Artikel från
VLBLOT 637303 Foto: Anne-May Wisén
Publicerad 25 oktober 2015 kl 19:01

Minisemester piggar upp

Trött, hängig och ganska sliten? Inte tid för en hel veckas semester? Då kan en helg på spa göra susen.

Sparesor till Estland har varit populära i många år. Det är inte konstigt med tanke på förhållandet mellan pris och kvalitet. För samma summa som det skulle kosta att bo tre nätter på hotell i Finland får man ett komplett spapaket i Estland, inklusive transport om man väljer en resa med något av våra lokala bussbolagen.

 

VLBLOT 637305

 

Några dagar på spa gör underverk med både knopp och kropp. Att vistas i lilla Pärnu är också bra för själen. Utbudet av kultur, sevärdheter och shopping är på en lagom nivå så man slipper stressa med det.

 

 

VLBLOT 637309


Klockan 07.00 ringer min väckarklocka. Jag känner mig utvilad och redo att börja en ny dag. Egentligen är det helt onödigt att stiga upp en timme före dagens första program men jag gillar att ta det lugnt på morgonen. Min första spabehandling för dagen är örtbad. Jag behöver bara ta på mig badrocken och knalla i väg till sparummet. Där väntar terapeuten med karet fyllt av varmt vatten. Jag får välja örter till mitt bad och det blir mynta och citrus som piggar upp och ger en bra start på dagen. Sen är det bara att ligga i bubblet och andas in dofterna.

 


Efter badet går jag via hotellrummet och klär mig till frukost och ett besök på skönhetssalongen. Jag har bokat tid för formning och färgning av bryn och fransar. Det finns massor av kosmetologsalonger i Pärnu, både på hotellen och ute på stan. Priserna är förmånliga och de flesta är bra på det de gör. Jag väljer att anlita kosmetologerna på Tervis spa och är mycket nöjd med behandlingen. 12 euro för formning av ögonbryn inklusive frans- och brynfärgning.

 

 

VLBLOT 637317


Klockan 11 är jag klar med både frukost och kosmetolog och har några timmar ledigt. Det får bli en promenad på stranden. Solen skiner och jag vandrar i väg längs vattenbrynet. I oktober är det inte någon som simmar men solen värmen och några har slagit sig ner lite längre upp på stranden med sina lunchboxar. Stranden i Pärnu är en omtyckt rekreationsplats året runt, både ortsbor och besökare använder den flitigt. Det är underbart att gå på den kilometerlånga stranden. Jag går ganska långt och får skynda tillbaka för nästa pass väntar.

 

 

VLBLOT 637315

Klockan 12 är jag inbokad för massage. Det blir en halvtimmes total avslappning som gör susen för en spänd nacke. Jag är lite yr efteråt och känner att det är läge för kaffe. Och vilken lycka; kaféet allra högst uppe i huset har utsikt över havet. Vi kan sitta ute på altanen och njuta av oktobersolens strålar. Det är faktiskt riktigt varmt där vi sitter i lä för vinden. Tänk att oktober kan kännas så här.

Dagen övergår i eftermiddag och jag hinner med ett rejält pass i gymmet innan det är dags för ledd vattengymnastik. Sen är jag redo för lite shopping och tar en promenad in mot centrum. Första gången vi besökte Pärnu var en sommar på tidigt 1990-tal. Då sov staden ännu törnrosasömn och jag minns att utbudet av kaféer och shopping var nästan obefintligt. I dag finns det hur många ställen som helst, allt från dyra gourmetkrogar till små mysiga kaféer. Samma sak är det med butikerna, den som vill besöka stora köpcenter kan göra det, den som föredrar små butiker eller marknader med lokalt hantverk hittar också det. Jag har några favoritbutiker, bland annat en som säljer ylle- och linneprodukter i fräsig design till mycket bra priser.

Kvällen i Pärnu är som gjord för ett konsertbesök. är man där en helg brukar det vanligtvis vara konsert eller balett i Konserthuset, och nivån är hög. Ganska ofta är dansarna från S:t Petersburgs teatrar.

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

Annons

julblogg3 kopia
424d233296

Möt Nepals första robotservitör!

Nepals första robotservitör är redo att ta din order!

Läs hela artikeln här »
9e878675d2

5 saker du inte visste om Donald Trump

Han är både hatad, älskad och definitivt inte lågmäld. Här är ett par saker du kanske inte visste om Donald Trump.

Läs hela artikeln här »
dedae083d8

QUIZ: Känner du igen band-loggorna?

Testa dina kunskaper på de kända bandens loggor i detta quiz!

Läs hela artikeln här »
7D3A5A41 C9A8 4C44 9C6C 023354903DB6
20a79cf32adac7fe0674d600283b286b

Saknad Disneyfilm återfunnen i Japan

En av Walt Disneys tidigaste filmer har återfunnits i Japan sedan den varit försvunnen i över 70 år, skriver BBC.

Läs hela artikeln här »
P1010132
80934451 l 1

Inför julfesten: Styla lilla svarta på fyra sätt

Har du julfest på kommande med ingen inspiration för klädval? Den lilla svarta fungerar år ut och år in. Här kommer några stylingtips!

Läs hela artikeln här »
f822f2b054

Det här italienska sagoslottet kan bli ditt för en kväll - för hundra euro

Drömmer du om att gifta dig i ett sagoslott i Italien? Nu kan du hyra ett – för knappa hundralappen!

Läs hela artikeln här »
crop 2fd292dd4f2cbcf86a90319158cb8ba5

I maj nästa år ska ett kilogram vägas på helt nytt sätt

Ett kilo är ett kilo. Fast inte så länge till. I en historisk omröstning ska ett antal måttenheter omdefinieras. På sikt kan det förvandla den ikoniska prototypvikten till ett museiföremål.

Läs hela artikeln här »
caroline mohicana
ff33d2e8e849bc6183bc01596c4ec0d0

Hur mycket pengar ska man klara sig på?

Boende, matlagning, klädvård, städning, hobbyer och mycket mer: när man lägger ihop alla kostnader får man veta vad ett rimligt vardagsliv kostar.

Läs hela artikeln här »
3fe06fd32c

Därför blir du deprimerad av sociala medier

En ny studie som gjorts vid universitetet i Pennsylvania visar att den som tillbringar mindre tid med sociala medier också känner sig mindre ensam.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

resizedimage800800 jullimpa
IMG 9836

Mat & dryck

11pepparkaka
ab5bfd09de

Det här heter kändisarna - på riktigt

Här är vad 10 kändisar egentligen heter.

Läs hela artikeln här »
3b3fb8381d

DIY: Skapa en personlig bordslampa

Vill du vara kreativ i veckan? Så här enkelt är det att skapa en personlig och trendig bordslampa som tar plats.

Läs hela artikeln här »
699e6cd6fa

DIY: Så gör du en stilren julkalender

Överraska dina nära och kära med en personlig julkalender. Den allra finaste fixar du själv – med hjälp av tomma tändsticksaskar.

Läs hela artikeln här »
mandag1
varldsdiabetesdagen20WHO20diabetes20typ20120diabetes20typ202 0
344
IMG 8436
lillajul1
Skarmavbild 2018 11 14 kl. 02.19.07
4486e7ba2e

Fem häftiga resmål för bröllopsresan

Är det dags att boka in något oförglömligt för bröllopsresan? Få inspiration av detta klipp!

Läs hela artikeln här »