juloppning2
Annons
Publicerad 22 november 2017 kl 12:21

Julens magi i hjärtat av Vasa

Annons. Julöppningen på Vasa salutorg är en del av Finland 100-programmet och du är inbjuden till festen! Programmet under julöppningen är traditionell och mångsidig. Läs hela programmet här och ta också del av det nya restaurangutbudet i Rewell Center.

 

Nu är det jul igen. För att minska på stressen och underlätta dina julförberedelser så har vi gjort Vasas alldeles egna julkatalog. I den presenterar vi centrumaffärernas erbjudanden och presenttips samt restaurangernas delikatesser som du kan njuta av under shoppingturen. I denna katalog kommer du att hitta många fina idéer.

 

Joulukuvasto kansi 2017

Vi vill också fira det självständiga, hundraåriga Finland. Du kan bland annat träffa tomten, lyssna på Krista Siegfrids julkonsert och höra när Pohjan Miehet och Wasa Sångargille sjunger Finlandia-hymnen tillsammans strax innan fyrverkerishowen. Barnen kan pröva på ponnyridning, grilla pinnbröd och bekanta sig med getter och får från Aava Kertun Kotitila. Dessutom är det behändigt att parkera eftersom Torgparkeringen bjuder på gratis parkering under hela julöppningsdagen!

Vi önskar dig en underbar väntan på julen!

 

juloppning

 

Det händer i Rewell Centers jul!

Julen står snart för dörren, och även Rewell Center är med och skapar julstämning i vår stad. Mannerheims Barnskyddsförbunds och Vasa Juniorhandelskammares insamling Julträdet ordnas i köpcentret 24 - 25.11. Då kan man donera nya saker till tomtarna för paketering. Paketen delas senare ut till mindre bemedlade barnfamiljer i regionen.

Små stunder med julmusik skapar julstämning i köpcentret: Vasa stadsorkester uppträder tisdagen den 12 december kl. 12 och 16 och Pekka Laukkarinens turné Joulun tähti torsdagen den 14 december kl. 15. Lokala hantverk och smycken kan inhandlas till julklappssäcken bland annat lördagen den 16 december, då flera hantverkare med produkter finns på Rewelltorget. Jultomten besöker köpcentret till barnens - och varför inte vuxnas - stora glädje varje lördag i december kl. 12 - 17, och han blir glad av att få teckningar med julmotiv. Små priser utlottas bland alla som kommit med
en teckning!

Nya gåvotips är även på kommande, eftersom Rewell Center får tre pop-up- butiker under julsäsongen; Kynttiläpaja Maria Drockila, inredningsbutikenMonterol Casa och inrednings- och klädbutiken Blossom. Rewell Centers tävling Årets butik pågår - kom ihåg att rösta på din favoritbutik på Facebook!

3VahalummukkaNetLR 410203x

Julstämning i HS Center!

I HS Center har köpmännen redan länge förberett julen med full fart och beställt hem varor som passar just dig. I butikerna finns såväl lyxiga gåvor som värmande mjuka paket samt många andra trendiga accessoarer och kvalitativa skönhetsprodukter som glädjer gåvomottagaren. I det mångsidiga sortimentet finns det gåvor för både barn och vuxna. Under shoppingrundan kan man även sätta sig på caféet för att njuta av
värmande glögg och salt eller sött tilltugg.

VahalummukkaNetLR 3963025x

Du kan uppleva julstämningen på HS Centers traditionella Julöppning söndagen den 26 november kl. 10 - 14. Jultomten är givetvis på plats och hälsar på barn och vuxna, han pratar gärna en stund och lyssnar till barnens julklappsönskemål. Stjärngossarna från Onkilahden koulu kommer med julens glädjebudskap till köpcentret. Tiderna finns i annonsen på sidan 7. Kom och njut av fridfull julstämning och kvalitativa shoppingmöjligheter till HS Center!
Se även HS Centers Black Friday-erbjudanden!

 

Hos Aukia väntar man på julen!


Hos Aukia i Vasa har julen förberetts förväntansfullt. Säsongens kläder är fint upphängda och man har skapat en varm och lockande stämning även detta år i butiken. Utöver moderiktiga kläder och accessoarer kan kunderna bekanta sig även med kvalitativa lifestyleprodukter. Som ett led i den globala trenden utgör produkter som också passar in i ens kläd- och livsstil en betydande del av helheten.

MG 5630 2025x

Nytt hos Aukia i år är jultorget på andra våningen, där kunden på sin shoppingrunda kan välja ut fina gåvor för sina närmaste. På jultorget finns många nya intressanta gåvotips, bland annat läcker gräddkola från Pärlans Konfektyr i Stockholm, Shepherds ljuvligt mjuka lammullstofflor och roliga sällskapsspel för gemensamma stunder. En del av julens lifestyleprodukter säljs enbart under julsäsongen.

