IMG 1513

Hur många sociala medier använder du?

- 3 st (Facebook, Instagram och Snapchat)

Sandra Holmqvist, 24 år, Åbo/Vasa
Sandra Holmqvist, 24 år, Åbo/Vasa

Vad är tyngst att göra på morgonen?

- På morgonen brukar jag läsa bloggar och chatta med människor. Det tyngsta är att stänga av datorn i tid så jag slipper panikcykla till föreläsningarna. 

Lisa Palm, 23 år, Vasa. Pia Backman, 30 år, Korsholm.
Lisa Palm, 23 år, Vasa. Pia Backman, 30 år, Korsholm.

Vad vill du ha i ditt påskägg?

Lisa: En ny bil, ingen skillnad hurudan bara den är ny och bra. Eller jo förresten, när jag för en gångs skull får ett påskägg så vill jag gärna ha en Aston Martin.

Pia: Jag vill ha en värmebölja i mitt påskägg. Inte trettio grader så folk tuppar av, utan lite över tjugo grader så det blir varmt och skönt.

 

Zacharias Holmberg, 29 år, Övermark
Zacharias Holmberg, 29 år, Övermark

Vilken bok borde alla i världen läsa?

- "Profeten" av Khalil Gibran. Den är skriven av en libanesisk poet och innehåller korta berättelser som ger bra råd om livet.

Minna Joki, 26 år, Kvevlax
Minna Joki, 26 år, Kvevlax

Vad är din superkraft? 

- Min superkraft är att jag har ett jättebra detaljminne. Till exempel kan jag komma ihåg alla datum jag lajvat, vilket jag gjort sedan urminnes tider. Jag minns små, oviktiga saker som har hänt för länge sedan.

Malin Backgren, 21, Petalax
Malin Backgren, 21, Petalax

Vad har du i din handväska?

- Oftast bär jag runt på min skolväska som innehåller böcker, pennor, usb-minne, plånbok, glasögonfodral och en kedja till slöjden.

Akok Bolgaiakuat, Vasa
Akok Bolgaiakuat, Vasa

Vad ska du göra i sommar?

- Ifall jag har jobb så kommer jag arbeta under sommaren. Annars tycker jag om att träna på gym och vara ute och springa. I sommar blir det både kvällslänkar och morgonlänkar.

Ida Östman, 19, Maxmo. Hanna Örling, 19, Vörå.
Ida Östman, 19, Maxmo. Hanna Örling, 19, Vörå.

Vad är det bästa med Pampasveckan?

- Det absolut bästa med Pampasveckan är att Vasa fylls med en drös av studerande från hela Svenskfinland. Alla är här för ha kul så ingen kan gå fel. Gemenskapen är verkligen på topp!

Emelie Peltonen, 22, Vasa. Kevin Peth, 21, Närpes.
Emelie Peltonen, 22, Vasa. Kevin Peth, 21, Närpes.

När går jorden under?

Emelie: Jag tror jorden går under om 100 000 år.

Kevin: Tråkigt svar, Emelie! Jorden går under år 2222, för att det låter som ett bra årtal.

 

Laura Flykt, 24 år, Elin Drifell, 22 år, Jessica Anderson, 22 år, Madeleine Kajan, 22 år och Sofia Lassus, 23 år
Laura Flykt, 24 år, Elin Drifell, 22 år, Jessica Anderson, 22 år, Madeleine Kajan, 22 år och Sofia Lassus, 23 år

Varifrån kommer ni och vart är ni på väg?

- Vi är med i en tävling och har kört runt i Vasatrakten. Nu kommer vi från Biltema. När vi skulle till Byggmax åkte vi fel och körde till Kvevlax. Nu är vi på väg till Kaserntorget för att träffa de tre vise männen.

Niklas Kurki, 21, Vasa
Niklas Kurki, 21, Vasa

Vem borde låsas in?

- Den första jag kommer att tänka på är Putin. Det är en man med alldeles för mycket makt. Han har stora manliga komplex och måste gång på gång visa hur stark och mäktig han är.

