Artikel från
Mvteuurf5cVZ Jesper Petell, Christa Aarnio och Johan Löf jobbar alla som dj:ar. De tycker alla att den bästa sommarplågan någonsin är "Wake me up" med Avicii. Foto: Heidi Kojonen
Publicerad 15 juni 2018 kl 11:01

Lista: Här är låtarna som kan bli årets sommarplåga

Det är inget snack om saken: Fjolårets stora sommarplåga var "Despacito" med bland annat Justin Biebers väna stämma. Vilken låt trillar öronen av till i år? Tre Vasa-dj:ar poängsätter låtar och utser den med bäst chans att bli sommarplågan 2018!

Alla i juryn födda på 1990-talet

  • Christa Aarnio är 24 år och jobbar som bartender och dj på Brödfabriken i Vasa. Är född och uppvuxen i Vasa.
  • Jesper Petell är 23 år och jobbar som dj på Brödfabriken och gör egna gigs. Medlem i Bastupojkarna. Från Korsholm men bor i Vasa.
  • Johan Löf är 23 år och jobbar som bartender på Brödfabriken. Hemma från Vörå men bor sedan tre år i Vasa.

 

 

9 SOMMARPLÅGOR FRÅN 2018


"Solo" - Clean Bandit ft. Demi Lovato
Christa: Den här kommer inte att slå igenom. Det är alldeles för mycket snack i den. Det är inget du sjunger på väg från en terrass in mot stan en sen kväll. 2 poäng.
Jesper: Den är ganska medioker och har ingen potential att bli en sommarplåga. 2 poäng.
Johan: Jag ser inte framför mig att jag skulle spela den här och jag skulle nog byta kanal om jag hörde den på radion. 2 poäng.
Totalpoäng: 6

 


"No Tears Left To Cry" - Ariana Grande

Christa: Beatet känns nittiotal men annars ingen speciell låt. 1 poäng.
Jesper: Det här låter som en filmlåt, kanske en från Disney. Det här är låten man hör när sluttexten rullar. 1 poäng.
Johan: Den här kommer inte att slå igenom. 1 poäng.
Totalpoäng: 3

 


"One Kiss" - Calvin Harris ft. Dua Lipa

Christa: Den här är svängig och enkel med ett ständigt beat. Den funkar som första låt på kvällen och sista på dansgolvet. 4 poäng.
Jesper: Det här låter som klädaffärsmusik. Men jag håller med om att den kan öppna kvällen men blir nog ingen farlig sommarplåga. 3 poäng.
Johan: Jag vet inte vad jag ska säga, Jesper förstörde det med kommentaren om klädbutiker. 3 poäng.
Totalpoäng: 10


"Tror du han bryr sig" - Benjamin Ingrosso och Felix Sandman
Christa: Den här funkar nog i Österbotten. Det är ett bra beat som funkar på en terrass eller på sommarstugan. 3 poäng.
Jesper: Jag håller med om att det är en låt man lyssnar på en sommarkväll men en sommarplåga ska få igång dansgolvet också. Den här får 2 poäng.
Johan: Den är ganska "catchy" och funkar en kväll på uteserveringen eller i parken. 2 poäng.
Totalpoäng: 7


"Fuego" - Eleni Foureira
Christa: Jag får Eurovision-vibbar av den här. Jasså var den med i Eurovision? Jag har ingen koll på de låtarna. Den här låten känns uttjatad, vi har hört det här förr och vill inte höra det mer. Urk. 1 poäng.
Jesper: Det känns som att det här har varit och farit redan. Låter som alla andra radiohits just nu. Dessutom tror jag det är svårt att få liv i en Eurovision-låt om den inte fått fart direkt från början. 2 poäng.
Johan: Den här låter helt mainstream, lite åt Ariana Grande-hållet. 1 poäng.
Totalpoäng: 4


