Artikel från
Af48qgkEO377 Alexander Antell sticker inte under stol med att han vill bli känd. Men inte till vilket pris som helst. Genuinitet och respekt är viktigt för honom, och det tummar han inte på. Foto: Heidi Kojonen
Publicerad 10 september 2018 kl 11:01

Alexander i Vasa åt 10.000 kalorier i en Youtube-video

Alexander Antell har en Youtube-kanal men satsar mer på Instagram. Där har han 12.000 följare och hans mål är att inspirera sin följarskara som gärna får växa och bli större.

Alexander Antell, 21, har ett mål. Han vill bli känd och sticker inte under stol med det. Vägen fram till målet går genom sociala medier.

Han har bland annat en Youtube-kanal, där han tidigt i år lade ut en video med titeln "10.000 calorie challenge" där han vräker i sig 10.000 kalorier under 12 timmar. Det blev en hel del kanelgifflar, men också pizza, munkar och hamburgare.


Men han är inte nöjd med videon. Han tycker det är lite fusk att dricka proteinshake och skulle egentligen vilja göra en uppföljning där han äter, inte dricker, alla kalorier.

Fast Youtube-kanalen är sekundär. Alexander är övertygad om att så länge man tror på sig själv och jobbar hårt kan man nå sina mål. En dag för ungefär ett och ett halv år sedan bestämde han sig för att försöka bli stor på Instagram. Från ett hundratal följare till flera tusen. Kan det gå? Han kompisar trodde inte det.

Mamma sa: Kör hårt.

Nu har Alexander tolvtusen följare på Instagram. Hur gick det till?

Han kontaktade Instagramprofiler med många följare och frågade hur han skulle göra. De rekommenderade att han skulle försöka få så kallade "shoutouts", alltså att profiler med många följare uppmanar dem att börja följa Alexander.

Alexander hörde av sig till flera sådana och alla ville ha betalt.

– Men det ger ju mig inga garantier. Det svarade jag dem och då fick jag shoutouts gratis i stället.

Så blev följarna fler och det gick fortare än Alexander kunnat ana. Antalet följare tickade på.

Vad vet du om dina följare?

– Att de finns framför allt i USA, Sverige, Finland och en del i Asien. Och de följer mig av en orsak, om jag inte uppdaterar med inspirerande inlägg kommer de inte att följa mig heller.

Vilket är viktigare, många följare eller en specifik målgrupp?

Bland mina följare finns några "random" följare men i kretsen finns också rätt målgrupp.

Med många följare kommer förfrågningar från företag om samarbeten. Alexander får produkter och företaget får publicitet genom hans inlägg på Instagram. Men han är inte helt nöjd med det upplägget.

– Företagen kommer billigt undan genom att bara slänga en produkt på mig, jämfört med vad de betalar för synlighet i tv- och tidningsreklam. Jag borde ta betalt.

Zoom

Alexander Antell har en stor förebild i sin morbror Mikael Antell, nytillträdd som Finlands ambassadör i Norge. Foto: Heidi Kojonen


Att tjäna pengar var inte ett syfte för Alexander till en början, men nu skulle han gärna vilja kunna leva på sitt jobb som influencer.

– Jag gillar att spendera pengar, säger han och ler förstulet.

Det där med influencer, förresten. Enligt Alexander ska man nog ha 10.000 följare för att kunna kalla sig det.

– Jag trodde inte att jag skulle bli så här känd. Nu är nästa mål 20.000 och om jag kommer upp till 100.000 följare blir det komplett.

Alexander vill bli känd men inte till vilket pris som helst. Han tummar inte en millimeter på varken genuinitet eller respekt.

– Den som får tusen likes på sin bild är inte bättre än den som får tio likes. Jag avskyr det, när någon försöker vara bättre än någon annan. Vi är lika mycket människor oavsett om vi har en miljon eller en cent på kontot.Han publicerar en hel del träningsbilder på Instagram och vill motivera andra att sätta upp mål och jobba mot dem.

– Jag vill ta med mina följare på min resa mot min drömfysik och samtidigt inspirera dem.Önskan att inspirera fanns redan när Alexander gick i lågstadiet. Då var han mån om att alla skulle få vara med i leken. När han började gymma kände han sig själv liten och att han inte passade in i miljön.

– Då kan det kännas som att alla stirrar på en. Jag vill inte att någon ska känna sig utanför, därför går jag fram till den som ser lite vilse ut på gymmet och frågar om jag kan hjälpa till.

Han hjälper också sina följare. På kvällarna går han igenom meddelanden han fått med frågor som ofta handlar om träning, som hur de ska lägga upp sitt kostschema när de börjar jobba och får mindre tid att äta, eller hur de ska göra för att en viss muskelgrupp ska bli större.

Men alla meddelanden är inte välmenande.

– Det kommer också en del hat och kritik, men jag har lärt mig hantera det. Jag "roastar" tillbaka bara. Det är bara för att folk är negativa och avundsjuka. De vågar bara inte erkänna det.Alexander publicerar ungefär tre bilder i veckan, men har bara ett fyrtiotal bilder i sitt flöde. Det är för att han rensar bland bilderna för att hålla ett snyggt flöde. Men han är inte ute efter perfektion. Bilderna får gärda vara snygga, men vilken bild han förmedlar är en annan sak.