Erik, 80+, Vasa
Erik, 80+, Vasa

Vilket land brukar du resa till?

- Jag brukar resa till Norge, naturen är otroligt fin där. Jag brukar åka nästan varje år och då bilar jag runt eller åker buss. De senaste 20 åren har jag rest själv.

Sara Trongmo, 35 år, Vasa
Sara Trongmo, 35 år, Vasa

Vem är snyggast i världen?

- Min man Eirik. Vi har varit gifta i 6 år och han är världens snyggaste person.

Anette Berglund, bor i Vasa kommer ursprungligen från Hangö
Anette Berglund, bor i Vasa kommer ursprungligen från Hangö

Vem är den kändaste person du träffat?

- Förra sommaren var jag i Stockholm för att gå på Pearl Jam konsert. Förutom det skymtade jag Lauri Tähkä och Ville Pusa när jag var på besök i Helsingfors förra veckan, vilket kanske inte inträffar varje dag.

Elina Kaukonen, 32 år, Vasa
Elina Kaukonen, 32 år, Vasa

Hur imponerar man på dig?

- Det beror lite på vem som vill imponera och vad syftet med det hela är. Något som jag personligen skulle älska är att bli uppvaktad med blommor, god mat eller få hjälp med hemsysslor.

Bo-Göran, 65 år, Vasa
Bo-Göran, 65 år, Vasa

Var har du jobbat?

- Jag har jobbat som chef för Hankkija Ab, Agrimarket. Det är en försäljningskedja som mest gör affärer med lantbruksfirmor och förstås vanliga konsumenter. När jag jobbade hade vi affärer i Klemetsö, Vasa, Tervajoki, Vörå, Kållby och Jeppo som var mitt område.

Mariela, 25 år, Vasa
Mariela, 25 år, Vasa

Vad är dina planer för helgen?

- Jag ska bara ta det lugnt och relaxa hemma, ingen fest. Jag jobbar som frisör, så jag kommer också tillbringa helgen i salongen.

Håkan, 66 år, Vasa
Håkan, 66 år, Vasa

Vad spenderade du senaste pengar på?

- I går handlade jag mat enligt frugans recept. Oftast blir det så att jag handlar på S-market eftersom jag jobbat för S-gruppen under hela mitt liv, så jag vill understöda dem. Men mitt senaste köp är en kopp kaffe och en gris.

Anne, 49 år, Vasa
Anne, 49 år, Vasa

Vilken skönhetsprodukt skulle du inte leva utan?

- Ett bra puder är ett måste för mig! Det ger en fin bas till ansiktet, varken läppstift eller macsara kan ersätta det. Det piggar upp och naturligtvis så föredrar jag produkter från Bodyshop.

Rainer, 82, ursprungligen från Esse (bor nu i Korsholm)
Rainer, 82, ursprungligen från Esse (bor nu i Korsholm)

Vilket är ditt favoritcafé?

- Jag och mina vänner har som tradition att ses på Café de Paris alla tisdagsmorgnar. Förut sågs vi på Sokos men efter att de stängde så förflyttade vi oss hit för att dricka kaffe.

Yeun Hee Park, 40, Sydkorea
Yeun Hee Park, 40, Sydkorea

Vad är du beroende av?

-Ris! Jag äter det till morgonmål, lunch och middag. Ris gör så att man känner sig mätt snabbt och man behöver äta så lite för att inte gå hungrig. Det är så man gör i Sydkorea och det är nog mitt största beroende.

Bert, 72, Kvevlax
Bert, 72, Kvevlax

Vad har du i dina fickor?

- I jackfickan har jag småpengar till parkering. Min plånbok ligger också där för tillfället. I bakfickan på byxorna har jag min mobiltelefon men annars är fickorna tomma.

Tina, 33 år, Smedsby
Tina, 33 år, Smedsby

Hur lättar du upp stämningen på festen och vad är ditt bästa partytrick?

