lenas
Publicerad 15 september 2015 kl 11:30

Sevendays presenterar: Healthy Living

Sevendays nyaste bloggare Lena Törnrooos är personlig tränare, utbildad journalist och bor just nu i Danmark med sin fotbollsspelande sambo. Lär känna henne här.

Namn: Lena Törnroos, 27 år
Bor: Danmark
Gör: Personlig tränare, utbildad journalist
Blogg: Healthy Living

 

LENA OM: SIG SJÄLV

- Jag är Lena, 27 år, från Vasa. Jag har en fotbollsspelande sambo, viket är orsaken till att vi just nu bor på Jylland i Danmark. De senaste åren har vi också bott i Tyskland och Holland så det är flera år sedan jag på heltid bodde i Finland. Eftersom familj och vänner finns i Vasa så rör jag mig ändå en hel del där. Jag är utbildad journalist och personlig tränare. Mitt stora träningsintresse har funnits där sedan barnsben och jag gillar allt från gymträning till volleyboll, tennis, kajakpaddling och egentligen allt där man får röra på sig. Jag gillar också att underhålla mig med mode, shopping och inredning. Jag är en serienörd deluxe, men läser helst boken före jag ser filmen. Resor, god mat och gott sällskap kommer också högt på prioriteringslistan i livet.

 

 

LENA OM: SIN BLOGG

Vad handlar din blogg om?
- Som namnet "Healthy Living" säger så handlar bloggen om allt som går under kategorin att leva hälsosamt. De stora rubrikerna är träning och kost. Utöver det kommer jag att skriva om allt från vardagsmotion, träningsmusik och lunchlådetips till träningsaccessoarer, härliga mellanmål och sömntips. Jag tycker träning, kost och välmående är otroligt roligt och intressant och jag vill dela med mig av den inställningen. Jag vet att många tycker att det pågår en hälsohets just nu, men jag vill tvärtom försöka dra ner på allvaret kring träning och kost. Istället för att hetsa folk vill jag hjälpa till att hitta balansen i vardagen där träning och bra kost är viktiga beståndsdelar.

 

Hur har din bloggbana sett ut?
- Jag började blogga när jag flyttade till Helsingfors för att studera år 2007. Då var min blogg en allmän vardagsblogg för att uppdatera familj och vänner om vad jag hade för mig. I något skede slutade jag med den och jag har bara bloggat privat för egen del fram till nu. Träningsintresset har alltid funnits där och nu med en PT-utbildning och en del erfarenhet i bagaget känns det självklart att satsa på en hälsoblogg.

 

Varför ska man läsa just din blogg?
- Om du vill ha en liten knuff i rätt riktning med träningsmotivationen, om du vill få tips på ett nyttigare mellanmål eller om du vill ha svar på träningsfrågor som du kanske länge funderat på men inte fått klarhet i. Eller om du bara vill få en dos feelgood inom området hälsa och välmående.

 

 

LENA OM: BLOGGANDE

Vilka är dina favoritbloggar?

- Förutom att jag alltid läser många av bloggarna här på Sevendays (bland annat min svägerska Sonja Sparvs blogg) så läser jag naturligtvis en hel del träningsbloggar. Favoriterna varierar, men jag gillar bland annat Ida Warg och Stefft. När det kommer till modevärlden så är jag ett fan av min vän Hannas blogg som är otroligt snygg. Janni Delers blogg inspirerar mig också på det området.

 

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Snygg översikt och snygga bilder. Det är ju förstås lite beroende på bloggens tema, men om jag läser en nischad blogg, alltså inte en vardagsblogg, så vill jag kunna navigera lätt till de ämnen jag vill läsa om och kunna få en översikt vad inläggen handlar om. Vardagsbloggar är bra då de är personliga och ärliga och tyvärr är jag journalistiskt yrkesskadad så jag måste erkänna att för mig är en bra blogg en blogg som är språkligt bra skriven.


- Jag tycker den finlandssvenska bloggvärlden för tillfället är väldigt mångsidig och jag kan inte säga att jag för tillfället är speciellt trött på någon diskussion. Kanske det har att göra med allt oroligt som händer i världen, dessutom denna gång allt närmare oss. Jag tror att det gör att blickarna och diskussionerna med all rätt är vända åt det hållet istället för åt andra, i det här sammanhanget, mindre viktiga samtalsämnen. Bloggar är ett väldigt mäktigt verktyg och överlag tycker jag att fler med större bloggar borde försöka påverka samhällsfrågor, om än små sådana, på sin hemort som till exempel näringsfattig mat på dagis eller dåligt kösystem på skatteverket. Jag tror bloggare har större chans att påverka än många föreställer sig och jag skulle gärna se att fler försökte. Jag skulle också gärna läsa mer livsskildringar i bloggform. Verkliga historier ur livet av människor som upplevt saker som man själv inte kan föreställa sig.

