IMG 1513

Hur många sociala medier använder du?

- 3 st (Facebook, Instagram och Snapchat)

Juha Junka, 53 år, Vasa
Juha Junka, 53 år, Vasa

Vad ska du göra på midsommaren?

- Vi är experter på att ta det lungt runt midsommar, och åker upp till sommastugan som ligger norr om Karleby. I stället för att stressa med matlagning så fokuserar vi mer på att spendera tiden men vännerna och förhoppningsvis hela släkten. Bastubad hela helgen och den typiska skärgårgdsmaten i gott sällskap förgyller vår helg. 

 

  

Jenny Lindholm 28, Korsnäs
Jenny Lindholm 28, Korsnäs

Hur tycker du unga intresserar sig för politik?

- Till en viss grad är intresset stort, men borde växa ännu mer. Kandidater som Matias Mäkynen som ordande med loppisevenemang sträcker ut sig till unga personer. Jag tycker mer borde satsa på liknande tillställningar. Blir unga berörda öppnar de också intresse för nya saker.

 

Krista Siljamäki, 31 år, Vasa
Krista Siljamäki, 31 år, Vasa

Vilka 3 saker är ett måste i vardagen?

- Till jobbet behöver jag alltid olika par skor, så bilen har blivit min skohylla. Jag står mycket i jobbet och vill kombinera med både fina och bekväma skor. Läppbalsam måste vara med i väskan, det är en räddare i nöden! Till sist är telefonen en sak jag använder både privat och på jobbet, den finns ständigt i handen.

 

Anette Nygård-Dal, 43 & Eivor Karlsson, 50+, Vasa
Anette Nygård-Dal, 43 & Eivor Karlsson, 50+, Vasa

Hur håller du hälsan i behåll under sommarperioden?

Anette - Att dricka mycket vatten håller mig igång om dagarna, och under varma perioder är det en viktig prioritet. Fast solen är stark kör jag även på ett dagligt intag av D-vitamin. Några varv i motionsspåret blir också perfekt efter arbetsdagen.

Eivor - Jag satsar mycket på fräscha sommarsallader till grillningen, och försöker äta lätt mat för att inte tynga ner kroppen allt för mycket. Många cykelturer blir det också om kvällarna med kvällsol och frisk luft.

 

Elina Sahlgren, 25 år, Vasa
Elina Sahlgren, 25 år, Vasa

Effektivaste sätten att stiga upp på morgonen?

- Jag är en van kvällsmänniska så köpte en gammaldags väckarklocka som jag putsade upp. Då fick jag något fint att se på i alla fall. Därtill använder jag ännu mobilens irriterande signaler i kombo med barnens skrik som gör att jag kastar mig upp. För att skapa en guldkant i vardagen satsar jag på en frukost av bästa kvalité. Bär och mysli är fräscht, lättlagat och håller mig mätt länge.

Ivonne Ruiz Olate, 25 år, Ekenäs
Ivonne Ruiz Olate, 25 år, Ekenäs

Vad saknar du i Vasa och varför?

- En underground salsaclub! Det skulle liva upp Vasa och ge annorlunda koncept till det nattklubbsliv vi har i dagens läge. Salsamusiken är inte heller svår att dansa till, och passar till de flesta.

Alexandra Fant, 18 år, Närpes
Alexandra Fant, 18 år, Närpes

Vilken dag i ditt liv skulle du vilja leva om?

- Egentligen har jag ingen dag jag på rak arm skulle vilja leva om, men nu när man längtar till sommaren skulle jag gärna uppleva någon varm och ljus sommarkväll med bra sällskap igen! En specifik dag skulle vara studenten, jag hade sett fram emot den så länge men dagen gick så fort att jag inte hann stanna upp och njuta av den ordentligt. 

Sam Björklund, 23 år, Petalax
Sam Björklund, 23 år, Petalax

Vem skulle du ha velat vara i ett tidigare liv?

- Jag skulle ha velat vara Sven Tumba. Han är en före detta ishockeyspelare och fotbollsspelare som spelade för Djurgården.