"All for love" - Tungevaag & Raaban
Christa: Det här är en riktigt "dansgolvsbanger" som alla sjunger med i när man drämmer av den. Den är publikvänlig! 4 poäng.
Jesper: Det här låter precis som det som är inne just nu, men det är ju Tungevaag & Raaban. Men jag är ändå inte helt övertygad om potentialen som sommarplåga, det är inte en sommarlåt på det sättet. 3 poäng.
Johan: Den här har mer potential än de tidigare låtarna. Bra dansmusik. 4 poäng.
Totalpoäng: 11


"Legender" - Bastupojkarna
Christa: Den här är "catchy" i all sin enkelhet. Jag diggar saxofonen! Men den blir nog inte en plåga och jag kopplar ihop den med Pampasveckan. 3 poäng.
Jesper: Oj, vad ska jag säga (Jesper är medlem i Bastupojkarna, reds. anm.). Jag försöker vara så neutral som möjligt och när vi skrev den här var den inte tänkt som en sommarlåt. Jag ger 3 poäng.
Johan: Bastupojkarna bidrar med jättebra låtar som "Stugon" och "Dröömin" och visst spelades den på halarkalas men går säkert hem hos fler än så. 3 poäng.
Totalpoäng: 9


"Den första gång jag såg dig" - State of Sound feat Linnea Henriksson

Christa: Den har en somrig vibb, jag kan se den användas i en hemmagjord film där man ser tillbaka på sommaren som var. Den är inte klockren som sommarplåga men bra beat. Ger den ändå 3 poäng.
Jesper: Introt lät som en telefonsignal! Det är den mest somriga låten hittills men den går inte riktigt att dansa till och det krävs av en sommarplåga. Den får 3 poäng.
Johan: Det är ingen låt som fäster sig, det räcker att höra den en gång. Men kanske den ändå har potential. Jag ger den en chans, 3 poäng.
Totalpoäng: 9


Christas val: "These days" - Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore och Dan Caplen
Christa: Det här är en av mina sommarfavoriter som jag kommer att spela mycket själv. Texten har så fin mening och gör att man tänker till och blir tacksam för det man har. Den är nästan perfekt. Får jag ge 4,8 poäng?
Jesper: Jag håller med, texten är lite sorglig men melodin glad. Det är snyggt gjort. 4 poäng.
Johan: Det här är en låt som ger bra feelis direkt på morgonen, man drar upp gardinerna och tänker "Yes, det här blir en bra dag". 4 poäng.
Totalpoäng: 12,8


Jespers val: "Does it matter" - Janieck
Christa: Den här är riktigt fin, den har en 1990-tals slinga och sånt är ju väldigt inne just nu. 4 poäng.
Jesper: Ja, den är fin i början men drar igång sen också så den går att dansa till. Har en slinga av en gammal nittiotals låt, Alice Deejays "Better off alone" som de använder på ett snyggt sätt. 4,5 poäng.
Johan: Den är enkel men ändå annorlunda på sitt sätt. Man kan också sitta ute på en terrass och bara njuta av låten. 4,5 poäng.
Totalpoäng: 13


Johans val: "Remind me to forget" - Kygo feat Miguel
Christa: Låter nästan som Sam Smith på sång. Det här är en typisk Kygo-låt som vi kommer att få höra mycket. 4 poäng.
Jesper: Den liknar Kygos "Stargazing" och den gillade jag. Han har alltid somriga låtar. Den här får 4 poäng.
Johan: Den här funkar på många ställen, när man sitter själv i bilen, i parken med vänner eller på dansgolvet. Men den är kanske lite för trög för att slå som sommarplåga. 4 poäng.
Totalpoäng: 12

Och vinnaren är: Janieck med "Does it matter" som vinner med 13 poäng. Låten, som var Jespers val, har alltså störst chans att bli årets sommarplåga men det var ingen solklar vinst. Både Christas och Johans val är hack i häl. Christas "These days" har bara 0,2 poäng till vinnaren och Johans "Remind me to forget" ligger en ynka poäng bakom. Hur det gick vet vi när sommaren är slut.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

crop 0fb7dcf2ff0f006583e9e5441fb407ea

Coca-Cola vill utveckla cannabisdryck

Läsktillverkaren Coca-Cola vill hitta nya inkomstkällor när den traditionella dryckesbranschen inte utvecklas i den riktning man vill se. En variant kan nu vara att sälja drycker som innehåller cannabidiol (CBD), den icke-hallucinogena substansen i cannabis.

