Artikel från
Mvteuurf5cVZ Jesper Petell, Christa Aarnio och Johan Löf jobbar alla som dj:ar. De tycker alla att den bästa sommarplågan någonsin är "Wake me up" med Avicii. Foto: Heidi Kojonen
Publicerad 15 juni 2018 kl 11:01

Lista: Här är låtarna som kan bli årets sommarplåga

Det är inget snack om saken: Fjolårets stora sommarplåga var "Despacito" med bland annat Justin Biebers väna stämma. Vilken låt trillar öronen av till i år? Tre Vasa-dj:ar poängsätter låtar och utser den med bäst chans att bli sommarplågan 2018!

Alla i juryn födda på 1990-talet

  • Christa Aarnio är 24 år och jobbar som bartender och dj på Brödfabriken i Vasa. Är född och uppvuxen i Vasa.
  • Jesper Petell är 23 år och jobbar som dj på Brödfabriken och gör egna gigs. Medlem i Bastupojkarna. Från Korsholm men bor i Vasa.
  • Johan Löf är 23 år och jobbar som bartender på Brödfabriken. Hemma från Vörå men bor sedan tre år i Vasa.

 

 

9 SOMMARPLÅGOR FRÅN 2018


"Solo" - Clean Bandit ft. Demi Lovato
Christa: Den här kommer inte att slå igenom. Det är alldeles för mycket snack i den. Det är inget du sjunger på väg från en terrass in mot stan en sen kväll. 2 poäng.
Jesper: Den är ganska medioker och har ingen potential att bli en sommarplåga. 2 poäng.
Johan: Jag ser inte framför mig att jag skulle spela den här och jag skulle nog byta kanal om jag hörde den på radion. 2 poäng.
Totalpoäng: 6

 


"No Tears Left To Cry" - Ariana Grande

Christa: Beatet känns nittiotal men annars ingen speciell låt. 1 poäng.
Jesper: Det här låter som en filmlåt, kanske en från Disney. Det här är låten man hör när sluttexten rullar. 1 poäng.
Johan: Den här kommer inte att slå igenom. 1 poäng.
Totalpoäng: 3

 


"One Kiss" - Calvin Harris ft. Dua Lipa

Christa: Den här är svängig och enkel med ett ständigt beat. Den funkar som första låt på kvällen och sista på dansgolvet. 4 poäng.
Jesper: Det här låter som klädaffärsmusik. Men jag håller med om att den kan öppna kvällen men blir nog ingen farlig sommarplåga. 3 poäng.
Johan: Jag vet inte vad jag ska säga, Jesper förstörde det med kommentaren om klädbutiker. 3 poäng.
Totalpoäng: 10


"Tror du han bryr sig" - Benjamin Ingrosso och Felix Sandman
Christa: Den här funkar nog i Österbotten. Det är ett bra beat som funkar på en terrass eller på sommarstugan. 3 poäng.
Jesper: Jag håller med om att det är en låt man lyssnar på en sommarkväll men en sommarplåga ska få igång dansgolvet också. Den här får 2 poäng.
Johan: Den är ganska "catchy" och funkar en kväll på uteserveringen eller i parken. 2 poäng.
Totalpoäng: 7


"Fuego" - Eleni Foureira
Christa: Jag får Eurovision-vibbar av den här. Jasså var den med i Eurovision? Jag har ingen koll på de låtarna. Den här låten känns uttjatad, vi har hört det här förr och vill inte höra det mer. Urk. 1 poäng.
Jesper: Det känns som att det här har varit och farit redan. Låter som alla andra radiohits just nu. Dessutom tror jag det är svårt att få liv i en Eurovision-låt om den inte fått fart direkt från början. 2 poäng.
Johan: Den här låter helt mainstream, lite åt Ariana Grande-hållet. 1 poäng.
Totalpoäng: 4


"All for love" - Tungevaag & Raaban
Christa: Det här är en riktigt "dansgolvsbanger" som alla sjunger med i när man drämmer av den. Den är publikvänlig! 4 poäng.
Jesper: Det här låter precis som det som är inne just nu, men det är ju Tungevaag & Raaban. Men jag är ändå inte helt övertygad om potentialen som sommarplåga, det är inte en sommarlåt på det sättet. 3 poäng.
Johan: Den här har mer potential än de tidigare låtarna. Bra dansmusik. 4 poäng.
Totalpoäng: 11


"Legender" - Bastupojkarna
Christa: Den här är "catchy" i all sin enkelhet. Jag diggar saxofonen! Men den blir nog inte en plåga och jag kopplar ihop den med Pampasveckan. 3 poäng.
Jesper: Oj, vad ska jag säga (Jesper är medlem i Bastupojkarna, reds. anm.). Jag försöker vara så neutral som möjligt och när vi skrev den här var den inte tänkt som en sommarlåt. Jag ger 3 poäng.
Johan: Bastupojkarna bidrar med jättebra låtar som "Stugon" och "Dröömin" och visst spelades den på halarkalas men går säkert hem hos fler än så. 3 poäng.
Totalpoäng: 9


"Den första gång jag såg dig" - State of Sound feat Linnea Henriksson

Christa: Den har en somrig vibb, jag kan se den användas i en hemmagjord film där man ser tillbaka på sommaren som var. Den är inte klockren som sommarplåga men bra beat. Ger den ändå 3 poäng.
Jesper: Introt lät som en telefonsignal! Det är den mest somriga låten hittills men den går inte riktigt att dansa till och det krävs av en sommarplåga. Den får 3 poäng.
Johan: Det är ingen låt som fäster sig, det räcker att höra den en gång. Men kanske den ändå har potential. Jag ger den en chans, 3 poäng.
Totalpoäng: 9