Amanda Finskas, 23år, Stockholm/Vasa
Amanda Finskas, 23år, Stockholm/Vasa

När tar du årets första dopp?

- Ifjol tog jag det i början av maj! Tänkte ta det i maj i år också men de var så kallt så de blir väl i juni så fort det blir varmare. Stället jag tänker simma vid heter Tantolunden.

Anna-Lena, 40 år, Närpes
Anna-Lena, 40 år, Närpes

Vad skulle du göra om du vann en miljon?

- Jag skulle resa till min drömdestination som är Hawaii. Ön verkar vara ett enda stort paradis och så älskar jag sol, stränder och att äta annorlunda mat.

Sofia Bjurs, 20 år, Esbo
Sofia Bjurs, 20 år, Esbo

Vilket ställe måste man besöka i sommar?

- Det ställe jag vill besöka i sommar är i alla fall kvinnostranden i Vasa. Jag har hört om den och det ska vara en strand bara för kvinnor, så det låter spännande. Jag tar kommer åka dit med några kompisar.

 

 

Thomas Johansson, 26 år, Åland
Thomas Johansson, 26 år, Åland

Vilken superkraft vill du ha och vad skulle du göra då?

- Min superkraft skulle vara att jag kunde göra mig själv osynlig. Då kunde man spionera på folk, åka med flyg, komma in på krog gratis..och förstås gå på Chelseamatcher utan att betala!

 

Long Do Due och Tuyet Nguyen, Vietnam
Long Do Due och Tuyet Nguyen, Vietnam

Vad är den största skillnaden mellan Vietnam och Finland?

 

- Den störst skillnaden är vädret och matkulturen. I Vietnam måste man vila ett par timmar på dagen när det är som varmast, så man orkar jobba hela kvällen. Temperaturen kan vara ungefär 39 grader på dagen.
I Vietnam äter man heller aldrig hemma, utan till och med frukost ute. Det finns mycket mera tillbehör att välja på , inte bara potatis eller ris som här. Vi föredrar den vietnamesiska maten före den finländska eftersom det är mera smak i den.

Andreas Hedstöm, 21 år, Pörtom/Vasa
Andreas Hedstöm, 21 år, Pörtom/Vasa

Vilken är den bästa sommaraktiviteten?

- Jag tycker om att vistas ute på sjön så den bästa aktiviteten på sommaren är att vara ute med båt. När det är vackert väder finns det inte så mycket annat som är bättre än just det.

Leila Arnautovic, 19 år, Närpes.
Leila Arnautovic, 19 år, Närpes.

Hur ser din morgonrutin ut?

- Efter att ha snoozat i en evighet stiger jag upp och klär på mig, borstar tänderna och fixar håret vilket tar längst tid. Därefter sminkar jag mig på fem minuter och före jag åker iväg till skolan/jobbet avnjuter jag en god frukost. Allt detta tar ungefär kring en halvtimme.

 

Janina Tuomisto, 23 år, Gerby
Janina Tuomisto, 23 år, Gerby

Vilket ställe är ditt drömresemål?

- Bora Bora i Franska Polynesien. Det ser så härligt och lugnt ut på bilder och filmer man sett därifrån, och jag skulle åka dit med nära och kära. Dessutom skulle det vara skönt att få resa till något lugnt ställe- till skillnad från Thailand och Phuket som vi varit till några gånger. 

Hoai Nguyen, 21 år, Vasa
Hoai Nguyen, 21 år, Vasa

Vilken tv-serie borde alla se?

- Det finns bara två serier som jag följer regelbundet, The Vampire Diaries och Pretty Little Liars. Man borde se dem för att båda två är spännande, aldrig tråkiga och man väntar alltid på nästa avsnitt. 

Renato Mangs, 30år, Vasa/Närpes
Renato Mangs, 30år, Vasa/Närpes

Vad är det bästa som har hänt i år?

- När vår dotter Felicia föddes. Jag blev pappa i vintras, och det är det bästa som hänt i år!