Som influencer har man ett stort ansvar. Jag vill inte få någon att må dåligt genom att bara visa upp bilder på ett perfekt liv. Jag vill också bjuda på mig själv. Humor är jätteviktigt.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

Annons

HalpaHalli LoveBeauty 1
amaryllisdags
656c74793be6fefee5fe37e15ab981a5

Banksy: Strimlades helt på repetitionen

Efter den hemlighetsfulle konstnären Banksys kupp häromveckan då ett av hans konstverk plötsligt strimlades under en auktion har många spekulerat om att auktionshuset Sotheby's var med på noterna.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 18.58.48
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 03.39.53
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 03.39.59

Senaste från Blogoteket

Skarmavbild 2018 10 18 kl. 06.07.56
aLhsF1R1GHN5

Christoffer Strandberg: "Politiker är enklast att imitera"

Komikern, skådespelaren och imitatören Christoffer Strandberg var på besök i Vasa i september. VBL:s praoelev Edvin Sundqvist ställde fem snabba frågor till honom.

Läs hela artikeln här »
woVS8R4Le5YP

Familjen Svenlin lever sin dröm: "Ett äventyr vi kommer att minnas resten av livet"

Att bo utomlands kan vara ett äventyr. Men också ett sätt att ta en paus från en stressig småbarnsvardag och få kvalitetstid med familjen. Och att lära sig uppskatta sitt eget hemland. Efter ett år på Mallorca har familjen Svenlin tagit till sig den spanska livsstilen. – Vi har fått en annan syn på livet, lärt oss att ta det lugnare.

Läs hela artikeln här »
tvattstuga 3
IM3A9919 k

VIFK Damer är med, #ärdumed?

Har du inga planer för inkommande lördag? Sevendays tipsar om ett evenemang där du både har möjlighet att stöda Österbottens Cancerförening, samt njuta av högklassig fotboll. Idén kom från Vasabladets kampanj #ärdumed.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.26.22
crop J011576Y

Konsumenter prioriterar miljön framför mode – många vill veta mer

Stopp för slit och släng – många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.04.42
avokado 1
caroline 15.10.2018 ootd 6
799A9946
il4mCKoh1jgH

Niklas gjorde en populär fotoapp: "Duger åt Taylor Swift"

Niklas Karlström gav sig inte förrän hans fotoapp blev precis som han ville: perfekt. Och fler gillar den – appen har fans världen över och framför allt i Asien. Men vad fansen inte vet är att appen fått sitt namn efter en fartkamera i Österbotten.

Läs hela artikeln här »
lxJT70dRXPV8

Take away-lunch i egen burk – är det nästa steg?

Får jag köpa med mig hamburgaren i egen burk? Den frågan har Josefin Sundvall på Korv-Görans aldrig tidigare fått. Men hon tycker det låter som en bra idé. Flera restauranger i Vasa är på samma linje: Det är inga problem! Men de är kluvna till att ta betalt för engångskärl.

Läs hela artikeln här »
crop ad97e22ccce734a0695ebb9546c7f38e

Så förvränger kartorna bilden av verkligheten

Visste du att Afrika är 14 gånger större än Grönland? Oavsett hur du ser på världen så är din bild sannolikt helt fel. Åtminstone om du studerar en världskarta. En ny variant påstås dock vara den mest korrekta – men håller den måttet?

Läs hela artikeln här »
WhatsApp Image 2018 10 15 at 18a
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 02.39.57
3e9cd01114f11b40d3835413be747e8b

Ny bok avslöjar vad som sker på Tinder

Dejtingappen Tinder har förändrat dejtandet i så hög grad att förlaget Schildts & Söderströms ger ut en bok med tips, trix och berättelser. Boken riktar sig till alla som undrat över den populära appen.

Läs hela artikeln här »
a6b3389e9b93c318c8ea26216f0953a4

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, uppger brittiska kungahuset.

Läs hela artikeln här »
z1ecFijQYFCh

Variera klassiska vardagsrätter med nytt innehåll

Husmanskost är maträtter som de flesta hushåll känner till och ser som en självklar del av vardagen. Men vår älskade vardagsmat går att variera i oändlighet, och här finns nu tre kära klassiker med en liten tvist.

Läs hela artikeln här »
l5tjTBDEFV5S 3

Prisvärt från Piemonte

Få vinregioner i Italien, för att inte säga världen, har så prestigefyllda och har så välklingande namn på sina vin som som Piemonte. Eller vad sägs om Barbera, Barbaresco och inte minst Barolo, kallad “kungarnas vin och kung över andra vin”.

Läs hela artikeln här »
crop 4a1c5c71fb38dedbb52a80467982866d

Regnbågsankan delar ut Guldankan 2018

Föreningen Regnbågsankan har tilldelat Nicole Stambej och Tobias Larsson priset Guldankan 2018.

Läs hela artikeln här »