anna red
Publicerad 1 september 2017 kl 11:10

Sevendays presenterar: Anna Bertills

Anna Bertills är samhällsengagerad, kvicktänkt, icke-pedant, vd och nybliven fyrbarnsmamma. Och nu även bloggare på Sevendays. Häng med in i Annas värld där hon skriver om jobbet, samhällsintresset och familjen.

Namn: Anna Bertills
Bor: I Västervik i ett blått trähus
Gör: Verkställande direktör för Folkhälsan Utbildning Ab – medlem i samfundet Folkhälsans ledningsgrupp. Olika styrelseuppdrag bl.a. Högskolan Arcadas styrelse, Aktias Förvaltningsråd, Bildningsförbundets styrelse, Suomen urheiluopistojen yhdistys ry samt EK:s förvaltningsråd.
Blogg: Nästan halvvägs

 

ANNA OM: SIG SJÄLV

- Född i Vörå. Har både jobbat och studerat i södra Finland och är utbildad statsvetare från ÅA i tiderna. Jag har arbetat mycket politiskt och jag älskar samhällsfrågor. Att få lyssna till högklassiga debatter under Suomi areena i år var rena semestern.

- Jag är gift med Andreas och mamma till Tyra, Malte, Smilla och nyfödda Milou. Jag kan inte minnas hur mitt liv var utan dem. De är mitt hjärta och min lycka. Jag jobbar som vd för ett bolag som inriktar sig på idrott, utbildning, ungdomsfrågor, stödverksamhet m.m. Jag lever för familjen och jobbet, jag blandar ihop det mesta och njuter av det. 

- Jag är ingen inredningstyp, men min stundvisa avslappning kan vara att bläddra i tidningar med vackra bilder. Jag gillar att skriva, njuter av att pennan rör sig och skulle kanske vilja jobba som talskrivare när jag blir riktigt vuxen någon gång. Jag gillar att röra på mig och brukar träna med PT periodvis.

- Jag skulle säga att jag är rapp, lite för rapp ibland, ofta online och ofta på jobb. Jag gillar raka rör och glada, positiva människor - de sprider den "feelis" jag behöver! Fredagsmys med barnen är veckans höjdpunkt för alla – precis som jag själv hade det på det glada 80-talet. Min styrka (och svaghet) är att jag inte alls är pedantiskt lagd, utan det mesta ryker undan rätt snabbt.

 

ANNA OM: BLOGGEN

- Min blogg blir en blandning av mitt liv; jobb, samhällsintresse och familjen så klart. Barnen är alltid med mig och väldigt insatta i det mesta. Mitt liv är inget Strömsö-liv direkt, men jag tror att man kan jobba på att vara sin egen lyckas smed. Att man kan och får klättra om man vill, även om man faller ibland. Liv, hälsa och död kan man inte kontrollera, men resten av tiden kan man välja vilken attityd man har. Jag tror att det mesta i mitt liv är upp till mig själv.

- Jag har varit den ”unga kvinnan” i mycket jag gjort. Nu ändrar också det så småningom – och den resan kommer att synas i bloggen. Det är en spännande resa på många sätt för mig själv. Jag drömmer om rätt mycket men är fostrad att inte flyga högre än vad mina vingar bär (det låter kanske tråkigt men mamma och pappa gav mig på många sätt råg i ryggen) – så det mesta jag gör genomsyras av mycket tacksamhet. För mig handlar det mycket om att våga öppna dörrar och att även våga misslyckas. Så har mitt liv inte alltid varit.

 

ANNA OM: BLOGGANDET

- Jag har följt med bloggar alldeles från början och även testat på bloggande själv i flera olika repriser. Men då var det fråga om rent politiska bloggar. Jag läser Sevendays bloggar, bl.a. Linns och Anna-Lenas, men även Isabella Löwengrips och Magdalena Graafs. Båda är starka kvinnor med tuff attityd. Båda jobbar och klarar familjelivet. Utöver det så läser jag mycket kring samhälle och en del politiska bloggar jag för stunden intresserar mig för.

 

Hurdana bloggar saknas i den finlandssvenska bloggvärlden?

- Den finlandssvenska bloggvärlden är fint uppbyggd och Sevendays är en otrolig plattform. Jag skulle säga att bredden alltid går att öka på, även om jag kanske inte direkt kan peka ut vad som saknas. Jag gillar förstås att identifiera mig med andra i samma livssituation, men å andra sidan inspireras jag lika gärna av vackra bilder samt glada och positiva inlägg som andas drivkraft.

 

Annas blogg hittar du här!

Kommentarer

  • Britt-Marie

    01.09.2017 16:24 (6 månader sen)

    Det här blir intressant!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Människor & samhälle

Skarmavbild 2018 02 23 kl. 10.29.16

Djur & natur

resizedimage800532 DSC00623
VLBLOT 819544

Rekordmånga offer för människohandel i fjol

Aldrig tidigare har så många offer för människohandel sökt hjälp i Finland som i fjol. Antalet ökade både vid Brottsofferjouren och hos andra hjälpinstanser.

Läs hela artikeln här »
48511772 l

Veckans blogglista: Vänlistan

Vändagen är över men det betyder inte att vi ska glömma bort vänskapen tills nästa år. Fyll i veckans vänlista på Sevendays och sprid kärlek i veckan!

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

resizedimage800529 ergo2
180222 quincyjones 622337 a001nh 612130

Quincy Jones ber musikikoner om ursäkt

Den legendariske musikproducenten Quincy Jones har den senaste tiden offentligt anklagat sina gamla kollegor för både det ena och det andra.

Läs hela artikeln här »
180222 neandertalkonstembargo 621904 a002nh 579226

Neandertalarnas konst hittades i spanska grottor

I grottor i Spanien har forskare upptäckt målningar och dekorerade snäckskal som har utförts av neandertalare. Det visar att de hade samma förmåga till symboliskt tänkande som vår egen art.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

Annons

2018 02 22 12.01.33 1
blogg liggande

Sevendays presenterar: Lugn & Rosvall

"Mitt altruistiska mål är vandra på en stig där jag kan leva i samklang med naturen – återvända till ursprungskällan och återupptäcka uråldrig visdom. Jag omger mig gärna med grönska även inomhus och brukar därför bära med mig smeknamnet Crazy Plant Lady". Här är Sevendays nya bloggtillskott!

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800533 2016081320520005810 sbig
180222 beckuv 622110 a001nh 936925

Hon får huvudrollen i nya ”Beck”

”Beck” är tillbaka – med ny gruppchef. I vårens kommande två filmer tar poliskommissarien Alexandra Beijer, spelad av Jennie Silfverhjelm, över Martin Becks tjänst.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800533 gastblogga 2
uBp5ELN75Lkt

Puli slår labrador i Jakobstad

Det finns skillnader mellan orterna på vilka hundraser som är mest förekommande. Men en ras dominerar hela landet: labrador retrievern.

Läs hela artikeln här »
crop 180221 bigbangtheorygates 620687 a001nh 259775

Bill Gates dyker upp i "The big bang theory"

Bill Gates kommer att spela sig själv i ett avsnitt av tv-serien "The big bang theory", skriver Entertainment Weekly.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800532 books1
crop OT 734215

Rovio och de arga fåglarna ökade omsättningen klart

Spelbolaget Rovio, med Vasabon Kaj Hed som en av huvudägarna, nådde närmare 300 miljoner euro i omsättning i fjol. Även om bolagets omsättning ökade med 55 procent och rörelseresultatet steg till drygt 31 miljoner euro hade analytikerna väntat ännu bättre, speciellt av det fjärde kvartalet. Rovio beskriver kvartalet som lyckat.

Läs hela artikeln här »
crop J220730Y

Finland får kritik av Amnesty – asylpolitiken ett av de stora problemen

Amnesty International höjer ett finger åt Finland bland annat i fråga om de så kallade spaningslagarna som är under behandling, och om sättet att behandla flyktingar.

Läs hela artikeln här »

Hälsa & träning

resizedimage800596 IMG 0048
180221 ebokkultur 621353 a001nh 223306

Fransk förläggare: "E-boken är dum"

Arnaud Nourry, vd för den franska förlagsjätten Hachette Livre, avfärdar e-boken som "en dum produkt", skriver The Guardian. I en intervju med den indiska sajten Scroll.in förklarar Nourry sin misstro mot e-boken som format, med att den inte är något mer en digital version av pappersboken.

Läs hela artikeln här »

Hälsa & träning

resizedimage800480 DSCN7812
180220 frankocean 620647 a001nh 597094

Frank Ocean i rättstvist

Den amerikanska artisten Frank Ocean stämmer sin gamla kollega för att han, i efterhand, påstår att han varit med och skrivit musik på albumet "Blonde" från 2016, rapporterar TMZ.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1127903

Studie: Kvinnor i Hollywood sexuellt utsatta

En studie visar att 94 procent av tillfrågade kvinnor i Hollywood har upplevt sexuella trakasserier eller övergrepp, rapporterar The Guardian.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2018 02 21 kl. 15.44.23