Ärtsoppa på torsdag

torsdag 21 april 2016 - 00:00 | 0 Kommentarer

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Det här är världens mest avskalade recept på ärtsoppa tror jag. Enkelt och gott.

500g torkade gröna eller gula ärter
ca 1 kg ugnskött av gris
2 l vatten
1 morot
1 lök
hela svartpepparkorn
senap
salt

Lägg ärterna i blöt över natten. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg köttet (i en hel bit), ärterna, en morot och en hel skalad lök i en stor kastrull och häll på vattnet. Koka upp och skumma av i början. Lägg sen i några hela svartpepparkorn och koka tills köttet är supermört (inte fisken). Jag kokade soppan i över två timmar, nästan tre. Fiska upp köttbiten, rensa bort allt som inte är ätbart och skär eller dra köttet i bitar. Ta också upp moroten och löken och släng dem. Lägg ner köttet i soppan igen och smaka av med någon matsked senap och salt.

Jag hittade en flaska punch i barskåpet (VEM har köpt den och VARFÖR?!), så nästa portion ärtsoppa ska intas med ett litet glas punch i det granérska hemmet. Det ni.

 

Kategorier:

Varmrätter

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.