- Det brukar ofta vara så när jag beställer in en drink så vill servitören se mitt id och då sprider sig ett skratt i rummet eftersom jag är över 30 år. Det samma gäller när jag ska köpa alkohol eller en tändare, folk blir alltid lika förvånade. Charader är mitt bästa partytrick, det lättar liksom alltid upp stämningen.

Janne, 62 år, Vasa
Janne, 62 år, Vasa

Vad är det bästa du ätit?

- När jag var i Barcelona för 3-4 år sedan med mina vänner så beställde jag in lamm, det i kombination med ett gott rött vin är nog det bästa jag hittills någonsin ätit.

Roger Mattbäck, 81, Vasa
Roger Mattbäck, 81, Vasa

Använder du sociala medier på nätet?

-Jag har inte Facebook, men något som jag använder ofta är Skype. På så sätt håller jag kontakten med min svåger som bor i Tärnaby i Sverige. Jag använder också internet till andra saker, som att skicka mail och sköta bankärenden.

Jannica, 27, Vasa
Jannica, 27, Vasa

Vad är vårens viktigaste hårtrend?

- För kvinnor är det en längre page. Det blev populärt då alla i Hollywood skaffade det och då Kim Kardashian klippte sitt långa svall till en kortare frisyr. Männens hårtrend är samma som på hösten, alltså ”ananasfrisyren”. Det betyder att frisyren är kortklippt på sidorna och längre på mitten.

Maria Launonen, 43, Närpes
Maria Launonen, 43, Närpes

Vad är det sämsta med Närpes?

- Jag vet inte om det är det allra sämsta, men det är i alla fall trist att unga verkar fly härifrån och sedan återvände de aldrig. Efter gymnasiet flyttar de bort till någon större stad. Så gjorde jag också, men jag kom tillbaka sedan när jag var äldre. Det borde finnas mer att göra för ungdomar här, så kanske de vill bo kvar eller i alla fall återvända senare. Jag som jobbar med lokal-tv skulle ofta behöva unga förmågor, men jag märker att det inte finns så många. 

Fredrik Granit, 24, Närpes
Fredrik Granit, 24, Närpes

Hur ser en stereotyp Närpesbo ut?

- Utseendemässigt tycker jag inte att det finns någon stereotyp, men den traditionella Närpesbon jobbar med 95 % säkerhet på Närko eller NTM.

Gunvor Skogman, Närpes
Gunvor Skogman, Närpes

Vad är det bästa med Närpes?

- Det bästa med Närpes är att här finns så aktiva människor, speciellt inom företagsvärlden, idrott och kultur. Företagsamhet finns i ryggmärgen hos Närpesborna. Det började säkert från växthusen i tiderna och så har företagsamheten gått i arv. Med ny utbildning och nya generationer går det fint framåt än i dag. Och så har vi ju Närpes Skolmusikkår, där ungdomarna från unga år lär sig ta ansvar.  

Pia Grankulla, Jakobstad
Pia Grankulla, Jakobstad

Vad är bäst med att bo i Jeppis?

- Här händer kanske inte jättemycket, men i stället är det nära till allt. Det är skönt att kunna promenera till skolan. Dessutom har jag nära hem till mina föräldrar och till min pojkvän. Det är ju ganska nära till Vasa också när man vill ha ett lite större utbud av nöjen och shopping.

Ingelill Silván, Esse
Ingelill Silván, Esse

Vad händer i ditt liv just nu?

- Åååh, jag har haft en ganska stressig period. Jag går ut nian i vår och har sökt till olika utbildningar. Jag hoppas att jag blir antagen till FKF i Vasa för jag vill verkligen jobba med barn och unga i framtiden.

Jessica Broända, Socklot
Jessica Broända, Socklot

Vad gör du när du är ledig?

- Jag tränar ganska mycket. Eftersom jag också drar olika pass så är jag inte helt ledig när jag är på gymmet. Jag gillar träning som är effektiv, som heat och spinning. Och så läser jag en massa träningstidningar och en del bloggar om träning.

Patrik Sjölund, 43, Närpes
Patrik Sjölund, 43, Närpes

I vilket ögonblick av ditt liv har du varit lyckligast?

