Artikel från
9CXSsrU0cSkm DCIM\100GOPRO
Publicerad 16 juli 2018 kl 00:01

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa

ANNONS. 27-28.7 brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Zoom

DCIM\100GOPROPå parkscenen i Inre hamnen uppträder bland andra de svenska E-Type och Mando Diao, det tyska The Baseballs, som charmat finländarna med sin hit ”Umbrella” samt det brittiska bandet Abba Tribute, som ofta även korats världens bästa.

Även ett stort antal jubilerande finländska artister, som t.ex. popartisten Evelina, Popeda, som firar 40-årsjubileum, Samuli Edelman, som firar 50-årsjubileum, med orkester, Scandinavian Music Group, som till stor del består av medlemmar i bandet Ultra Bra, samt den förtjusande duon Ida Paul & Kalle Lindroth.

Likaså uppträder Queen Tribute-bandet, som leds av Kimmo Blom samt det 20 personer stora Vasabandet Gubbrockarna som firar 20-årsjubileum. Festivalen har även en andra scen, Inre hamnens terrass-scen, där speciellt Österbottniska band och band från Vasa uppträder.


Zoom

Samuli Edelmann & orkesteri, elokuu 2017. Kuvaaja Juha Mustonen Foto: Juha Mustonen PhotographyZoomEn alldeles speciell programpunkt utlovas på lördag 28.7 då hela folkets Tarja Turunen, som klättrat på den internationella karriärstegen, känd som solist i bandet Nightwish under dess första år, tar plats på scenen.

För att showen ska närma sig perfektion tar Vasa Stadsorkester plats på scenen tillsammans med Turunen. En magnifik sångare ackompanjerad av en symfoniorkester måste både ses och höras, en verklig rocksymfoni utlovas!

Tarja Turunens sällsynta framträdande tillsammans med Vasa Stadsorkester är garanterat en av de mest efterlängtade programpunkterna i den finländska festivalsommaren och på Vasa Festival sommaren 2018.


Vasa Festival skiljer sig från andra festivaler då det förutom musik serveras högklassig mat och dryck.På området finns Food & Wine Tasting Village, där tio utställare serverar sina produkter och nästan femtio olika dryck-alternativ. Åldersgränsen för Vasa Festival är 18, och hela området vid Inre hamnen är utskänkningsområde. Då du köpt en vinflaska får du ha den med på hela festivalområdet.


På matsidan finns det också mycket alternativ. Utöver Strampen och Inre hamnens terass serveras mat på Tasting Village som ligger vid bryggorna. Där kan du njuta av både inhemska och utländska smaker.

Du kan till exempel avnjuta en sushimåltid med kvalitetsviner eller heta kycklingvingar med öl från mikrobryggerier – valet är ditt! På Tasting Village finns bl.a. smaker från det thailändska köket, premiumpizzor och även gourmet hot dogs.


Food & Wine Tasting Villages bychef Janne Mäki beskriver Vasa Festival på följande sätt: ”Jag har ordnat många slags mat- och dryck-evenemang, men detta är en helt ny och intressant schablon, där man kombinerar en traditionell musikfestival med vin-, öl-, och matfestival. Jag är entusiastisk över vårt utbud och jag tror att Vasaborna möter upp med iver. Vi har ett stort utbud av högklassig dryck med tilltugg och det finns något för alla smaker: kvalitetsvin från olika delar av världen, öl från mikrobryggerier, cider och drinkar och även det landsberömda sahti från Satakunda som har bryggts enkom för Vasa Festival! Tasting Villages mångsidiga matutbud ger en ypperlig möjlighet att kombinera mat och dryck för att hitta delikata smakkombinationer. Kom med och njut, prova, fråga och lär dig om drycker och mat vid sidan om bra musik!”


Zoom

DCIM\100GOPRO


Vasa Festivals promoter Tommi Mäki sammanfattar festivalen på följande sätt: Vasa Festival har framförallt skapats till en festival i premiumklass med strålande inramning. Utöver ett utmärkt artistutbud satsar vi speciellt mycket på ett högklassig dryck- och matutbud och på festivalområdet finns försäljningspunkter för många kända brand.

På dryck-sidan har vi med oss såväl Kyrö Distillery som Bernard & Massard. Till Food & Wine Tasting Village som byggs upp vid bryggområdet har vi fått med över tio kända företag eller brand som garanterar högklassig och minnesvärd mat- och dryckupplevelse för våra kunder.

Även restaurang Strampen och den nyss färdigställda Inre hamnens terrass serverar mat från sina högklassiga menyer under hela festivalen. Stämningen av en sann vinfest utlovas i en maritim parkmiljö med toppartister.


Festivalplaneringen har såhär långt gått exemplariskt. Vi är nöjda med såväl programmet som dryck- och matutbudet. I och med den andra scenen vill vi lyfta fram även framtidens stjärnor, av vilka största delen är från Vasaregionen.

