På 12 minuter blankt

torsdag 7 april 2016 - 10:23 | 2 Kommentarer

Pestokyckling

En kollega frågade mig om det var något tekniskt fel på min blogg, för han hade kommit rakt in i arkivet då han försökte läsa den sa han. Men se nej. Inget tekniskt fel här inte. Men jag har börjat jobba och har inte längre några "långa", "lediga" dagar då jag bara skrotar hemma med barnen. Men nu tar vi nya tag!

Jag börjar lite försiktigt med en snabb vardagsrätt. Mina barn (1,5 år och 4 år) är lite skeptiska till om proteiner alls är ett näringsämne de behöver. Medan de läser på om de nyaste forskningsrönen, så äter de glatt pestokyckling.

Ris eller potatis passar bra till. Också en sallad med mango, avokado och rödlök.

 

Pestokyckling

800 g kycklingfiléer (ca 8 tunna filéer)
2 dl grädde + 1/2 dl vatten
1-2 msk röd pesto
1 msk limejuice (ca 1/2 lime)
salt & svartpeppar

Stek filéerna tills de är nästan genomstekta. Lägg över i en gryta och häll på grädde så att det ditåt täcker. Jag har alltid bara vispgrädde hemma, så jag blandar ut med lite vatten också. Kör du nån annan variant av grädde så kanske vattnet inte behövs. Klicka i lite röd pesto (jag köper färdig i butiken). Justera mängden enligt vem som ska äta. Jag tar 1 msk och det blir en mild sås. Bryt av med lite limejuice. Låt koka tills filéerna är helt genomstekta och smaka av med salt och peppar.

 

Man kunde säkert dra den här rätten mot sydöst också och göra den mer asiatisk. Byta ut grädden mot kokosmjölk, slänga i lite limeblad och krydda med färsk koriander. Det har jag inte testat, men jag vet däremot att man kan byta ut kycklingen mot fisk och det blir jättegott!

Taggar:

Kategorier:

Varmrätter

2

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  07.04.2016 15:09 (1 år sen)

  Min treåring är inte heller mycket för proteiner :/ Skall testa detta! Tack :)

  • Anna Granér

   07.04.2016 15:35 (1 år sen)

   Hoppas ditt gäng gillar lika mycket som mitt gäng. :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.