 

Rewell Centers nya restaurangutbud

I shoppingcentret Rewell Center har tre nya restauranger med en alldeles ny, banbrytande stil öppnat. Restaurangerna som ligger vägg i vägg med varandra är totalt olika till utseende och utbud. Vi intervjuade restaurangchefen Susanna Kivikko.

– Venn är ett lättsamt inrett ställe där man kan umgås med vänner och njuta av drycker och läckra tilltugg. 

kokokana

– I Kokokana skapas stämning med äkta grönväxter, kombinationer av nya och gamla möbler och ett öppet kök. På den internationella menyn finns smaker från olika delar av världen – i restaurangen serveras kyckling och mycket mer. Fokus ligger på grillade rätter.

I italienska Rosso råder en lugn atmosfär. På menyn finns det äkta italienska kökets pärlor: perfekta pizzor, pastarätter, risotton och biffar – och naturligtvis härliga efterrätter.

Restaurangerna som ägs av Handelslaget KPO betjänar förutom hotell Vaakunas gäster även shoppingcentrets besökare och folk från gatan som tittar in. Koncepten har tagits fram av S-Gruppens utvecklingsteam för inkvarterings- och restaurangbranschen. Målsättningen har varit att skapa unika och personliga restauranger i varje stad med ett utbud som styrs av responsen från besökarna.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Hus & hem

Annons

img8739727652086506454

Pyssel & DIY

14renflaska

Lifestyle

resizedimage800649 IMG 6198
cropjulbord 25779

Foodly tipsar: Så hinner du med julbestyren

Varje år verkar julen komma­ som en överraskning. Allt som skulle göras är på hälft och ­dagen innan julafton är det ­panik i köket. Hur gör man då för att planera sin tid rätt?

Läs hela artikeln här »
33930929 l

Veckans blogglista: Julklappslistan

Vilken är den bästa julklappen du fått? Är det ens nödvändigt med presenter? Vilken present är alltid det säkra kortet? Fyll i veckans blogglista och hjälp dina bloggläsare att få inspiration!

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

OM shutterstock 148608767

Supermat för superhälsa

Har du svårt att välja bland alla kosttillskott? Det finns många naturliga alternativ som har positiva effekter.

Läs hela artikeln här »
12390863 1520057361620324 116088656180689059 n

Så piffar du upp loppismöblerna

Inredningsdesignstuderande Oskar Jantunen tipsar om vad man ska tänka på när man köper begagnade möbler. Så här kan du lätt ge nytt liv åt dina möbler hemma.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

Skarmavbild 2017 12 15 kl. 12.41.29

Pyssel & DIY

15glasburk2
cropVLBLOT 1086712

H&M:s aktie rasar efter säljmiss

H&M-koncernens försäljning minskar oväntat. Kundernas flytt till nätet pressar klädjätten och nu ska fler butiker stängas.Aktien rasar med 13 procent på börsen.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1086184

De flesta föräldrar sparar till barnens startkapital

Tre av fyra finländska föräldrar sparar pengar till sina barn, en fjärdedel regelbundet. Det vanligaste sparbeloppet är 30 euro i månaden.

Läs hela artikeln här »
resizedimage800600 4

Mat & dryck

resizedimage731486 IMG 1513
171214 ffleecetygaretsonodigastepryl 581123 a001nh 249540

Fleecetyg årets onödigaste pryl

Tidskriften Suomen Luonto har valt fleecetyg till årets onödigaste pryl 2017.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1086593

Solsystem unikt likt vårt upptäckt

Med hjälp av rymdteleskopet Kepler har astronomer upptäckt ett solsystem med åtta planeter som roterar kring en ensam stjärna – likt vårt.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1086548

Silvana Imam släpper låt med Dahlgren

Under 2017 har Silvana Imam turnerat i Skandinavien, uppträtt på Bråvalla, släppt dokumentärfilmen "Silvana – Väck mig när ni vaknat" och ställt ut på Scenkonstmuseet.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

12honeycomb1

Hälsa & träning

Skarmavbild 2017 12 14 kl. 15.06.49
avig ostkaka thumbnail 528559

Avrunda julmiddagen med något sött

För att avsluta den perfekta julmiddagen krävs det något speciellt. Överraska familjen med en ostkaka utklädd till en torrkaka, sega kinuskikex och glöggkokta päron med en pepparkaksglass!

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

ingela2 u

Hus & hem

resizedimage800533 DSC00574

Hus & hem

JPEG image 88527D611BCC 8

Hälsa & träning

resizedimage800600 image5

Mat & dryck

plattar
VLBLOT 1085756

1,35 miljoner euro för nyupptäckt prinsessportätt

1,35 miljoner euro. Det blev sluppriset på Konstantin Makovskys porträtt av prinsessan Yurievskaya, som har sålts av Stockholms auktionsverk.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1085494

Nina Simone tar plats i Hall of fame

Nina Simone, Bon Jovi, Dire Straits, The Cars och The Moody Blues väljs in i Rock and roll Hall of Fame.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

resizedimage8001066 F6C0A820 5D9A 4B02 870E 493434A47259

Pyssel & DIY

13lucia2