Spare ribs - ett avslöjande

måndag 9 maj 2016 - 19:07 | 0 Kommentarer

Spareribs

Nu ska jag avslöja ett riktigt användbart köksknep för er.

 

Fylld jalapeno

Ni vet ibland, då man är så där riktigt trött och har lite för mycket på ogjort-listan? Då är det HELT OK att använda färdigköpt barbequesås på spare ribsen.

 

Spare ribs 

2 kg spare ribs
vitlöksklyftor
salt & rökt paprikapulver

Klappa in kryddorna i köttet. Skala några vitlöksklyftor och släng ner på en ugnsplåt och lägg köttet på. Lägg nån matsked vatten i bottnen och täck med aluminiumfolie så att det blir rätt tätt. Sätt in i ugnen i 150 grader i ett par timmar eller tills köttet är riktigt mört. Ta ut och dränk med barbecuesås eller nån god glace. Jag stödde dessutom över lite farinsocker. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader och sätt tillbaka köttet i ugnen tills ytan har fin färg, ca 10 minuter.

Servera med fries, coleslaw och jalapenos fyllda med getost och honung. Och bra kommer det att gå, man behöver inte äta sallad varje dag.

Kategorier:

Varmrätter

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar