Nadia Boussir

Nadias navelskåderi - livet, kärlek, bajs och annat viktigt.

nynadia2

Nadia är stylist, kreatör och gammal poddrottning. Hon jagar lyckan och vill vara där det händer, oftast med kameran i högsta hugg. Hon drömmer om att kunna inspirera andra och längtar efter ett liv vid varmare breddgrader. Nadia bloggar på nadiaboussir.com

Publicerad 27 maj 2016 kl 08:59

Charterresor kräver rymliga kissblåsor

Förra våren åkte vi på charterresa med familjen. Charter. Jag ryser av bara ordet. Jag har åkt charter en gång tidigare i mitt liv och det var en upplevelse jag helst glömmer. Det var fulla engelsmän, kolikbebisar och benutrymme lagom för pygméer under en meter. Just på charters är folk också sällsamt törstiga. Högst antagligen har en öl redan korkats sekunden efter säkerhetskontrollen, och en till ska det vara direkt de stiger ombord.

Flygvärdinnan som redan hunnit få några sliskiga gubbhänder på stjärten, får nu stå ut med hotfulla utläggningar om att hon minsann ska servera bira på momangen. Folk blir inte enbart törstiga, de blir även hetsiga. För att inte tala om högljudda. Som charterbarn till exempel. Tro inte att du får sitta i lugn och ro. Familjen med trillingbebisar har sittplatser på raden rakt bakom. Klart som korvspad!

Är alla ombord? Nej, det fattas tio passagerare. Flyget är redan försenat med en halv miljon euro. Luften har tagit slut och folk har nu galet torra strupar. På terminalen ropar högtalarrösten efter försvunna Mr. Andersson, Mr. Pettersson och alla de andra herremännen. En lång stund senare hörs plötsligt ett grymt oljud. Som andra världskriget. Är det ryssarna som anfaller? Grottmänniskor på bärsärkagång? Nej, givetvis inte. Det är bara de förlorade sönerna som nu hittat till flyget. Ett gäng som firar svensexa och som självfallet ska åka charter. Med mej.

Nepp, charter har aldrig varit min grej. Jag har undvikit det så långt det bara har gått. Tills förra våren. När familjen uppenbarligen satt mej i djup trans och bokade en resa.

Den fruktade dagen kom. Jag fick svälja min stolthet. Med långa tänder, gömd bakom skämskudden och med yttepyttemyrsteg går jag ombord. Jag möts av ett hav av keruber. Varannan resenär med Libero. Med färdigt rödgråtna ögon och hängsnor. Hur hade jag kunnat glömma, att charterresor alltid flyger mitt i natten! Långt efter småglinens läggdags. Övertrötthetskatastrof! Hade också förträngt charterklädkoden; wifebeaters, magväska och foppatofflor.

Jag har alltid funderat på hur det skulle vara att bli medlem i tiotusenmetersklubben, men efter ett normalt besök på flygplanstoaletten är all nyfikenhet som bortblåst. Resfeber plus flygplansmat är helt enkelt ingen fräsch combo. Stanken av lös mage och femton bajsblöjor kan anas ända till bakersta raden. Tyvärr är man inte begåvad med den mest voluminösa urinblåsan och toabesök under resans gång är oundvikligt. Kan plötsligt inte längre se något prestigefyllt och coolt med att göka på en halv kvadratmeters bacillfylld toalett.

Om det är fråga om en adrenalinkick, så har jag minsann adrenalin så det räcker för två. Att åka charter med allt vad det innebär, eller att överhuvudtaget resa med barn, är redan det ansträngande nog för hjärta och blodtryck.

I år flyger vi reguljärt och barnen drillas inför resan. Vi övar på att inte sparka med benen och jag har mutat med glass och guldpengar, bara de inte blir bajsnödiga på flygresan. Själv ska jag jobba på att töja ut min blåsa. Får skippa den där ölen på planet.

1

Kommentarer

  • Hannah

    28.05.2016 17:44 (1 år sen)

    Haha, jag kan inget annat än att vara helt av motsatt åsikt! Före barnen var inte heller jag någon charter-resenär men på senaste år har de lyxiga all inclusive-paketen övervunnit mig totalt. Man behöver inte tänka en gång och kan bara vara i en hel vecka. Underbart. Men det kanske beror på att jag är en av de dem som gärna tar en drink på semestern. ;-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Resor

rom3

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 22 kl. 18.26.29
VLBLOT 688196

Bristande kunskap om "pappadepression"

Nyblivna pappor som blir deprimerade riskerar att falla mellan stolarna. De vanliga metoderna för att upptäcka depressioner hos nyblivna föräldrar fungerar dåligt på män, enligt en ny svensk studie.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

livingroom4
cropVLBLOT 1055739

Lapplands flygplatser väntar sig ny supervinter

Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatserna i Lappland. På sina håll är charterflygen redan så många att skidorternas fullbokade hotellkapacitet sätter stopp för ökningen.

Läs hela artikeln här »
170623 skam 484072 a001nh 716551 3

Facebook visar amerikanska "Skam"

Den amerikanska versionen av den norska succéserien "Skam" kommer att sändas av Facebook rapporterar NRK.

Läs hela artikeln här »
cropOM J220219Y

Kennedy-dokument ska offentliggöras

President Donald Trump säger sig vara villig att släppa delar ur den hemligstämplande utredningen om mordet på USA:s tidigare president John F Kennedy. Därmed blir tusentals sidor tillgängliga för allmänheten.

Läs hela artikeln här »

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC02719
29327645 l

Veckans blogglista: Podcast

Hör upp alla poddälskare - detta är listan för er! Ge dina bästa tips och ta del av andras, för att få ny inspiration i höstmörkret.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Hus & hem

Skarmavbild 2017 10 21 kl. 09.14.15
fredagspodd 637832

Hanna och Amanda lägger ner Fredagspodden

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell lägger ner sin podcast "Fredagspodden" för att satsa på något nytt, skriver Aftonbladet.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

SetWidth800 20170614 111839 1
cropj200764y 137284

Nio miljoner människor dog av föroreningar 2015

Föroreningar dödade sammanlagt nio miljoner människor 2015, avslöjar en färsk undersökning. Undersökningen publicerades i den uppskattade medicinska tidskriften Lancet.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800530 bakgrund2
cropVLBLOT 1035863

TV4 stoppar Äntligen hemma

TV4:s folkkäre programledare tas ur tjänst och alla hans program stoppas efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 10 20 kl. 07.16.16

Hälsa & träning

resizedimage800567 jagosanna 1
gumbo tidningen 416890

Exotiska grytor med mycket smak

Gör en smakresa till Amerika och ­Afrika! Vår matjsajt foodly.fi kombinerar våra fina finländska ­råvaror med internationella kryddor.

Läs hela artikeln här »
emeliefanny3

Sevendays presenterar: Fanny & Emmis podcast

I den nya podden "Fanny & Emmis podcast" kommer Emmi Svenlin och Fanny Storvall prata om elitidrott, livet och aktuella ämnen. Lär känna personerna bakom podden ännu bättre här!

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

resizedimage800529 DSC 7484
sarah 160680

"Från dagis, genom skolåren, i studion, på tv, på Ica ... Överallt."

Även svenska kvinnor, kända och okända, vittnar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Bland dem som trätt fram finns artisten Peg Parnevik, författaren Katarina Wennstam och skidesset Anja Pärson.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

handen pa hjartat muggar Sevendays fi Spira 4

Nöje

Skarmavbild 2017 10 19 kl. 08.54.54

LINNEA PORTINS KRÖNIKA

linnea u
Linnea Portin

Jag med, och du med

Facebookflödet svämmar över av “Me too”-inlägg. Dessa ord publiceras för att uppmärksamma hur förekommande sexuella trakasserier är — “me too” syftar på att “jag med [har blivit sexuellt antastad]”. Idén med kampanjen är att genom metoden många bäckar små ge människor en uppfattning om problemets vida omfattning. Och visst blev det en stor å. Flodvågen är här nu.

Läs hela krönikan här »