- Då mitt första barn föddes, då var jag verkligen lycklig. Det var en mäktig upplevelse faktiskt. Jag har alltid trott att jag varit tuff och så, men då fick jag nog komma ner från trädet. Då beundrade jag verkligen kvinnorna och allt vad de klarar av.

Johan Hellström, 77 år, och Gunilla Hellström, 65 år, Esbo (Gunilla har förfäderna i Närpes)
Johan Hellström, 77 år, och Gunilla Hellström, 65 år, Esbo (Gunilla har förfäderna i Närpes)

Vad är det konstigaste som ni gjort i ert liv?

- Att träffa varandra som gamla människor. Vi har bara varit tillsammans i 25 år.

- Ja-a, det är nog det konstigaste. Jag trodde inte det skulle hända. Men det hände!

Meri-Helene Mikkola, 24, Vasa
Meri-Helene Mikkola, 24, Vasa

Vad äter du på helger?

- Jag äter egentligen ganska normalt när jag är hemma, men visst händer det att man unnar sig och belönar sig med att äta ute när helgen kommer. Mina två favoriter i Vasa är Strampen och Astors brunch.

Christian Irjala, Jakobstad
Christian Irjala, Jakobstad

Vad sysslar du med?

- Jag är inredare och designer, men nu kör jag taxi också. Jag kände att det gick slentrian i mitt jobb. Jag var inte lika motiverad som förr. Någon sa att det bästa sättet att mota tristessen är att pröva något nytt. Jag skaffade behörighet för att köra taxi och det är bara så roligt. Jag älskar de oväntade mötena i taxibilen.

Christian Lax, 27, Vasa
Christian Lax, 27, Vasa

När blir det vår?

- I mars, tror jag. Det behöver nog bli lite ljusare ännu. Vår är det först när man känner att solen värmer på riktigt. Jag börjar få vårkänslor, men ännu är det för kallt tyvärr.

Anton Sparv, 16 år, Vasa
Anton Sparv, 16 år, Vasa

Vilket är din favoritserie?

- Salkkarit, överlägset. Jag tror jag har följt med Salatut elämät varje dag i över fyra år. Det är bara så bra. Det slutar så spännande varenda kväll, så man är helt enkelt tvungen att kolla följande dag.

Olaide Sanusi, Vasa
Olaide Sanusi, Vasa

Vilken är din favoritlåt?

- Jag tror inte jag har någon enskild favoritlåt, men överlag gillar jag gospel. Och Aretha Franklin. Jag lyssnar förstås också på musik från mitt hemland Nigeria. Om jag väljer en favoritartist från Finland, så är det nog Chisu. Hon är bra!

Emmanuel Nyameke, Vasa
Emmanuel Nyameke, Vasa

Vad ska du göra i helgen?

- Jag ska hänga med mina kompisar, men vi ska faktiskt ha studiecirkel. Jag studerar till ingengör på Uleåborgs universitet. Att studera i grupp tillsammans med vänner gör det i alla fall lite roligare.

Lina Karlsson, 16, Matilda Rosenlöf, 17, Lycke Karlsson, 16
Lina Karlsson, 16, Matilda Rosenlöf, 17, Lycke Karlsson, 16

Vad brukar ni göra tillsammans?

- Vi har känt varandra sedan vi var riktigt små, sedan vi var ungefär 1-2 år gamla. Vi hade några års paus i vår vänskap när vi var yngre eftersom Matilda inte är så bra på teckenspråk som Lina och Lycke pratar. Men nu kan hon och vi umgås hela tiden. Vi brukar gå på café och gymma tillsammans.

Byarmed Pyu, Vasa
Byarmed Pyu, Vasa

Var finns den bästa platsen i Vasa?

- Jag har inte hunnit upptäcka den platsen ännu. Jag har bara bott i Vasa några månader, jag flyttade hit i höstas. Tidigare bodde jag i Rovaniemi, men så här långt tycker jag Vasa är trevligt.

Maj-Britt Finne, Vasa
Maj-Britt Finne, Vasa

Vem är den viktigaste personen i ditt liv?

