgalleria

Som det brukar då man bestämt sig för en fiskrätt på kvällskvisten så blir det nåt helt annat. Har fått en ny gillare på instagram Mercado La Galeria här i Fuengirola. Så måste söka upp stället och kolla. Kom nästan direkt rätt, de finns mitt emot posten inne i stan. Fungerar enligt typen: köp vad du villäta i olika stånd, likaså med drickat och sätt dig ner i mitten och ät. Som en liten saluhall.

fiskar Här finns både skaldjur och annat gott.

skaldjur

Jag fastade för charken!

iberico

skinka

Ingenting färdigt uppskuret, allt skivas upp just för dig.

tapastallrik

Nu blev det godis!!!

galleria2

galleria1

galleria4

För dig som gillar inredning måste jag ju gå in i butiken intill.

inredning1

inredning2

På vägen hem måste jag ju nog få i mig lite fisk.

ansjovis

Men nu vill jag inte se mer mat i natt!!!

Mercado La Geleria: 
Gracias que disfruten de mi instagram!

torsdag 13 juli 2017 - 20:03

Ny het dag & nya känslor

Dagens vandring tog 1,5 timmar utan paus. Tyngsta biten var upp till borgen i Fuengirola, ville se konsertplatsen för kommande Sting konsert.

affisch2

scen1

scen

Morgonens soldis gjorde att det var behagligt att vandra men luftfuktigheten tog rejält fram svetten så det var viktigt att fylla på. Dessutom blev det rejält solsken innan jag var tillbaka på rummet.

vatten

sardingrill

Gubben grillar sardiner på löpande band men idag hoppar jag över dem och tar någonting nytt. Fritterad scampi låter intressant.

scamp

brand

Väl tillbaka på solbädden hade jag fått upp en skylt med ”reserverat”, det var första gången :) I bakgrunden brinner en båt upp. Det var inte en fiskebåt utan en normal båt som de sa vid sjöräddningen jag snackade med. De övervakar beachen med drönare...surr, surr i luften :)