Vår målsättning för tvådagarsevenemanget är 12 000 besökare och jag tror att målet kommer att nås galant.


ZoomKommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

44664259 258012284916342 7474230147244097536 n

Veckans blogg: Lilla Hanna i stora världen

Hon är en av bloggveteranerna på Sevendays och bjuder på allt från pyssel, DIY:s, matlagningstips och förstås vardagsbetraktelser. Vem är Hanna Stigzelius egentligen? Här är veckans blogg.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

resizedimage800533 1servett2

TEMA: HALLOWEEN

46243868 l

Halloween-special på Sevendays

Hur karvar man riktigt en pumpa? Vad är skillnaden på Halloween och Alla Helgona? Behöver du tips på Halloween-smink? Här bjuder vi på flera underhållande videon för att göra din Halloween till den bästa möjliga!

Läs hela artikeln här »
Vad sager dina finnar om dig 1

TEMA: HALLOWEEN

45464184 l

Veckans blogglista: Halloween

Halloween är en dag som firas den 31 oktober runtom i världen. Typiska saker är att ordna Halloweenfest, bege sig ut på godisjakt och fira en kväll i skräckens tecken. Hur ser ditt firande ut? Fyll i veckans blogglista på Sevendays!

Läs hela artikeln här »
5e1f8ab872cf557570f08b86a7d91bbb

Livmodersdonation väcker etiska frågor

Den medicinska utvecklingen kring livmodertransplantationer går snabbt framåt, vilket snart kan ge fler kvinnor världen över möjligheten att föda barn. Men även debatten kring dessa donationer behöver få fart – för de kan vara lika etiskt problematiska som surrogatmödraskap, anser forskare.

Läs hela artikeln här »
744cc3d4a281fc23a99f190f55e5c683

Påsköns invånare vill få tillbaka staty

British Museum i London har förvarat en av de stora statyerna från Påskön utanför Chiles kust i 150 år, men nu vill Påsköns befolkning ha den tillbaka.

Läs hela artikeln här »
7401b8d89cc71a7c23633e6ee7dc3c52

Musikaliska dramat "A star is born" passerar milstolpe

Filmen "A star is born" har spelat in mer än 200 miljoner dollar (motsvarande 1,8 miljarder kronor), rapporterar Variety.

Läs hela artikeln här »
paivi bloggbild

Sevendays presenterar: Life in Copenhagen

Sevendays nya blogg kommer att handla om Päivis liv som expat i Köpenhamn där hon jobbar som seniorrådgivare på tolk- och översättningsenheten på Nordiska Ministerrådets och Nordiska rådets kommunikationsavdelning. "Bloggen kommer att handla om mitt liv som expat i Köpenhamn, jag reflekterar olika saker mot mina tankar och erfarenheter". Lär känna Päivi Tuomisto här!

Läs hela artikeln här »

Senaste från Blogoteket

Pyssel & DIY

resizedimage800533 1halloween1
Skarmavbild 2018 10 21 kl. 20.33.53
resizedimage800533 aljus
ca740d13caa73a8489002c201507abe7

Längre liv med antiinflammatorisk kost

Att äta livsmedel som har en antiinflammatorisk effekt kan ge ett längre liv, visar en studie bland 70 000 svenskar. Forskarna hoppas att det kan leda till att människor får i sig mindre rött kött, chips och läsk, skriver UNT.

Läs hela artikeln här »
0ad8a07155ee108f65fbe8cb2f8e06d6

Allt fler vill resa till landsbygden – både finländare och utlänningar

Intresset för att besöka ställen på landsbygden ökade mellan maj och augusti i år.

Läs hela artikeln här »
JH1 414
IMG 6189
fef2f7c813748fcb295ddb495a52dc26

Alla skådespelare i "Game of thrones" samlas

Alla skådespelare som haft större roller i världens största tv-serie, "Game of thrones". har samlats för en återföreningsspecial. Även de som dödats under seriens gång var med vid inspelningen avslöjar Sean Bean, som spelade Ned Stark i seriens första säsong, för Hollywood Reporter.

Läs hela artikeln här »
crop c592b42fe9fff12fe7602fdf2c411c0f

Avril Lavigne: Jag var sängliggande i två år

Kanadensiska sångerskan Avril Lavigne släpper musik för första gången på fyra år, efter att ha kämpat mot borrelia.

Läs hela artikeln här »
57f8525df9

Hårtrender 2019: Lekfullt och färggrannt

Under 2019 lägger vi fokus på lekfulla hårfärger! Redan nu kan du inspireras av hårtrenderna från modeveckorna.

Läs hela artikeln här »
AftLido01 Lido Stella del Sud
0jul
A Group of Interns at a SF Giants Game By Miss P

Annons

HalpaHalli LoveBeauty 1