Nadia Boussir

Nadias navelskåderi - livet, kärlek, bajs och annat viktigt.

nynadia2

Nadia är stylist, kreatör och gammal poddrottning. Hon jagar lyckan och vill vara där det händer, oftast med kameran i högsta hugg. Hon drömmer om att kunna inspirera andra och längtar efter ett liv vid varmare breddgrader. Nadia bloggar på nadiaboussir.com

Publicerad 27 maj 2016 kl 08:59

Charterresor kräver rymliga kissblåsor

Förra våren åkte vi på charterresa med familjen. Charter. Jag ryser av bara ordet. Jag har åkt charter en gång tidigare i mitt liv och det var en upplevelse jag helst glömmer. Det var fulla engelsmän, kolikbebisar och benutrymme lagom för pygméer under en meter. Just på charters är folk också sällsamt törstiga. Högst antagligen har en öl redan korkats sekunden efter säkerhetskontrollen, och en till ska det vara direkt de stiger ombord.

Flygvärdinnan som redan hunnit få några sliskiga gubbhänder på stjärten, får nu stå ut med hotfulla utläggningar om att hon minsann ska servera bira på momangen. Folk blir inte enbart törstiga, de blir även hetsiga. För att inte tala om högljudda. Som charterbarn till exempel. Tro inte att du får sitta i lugn och ro. Familjen med trillingbebisar har sittplatser på raden rakt bakom. Klart som korvspad!

Är alla ombord? Nej, det fattas tio passagerare. Flyget är redan försenat med en halv miljon euro. Luften har tagit slut och folk har nu galet torra strupar. På terminalen ropar högtalarrösten efter försvunna Mr. Andersson, Mr. Pettersson och alla de andra herremännen. En lång stund senare hörs plötsligt ett grymt oljud. Som andra världskriget. Är det ryssarna som anfaller? Grottmänniskor på bärsärkagång? Nej, givetvis inte. Det är bara de förlorade sönerna som nu hittat till flyget. Ett gäng som firar svensexa och som självfallet ska åka charter. Med mej.

Nepp, charter har aldrig varit min grej. Jag har undvikit det så långt det bara har gått. Tills förra våren. När familjen uppenbarligen satt mej i djup trans och bokade en resa.

Den fruktade dagen kom. Jag fick svälja min stolthet. Med långa tänder, gömd bakom skämskudden och med yttepyttemyrsteg går jag ombord. Jag möts av ett hav av keruber. Varannan resenär med Libero. Med färdigt rödgråtna ögon och hängsnor. Hur hade jag kunnat glömma, att charterresor alltid flyger mitt i natten! Långt efter småglinens läggdags. Övertrötthetskatastrof! Hade också förträngt charterklädkoden; wifebeaters, magväska och foppatofflor.

Jag har alltid funderat på hur det skulle vara att bli medlem i tiotusenmetersklubben, men efter ett normalt besök på flygplanstoaletten är all nyfikenhet som bortblåst. Resfeber plus flygplansmat är helt enkelt ingen fräsch combo. Stanken av lös mage och femton bajsblöjor kan anas ända till bakersta raden. Tyvärr är man inte begåvad med den mest voluminösa urinblåsan och toabesök under resans gång är oundvikligt. Kan plötsligt inte längre se något prestigefyllt och coolt med att göka på en halv kvadratmeters bacillfylld toalett.

Om det är fråga om en adrenalinkick, så har jag minsann adrenalin så det räcker för två. Att åka charter med allt vad det innebär, eller att överhuvudtaget resa med barn, är redan det ansträngande nog för hjärta och blodtryck.

I år flyger vi reguljärt och barnen drillas inför resan. Vi övar på att inte sparka med benen och jag har mutat med glass och guldpengar, bara de inte blir bajsnödiga på flygresan. Själv ska jag jobba på att töja ut min blåsa. Får skippa den där ölen på planet.

