Artikel från
crop 3nKQaTkEAQEU Eddie Brock blir värdkropp för symbioten. Rymdvarelsens röst börjar dåna i Eddies huvud och höljer honom i ett blodtörstigt skal av kletigt mörker, rakbladsvassa tänder och vita springor till ögon. Foto: Sony Pictures
Publicerad 4 oktober 2018 kl 20:10

Slarvigt, slemmigt och själlöst

RECENSION. I ”Venom” blir journalisten Eddie Brock besatt av en rymdvarelse och tvingas leva med en mordisk passagerare i sitt huvud. Tyvärr slopas det blodiga och intressanta för att göra plats för en plågsamt medelmåttig superhjältefilm.

”Venom” står på skakiga ben redan innan filmen kört igång. Den handlar om Spidermans ärkefiende men filmrättigheterna till Spiderman är strandade på Titans måne tillsammans med Iron Man och Stephen Strange, utom räckhåll för filmbolaget Sony.

Venom är kvar hos Sony, som om och om igen visar att de inte kan handskas med sina superhjältekaraktärer. Det är inte särskilt förtroendeingivande, men en strålande skådespelare som Tom Hardy i huvudrollen ger mig en strimma hopp.


Tom Hardy spelar stjärnreportern Eddie Brock som har allt: ett eget tv-program, en vacker flickvän och en häftig motorcykel.

Men hans liv går i kras när han utmanar Carlton Drake, en blek och storhetsvansinnig version av Elon Musk, som försöker klistra ihop människor med symbioten, en rymdvarelse som behöver en värdkropp för att överleva.

Zoom

Tom Hardy spelar Eddie Brock – här än så länge i mänsklig gestalt – i filmen "Venom". Foto: Frank MasiEfter att ha förlorat allt bryter sig Eddie Brock in på Drakes företag Life Foundation och blir besatt av symbioten. Symbiotens röst börjar dåna i Eddies huvud och höljer honom i ett blodtörstigt skal av kletigt mörker, rakbladsvassa tänder och vita springor till ögon.


Här finns potential, det gör det verkligen. Någonstans bland allt det klyschiga och plågsamt medelmåttiga finns glimtar av en vansinnig, mörk skräckkomedi, en blodigare version av Jim Carreys ”The Mask”.

I en parallell verklighet sitter en nöjd skribent och recenserar en film som vågade omfamna sitt eget utomjordiska vansinne.


Det vi får är en plågsamt medelmåttig film som känns som om den klistrats ihop av kommitté giriga stofiler. Resultatet blir skräpmat i filmform.

Zoom

"Venom" är skräpmat i filmform. Foto: Sony PicturesHär har någons farfar bestämt sig att han bäst vet vad kidsen tycker är trendigt och klämt in det i filmen. Allt ska vara tryggt och barnvänligt med popsånger i bakgrunden. Och Gud förbjude att vi skulle få se en minsta droppe blod i en film som handlar om ett mordiskt, vasstandat rymdmonster.


Tom Hardy och resten av de stackars skådespelarna försöker verkligen, men det mesta av materialet är så urvattnat, personlighetslöst och klyschigt.

Både Riz Ahmed och Michelle Williams sitter hjälplöst fångade i stereotypiska skurk- och flickvänsroller. Bland filmens fåtaliga höjdpunkter finns dynamiken mellan Brock och den mordlystna Venom, som Hardy också gör rösten till.Deras förhållande är en maktkamp – ibland fungerar Brock som en hjälplös marionett som Venom använder för att misshandla legosoldater, och ibland kämpar Brock för att stoppa Venom från att sluka söta hundar på gatan.

”Venom” är det senaste offret i en lång rad misslyckade försök att efterapa Marvels framgångsrika recept.

”Venom”, ”Justice League” och ”Suicide Squad” vill så gärna vara som Marvel att de glömmer bort att grundstenen för bra superhjältefilmer är fokus på vad som gör titelkaraktären unik.


Om några år kommer ”Venom” att hittas på Netflix i kategorin ”Usla superhjältefilmer” där filmen hittat sitt hem bland floppkamraterna ”Batman & Robin”, ”Catwoman”, ”Ghost Rider” och ”Fant4stic”.


Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

0jul
A Group of Interns at a SF Giants Game By Miss P
IMG 2947

Annons

HalpaHalli LoveBeauty 1
amaryllisdags
656c74793be6fefee5fe37e15ab981a5

Banksy: Strimlades helt på repetitionen

Efter den hemlighetsfulle konstnären Banksys kupp häromveckan då ett av hans konstverk plötsligt strimlades under en auktion har många spekulerat om att auktionshuset Sotheby's var med på noterna.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 18.58.48
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 03.39.53
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 03.39.59
Skarmavbild 2018 10 18 kl. 06.07.56
aLhsF1R1GHN5

Christoffer Strandberg: "Politiker är enklast att imitera"

Komikern, skådespelaren och imitatören Christoffer Strandberg var på besök i Vasa i september. VBL:s praoelev Edvin Sundqvist ställde fem snabba frågor till honom.

Läs hela artikeln här »
woVS8R4Le5YP

Familjen Svenlin lever sin dröm: "Ett äventyr vi kommer att minnas resten av livet"

Att bo utomlands kan vara ett äventyr. Men också ett sätt att ta en paus från en stressig småbarnsvardag och få kvalitetstid med familjen. Och att lära sig uppskatta sitt eget hemland. Efter ett år på Mallorca har familjen Svenlin tagit till sig den spanska livsstilen. – Vi har fått en annan syn på livet, lärt oss att ta det lugnare.

Läs hela artikeln här »
tvattstuga 3
IM3A9919 k

VIFK Damer är med, #ärdumed?

Har du inga planer för inkommande lördag? Sevendays tipsar om ett evenemang där du både har möjlighet att stöda Österbottens Cancerförening, samt njuta av högklassig fotboll. Idén kom från Vasabladets kampanj #ärdumed.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.26.22
crop J011576Y

Konsumenter prioriterar miljön framför mode – många vill veta mer

Stopp för slit och släng – många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 18.04.42
avokado 1
caroline 15.10.2018 ootd 6
799A9946
il4mCKoh1jgH

Niklas gjorde en populär fotoapp: "Duger åt Taylor Swift"

Niklas Karlström gav sig inte förrän hans fotoapp blev precis som han ville: perfekt. Och fler gillar den – appen har fans världen över och framför allt i Asien. Men vad fansen inte vet är att appen fått sitt namn efter en fartkamera i Österbotten.

Läs hela artikeln här »
lxJT70dRXPV8

Take away-lunch i egen burk – är det nästa steg?

Får jag köpa med mig hamburgaren i egen burk? Den frågan har Josefin Sundvall på Korv-Görans aldrig tidigare fått. Men hon tycker det låter som en bra idé. Flera restauranger i Vasa är på samma linje: Det är inga problem! Men de är kluvna till att ta betalt för engångskärl.

Läs hela artikeln här »
crop ad97e22ccce734a0695ebb9546c7f38e

Så förvränger kartorna bilden av verkligheten

Visste du att Afrika är 14 gånger större än Grönland? Oavsett hur du ser på världen så är din bild sannolikt helt fel. Åtminstone om du studerar en världskarta. En ny variant påstås dock vara den mest korrekta – men håller den måttet?

Läs hela artikeln här »
WhatsApp Image 2018 10 15 at 18a
Skarmavbild 2018 10 16 kl. 02.39.57
3e9cd01114f11b40d3835413be747e8b

Ny bok avslöjar vad som sker på Tinder

Dejtingappen Tinder har förändrat dejtandet i så hög grad att förlaget Schildts & Söderströms ger ut en bok med tips, trix och berättelser. Boken riktar sig till alla som undrat över den populära appen.

Läs hela artikeln här »
a6b3389e9b93c318c8ea26216f0953a4

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, uppger brittiska kungahuset.

Läs hela artikeln här »
z1ecFijQYFCh

Variera klassiska vardagsrätter med nytt innehåll

Husmanskost är maträtter som de flesta hushåll känner till och ser som en självklar del av vardagen. Men vår älskade vardagsmat går att variera i oändlighet, och här finns nu tre kära klassiker med en liten tvist.

Läs hela artikeln här »
l5tjTBDEFV5S 3

Prisvärt från Piemonte

Få vinregioner i Italien, för att inte säga världen, har så prestigefyllda och har så välklingande namn på sina vin som som Piemonte. Eller vad sägs om Barbera, Barbaresco och inte minst Barolo, kallad “kungarnas vin och kung över andra vin”.

Läs hela artikeln här »
crop 4a1c5c71fb38dedbb52a80467982866d

Regnbågsankan delar ut Guldankan 2018

Föreningen Regnbågsankan har tilldelat Nicole Stambej och Tobias Larsson priset Guldankan 2018.

Läs hela artikeln här »