juloppning2
Annons
Publicerad 22 november 2017 kl 12:21

Julens magi i hjärtat av Vasa

Annons. Julöppningen på Vasa salutorg är en del av Finland 100-programmet och du är inbjuden till festen! Programmet under julöppningen är traditionell och mångsidig. Läs hela programmet här och ta också del av det nya restaurangutbudet i Rewell Center.

 

Nu är det jul igen. För att minska på stressen och underlätta dina julförberedelser så har vi gjort Vasas alldeles egna julkatalog. I den presenterar vi centrumaffärernas erbjudanden och presenttips samt restaurangernas delikatesser som du kan njuta av under shoppingturen. I denna katalog kommer du att hitta många fina idéer.

 

Joulukuvasto kansi 2017

Vi vill också fira det självständiga, hundraåriga Finland. Du kan bland annat träffa tomten, lyssna på Krista Siegfrids julkonsert och höra när Pohjan Miehet och Wasa Sångargille sjunger Finlandia-hymnen tillsammans strax innan fyrverkerishowen. Barnen kan pröva på ponnyridning, grilla pinnbröd och bekanta sig med getter och får från Aava Kertun Kotitila. Dessutom är det behändigt att parkera eftersom Torgparkeringen bjuder på gratis parkering under hela julöppningsdagen!

Vi önskar dig en underbar väntan på julen!

 

juloppning

 

Det händer i Rewell Centers jul!

Julen står snart för dörren, och även Rewell Center är med och skapar julstämning i vår stad. Mannerheims Barnskyddsförbunds och Vasa Juniorhandelskammares insamling Julträdet ordnas i köpcentret 24 - 25.11. Då kan man donera nya saker till tomtarna för paketering. Paketen delas senare ut till mindre bemedlade barnfamiljer i regionen.

Små stunder med julmusik skapar julstämning i köpcentret: Vasa stadsorkester uppträder tisdagen den 12 december kl. 12 och 16 och Pekka Laukkarinens turné Joulun tähti torsdagen den 14 december kl. 15. Lokala hantverk och smycken kan inhandlas till julklappssäcken bland annat lördagen den 16 december, då flera hantverkare med produkter finns på Rewelltorget. Jultomten besöker köpcentret till barnens - och varför inte vuxnas - stora glädje varje lördag i december kl. 12 - 17, och han blir glad av att få teckningar med julmotiv. Små priser utlottas bland alla som kommit med
en teckning!

Nya gåvotips är även på kommande, eftersom Rewell Center får tre pop-up- butiker under julsäsongen; Kynttiläpaja Maria Drockila, inredningsbutikenMonterol Casa och inrednings- och klädbutiken Blossom. Rewell Centers tävling Årets butik pågår - kom ihåg att rösta på din favoritbutik på Facebook!

3VahalummukkaNetLR 410203x

Julstämning i HS Center!

I HS Center har köpmännen redan länge förberett julen med full fart och beställt hem varor som passar just dig. I butikerna finns såväl lyxiga gåvor som värmande mjuka paket samt många andra trendiga accessoarer och kvalitativa skönhetsprodukter som glädjer gåvomottagaren. I det mångsidiga sortimentet finns det gåvor för både barn och vuxna. Under shoppingrundan kan man även sätta sig på caféet för att njuta av
värmande glögg och salt eller sött tilltugg.

VahalummukkaNetLR 3963025x

Du kan uppleva julstämningen på HS Centers traditionella Julöppning söndagen den 26 november kl. 10 - 14. Jultomten är givetvis på plats och hälsar på barn och vuxna, han pratar gärna en stund och lyssnar till barnens julklappsönskemål. Stjärngossarna från Onkilahden koulu kommer med julens glädjebudskap till köpcentret. Tiderna finns i annonsen på sidan 7. Kom och njut av fridfull julstämning och kvalitativa shoppingmöjligheter till HS Center!
Se även HS Centers Black Friday-erbjudanden!

 

Hos Aukia väntar man på julen!


Hos Aukia i Vasa har julen förberetts förväntansfullt. Säsongens kläder är fint upphängda och man har skapat en varm och lockande stämning även detta år i butiken. Utöver moderiktiga kläder och accessoarer kan kunderna bekanta sig även med kvalitativa lifestyleprodukter. Som ett led i den globala trenden utgör produkter som också passar in i ens kläd- och livsstil en betydande del av helheten.

MG 5630 2025x

Nytt hos Aukia i år är jultorget på andra våningen, där kunden på sin shoppingrunda kan välja ut fina gåvor för sina närmaste. På jultorget finns många nya intressanta gåvotips, bland annat läcker gräddkola från Pärlans Konfektyr i Stockholm, Shepherds ljuvligt mjuka lammullstofflor och roliga sällskapsspel för gemensamma stunder. En del av julens lifestyleprodukter säljs enbart under julsäsongen.