Jessica Samelin, 23 år, Vasa
Jessica Samelin, 23 år, Vasa

Vilka tre saker tar du med dig till stranden?

- För det första tar jag med solskyddsfaktor, eftersom det är viktigt att skydda huden. Sedan tar jag med en halv liter vatten för att återfukta mig, och till sist en fin badhandduk att torka sig med efter ett dopp.

Niclas Öhlin, 25 år, Stockholm
Niclas Öhlin, 25 år, Stockholm

Vad var ditt första intryck av Vasa?

- Mitt första intryck var att det är en mysig och hemtrevlig stad, alla känns så avkopplade och varma. Också att det finns mycket gott godis här som inte finns i Stockholm, som Da Capo och lakrits.

Felicia Granlund, 18 år, Pörtom
Felicia Granlund, 18 år, Pörtom

Vad har du för planer inför hösten 2015?

- Om någon vecka tar jag studenten så jag har sökt in till två olika linjer på Umeå Universitet, till psykologi och logopedi. Förhoppningsvis slipper jag in på någondera och då väntas det i hösten en ny skola och en flytt till Sverige.  

 

Mikaela Westerback, 22 år, Stockholm/Vasa
Mikaela Westerback, 22 år, Stockholm/Vasa

Vilken är din bästa raggningsreplik?

- Jag använder inte raggningsrepliker, brukar i såfall säga någon åt min pojkvän på skoj. Några jag aldrig hört någon säga, men kommer ihåg är: "Skulle gärna bjuda dig på en drink, men jag skulle bli så avundsjuk på glaset", eller "Tjena kexet står du här och smular" eller "Det enda dina ögon inte sagt mig är ditt namn". Men repliker fungerar inte, man ska bara vara sig själv!

 

Lizette Lindqvist, 11 år, Närpes
Lizette Lindqvist, 11 år, Närpes

Vad brukar du göra på fritiden?

- När jag inte är i skolan eller läser läxor så brukar jag vara med mina kompisar. Nu när det är vår och varmt ute brukar vi vara utomhus och studsa på studsmattan och cykla runt i byn. Rider gör jag en gång i veckan och så drillar jag i Närpes skolmusikkår & drillflickor en gång i veckan.  

Isac Klemets,19 år, Bergö
Isac Klemets,19 år, Bergö

Vilket är ditt bästa matrecept?

- Om jag får välja så blir det en stor sallad. Som bas väljer jag isbergssallad och vanliga grönsaker som paprika, tomat och gurka. För att få salladen mer matig och mättande väljer jag böngroddar, galiamelon, kikärter och avokado. Slutligen smular jag över fetaost och linfrön. Enkelt och gott! 

Sofia Jern, 22 år, Vasa/Kenya
Sofia Jern, 22 år, Vasa/Kenya

Vilket är det bästa äventyret du haft?

 

- Måste nog säga att hela min barndom var ett stort äventyr. Jag växte upp i Afrika och inget kommer kunna slå äventyren den världsdelen kan erbjuda!

Calle Fahllund, 23 år, Vasa
Calle Fahllund, 23 år, Vasa

Var hittar man dig i sommar? 

 - Man hittar min antingen på stranden, vid mitt sommarjobb bakom baren på en sommarrestaurang, eller så sitter jag med en kall öl i handen på en terass. 

Kim Stenback, 22 år, Gerby
Kim Stenback, 22 år, Gerby

Vilken är den godaste sommardrinken?

- På sommaren föredrar jag faktiskt rosé framför någon speciell drink. Det finns inget bättre än en varm sommardag och en kall roséflaska på stranden.

Ludde, 1 år, Kristinestad
Ludde, 1 år, Kristinestad

Vad är det bästa du vet?

- Jag tycker väldigt mycket om att leka med min rosa kanin Labolina. Långa promenader och mat är ting som jag prioriterar väldigt högt, och matte förtås, hon är bäst. 

 

Nathalie Dahlgren, 18 år, Kristinestad
Nathalie Dahlgren, 18 år, Kristinestad

Vilken är den godaste glassorten?

