reb
Publicerad 15 maj 2015 kl 09:10

Sevendays presen­terar: Rebecca Johnnys­dotter

Rebecca Sjöblom är 18 år, pluggar media och kommunikation, gillar vin, fina personer och gammal arkitektur. Lär känna Sevendays nya bloggare här.

Namn: Rebecca Sjöblom, 18
Bor: Vasa
Gör: Studerar till medieassistent
Blogg: Rebecca Johnnysdotter

 

REBECCA OM: SIG SJÄLV

- Rebecca Sjöblom heter jag och är 18 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Närpes, men bor sedan ett år tillbaka i Vasa. Här bor jag på 23 kvm och roterar runt prylar flera gånger i veckan vilket hänger ihop med min stora passion för inredning. I denna stad studerar jag "media och kommunikation" och drömmer om att inom en snar framtid kunna jobba som formgivare/illustratör. Förutom att studera och drömma är jag väldigt förtjust i matlagning - det med fokus på frukost och vegetariska recept. Fotografering, kompishäng, träning, mode och olika äventyr är sådant som inkluderas i min vardag och sådant som jag dokumenterar och som slutligen hamnar här.

Älskar fredagar efter klockan åtta, minimalistisk konst, att trycka in alldeles för många personer i min lilla lya, långa frukostar och överexponerade instagram-flöden.

 

REBECCA OM: SIN BLOGG

- Jag har varit mer och mindre aktiv med bloggandet sedan sju år tillbaka. 11-åriga Rebecca bloggade nog främst om vad hon hade gjort under dagen, om skolan, lekar och kompisar. Ämnen har ändrats sedan dess, under åren har jag haft perioder när jag fokuserat endast på mode och på noveller. Nu på den senare tiden har jag bakat in mer åsikter, kultur och matlagning - och en massa vardagliga bestyr. Har hoppar runt bland olika portaler men jag ser nu fram emot denna nystart. 

Mitt mest minnesvärda blogginlägg jag skev på kvinnodagen 2013 när jag precis väckt intresse för politiken. Det var då jag fick klart för mig att jag kunde kalla sig feminist även fast jag inte kämpar aktivt och går i demonstationer. Det räcker att kalla sig feminist om strävar efter ett jämställt samhälle. De lärde jag mig av mina kloka läsare. I dag är jag medlem i Svenska kvinnoförbundet och jämställdhet är väldigt viktigt för mig.

 

REBECCA OM: BLOGGANDE

- Jag har två stycken favoritbloggar som jag följer successivt. 1. Sandra Beijer som förutom är bloggare också skriver noveller, förra året kom hon ut med sin första bok "Det handlar om dig" och nu håller hon som bäst på att skiva sin andra roman. Snygga män, pasta carbonara, kloka ord och förkärleken till New York är vad denna författarinna delar med sig av. 2. Flora Wikström har jag följ under en lång period. Hon är så kreativ, smart och bra. Precis en sådan blogg som får en att le och tänka till lite extra. Hon har ett kontor i Gamla stan i Stockholm där hon frilansar, illustrerar och redigerar. 

Något som är genomgående i dessa bloggar är att brinner för ett jämställt samhälle, de tar magiska bilder och har en väldigt kreativ personlighet. Man kan sitta och studera deras texter och faktiskt känna efteråt att man lärt sig något.

 

Klicka här för att komma till Rebeccas blogg.

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Lifestyle

resizedimage800534 1234

Hus & hem

resizedimage800533 15.1.2018 2
unnamed 1 739250

Lådan fortsätter heta moderskapsförpackning

Nästan 30000 deltog i omröstningen om moderskapsförpackningens nya namn. Resultatet: Det blir inget nytt namn.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1102212

Vodkan flödar inte längre i Ryssland

Vodka må vara en nationalsymbol, men ryssarna har under perioden sedan Sovjetunionens fall aldrig druckit så lite alkohol som nu. En spirande hälsotrend kan vara anledningen.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1102243

Farligt att hålla tillbaka nysning

Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare.

Läs hela artikeln här »
Presentation

Sevendays presenterar: Isabel Järnström

"I min blogg får läsare ta del av professionella hudvårds- och stiltips, och inspireras av stilfotografier och koncept som förhoppningsvis ska uppmuntra andra att våga uttrycka sig, ta plats och hitta sin egen stil". Lär känna Sevendays nya bloggare Isabel Järnström här!

Läs hela artikeln här »

Sport

resizedimage800526 IMG 9581
glasses 341552 960 720

Finlands bästa restaurang heter Grön

Finlands bästa restaurang korades på måndagen. Kökschef Toni Kristians skapelse Grön knep segern i år. Av landets tio bästa restauranger har nio sitt säte i Helsingfors.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1101205

"John Wick"-serie under utveckling

Det amerikanska tv-bolaget Starz meddelar att bolaget utvecklar en tv-serie baserad på filmerna om John Wick, rapporterar Hollywood Reporter.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1102067

Rickard Olsson tar över "Bingolotto"

Rickard Olsson blir programledare för "Bingolotto" – igen. Till hösten är han tillbaka i programmet efter tio år. – Det känns som att komma hem, säger han till TT.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

resizedimage800600 2018 01 15 12.44.37 1

Pyssel & DIY

resizedimage800533 BulletJournal vecka3 4

Mode & skönhet

reornasrea1
58409046 l

Veckans blogglista: Gröna fingrar

Vilken är din bästa grönväxt? Ditt bästa odlingstips? Veckans blogglista handlar om gröna fingrar! Läs bloggarnas svar för att lära dig mera, eller ge dina bästa tips på din egen blogg.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

1020 2 side

Resor

resizedimage800533 bali
VLBLOT 1101642

De medverkar i årets julkalender i SVT

Årets julkalender "Storm på lugna gatan" kommer att kretsa kring familjen Storm som flyttar till den lilla byn Järnkroken från storstan, skriver Dagens Nyheter. Familjen bestämmer sig för att ställa upp i den årliga julkampen för att lära känna samhället.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

26772061 10156044597432767 1348506092 o

Enkät - hjälp oss att förbättra Sevendays!

Vill du vara med och påverka innehållet på vår sajt? Fyll i vårt korta frågeformulär och delta samtidigt i utlottningen av ett presentkort värt 50 € till S-gruppens restauranger. Alla svar behandlas konfidentiellt.

Läs hela artikeln här »

Senaste från Blogoteket

Lifestyle

resizedimage800534 2018 01 08 01.31.28 2
VLBLOT 1101384

Det hände under Trumps första år i Vita huset

Donald Trumps första tolv månader som USA:s president har varit turbulenta. Här är några av milstolparna.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2018 01 14 kl. 15.36.55
VLBLOT 1099793

Ricky Martin har gift sig

Ricky Martin och svenske Jwan Yosef har gift sig, avslöjar sångaren i en intervju med E News. Stjärnan berättar också att paret ska ha en stor fest om några månader.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1101138

Kronjuveler klarade kriget i kunglig kakburk

Var gömmer man kronjuvelerna när kriget rasar? I en kakburk under slottet, så klart. Men säg inget till drottningen.

Läs hela artikeln här »

Teknik & prylar

resizedimage640296 Tesla Model 3

Mat & dryck

resizedimage800600 IMG 6802