Christas val: "These days" - Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore och Dan Caplen
Christa: Det här är en av mina sommarfavoriter som jag kommer att spela mycket själv. Texten har så fin mening och gör att man tänker till och blir tacksam för det man har. Den är nästan perfekt. Får jag ge 4,8 poäng?
Jesper: Jag håller med, texten är lite sorglig men melodin glad. Det är snyggt gjort. 4 poäng.
Johan: Det här är en låt som ger bra feelis direkt på morgonen, man drar upp gardinerna och tänker "Yes, det här blir en bra dag". 4 poäng.
Totalpoäng: 12,8


Jespers val: "Does it matter" - Janieck
Christa: Den här är riktigt fin, den har en 1990-tals slinga och sånt är ju väldigt inne just nu. 4 poäng.
Jesper: Ja, den är fin i början men drar igång sen också så den går att dansa till. Har en slinga av en gammal nittiotals låt, Alice Deejays "Better off alone" som de använder på ett snyggt sätt. 4,5 poäng.
Johan: Den är enkel men ändå annorlunda på sitt sätt. Man kan också sitta ute på en terrass och bara njuta av låten. 4,5 poäng.
Totalpoäng: 13


Johans val: "Remind me to forget" - Kygo feat Miguel
Christa: Låter nästan som Sam Smith på sång. Det här är en typisk Kygo-låt som vi kommer att få höra mycket. 4 poäng.
Jesper: Den liknar Kygos "Stargazing" och den gillade jag. Han har alltid somriga låtar. Den här får 4 poäng.
Johan: Den här funkar på många ställen, när man sitter själv i bilen, i parken med vänner eller på dansgolvet. Men den är kanske lite för trög för att slå som sommarplåga. 4 poäng.
Totalpoäng: 12

Och vinnaren är: Janieck med "Does it matter" som vinner med 13 poäng. Låten, som var Jespers val, har alltså störst chans att bli årets sommarplåga men det var ingen solklar vinst. Både Christas och Johans val är hack i häl. Christas "These days" har bara 0,2 poäng till vinnaren och Johans "Remind me to forget" ligger en ynka poäng bakom. Hur det gick vet vi när sommaren är slut.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

zaramen side2

Blommönster - den hållbara trenden

Glöm minimalismen och det enfärgade - sensommarens trendigaste mönster stavas blommor. Här kommer de kompletta guiden för en mer vågad garderob!

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800534 DSC2
crop 945da7b69269365cff0f0da882f05b8c

Sömnproblem kan öka risken för demens

Svårt att sova? Enligt forskare vid Karolinska institutet kan det leda till ökad risk för demens. Men även de som sover för mycket bör vara oroliga.

Läs hela artikeln här »
34e5f78acb6a34d7d1fce7e5389c039e

Washingtons katter kartläggs

Hur många katter finns det egentligen i USA:s huvudstad? Staden Washington DC har i samarbete med flera organisationer och forskningsinstitut inlett en tre år lång katträkning.

Läs hela artikeln här »
9CXSsrU0cSkm

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa

ANNONS. 27-28.7 brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

resizedimage800533 lindskok6
jenn sandstrom

Turista inrikes: Jennifer Sandströms bästa tips

Har du semester i sommar och vill spendera den i Finland? Resebloggaren Jennifer Sandström har de bästa tipsen för dig som vill turista inom landets gränser! Här får du ta del av platser du inte ska missa och vad man ska tänka på under en semester i de tusen sjöars land.

Läs hela artikeln här »

Resor

Skarmavbild 2018 07 17 kl. 15.37.29
crop bb4f1f9f6d37d0b00cdb91241cce209d

14 500 år gammalt bröd hittat i Jordanien

Förkolnade bitar av ett gammalt tunnbröd har hittats vid en eldstad i nordöstra Jordanien. Det nya fyndet visar på att människan började baka bröd långt innan man började utveckla jordbruket, och dessutom långt tidigare än man trott.

Läs hela artikeln här »
490f1bb7c53d843fc12d7f07ef0af095

Avicii nomineras till MTV-galan efter sin död

När nomineringarna till MTV:s musikpris VMA nu har släppts står det klart att Avicii finns med bland de utvalda. Den svenske dj-stjärnan, som gick bort i april, har nominerats postumt i kategorierna bästa dans och bästa visuella effekter för sin “Lonely together”-video.

Läs hela artikeln här »

Djur & natur

resizedimage549388 skc3a4ren red 6

Mat & dryck

resizedimage800600 JPEG bild D9C36834534E 5
crop 9735d1b76762e6722ada03da6d6fd174

Hälften av våra gener har funnits i 650 miljoner år

Över hälften av våra gener är flera hundra miljoner år gamla. Enligt en ny studie fanns de redan hos de allra första djuren som uppstod för cirka 650 miljoner år sedan.

Läs hela artikeln här »
sGkzUeo5JNdL

Sant och falskt om mobilstrålning – mobilen är värsta boven

I och med den nya 5G-teknologin kan en del frågor uppstå. Är det farligt att ha telefonen i fickan och kan mobilstrålning verkligen orsaka tumörer? Vi frågade Lauri Puranen, ledande expert på Strålsäkerhetscentralen, vad som är myt och vad som bottnar i sanning.

Läs hela artikeln här »
37177578 10215065334600314 5011239163752611840 n

Veckans blogg: Sara Hellström

Sara Hellströms blogg är den ultimata bloggen för alla hundägare. Här får du läsa om tips på övningar, skötselråd och andra tankar samlade kring människans bästa vän. Men vem är egentligen Sara? Läs känna veckans bloggare här!

Läs hela artikeln här »

Resor

resizedimage800532 HELSINKI SKY BAR STYLE BY SHYA

Lifestyle

Namnlost1

Nöje

Annons

resizedimage800532 Topelius