juloppning2
Annons
Publicerad 22 november 2017 kl 12:21

Julens magi i hjärtat av Vasa

Annons. Julöppningen på Vasa salutorg är en del av Finland 100-programmet och du är inbjuden till festen! Programmet under julöppningen är traditionell och mångsidig. Läs hela programmet här och ta också del av det nya restaurangutbudet i Rewell Center.

 

Nu är det jul igen. För att minska på stressen och underlätta dina julförberedelser så har vi gjort Vasas alldeles egna julkatalog. I den presenterar vi centrumaffärernas erbjudanden och presenttips samt restaurangernas delikatesser som du kan njuta av under shoppingturen. I denna katalog kommer du att hitta många fina idéer.

 

Joulukuvasto kansi 2017

Vi vill också fira det självständiga, hundraåriga Finland. Du kan bland annat träffa tomten, lyssna på Krista Siegfrids julkonsert och höra när Pohjan Miehet och Wasa Sångargille sjunger Finlandia-hymnen tillsammans strax innan fyrverkerishowen. Barnen kan pröva på ponnyridning, grilla pinnbröd och bekanta sig med getter och får från Aava Kertun Kotitila. Dessutom är det behändigt att parkera eftersom Torgparkeringen bjuder på gratis parkering under hela julöppningsdagen!

Vi önskar dig en underbar väntan på julen!

 

juloppning

 

Det händer i Rewell Centers jul!

Julen står snart för dörren, och även Rewell Center är med och skapar julstämning i vår stad. Mannerheims Barnskyddsförbunds och Vasa Juniorhandelskammares insamling Julträdet ordnas i köpcentret 24 - 25.11. Då kan man donera nya saker till tomtarna för paketering. Paketen delas senare ut till mindre bemedlade barnfamiljer i regionen.

Små stunder med julmusik skapar julstämning i köpcentret: Vasa stadsorkester uppträder tisdagen den 12 december kl. 12 och 16 och Pekka Laukkarinens turné Joulun tähti torsdagen den 14 december kl. 15. Lokala hantverk och smycken kan inhandlas till julklappssäcken bland annat lördagen den 16 december, då flera hantverkare med produkter finns på Rewelltorget. Jultomten besöker köpcentret till barnens - och varför inte vuxnas - stora glädje varje lördag i december kl. 12 - 17, och han blir glad av att få teckningar med julmotiv. Små priser utlottas bland alla som kommit med
en teckning!

Nya gåvotips är även på kommande, eftersom Rewell Center får tre pop-up- butiker under julsäsongen; Kynttiläpaja Maria Drockila, inredningsbutikenMonterol Casa och inrednings- och klädbutiken Blossom. Rewell Centers tävling Årets butik pågår - kom ihåg att rösta på din favoritbutik på Facebook!

3VahalummukkaNetLR 410203x

Julstämning i HS Center!

I HS Center har köpmännen redan länge förberett julen med full fart och beställt hem varor som passar just dig. I butikerna finns såväl lyxiga gåvor som värmande mjuka paket samt många andra trendiga accessoarer och kvalitativa skönhetsprodukter som glädjer gåvomottagaren. I det mångsidiga sortimentet finns det gåvor för både barn och vuxna. Under shoppingrundan kan man även sätta sig på caféet för att njuta av
värmande glögg och salt eller sött tilltugg.

VahalummukkaNetLR 3963025x

Du kan uppleva julstämningen på HS Centers traditionella Julöppning söndagen den 26 november kl. 10 - 14. Jultomten är givetvis på plats och hälsar på barn och vuxna, han pratar gärna en stund och lyssnar till barnens julklappsönskemål. Stjärngossarna från Onkilahden koulu kommer med julens glädjebudskap till köpcentret. Tiderna finns i annonsen på sidan 7. Kom och njut av fridfull julstämning och kvalitativa shoppingmöjligheter till HS Center!
Se även HS Centers Black Friday-erbjudanden!

 

Hos Aukia väntar man på julen!


Hos Aukia i Vasa har julen förberetts förväntansfullt. Säsongens kläder är fint upphängda och man har skapat en varm och lockande stämning även detta år i butiken. Utöver moderiktiga kläder och accessoarer kan kunderna bekanta sig även med kvalitativa lifestyleprodukter. Som ett led i den globala trenden utgör produkter som också passar in i ens kläd- och livsstil en betydande del av helheten.

MG 5630 2025x

Nytt hos Aukia i år är jultorget på andra våningen, där kunden på sin shoppingrunda kan välja ut fina gåvor för sina närmaste. På jultorget finns många nya intressanta gåvotips, bland annat läcker gräddkola från Pärlans Konfektyr i Stockholm, Shepherds ljuvligt mjuka lammullstofflor och roliga sällskapsspel för gemensamma stunder. En del av julens lifestyleprodukter säljs enbart under julsäsongen.

 

Rewell Centers nya restaurangutbud

I shoppingcentret Rewell Center har tre nya restauranger med en alldeles ny, banbrytande stil öppnat. Restaurangerna som ligger vägg i vägg med varandra är totalt olika till utseende och utbud. Vi intervjuade restaurangchefen Susanna Kivikko.

– Venn är ett lättsamt inrett ställe där man kan umgås med vänner och njuta av drycker och läckra tilltugg. 

kokokana

– I Kokokana skapas stämning med äkta grönväxter, kombinationer av nya och gamla möbler och ett öppet kök. På den internationella menyn finns smaker från olika delar av världen – i restaurangen serveras kyckling och mycket mer. Fokus ligger på grillade rätter.