Läs hela artikeln här »
7WTTszGeWwBI

"Game of thrones" blev bästa dramaserie på Emmygalan

"Game of thrones" höll för favorittrycket och hämtade hem statyetten för bästa dramaserie på nattens Emmygala. En tv-prisutdelning vars inledning färgades av politik.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 09 18 kl. 08.11.40
Tambur 4
l5tjTBDEFV5S

Bjud på känsloupplevelser i form av smak och doft

Köp det som du gillar och som passar din plånbok. Låt aldrig någon tala om för dig vad du borde tycka om och vad som är ”fint” att dricka, skriver ÖT:s och VBL:s vinkännare Linda Nylund.

Läs hela artikeln här »
1811f75069cdab85af1c598761bbd9bc

Konstexperternas bästa investeringstips

Världens dyraste målning, Leonardo da Vincis "Salvator Mundi", ställs i veckan ut i Förenade Arabemiraten. Målningen klubbades i fjol för närmare 4 miljarder kronor. Rekordpriser spås bli vanligare inom konstvärlden. Men det finns en hel del att tänka på för den som är grön och vill investera i konst.

Läs hela artikeln här »
dcrKrmndbOxV

Glitterbrillor, tweedkostymer och neonhandskar – i höst är allt tillåtet

Precis när sommaren är på väg att ta slut inleds årets kanske viktigaste modesäsong – hösten. Efter den rekordvarma sommaren längtar många efter att få kalibrera om garderoberna inför kallare väder. Gatumodet i Stockholm är som ett laboratorium för nya klädkombinationer.

Läs hela artikeln här »
NO2z8d2OqDni

Prova på smakrika och enkla kycklingrätter

Kyckling är en favorit i flera hushåll eftersom den går att variera i det oändliga. Vare sig du tillreder hel kyckling, bröstfilé, klubbor eller lår finns det ett recept som säkert faller hela familjen i smaken. Stig utanför din bekvämlighetszon och prova på en smakrik men enkel ny kycklingrätt.

Läs hela artikeln här »
e0537dbc21b9c18f42032eb5cb1c1db9

Lil Wayne öppnar upp om självmordsförsök

Rapparen Lil Wayne avslöjar på sitt kommande album att han försökte begå självmord som tolvåring. Han hittade en pistol i sin mammas byrålåda och sköt sig själv i bröstet, något som han tidigare hävdat var en olycka.

Läs hela artikeln här »
73822d04ba10eba2df251e6501dcfa56

Anna Kendrick avslöjar sitt Obama-skämt

I en serie bilder, tagna för sex år sedan, syns skådespelaren Anna Kendrick skaka hand med USA:s dåvarande president Barack Obama, som samtidigt viker sig dubbel av skratt.

Läs hela artikeln här »
ZeuzhnLYtFN9

Tre inredningsexperter ger tips: Så här inreder vi i höst

Sammet, skulpturer och massor av grönväxter. Låter det som hemma hos dig? Tre inredningsexperter i Österbotten ger sin analys: Så här vill vi inreda i höst. Håller du med?

Läs hela artikeln här »
host blabar caroline 1
Skarmavbild 2018 09 17 kl. 10.22.53
41796790 1754209631314941 7222860687960178688 n

Veckans blogg: Nikonisten

På bloggen "Nikonisten" får vi ofta se bilder från konsterter och evenemang runt i Österbotten. Men vet är riktigt personen bakom kameran? Veckans blogg och bloggare är Johan Hagström!