- Det var förra sommaren som jag fick en klar favorit och det var gräddglassen hallon saltlakris från Sia. Man får en smak av det söta från hallonen och det salta från lakrisen. Mycket speciell och god kombination! Känner på mig att det även denna sommar kommer bli en och annan sådan.

 

 

Johanna Hägglund, 22 år, Sundom
Johanna Hägglund, 22 år, Sundom

Vad spenderar du mest pengar på?

- Just nu har det blivit att jag mest köpt mat. När jag jobbar så lägger jag däremot mest pengar på ridutrustning. Det blir mycket onödiga och snygga hästprylar, men jag köper hellre en ny sadel än en läderjacka åt mig själv. 

William Strömbäck, 25 år, Närpes
William Strömbäck, 25 år, Närpes

Vilken är den bästa dagen på året?

- Jag måste säga både midsommar och julafton. Midsommar är avslappnat då man får ha kul och umgås med vänner, medan julafton ger tid för familjen. Min familj bor på olika ställen i världen, så det är inte så ofta vi ses allihopa förutom just på julen.

 

 

Greta Lindqvist, 69 år, Närpes.
Greta Lindqvist, 69 år, Närpes.

Hur kopplar du av?

- Vanligtvis brukar jag lösa korsord och läsa veckotidningen. Nu när det blir varmare väder kopplar jag av genom att plantera blommor, så inom några veckor kommer jag att spendera mycket tid i blomrabatten och på balkongen. 

 

Märta Fröberg, 82 år, Böle
Märta Fröberg, 82 år, Böle

Händelse du minns från barndomen?

 

- Om jag minns rätt var jag kring 4 år gammal. Mormor och jag promenerade längs en liten skogsväg och fick syn på en orm. Mormor som vanligtvis inte brukar använda sig av fula ord utbrast ¨se på fan¨. Inte det absolut vackraste minnet... 

Jenny Malm, 18 år, Närpes.
Jenny Malm, 18 år, Närpes.

Vilken film borde alla se?

 

- Den brittiska biografin ¨The theory of everything¨som handlar om den kände astrofysikern Stephen Hawking som drabbad av en motorneuronsjukdom. Den upplyser om hur tacksam vi ska vara över livet. Alla borde se den!

 

Eve Lindqvist, 61år, Böle/Sundom.
Eve Lindqvist, 61år, Böle/Sundom.

Hur tror du världen ser ut om 100 år?

 

- Istället för att resa till olika världsdelar så tror jag att det kommer vara möjigt att färdas i rymden, till månen och olika planeter. Tekniken går så pass snabbt framåt så det är nog något som kommer vara rimligt om 100 år. 

Sandra Österholm, 23 år, Vasa
Sandra Österholm, 23 år, Vasa

Vad är den bästa sommarmaten?

- Den bästa maten på sommaren är en gratinerad kycklingsmörgås med getost på restaurang Strampen. Det är en riktig sommarklassiker och smakar bäst tillsammans med en Corona en varm sommarkväll.

Joakim, 27 år, Vörå
Joakim, 27 år, Vörå

Vem vill du byta dag med?

- Jag skulle kunna byta dag med Emre Can som spelar i Liverpool, eftersom vi spelar på samma position i fotboll och så har vi liknande skägg.

Gunnel Mattbäck, 81 år, Vasa
Gunnel Mattbäck, 81 år, Vasa

Hur ser den perfekta dagen ut för dig?

- En morgon då man får sova tills man vaknar och sedan läsa Vasabladet, dricka kaffe och äta morgongröten i lugn och ro. Den perfekta dagen är en dag då man har kunnat hjälpa någon. I förrgår hade jag till exempel en perfekt dag då var jag ute och gick med en person som inte har möjlighet att vara ute och gå ensam.
Sedan är det ju skönt att få göra lite vad man känner för. 

 

Erica Österlund, 27 år, Ekenäs/Vasa
Erica Österlund, 27 år, Ekenäs/Vasa

Vad hittar man alltid i ditt skafferi?