 

Rewell Centers nya restaurangutbud

I shoppingcentret Rewell Center har tre nya restauranger med en alldeles ny, banbrytande stil öppnat. Restaurangerna som ligger vägg i vägg med varandra är totalt olika till utseende och utbud. Vi intervjuade restaurangchefen Susanna Kivikko.

– Venn är ett lättsamt inrett ställe där man kan umgås med vänner och njuta av drycker och läckra tilltugg. 

kokokana

– I Kokokana skapas stämning med äkta grönväxter, kombinationer av nya och gamla möbler och ett öppet kök. På den internationella menyn finns smaker från olika delar av världen – i restaurangen serveras kyckling och mycket mer. Fokus ligger på grillade rätter.

I italienska Rosso råder en lugn atmosfär. På menyn finns det äkta italienska kökets pärlor: perfekta pizzor, pastarätter, risotton och biffar – och naturligtvis härliga efterrätter.

Restaurangerna som ägs av Handelslaget KPO betjänar förutom hotell Vaakunas gäster även shoppingcentrets besökare och folk från gatan som tittar in. Koncepten har tagits fram av S-Gruppens utvecklingsteam för inkvarterings- och restaurangbranschen. Målsättningen har varit att skapa unika och personliga restauranger i varje stad med ett utbud som styrs av responsen från besökarna.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

zaramen side2

Blommönster - den hållbara trenden

Glöm minimalismen och det enfärgade - sensommarens trendigaste mönster stavas blommor. Här kommer de kompletta guiden för en mer vågad garderob!

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800534 DSC2
crop 945da7b69269365cff0f0da882f05b8c

Sömnproblem kan öka risken för demens

Svårt att sova? Enligt forskare vid Karolinska institutet kan det leda till ökad risk för demens. Men även de som sover för mycket bör vara oroliga.

Läs hela artikeln här »
34e5f78acb6a34d7d1fce7e5389c039e

Washingtons katter kartläggs

Hur många katter finns det egentligen i USA:s huvudstad? Staden Washington DC har i samarbete med flera organisationer och forskningsinstitut inlett en tre år lång katträkning.

Läs hela artikeln här »
9CXSsrU0cSkm

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa

ANNONS. 27-28.7 brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

resizedimage800533 lindskok6
jenn sandstrom

Turista inrikes: Jennifer Sandströms bästa tips

Har du semester i sommar och vill spendera den i Finland? Resebloggaren Jennifer Sandström har de bästa tipsen för dig som vill turista inom landets gränser! Här får du ta del av platser du inte ska missa och vad man ska tänka på under en semester i de tusen sjöars land.

Läs hela artikeln här »

Resor

Skarmavbild 2018 07 17 kl. 15.37.29
crop bb4f1f9f6d37d0b00cdb91241cce209d

14 500 år gammalt bröd hittat i Jordanien

Förkolnade bitar av ett gammalt tunnbröd har hittats vid en eldstad i nordöstra Jordanien. Det nya fyndet visar på att människan började baka bröd långt innan man började utveckla jordbruket, och dessutom långt tidigare än man trott.

Läs hela artikeln här »
490f1bb7c53d843fc12d7f07ef0af095

Avicii nomineras till MTV-galan efter sin död

När nomineringarna till MTV:s musikpris VMA nu har släppts står det klart att Avicii finns med bland de utvalda. Den svenske dj-stjärnan, som gick bort i april, har nominerats postumt i kategorierna bästa dans och bästa visuella effekter för sin “Lonely together”-video.

Läs hela artikeln här »

Djur & natur

resizedimage549388 skc3a4ren red 6

Mat & dryck

resizedimage800600 JPEG bild D9C36834534E 5
crop 9735d1b76762e6722ada03da6d6fd174

Hälften av våra gener har funnits i 650 miljoner år

Över hälften av våra gener är flera hundra miljoner år gamla. Enligt en ny studie fanns de redan hos de allra första djuren som uppstod för cirka 650 miljoner år sedan.

Läs hela artikeln här »
sGkzUeo5JNdL

Sant och falskt om mobilstrålning – mobilen är värsta boven

I och med den nya 5G-teknologin kan en del frågor uppstå. Är det farligt att ha telefonen i fickan och kan mobilstrålning verkligen orsaka tumörer? Vi frågade Lauri Puranen, ledande expert på Strålsäkerhetscentralen, vad som är myt och vad som bottnar i sanning.

Läs hela artikeln här »
37177578 10215065334600314 5011239163752611840 n

Veckans blogg: Sara Hellström

Sara Hellströms blogg är den ultimata bloggen för alla hundägare. Här får du läsa om tips på övningar, skötselråd och andra tankar samlade kring människans bästa vän. Men vem är egentligen Sara? Läs känna veckans bloggare här!

Läs hela artikeln här »

Resor

resizedimage800532 HELSINKI SKY BAR STYLE BY SHYA

Lifestyle

Namnlost1

Nöje

Annons

resizedimage800532 Topelius