Läs hela artikeln här »
IMG 6067
KRmhpzOMVD3o

Gammalt får nytt liv – samtidigt är själva processen terapi för paret

I januari flyttade Caroline Eriksson, 27, och Fredrik Kuni, 36, in i sitt nya hus. I det nya huset blandar de gammalt med nytt. En del av inredningen har de gjort själva eller restaurerat.

Läs hela artikeln här »
0sovrum

Senaste från Blogoteket

Af48qgkEO377

Alexander i Vasa åt 10.000 kalorier i en Youtube-video

Alexander Antell har en Youtube-kanal men satsar mer på Instagram. Där har han 12.000 följare och hans mål är att inspirera sin följarskara som gärna får växa och bli större.

Läs hela artikeln här »
IMG 0034
45861d6a8af618cf9316a24a8f264b78

Första biljetten till månen bokad

Världens första månturist har köpt sin biljett. Eller vederbörande får åtminstone en vända runt månen. Det meddelar företaget Space X.

Läs hela artikeln här »
iBAcAnCVTZmg

På vägen mellan Lissabon och Porto finns mycket att uppleva

En resa med bil genom landet är bästa sättet att närma sig den portugisiska själen. Magisk, sprängfylld av historia och med gastronomi av världsklass.

Läs hela artikeln här »
xubKfuxCzUdB

Se här hur Sandra i Vasa förvandlade sin balkong från förvaringsplats till en mysig oas

Först gick Sandra Holmäng i Vasa loss på Pinterest och sedan hemma på gården i Forsby, Pedersöre. Slutresultatet blev en balkong med maxad myskänsla. Se före- och efterbilder!

Läs hela artikeln här »
style by shya
saramariaexenia.wordpress 4
XeYw5BeMzPhH

Ett hus renoverat med stor omsorg och känsla för gammalt hantverk

Efter tre och ett halvt års renovering börjar huset vara inflyttningsklart. Lisa och Patrik Fröjdö kan på riktigt flytta från sin Ikea-inredda lägenhet till Sigurdas, som huset vid Bäckas i Kronoby kallas.

Läs hela artikeln här »
WiAhIGS0AiZO

Drömmen om att bygga eget hus blev gemensam verklighet

Att bygga ett parhus tillsammans var först bara ett skämt paren emellan. Men snart står deras gemensamma hus klart på platsen de kallar Korsholms soligaste tomt.

Läs hela artikeln här »
wardrobe

Hälsa & träning

Skarmavbild 2018 05 04 kl. 18.24.36

Mat & dryck

resizedimage800533 laxpasta1
Artikel 5
One World Trace Center 2018 By Miss P
8KCg7aSF4jp6

Älskade äppelpaj

Vad ska man laga på alla härliga äpplen som nu fyller träden? Paj naturligtvis! Här hittar du nu tre härliga äppelpajer för mysiga höstkvällar.

Läs hela artikeln här »
host
jGpHn7MQ3br7

Filmen "The nun" är skräck på nybörjarnivå

I ”The nun” försöker den katolska kyrkan handskas med en demonisk nunna som hemsöker ett kloster i Rumänien. Beklagligtvis är det här skräck på nybörjarnivå och inget för genrens fantaster.

Läs hela artikeln här »

Annons

VasaDjurcentrum 18
Calpulli Tonalehqueh Aztec Dancers 3 By Miss P
DSC01977
a07936bd05ccdfe1f2864a8109cbab2c

Aretha Franklins klänningar säljs på auktion

Över 30 klänningar och accessoarer som Aretha Franklin har burit ska säljas på auktion, skriver ABC News.

Läs hela artikeln här »
e98e57de82e1bf283c5e54e0d3611088

Här är hajen som gärna tar sig en sallad

Vi ser dem som köttälskande bestar. Om de får i sig växter är det av misstag i den blodiga jakten på byte. Men nu har forskare vid University of California upptäckt en haj som faktiskt har smak för grönt.