- Det är många. Min man, våra barn och våra härliga barnbarn. Att få vara med dem är det viktigaste. Nu är börjar de redan vara stora. Yngsta är 9 och äldsta är 21, så det blir ju inte lika ofta vi ses numera. Men jag har många fina minnen från när vi har tillbringat tid med varandra på villan.

Simon Ventus, 31 år, Vasa
Simon Ventus, 31 år, Vasa

Vad är det bästa i ditt liv just nu?

- Att jag är frisk och kan göra det jag vill. Att jag överhuvudtaget lever. Jag får umgås med min familj och mina vänner och Vasa är en bra stad att leva bo i. Till på köpet får jag utöva kreativa hobbyer. Det är det bästa i mitt liv just nu.

Nicolina Nylund, 6 år, Brändö, Vasa
Nicolina Nylund, 6 år, Brändö, Vasa

Vad ska du bli när du blir stor?

- Jag ska bli veterinär, för jag vill ta hand om sjuka hundar. Också hundar som inte har någonstans att bo. Jag vill hjälpa dem att bli friska om de till exempel är sjuka i magen eller någonstans inne i kroppen. Då kan jag ge dem en spruta, så de blir glada igen. Och så vill jag också bli barnvakt!

Satu Korpi, Vasa
Satu Korpi, Vasa

Vad är det bästa med Vasa?

- På första plats "nära till havet", på andra plats "bra motionsmöljligheter" och på tredje plats att allt verkligen funkar. Allt i vardagen går smidigt. Jag har tidigare bott i New York och om man jämför hur mycket krångligare allt är och hur mycket längre tid allting tar där så är Vasa en mycket smidig stad att bo i.

Phuong Trinh, 22 år, Vasa
Phuong Trinh, 22 år, Vasa

Vad sysslar du med?

- Jag studerar international business. Jag flyttade till Vasa från Vietnam för fyra år sedan, eftersom jag hade hört så mycket gott om staden av en kompis. Hon berättade att skolorna håller hög kvalitet och det dessutom är gratis att studera här. Vasa är lugnt och fridfullt i jämförelse med staden där jag kommer ifrån. Där bor 8 miljoner människor.

Clara Hindersson, 20 år, Korsholm
Clara Hindersson, 20 år, Korsholm

Vad är du mest irriterad på just nu?

- Jag studerar företagsekonomi på Novia och just nu irriterar jag mig på att det i fortsättningen kommer att bli svårare för oss studerande att byta inriktning om vi så önskar. Jag tycker man ska få ändra sig om man vill.

Vad är People of Österbotten
Vad är People of Österbotten

På "People of Österbotten" hittar du varje vardag en ny, intressant person som vi träffat någonstans i Österbotten. En dag, en person, en fråga. Här ser du helt vanliga österbottningar, sådana man brukar kalla "mannen på gatan". Högst uppe på sidan hittar du dagens aktuella person och under den samlas alla publicerade bilder i ett galleri som växer och fylls på med tidn. Vill du vara med? Mejla oss på sevendays@hssmedia.fi.

Nya blogginlägg

Lifestyle

Annons

resizedimage800600 kvevlax sparbank3

Mat & dryck

resizedimage800600 chokladbollar3

Mat & dryck

linsburgare och batata harra

Barn & familj

resizedimage8001066 IMG 5313

Hus & hem

resizedimage679452 compactliving5

Nöje

resizedimage800533 27.5.2017 1
j280205y 510410

Sista Mannerheimriddaren Tuomas Gerdt fyller 95

Den sista riddaren av Mannerheimkorset Tuomas Gerdt fyller 95 år i dag. Han föddes den 28 maj 1922 i Heinävesi.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800596 Skarmavbild 2017 05 28 kl. 21.47.47
runners 635906 960 720

Veckans blogglista: Träning

Är du en riktigt träningsjunkie, eller föredrar du att spendera din tid på annat sätt? Berätta din åsikt om träning och sport i veckans blogglista på Sevendays!