I italienska Rosso råder en lugn atmosfär. På menyn finns det äkta italienska kökets pärlor: perfekta pizzor, pastarätter, risotton och biffar – och naturligtvis härliga efterrätter.

Restaurangerna som ägs av Handelslaget KPO betjänar förutom hotell Vaakunas gäster även shoppingcentrets besökare och folk från gatan som tittar in. Koncepten har tagits fram av S-Gruppens utvecklingsteam för inkvarterings- och restaurangbranschen. Målsättningen har varit att skapa unika och personliga restauranger i varje stad med ett utbud som styrs av responsen från besökarna.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

tvattstuga 3
IM3A9919 k

VIFK Damer är med, #ärdumed?

Har du inga planer för inkommande lördag? Sevendays tipsar om ett evenemang där du både har möjlighet att stöda Österbottens Cancerförening, samt njuta av högklassig fotboll. Idén kom från Vasabladets kampanj #ärdumed.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.26.22
crop J011576Y

Konsumenter prioriterar miljön framför mode – många vill veta mer

Stopp för slit och släng – många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.04.42
avokado 1
caroline 15.10.2018 ootd 6
799A9946
il4mCKoh1jgH

Niklas gjorde en populär fotoapp: "Duger åt Taylor Swift"

Niklas Karlström gav sig inte förrän hans fotoapp blev precis som han ville: perfekt. Och fler gillar den – appen har fans världen över och framför allt i Asien. Men vad fansen inte vet är att appen fått sitt namn efter en fartkamera i Österbotten.

Läs hela artikeln här »
lxJT70dRXPV8

Take away-lunch i egen burk – är det nästa steg?

Får jag köpa med mig hamburgaren i egen burk? Den frågan har Josefin Sundvall på Korv-Görans aldrig tidigare fått. Men hon tycker det låter som en bra idé. Flera restauranger i Vasa är på samma linje: Det är inga problem! Men de är kluvna till att ta betalt för engångskärl.

Läs hela artikeln här »

Senaste från Blogoteket

crop ad97e22ccce734a0695ebb9546c7f38e

Så förvränger kartorna bilden av verkligheten

Visste du att Afrika är 14 gånger större än Grönland? Oavsett hur du ser på världen så är din bild sannolikt helt fel. Åtminstone om du studerar en världskarta. En ny variant påstås dock vara den mest korrekta – men håller den måttet?

Läs hela artikeln här »
WhatsApp Image 2018 10 15 at 18a
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 02.39.57
3e9cd01114f11b40d3835413be747e8b

Ny bok avslöjar vad som sker på Tinder

Dejtingappen Tinder har förändrat dejtandet i så hög grad att förlaget Schildts & Söderströms ger ut en bok med tips, trix och berättelser. Boken riktar sig till alla som undrat över den populära appen.

Läs hela artikeln här »
a6b3389e9b93c318c8ea26216f0953a4

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, uppger brittiska kungahuset.

Läs hela artikeln här »
z1ecFijQYFCh

Variera klassiska vardagsrätter med nytt innehåll

Husmanskost är maträtter som de flesta hushåll känner till och ser som en självklar del av vardagen. Men vår älskade vardagsmat går att variera i oändlighet, och här finns nu tre kära klassiker med en liten tvist.

Läs hela artikeln här »
l5tjTBDEFV5S 3

Prisvärt från Piemonte

Få vinregioner i Italien, för att inte säga världen, har så prestigefyllda och har så välklingande namn på sina vin som som Piemonte. Eller vad sägs om Barbera, Barbaresco och inte minst Barolo, kallad “kungarnas vin och kung över andra vin”.

Läs hela artikeln här »
crop 4a1c5c71fb38dedbb52a80467982866d

Regnbågsankan delar ut Guldankan 2018

Föreningen Regnbågsankan har tilldelat Nicole Stambej och Tobias Larsson priset Guldankan 2018.

Läs hela artikeln här »
resizedimage800533 morotsbiff1
aggklacks 21.7.2018 5
LSG3sko1GZ8f

Gravidlycka bland österbottniska bloggare – "Vi tar det mesta på talang"

Har de suttit hukade över toalettstolen? Och vem vet mest, barnmorskan eller Google? Vi kollar läget bland tre gravida bloggare i Österbotten.

Läs hela artikeln här »
6d45daaac6cceb08f4bea7b89e9bc915

Michael Bublé avslutar sin musikkarriär

Sångaren Michael Bublé, 42, uppger att en intervju med brittiska tidningen Daily Mail är hans sista.

Läs hela artikeln här »
a3e1c33bc6750fc582b80a28365f184e

Guetta: Aviciis död förändrade mitt liv

Tim "Avicii" Berglings plötsliga död blev en väckarklocka för stressade och pressade kollegor i musikbranschen. Nu berättar vännen och kollegan David Guetta om hur händelsen påverkat hans eget liv.

Läs hela artikeln här »
resizedimage800533 glutenfripizza
efacd11484

Brudklänningar - vanliga skärningar och modeller

A-linje, sjöjungfru, balklänning eller empire - vilken modell väljer du?

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

Skarmavbild 2018 02 02 kl. 19.49.19
10636461 626857384097414 6699363814214684966 o 003

Hälsa & träning

resizedimage800531 aaaa
22360234 l

BLOSSA 18 - Gillar du den nya smaken?

Dags att inleda glöggsäsongen? Missa inte Blossas 2018 års årgångsglögg!

Läs hela artikeln här »