1

Kommentarer

  • Hannah

    28.05.2016 17:44 (1 år sen)

    Haha, jag kan inget annat än att vara helt av motsatt åsikt! Före barnen var inte heller jag någon charter-resenär men på senaste år har de lyxiga all inclusive-paketen övervunnit mig totalt. Man behöver inte tänka en gång och kan bara vara i en hel vecka. Underbart. Men det kanske beror på att jag är en av de dem som gärna tar en drink på semestern. ;-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Mode & skönhet

Annons

Boy meets girl
44368896 l

Veckans blogglista: Filmspecial

Efter förra veckans boklista fortsätter temat kultur. Den här veckan vill vi veta dina åsikter om filmer! Vilken film borde alla se och vilken borde aldrig sett dagens ljus? Fyll i veckans blogglista och ge dina bästa tips.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

rekofood
cropj202160y 556569

Humorlegendaren Jerry Lewis död

Den amerikanska komikern Jerry Lewis har gått bort, rapporterar bland annat The New York Times. Nu sörjs humorgiganten, som slog igenom på 1940-talet, av familj, kollegor och beundrare.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1017971

Trump skippar anrik kulturgala

USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump kommer inte att närvara vid årets upplaga av prisgalan Kennedy Center Honors, en av landets mest prestigefyllda kulturgalor.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

Skarmavbild 2017 08 21 kl. 09.03.32
crop170816 slovenien 513130 a001nh 460880

Litet land med stor ­potential

Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 08 20 kl. 14.48.35

Mat & dryck

resizedimage800600 IMG 0424
cropOM 1020239 2

Forskare: Mobilen kan ge nackskador

Att skicka många sms kan leda till skador i rygg och nacke, visar en ny svensk studie.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

img8

Människor & samhälle

resizedimage800600 4C87509B D183 4B71 8919 3C368844B138
transport 5 113334

Prislappen på fredagsvinet lurar dig

Ett dyrare vin smakar godare än ett billigt. Men inte nödvändigtvis för att det är av bättre kvalitet, utan för att det just är dyrare.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800532 villas1
VLBLOT 1017617

Sipilä, kungaparet och Niinistö firar Finland

Om en vecka ordnas Finlands 100-årskalas mitt i Stockholm city.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

Skarmavbild 2017 08 18 kl. 12.52.46
lev

Utmaning #levlokalt

Sevendays och Foodly vill slå ett slag för lokala råvaror och närproducerade produkter. Därför startar vi utmaningen #levlokalt. Antar du den?

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

wedding 1594957 960 720

Hus & hem

Skarmavbild 2017 08 18 kl. 07.47.58
cropVLBLOT 1016069

Ta vara på blomkålen!

Hjälp till att rädda en av våra viktigaste grönsaker och köp medan den är i säsong. Här bjuder Foodly på enkla blomkålsrecept som tar under 30 minuter att tillreda.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

Skarmavbild 2017 08 18 kl. 07.46.10
VLBLOT 957205

Vasas flora och fauna sjunger om Tesla

"Tesla vill int komma hit", sjunger Vasas flora och fauna i sin nya singel. I september släpper gruppen ett nytt album.

Läs hela artikeln här »
blomkal 875940

Läsarna tipsar: Så äter vi vår blomkål

Vasabladets läsare delar med sig av sina favorit­recept med blomkål. Visste du till exempel att den blir god som pizzabotten?

Läs hela artikeln här »
43526326 l

Veckans blogglista: Boklistan

Läsning både minskar stress, håller hjärnan skarp och gör dig till en mera empatisk person. Fyll i Sevendays blogglista om böcker och ge dina bästa tips! Vilken bok ska man läsa i höst och vad skrivs det alltför lite om?

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

2017.06.08 Jonas Bergqvist DSCF3159
croplinateir 8 499160

We see you-kampanjen släpper ny låt

För att fira årsdagen av We see you-kampanjens början släpps nu låten "The story will be told".

Läs hela artikeln här »
cropVLBLOT 725945

Wasa Teater drog mest publik i Svenskfinland

Österbottningarna var flitiga teaterbesökare i fjol. Wasa Teater var den största finlandssvenska teatern mätt i publiksiffror i fjol.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev