Artikel från
cropVLBLOT 469153 Det finns en feministisk underton i mycket av det Bianca Kronlöf gör. Hon vill bland annat förändra synen på kvinnokroppen. ”Att ha tillgång till sin egen kropp handlar om frigörelse”, säger hon.  Foto: Myna Do Mahoyo
Publicerad 27 mars 2015 kl 08:08

Trippel­aktuella Bianca Kronlöf: Vasa är mitt spa

Långfilm, teaterpjäs och säsong 2 av webb-tv-serien ”Full Patte!”. Skådespelerskan och komikern Bianca Kronlöf är trippelaktuell. När hon kopplar av, gör hon det gärna i Vasa.

 

Bianca Alicia Kronlöf

  • Är 29 år.
  • Bor i Stockholm.
  • Är skådespelare och komiker, utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg.
  • Familj: Mamma Jasmin och pappa Mikael som båda kommer från Vasa. Systrarna Tiffany och Felicia.
  • Aktuell med föreställningen ”ungefär lika med” på Dramaten i Stockholm, långfilmen ”Svenskjävel” som har premiär i dag 27 mars och webb-tv-serien ”Full Patte!” på SVT Flow med säsongspremiär i höst.
  • ”Full Patte!” vann pris på Svenska stand up-galan 2014.
  • För sin insats i filmen ”Svenskjävel” belönades Bianca Kronlöf också med pris för bästa skådespelerska på den franska film­festivalen Les Arces i december 2014.

 

 

Bianca Kronlöf svarar med ett ord när jag frågar var hon finner inspiration:

– Överallt!

Hon tycker om glädjen i att spela teater och uppskattar den kreativa processen. Även ilskan är en drivkraft.

Feminismen är ofta synlig i det ­Bianca gör och tidigare i vår uppmärksammades hon i svenska medier då hon delade ut pris på den svenska musikprisutdelningen P3 Guld. Då bar hon en nakendräkt.

– Jag vill förändra synen på den nakna kvinnokroppen. Vi ser inte kvinnor som är nakna och roliga, vi ser inte äldre kvinnor som njuter av sin sexualitet, vi ser inte hur kvinnor ser ut efter att de har fött barn och ammat. Då blir det roligt att se vad som händer när en kvinna ställer sig rakt upp och ned och säger ”här är jag” Det var ett experiment och jag var ganska nervös innan jag gjorde det.

Dräkten används i webb-tv-­serien ”Full Patte!” Uttrycket kommer från 1950-talet och betyder ungefär ­”Gasen i botten!”

– Och det var så vi tänkte när vi ­började göra serien, säger Bianca Kronlöf.

Serien skriver hon tillsammans med systern Tiffany Kronlöf. Grundidén är ”två tjejer som skiter i ­sociala koder”. Systrarna tar hjälp med utformningen av regissören Sara Haag.

Karaktärerna i ”Full Patte!” har ­Bianca och Tiffany hittat på när de har umgåtts privat och skämtat med varandra. De tipsade SVT som nappade på idén. Snart börjar seriens andra säsong vilket Bianca Kronlöf ser på med blandade känslor.

– Det är en skräck att göra säsong två. Hur ska man kunna över­träffa sig själv? Samtidigt är det väldigt ­roligt att utveckla karaktärerna.

Bianca Kronlöf uppskattar sam­arbetet med systern Tiffany som hon också bor tillsammans med.

Bianca Kronlöf spelar Dino i filmen ”Svenskjävel”. Dino har lämnat arbetslösheten i Sverige för att söka lyckan i ett nyrikt Oslo. Filmen har premiär i Sverige i dag den 27 mars.

 

cropOM svenskjevel

– Samarbetet fungerar bra. Man kan säga genast om något känns ­jobbigt eller fel. Det enda problemet är att den privata relationen även blir en jobbrelation men eftersom jobbet kräver mycket är det bra att umgås med någon man tycker om.

Förutom ”Full Patte!” är ­Bianca aktuell med en huvudroll i sin första långfilm, triangeldramat ­”Svenskjävel” som har ­premiär i Sverige i dag den 27 mars. ­Bianca medverkar också i pjäsen "Ungefär lika med” på Dramaten i Stockholm.

Bianca är uppvuxen i Sverige men hennes föräldrar kommer från ­Vasa. Staden ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag prioriterar högst av allt att vara i Vasa. Där finns mina kusiner som jag älskar och står nära. De är inte mina släktingar utan min ­familj. När jag vet att jag ska vara i Vasa hela juli blir jag lugn. Vasa är mitt spa, säger Bianca Kronlöf.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

435abbe2d82cf1ac93120a028d64efa4

Céline Dion i "Carpool karaoke"?

Är Céline Dion nästa artist att gästa James Corden i "Carpool karaoke"? Ja, åtminstone om man får tro den brittiske pratshowvärdens Twitterkonto, där han lagt ut en bild från en bil tillsammans med världsstjärnan.

Läs hela artikeln här »
31d4db6179d6a868c73c77dcc2866088

Zac Efron i ny film om Scooby-Doo

Zac Efron, som slog igenom i "High school musical"-filmerna, är tillsammans med Amanda Seyfried de senaste namnen att presenteras som röstskådespelare i den nya kommande Scooby-Doo-filmen, skriver Deadline.

Läs hela artikeln här »
654667ba84e002d1522f4a6d69541d48

Tablettbrus och slajmslafs – ljud trendar

En hel skiva gjord av ljudet från brustabletter som upplöses i vatten – konstnären Alexander Höglund har dragit ljudtrenden till sin spets. Samtidigt hänger sig många på nätet åt att njuta av det slafsiga ljudet av slajm och frasiga kakor som krossas.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2019 03 23 kl. 03.09.21
f8fe9e3dcd

Ed Sheeran öppnar livebar i London

I slutet av april öppnar Ed Sheeran en bar med fokus på livemusik på Portobello Road 323 i Notting Hill, skriver The Sun. Här kommer en video!

Läs hela artikeln här »
IMG 6352
AJ2A9794
799A1505
0ea70ec05f2

Idag är det världsvattendagen – så sparar du vatten i vardagen

Alla kan hjälpas åt och dra sitt strå till stacken när det gäller att spara vatten. I den här videon kommer några smarta tips på hur just du kan bidra!

Läs hela artikeln här »
veganskhudvard 12
Skarmavbild 2019 03 22 kl. 02.14.03

Senaste från Blogoteket

01c8f5f0b1

NASA utannonserar världens första rymdpromenad med bara kvinnor

Den amerikanska myndigheten NASA har tillkännagett att de kommer göra världens första rymdpromenad med bara kvinnor. Se videon här!

Läs hela artikeln här »
batch IMG 7478
IMG 9182
74cb79be45 1

Därför ska du rocka sockorna i dag

21 mars är det världsdagen för Downs syndrom, och då gäller det att ha på sig ett udda par strumpor. Har du koll på varför? Här kommer en video som förklarar.

Läs hela artikeln här »
782b5f8e73ad52b1f087c5b71b651bfc

Se hit morgontrötta – nu vänder det!

Av många ses det som ett tecken på att vintern går mot sitt slut, och för morgontrötta kan det bli en avgörande vändpunkt. Under onsdagskvällen är det äntligen dags för vårdagjämning.

Läs hela artikeln här »
e04c3c877a9b96cf27907e9407c3eb1e

The Cure färdiga med nytt album

Redan i december förra året avslöjade det brittiska bandet The Cures frontman Robert Smith att bandet var i full färd med att färdigställa ett nytt album – bandets första fullängdsalbum på tio år.

Läs hela artikeln här »
batch DSC9491
454371905aec41fe33e3358ca2a0655d

Konstmuseum tackar nej till miljonbidrag

National Portrait Gallery i London har efter starka protester valt att tacka nej till ett miljonbidrag från den amerikanska familjen Sackler, som länge har beskyllts för att ha drivit på den så kallade opioidkrisen i USA.

Läs hela artikeln här »
2c31b1162b

Storaffären klar: Nu har Disney köpt upp Fox

Nu är en av Hollywoods största affärer genom tiderna slutförd. Disney äger nu 21st Century Fox. Det här innebär affären.

Läs hela artikeln här »
27564ac695

Fyra tips till dig som ska ut på tågsemester

Ska du ut på tågsemester? Här är några saker som kan vara bra innan du ger dig av!

Läs hela artikeln här »
5a8ca90578fa149520994799b48fc14b

Miljarder människor saknar rent vatten

Ungefär 140 liter vatten går åt för att producera en kopp kaffe – det tål att tänka på inför världsvattendagen, som infaller på fredag.

Läs hela artikeln här »
crop kOCXZKFNhAsA

Google lanserar spelplattformen Stadia

Googles nya spelplattformen Stadia låter användare strömma spel genom webbläsaren utan att behöva vänta på att innehåll först laddas ner till enheten.

Läs hela artikeln här »
2005569635

Här är världens lyckligaste länder 2019

De nordiska länderna toppar återigen listan över världens lyckligaste länder, det visar en ny rapport från FN.

Läs hela artikeln här »
Screenshot 2019 03 20 at 8.53.06
chinatown.sanfrancisco

Annons

DanielNenonen

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

Annons. Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter i Svenskfinland. - Jag är glad över det val jag gjorde. Jag är så nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, konstaterar Olya Tsikhanchuck, som studerar till formgivare inom grafisk design i Jakobstad.

Läs hela artikeln här »
8c7293157e

Årets it-plagg – färgglad kostym

Färgglada kostymer – fenomen som lyser starkt på modekartan när det gäller modet 2019.

Läs hela artikeln här »
41494bc55b2

Fyra tips för en grönare vardag

Polerna smälter, vädret blir allt mer extremt och snart är det kanske mer plast än fisk i våra hav. Här är några smarta tips på vad du kan göra för att leva ett lite mer hållbart liv.

Läs hela artikeln här »
Gambamark
9574007192

Här är världens tio dyraste städer 2019

Köpenhamn är världens sjunde dyraste stad, samma placering som New York och Sydkoreas huvudstad Seoul. Det visar en ny undersökning av The Economist.

Läs hela artikeln här »
gronvaxt