 

Gå direkt till Lenas blogg här.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Hus & hem

JPEG image 88527D611BCC 8

Hälsa & träning

resizedimage800600 image5

Mat & dryck

plattar
VLBLOT 1085756

1,35 miljoner euro för nyupptäckt prinsessportätt

1,35 miljoner euro. Det blev sluppriset på Konstantin Makovskys porträtt av prinsessan Yurievskaya, som har sålts av Stockholms auktionsverk.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1085494

Nina Simone tar plats i Hall of fame

Nina Simone, Bon Jovi, Dire Straits, The Cars och The Moody Blues väljs in i Rock and roll Hall of Fame.

Läs hela artikeln här »
33930929 l

Veckans blogglista: Julklappslistan

Vilken är den bästa julklappen du fått? Är det ens nödvändigt med presenter? Vilken present är alltid det säkra kortet? Fyll i veckans blogglista och hjälp dina bloggläsare att få inspiration!

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Mat & dryck

resizedimage8001066 F6C0A820 5D9A 4B02 870E 493434A47259

Pyssel & DIY

13lucia2
VLBLOT 1085036

Fossil av jättepingvin hittad i Nya Zeeland

Ett nyupptäckt fossil av en enorm pingvin av människostorlek har hittats i Nya Zeeland. Forskarna kallar pingvinen "monsterfågel".

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1085039

Tiotusentals i nytt metoo-upprop

Uppropet #allavi, mot sexuellt våld, har undertecknats av 57 000 kvinnor. Tillsammans med en antologi med vittnesmål ska det lämnas till jämställdhetsminister Åsa Regnér (S).

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

pepparkakor med glasyr spira 1
rodbetssoppa beet soup
cropOT 503893

Mode, mat och Milano

Navigli är tveklöst Milanos mest pittoreska område. Men missa för allt i världen inte att ta en tur upp bland tinnarna på Il Duomo.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

Skarmavbild 2017 12 13 kl. 05.08.39

Lifestyle

Skarmavbild 2017 12 13 kl. 05.05.34
VLBLOT 1084967

Skarsgård klar för ny HBO-serie

Stellan Skarsgård är klar för en roll i Johan Rencks kommande HBO-serie om kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

resizedimage800533 11.12.2017 2

Pyssel & DIY

11stjarna10
VLBLOT 1083128

Eurovision-vinnaren har fått nytt hjärta

Eurovision-vinnaren Salvador Sobral har fått ett nytt hjärta, rapporterar portugisiska medier.

Läs hela artikeln här »
cropVLBLOT 1084323

Uno släpper album med tolkningar

I februari släpps album med låtarna från "Så mycket bättre" och tolkningar av andra svenska artisters låtar.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

choklad sevendays fi spira 1

Lifestyle

Skarmavbild 2017 07 25 kl. 08.03.19

Mode & skönhet

Vardagsmakeup3
VLBLOT 1084254

Bekräftat: Apple köper musikapp

Apple har köpt musikidentifierings-tjänsten Shazam, och enligt de två företagen väntar nu spännande planer, skriver tidningen The Independent.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

11pepparkaka

Lifestyle

resizedimage8001081 12309994 10153553747128880 871357805455541617 o

Mode & skönhet

Skarmavbild 2017 12 11 kl. 17.54.41

Nöje

resizedimage800533 catzo bw 61

Mat & dryck

sondagsfrukost1
cropVLBLOT 1082318

"Bonde söker fru" får ny säsong

TV4:s dejtningsprogram "Bonde söker fru" får en trettonde säsong.

Läs hela artikeln här »

Resor

venice16
J102114Y

Bah Kuhnke symboliserade smältande isar

När Nobelpriset delades ut i Konserthuset i Stockholm var det statsrådet Alice Bah Kuhnke som stod för den vackraste kreationen, tätt följd av kronprinessan Victorias isblåa klänning. Ett mästerverk, konstaterar stilexperten Katarina Althin.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

10pappersbollar3
felin21stcent press 6176 etoall web 279805

Felins nya video – en inre dragkamp

Felins nya musikvideo "21st century" handlar om att vilja njuta av livet samtidigt som man vill göra världen till en bättre plats. Låten handlar om att oberoende vilket val man gör, så är man ändå framtiden.

Läs hela artikeln här »