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

JPEG image 675ECA1E086E 1

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC01372

Hus & hem

IKEA lat svalnas vaxa fritt inspiration 1

Lifestyle

Skarmklipp 2017 05 27 21.19.46
cropmovement 300952

Peppar tv-spelare med sin låt

Jukka-Pekka Saarinen blev förvånad när Playstation ville ha hans låt i det klassiska bilspelet Wipeout.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

artpesto 2
cropOM edsheeran 01nh 2

Ed Sheeran slår stadiumrekord

Nästa år ska Ed Sheeran turnera i Australien och redan nu står det klart att det blir en turné utöver det vanliga. Den brittiska singer-songwritern ska göra 18 arenakonserter i rad – det innebär att han slår AC/DC:s australiska rekord på 14 stadiumgig.

Läs hela artikeln här »
cropj181116y 647212

Cornell-försäljning ökar med 552 procent

Sedan Soundgarden- och Audioslave-sångaren Chris Cornells död har intresset för hans musik vuxit rejält.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800533 gamla hamn

Resor

venice16

Barn & familj

1landelek
VLBLOT 976032

Mickes fisk tävlar om nytt pris

Kokboken Mickes fisk, utgiven av HSS Media, har vunnit det nationella priset i sin kategori på Gourmand World Cookbook Awards och går nu vidare till nästa tävling.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

Skarmklipp 2017 05 26 12.55.28

Nöje

resizedimage800608 IMG 0466
cropVLBLOT 975869

Har du humle på gården?

Just nu pågår en sökning efter gamla humlearter som är bäst lämpade för det finländska klimatet och som passar för öl.

Läs hela artikeln här »

Resor

resizedimage800600 IMG 8243

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 05 26 kl. 10.35.39
VOG 0055

10 frågor till Tim Sparv

Han är mest känd som professionell fotbollsspelare, kolumnist och företagare. Men vem vet egentligen vilket hans sämsta köp är? Och när ljuger han? Vi ställde 10 snabba frågor till Tim Sparv.

Läs hela artikeln här »
tara saarela 162661

Nytt stjärnskott på modellhimlen

13-åriga Tara Saarela kommer från Veikars, är modell och på väg till Paris.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

IMG 7256
woman 586185 960 2

Veckans blogglista: Skönhet & ideal

Veckans tema på Sevendays ska få dig att fundera på skönhet både ytligt och djupt. Vad är skönhet för dig? Vad tycker du om dagens skönhetsideal? Fyll i listan på din egen blogg och kommentera under artikeln, så länkar vi till dig.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Lifestyle

Annons

resizedimage800600 adente6
cropOT 974068

Ariana Grande avbröt sin turné

Popstjärnan Ariana Grande har inhiberat sina konserter fram till i alla fall juni. Terrordådet efter hennes konsert i Manchester dödade 22 personer på måndagen.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

resizedimage800857 linn vecka 31
OM J161292Y

UM uppmanar till försiktighet i Storbritannien

Utrikesministeriet uppmanar i ett uppdaterat resemeddelande resenärer att iaktta särskild försiktighet i Storbritannien.

Läs hela artikeln här »
croplinda b 074 mindre 441577

Linda Bengtzing till Vasa i sommar

Schlagerstjärnan och programledaren Linda Bengtzing kommer till Vasa. Hon uppträder på festivalen Schlager paradiset vid Tropiclandia i augusti.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

ellen ny header blogg mia vit5
cropOM J100960Y

Festivalarrangörer följer med läget - låter polisen avgöra

Festivalarrangörerna följer noggrant med utredningen av terrordådet i Manchester för att se om det finns något att lära. Festivalsäsongen inleds med Världen i byn-festivalen i Helsingfors på veckoslutet.

Läs hela artikeln här »

Nöje

resizedimage800533 17887159 10155220208487767 1265481057 o
OM J251662Y

Begränsningar på drönare lanseras

Den populära drönartillverkaren DJI börjar kräva att kunderna registrerar sina drönare. Om man inte gör det blir flygförmågan rejält begränsad.