- Hos mig hittar man alltid spenat, paprika, banan, ägg, nötter, chiafrön och kokos- eller cashewmjölk. Och blåbär i frysen. Spenat och paprika passar till precis allt medan banan och ägg används som plättingredienser. Kokosmjölk, ägg, banan och blåbär blir lätt en smoothie. Jag äter dagligen chiafrön med kokosmjölk, blåbär och nötter antingen som frukost eller mellanmål. Supergott!

Christer Carlebring, 69 år, Närpes
Christer Carlebring, 69 år, Närpes

När är det sommar enligt dig?

 

- När ringblommorna blommar och när man inte längre är tvungen att ha på sig långkalsongerna, det brukar inträffa kring midsommar. Då är det sommar på riktigt!  

 

 

Christa Aarnio, 21 år, Vasa
Christa Aarnio, 21 år, Vasa

Vad är det bästa med måndagar?

- Enkelt svar: Kaffe. Det finns inget annat bra men måndagar än kaffe.

 

Emma Rosengård, 21 år, Närpes/Vasa.
Emma Rosengård, 21 år, Närpes/Vasa.

När är du som lyckligast?

- När jag är ute och reser och upptäcker nya platser. Min absoluta favoritstad är New York!

 

 

David Nummela, 17 år, Vasa
David Nummela, 17 år, Vasa

Vad blir årets sommarplåga?

- Jag lyssnar inte på så mycket popmusik så egentligen har jag ingen gissning. Själv så kommer jag lyssna på mycket 80-tals rock och metal i sommar.

Hanna, 23 år, Vasa
Hanna, 23 år, Vasa

Hur kommer du klä dig i sommar?

- Jag kommer använda mycket kjolar och klänningar. En stor trend i sommar är maxiklänningen och lösa byxor så de plaggen kommer jag att satsa på. När det är högsommar och man är brun blir det mera mönstrat, men nu på våren använder jag mera neutrala färger.

Rasmus Nybond, 26 år, Jakobstad/Vasa
Rasmus Nybond, 26 år, Jakobstad/Vasa

Vad är det äckligaste du ätit?

 - Lax på konservburk är definitivt den vidrigaste matpplevelse jag någonsin haft! Jag minns hur ljusrosa, äcklig och oaptitlig den såg ut. Utöver det var hundkexen som vi smakade på när vi var yngre inte så delikata heller, men det var nu något som man då skulle testa på att smaka. 

Monika Sunngren, 55 år, Sundom
Monika Sunngren, 55 år, Sundom

Vilken är den tråkigaste motionsformen?

- Om jag ska välja någon så blir det löpning. Själv simmar jag några gånger i veckan och så har jag gymnastiserat mycket.

Linda, 33 år, Vasa
Linda, 33 år, Vasa

Vilket djur skulle du vilja vara?

- En sengångare, eftersom våren är på intågande och allting kommer så plötsligt. Jag skulle bara vilja sätte mig ner och ta det lugnt.

Maria, Vörå
Maria, Vörå

Vad är det sista du gör på kvällen?

- Borsta tänderna. Det är en bra rutin som sitter i sedan barnsben. Innan jag somnar om kvällarna brukar jag också lösa korsod. Det är bra hjärgymnastik. Ibland brukar pennan och tidningen falla ur handen på mig då jag somnar, men det gör ju ingenting.

William Mitts, 26 år, Vasa
William Mitts, 26 år, Vasa

Hur många påskägg åt du i påsk?

- Vanliga eller chokladägg? Jag åt två vanliga ägg hos mina svärföräldrar. Sedan har jag ätit ett choklad ägg hemma hos mig, ett hos mamma och ett hos mina svärföräldrar. De var alla mignon-ägg så tillräckligt mycket choklad i alla fall.