Läs hela artikeln här »
407cd8ee6a34f6a3eb413ba2f7598c88

Motion kan mildra tarmbesvär

Mer motion kan lindra verkningarna av tarmsjukdomen IBS (irritable bowel syndrome, på svenska funktionella tarmbesvär), visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

Läs hela artikeln här »
bloggheader2
appelplattar

Temavecka: Världen runt

VLBLOT 637303

Minisemester piggar upp

Trött, hängig och ganska sliten? Inte tid för en hel veckas semester? Då kan en helg på spa göra susen.

Läs hela artikeln här »

Resor

Skarmavbild 2018 02 01 kl. 00.52.33
Skarmavbild 2018 09 06 kl2. 08.27.45

Temavecka: Världen runt

cropVLBLOT 548905

Bakom Kubas dörrar står öppna armar

Du, jag och vem som helst kan bo hemma hos en kubansk familj. Där kan du höra fantastiska historier, uppleva den kubanska vardagens utmaningar och äta bättre än på restaurang.

Läs hela artikeln här »

Temavecka: Världen runt

cropOT 497244

Tre dagar i London på barnens villkor

Kultur, häftiga byggnader, shopping, fotboll och lagom långa promenader. London passar ypperligt som resmål för en barnfamilj.

Läs hela artikeln här »
top view 1248955 960 721
201705240730305725 sbig2

Människor & samhälle

resizedimage800600 IMG 9103

Temavecka: Världen runt

packa3

Resespecial: Planera packningen

För att resa iväg en helg i arbetets tecken krävs inget mera än handbagage- bara man vet vad som är nödvändigt i kabinväskan. Sevendays presenterar en kort och koncis guide som kan hjälpa på traven när det vankas affärshelg.

Läs hela artikeln här »

Resor

Skarmavbild 2018 04 18 kl. 19.37.22

Temavecka: Världen runt

cropOT 503893

Mode, mat och Milano

Navigli är tveklöst Milanos mest pittoreska område. Men missa för allt i världen inte att ta en tur upp bland tinnarna på Il Duomo.

Läs hela artikeln här »

Temavecka: Världen runt

cropOM IMG 0940

Bonjour, Nya Frankrike

Som valarna kom de från Atlanten, och gjorde Québec till det franska Amerikas vagga. Det fanns en tid när franskan klingade över hela kontinenten. Framtiden var inte fransmännens, men Québec finns kvar.

Läs hela artikeln här »
DSCF0270 2
Skarmavbild 2018 09 04 kl. 07.22.04
laxspett

Temavecka: Världen runt

stockholm

Resespecial: Inspirerande resmål

Veckan fortsätter i resandets tecken och nu tipsar vi om fyra inspirerande resmål. Vill du ha en romantisk weekend, spännande äventyr, vilda festligheter eller trygg familjesemester? Vi har listat lämpliga resmål.

Läs hela artikeln här »

Temavecka: Världen runt

cropOM parad7

”Hula är ­Hawaiis ­hjärtslag”

Det fanns en tid när Hawaiis kultur och traditioner höll på att glömmas bort. Det var länge sedan. På den årliga Merrie Monarch-festivalen samlas stolta dansare, hantverkare och musiker som håller kunskapen levande och stark.

Läs hela artikeln här »

Temvecka: Världen runt

Sol, hav och små byar på Kreta

På Kreta finns så mycket mer för den som inte enbart vill ligga i solstolen. Här finns en natur som får en att häpna. Höga berg och djupa dalar som möter ett korallblått hav.

Läs hela artikeln här »
resizedimage800450 bild
JuTeOi1SOzMN

Svamprätt på tre sätt

Då svamparna dyker upp känns det som att hösten är här.

Läs hela artikeln här »