Läs hela artikeln här »
roger moore 116881

Sir Roger Moore är död

Skådespelaren, mera känd som James Bond, har gått bort vid 89 års ålder.

Läs hela artikeln här »

Djur & natur

resizedimage800533 10574307 10152441633558880 7368587493341569029 n

Resor

18596551 10155348834547767 1545436755 o

Resor

resizedimage800600 2ECE7E7E 5FEE 435E A0FC 2EAA1E59D320

Lifestyle

resizedimage800600 0A9648D8 4CB1 44AF 9FC3 F32465EAB54D

Hälsa & träning

resizedimage800800 schmidts

Lifestyle

Skarmavbild 2017 05 23 kl. 05.54.27

Lifestyle

resizedimage800800 IMG 5582

Mode & stil

resizedimage800532 beverlyhills0
VLBLOT 974029

Angry Birds-filmen får uppföljare

Spelbolaget Rovios arga fåglar återvänder till filmduken. Rovio meddelar att Angry Birds-filmen får en uppföljare som sannolikt kommer till biograferna under hösten 2019. Det vill säga samtidigt som det populära spelet firar sitt tioårsjubileum.

Läs hela artikeln här »
cropOT 963182

Sverige tänker inte införa euron

EU-kommissionen uppges vilja se Sverige som euromedlem redan år 2025 – precis som samtliga andra länder som blir kvar i EU efter Storbritanniens utträde.

Läs hela artikeln här »

Mode & stil

resizedimage800533 IMG 5476
j220977w 795156

Sting till Helsingfors i höst

Rockstjärnan Sting uppträder i Finland på hösten, berättar arrangören Live Nation.

Läs hela artikeln här »
OT 971303

Facebooks hemliga riktlinjer läckta

Hittills hemliga riktlinjer om hur Facebooks anställda ska hantera anmälningar om kränkande eller våldsamt innehåll har läckt ut.

Läs hela artikeln här »

Resor

SetWidth1260 Header elephant4

Lifestyle

resizedimage800448 Skarmavbild 2017 05 21 kl. 20.36.27

Resor

resizedimage800533 IMG 9855
starry sky 1948523 960 720

Hollywoodstjärna spelar van Gogh

Willlem Dafoes nästa roll blir den som Vincent van Gogh. Den Oscarsnominerade skådespelaren ska gestalta konstnären i Julian Schnabels film.

Läs hela artikeln här »
polesiblings pressphoto 02 byfredrikdiffner 286820

"Nog va he bra" ny låt på dialekt

Syskonduons låt glimrar av nostalgi och sommarminnen: "Det är en tröstlåt".

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

cork board diy
VLBLOT 973083

Finländsk kvinna bortförd i Kabul, två dödades i samma attack

Finländsk biståndsarbetare har kidnappats i Afghanistans huvudstad Kabul. Hon fördes bort sent i går kväll, i samband med en attack där en tyska och en afghan dödades.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

bedroom pictures
cropVLBLOT 448387

Årets flygplats finns i Vasa

Vasa flygplats har valts till årets flygplats i Finland. Flygplatsen får beröm bland annat för utveckling och förbättring av servicen.

Läs hela artikeln här »

Mode & stil

resizedimage800533 18422929 297090290742210 3703852480134737876 o
sofia oester web 334669

Sofia Öster tvåa i Top Model

Det blev ett spännande finalavsnitt av Finlands Top Model. Men nu är det klart: Sofia Öster från Veikars blev tvåa i tävlingen och Jerry Koivisto vann.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 963971

Buskiga bryn heta just nu

Så gör du för att sminka trendiga ögonbryn.

Läs hela artikeln här »
plane 50893 960 720

Veckans blogglista: Resor

Enligt Statistikcentralen reser vi finländare helst till Estland, Sverige och Spanien. Vi besöker också flitigt Centraleuropa och särskilt Tyskland, Frankrike och Storbrittanien. Veckans tema på Sevendays är resor, så fyll i vår färskaste blogglista för garanterad resfeber.

Läs hela artikeln här »