Nya blogginlägg

unnamed23

10 frågor till Jannike Snellman-Sundström

Hon är estenom, bloggare och en expert på att fynda på loppis och i second hand-butiker. Här är tio frågor med Jannike Snellman-Sundström.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800533 IMG 0183 2

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 21 kl. 09.57.29
VLBLOT 989555

De ger plats för filmsnack

Podden "Goa rullar" är en podd av tre vänner som inte kan sluta prata om film.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

resizedimage800600 24409001390 2a8f73a5bd b

Sport

resizedimage800493 DETW4xPWAAAaLT1.jpg large2
cropOT 872740

Armstrongs måndamm såldes för miljoner

En liten väska som astronauten Neil Armstrong packade markprover i på månen har sålts på auktion i New York. Priset – 1,8 miljoner dollar.

Läs hela artikeln här »
cropVLBLOT 1002990

Japansk leksak sprids som en löpeld

Med hundratusentals träffar på Youtube kan kendama bli nästa stora trend efter fidget spinners.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

resizedimage800516 kaffia

Barn & familj

Skarmavbild 2017 07 20 kl. 07.43.09
VLBLOT 1000567

Hon vill bli Miss Finland

Essi Unkuri från Vasa vågar hoppas på vinst. – Man måste se sig som en vinnare, säger hon.

Läs hela artikeln här »

Hälsa & träning

resizedimage800600 IMG 2482

Pyssel & DIY

resizedimage800533 CarrosTorgvante 1
tim conway 400393 960 720

Veckans blogglista: Min generation

Tillhör du millenniegenerationen, 80-talisterna eller 50-talets bästa utgåva? Veckans lista på Sevendays är årtionden och vi vill lyfta fram det bästa med just ditt!

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 19 kl. 09.49.09

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 19 kl. 09.56.56
cropVLBLOT 989971

Framgång för finska modeller

Österbottningarna Alexandra Haglund, Sam Karlsson och Jennifer Storrank fick beröm för sina framträdanden under modelltävlingen i New York.

Läs hela artikeln här »
skarmklipp 221768

Jodie Whittaker är Doctor Who

På söndagen offentliggjordes det vem som tar över som huvudrollsinnehavare i den brittiska science fiction-tvserien Doctor Who. För första gången i seriens femtioåriga historia innehas nu rollen av en kvinna.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

Skarmavbild 2017 07 19 kl. 09.47.21

Hus & hem

Annons

resizedimage800533 VasaFarg 6

Hus & hem

diy malad konservburk 5
49750374 m 633756

Billiga piratkopior kan stå dig dyrt

Köp inte billiga piratkopior på semestern. De som verkar billigt kan stå dig dyrt.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 18 kl. 08.19.20

Människor & samhälle

20158281 10207747683810598 1772452110 n
cropOT 1001562

Slutstriden är nära i GOT

"Game of Thrones" är tillbaka och nu hårdnar striden om Järntornen på allvar. Tretton avsnitt återstår – uppdelat på två säsonger.

Läs hela artikeln här »
46032358 l 208134

Kina blockerar Nalle Puh

Den snälle men inte så kvicktänkte björnen Nalle Puh tycks ha förargat Kinas nätcensur. Anledningen? Han är för lik landets president.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800600 IMG 0804

Hus & hem

jestrup baddsoffa jysk
cropOT 848888

Krama ett träd om du inte hittar hem

Hur undviker du att tappa bort dig i skogen? Vad ska du göra om olyckan ändå är framme, och du inte hittar hem? Och vad kan man lära barnen att de ska göra om de går vilse?

Läs hela artikeln här »
170714 samirviktor 497160 a001nh 239804

Samir och Viktor tillbaka med revanschlåt

Samir och Viktor har nått över 100 miljoner spelningar på Spotify. Nu vill de bevisa att ingenting kan stoppa dem.

Läs hela artikeln här »
mtvawarduv5 03nh 997056 2

Så här ska Beyonces tvillingarnas heta

Amerikanska sångerskan Beyonce har bekräftat ryktena om namnen på hennes nyfödda tvillingar.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800603 20205795 10154976219174107 1248629821 o
croperdemxhm announcementportrait highres 628640

Modejätten avslöjar nya samarbetet

Londonbaserade designern Erdem blir klädjätten H&M:s nästa stora designsamarbete.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 16 kl. 13.06.17

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC01586

Mat & dryck

resizedimage800648 IMG 0403
tuva och rickard 672253

Närpesdialekten drabbar i ny låt

Snart får också Stockholmare njuta av Rickard Eklunds ordkonst.

