Två Helsingfors-tips för småttingar

onsdag 17 juni 2015 - 10:12 | 0 Kommentarer

Stranden med karra

 

Vi var till Helsingfors förra helgen. Bodde på hotell och hade oss. Jag hade biljetter till Wienerfilharmonikernas konsert i musikhuset på lördagen och fick sitta ensam (med några hundra andra) i två timmar. Ingen ropade. Ingen skrek. Ingen ryckte i mig och ingen skulle äta nåt. Himmelriket. Och konserten var fantastisk.

 

Hannes coola rutschande

LL 20150612 helsingfors 4236

LL 20150612 helsingfors 4241

 

Då jag inte var på konsert så turistade vi. Lekparker, Stockmann, Granit, Fafa's, ja ni vet, det där vanliga. Men jag tänkte tipsa om två saker speciellt som var lyckade med en treåring (och en 10 månaders i släptåg).

 

LL 20150612 helsingfors 4199 

Borgbacken är faktiskt nästan finare än Gröna Lund. Grönt och prydligt och ett härligt virrevarr av trappor, gångar, rabatter och karuseller. Dessutom finns det ett bra utbud av attrakioner för de minsta (från 100 cm), som dessutom är GRATIS för både barnen och medföljande föräldrar. Så bra! De små flygplanen och äggtåget var alldeles lagom även för denna treårings föräldrar. Hannes var hela en centimeter över längdgränsen. :)

 

Hannes ljudliga krokodilkapp

 

Hannes fick dra i såna där snören och han fick en krokodilkäpp. Som låter. Resans höjdpunkt om du frågar Hannes.

 

LL 20150614 helsingfors 4285

 

LL 20150614 helsingfors 4284

Tigern anfaller Annes och Hannes

 

Naturhistoriska museet var väldigt lyckat. Där finns fyra basutställningar: Finlands natur, Världens natur, Livets historia och Benen berättar. Utställningarna var alla jättefina och funkade även för småbarn. Djuren var arrangerade i naturtrogen miljö så att det såg ut som om man bara tryckt på paus mitt i en rörelse. Vad som var bäst? Frågar du Hannes så var det rummet "Afrikas natt". Vi var in dit fyra gånger och lyssnade på cikador och såg på stjärnorna.

 

Hannes och jatteskelettet

Anna Hannes och elefanten

Piraya

Hannes är av någon outgrundlig anledning fascinerad av pirayor. Han tänkte smälla av då han fick se just pirayor i en av montrarna. Vi stod där länge.

 

Bilderna är tagna av Hannes farfar och Linus.

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.