Läs hela artikeln här »
OT 1001201

Kräftfångst väntas bli stor - men sen

Kräftexperter: De bästa fångsterna fås om cirka två veckor.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

Skarmavbild 2017 07 14 kl. 14.11.51

Kultur & konst

resizedimage800532 2017 07 04 12.21.29
4355

10 frågor till Cindy Ekman Björkskog

På hennes blogg får läsarna ta del av kreativa projekt, familjeliv och fotografering. Men vem är egentligen kvinnan bakom en av svenskfinlands populäraste bloggar? Sevendays ställde Cindy Ekman Björkskog mot väggen.

Läs hela artikeln här »

Resor

Skarmavbild 2017 07 14 kl. 08.12.07

Hus & hem

resizedimage800533 13.7.2017 2
crop40062992 722576

Ståtligt firande av Victorias 40-årsdag

Framför kungliga slottet i Stockholm ringlar en lång kö av gratulanter med gåvor till kronprinsessan Victoria, som i dag fyller 40 år.

Läs hela artikeln här »
cropOT 1001130

Bostadsmässan i S:t Michel öppnar i dag

Årets bostadsmässa i S:t Michel öppnar för allmänheten i dag. Mässområdet finns i Kirkonvarkaus cirka tre kilometer från stadens centrum.

Läs hela artikeln här »
cooking 1013455 960 720

Veckans blogglista: Mat

Hör upp alla matälskare, veckans bloggtema är något för er. Eftersom sommaren innehåller matfester och långhelger vill vi höra allt om dina upplevelser och tankar kring det vi behöver göra varje dag - äta. Bon appétit!

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1000628

Osmakliga kondomer på Tallinks färja upprör

Ombord på Baltic Princess mellan muminservetter och tandborstar säljs kondomer med texter och bilder som väckt avsky och debatt. Tallink Silja uppger nu att man plockar bort de osmakliga kondompaketen från sortimentet.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

resizedimage800599 IMG 0862
donald duck 973226 960 720

Kronprinsessan Victoria blir anka

Serietidningen "Kalle Anka & C:o" hyllar kronprinsessan Victoria i sitt nya nummer med ett omslag föreställande den blivande 40-åringen med näbb.

Läs hela artikeln här »

Hälsa & träning

resizedimage800600 IMG 2315

Lifestyle

IMG 2 1
VLBLOT 996860

Pimpa dina bokstäver i sommar

Att rita fina bokstäver har fångat österbottningars intresse.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

Skarmavbild 2017 07 12 kl. 08.54.11
OT 794461 2

Snart kör svamp- och bärjakten igång

Smultronen har mognat. Och snart följer de andra bären efter.

Läs hela artikeln här »
170621 formentera 470217 a003nh 268262

Ön med världens vackraste stränder

Formentera må vara Balearernas minsta bebodda ö, men kan stoltsera med några av världens vackraste stränder, rara små byar och en hel del mystik. Ön är inte större än att den lätt hinns med på en dagsutflykt från Ibiza.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 06 15 kl. 13.33.4

Nöje

resizedimage800533 IMG 6085
crop38915352 xl 472366

Hur står det till med grannsämjan?

Sommaren är tiden då folk lämnar huset för trädgården, för arbete eller avkoppling. Men alla kanske inte arbetar eller umgås på gården på samma tider. Hur kommer du överrens med dina grannar, stör du dig på deras vanor eller har ni gemensamma regler?

Läs hela artikeln här »
cropOM J170200Y

Lappland lockar inte sommarturisterna

Turistnäringen i Lappland drar inte så bra som man hoppats på, anser talespersoner inom branschen.

Läs hela artikeln här »

Sport

resizedimage800493 DETW4xPWAAAaLT1.jpg large

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev