stockholm
Publicerad 6 maj 2015 kl 12:00

Resespecial: Inspirerande resmål

Veckan fortsätter i resandets tecken och nu tipsar vi om fyra inspirerande resmål. Vill du ha en romantisk weekend, spännande äventyr, vilda festligheter eller trygg familjesemester? Vi har listat lämpliga resmål.

Belgien, Brygge

Passar för: Romantikern

 

basel4

Bild: Arrivalguides

 

Flyg till Belgiens huvudstad Bryssel, ta sedan tåget vidare till den medeltida staden Bygge. Här finns det möjlighet att strosa runt bland gamla gränder. Upplev staden på ett lite annorlunda sätt genom att ta en båttur längs kanalen. Bland de 20 000 invånarna finner man restauranger av hög klass, perfekt för paret som vill dela nya matupplevelser tillsammans. Besöka chokladmuseet Choco-Story eller gå på rundvandring i bryggeriet Da Halve Maan. Vill man göra resan ännu mer romantisk bör man besöka Minnewater Park som sägs vara stadens mest romantiska plats.

 

39

40

Bild: Eventmasters, hotelorangerie

 

Det finns en salig blandning av hotell - allt från budget till mellanklass och lyxvarianter. Om man vill göra resan ytterligare romantisk, boka då in på ¨Hotell de orangeris¨ vilket är ett före detta kloster från 1400-talet. Müsli, yoghurt, flera sorters nybakat bröd och varma rätter som ägg och bacon erbjuds på hotellets frukostbuffé som man avnjuter i frukostrummet med utsikt över vattnet.

Om du vill ha varmare väder rekommenderas det att du åker i juli-september då är det kring 15 grader. Vanligtvis ligger temperaturen kring 3-8 grader.

 

Schweiz, Basel

Passar för: Partypinglan

 

basel5

Bild: Myswitzerland.com

 

Basel är den tredje största staden i Schweiz. Staden ligger vid gränsen till Frankrike och Tyskland och har cirka 171 000 invånare. Staden erbjuder en drös med olika nattklubbar. Bestäm hur din kväll ska se ut utgående från partyhumör. Det finns en salig bladning av olika barer som bjuder på olika musikstilar - allt från jazz och hårdrock till etnisk musik.

 

basel3

 

I den populäraste nattklubben i Basel ¨Basel City Studio¨ finns det tre stycken dansgolv. Basel har något för alla och staden kommer definitivt att uppfylla dina förväntningar tack vare det stora utbudet. Föredrar du festivaler istället för barhäng är den här staden perfekt. Under juli brukar världens främsta dj:ar komma till festivalen Nordstern.

 

 

USA, San Fransisco

Passa för: Barnfamiljer

Trots att det är en storstad känns San Francisco relativt liten till ytan. Staden anses vara säker och barnvänlig och här färdas man enkelt, vilket är perfekt för barnfamiljer. Det finns mycket olika aktiviteter så var inte orlig över att barnen ska få tråkigt.

 

san2Bild: Wikipedia

 

Söker du spänning så är Alcatraz något som du absolut inte får missa. Se staden från en annan sida genom att ta en båt ut till fängelset. Det sägs att fångarna som försökte fly från från fängelset aldrig återfunnits. Det rekomenderas att barnen är över sex år för att kunna uppskatta besöket. Båtturen är en upplevelse i sig eftersom man under tiden underhålls av lekande sjölejon.

 

sun2Bild: Wikipedia

Golden Gate park

 

san3Bild: Disfrutasanfrancisco
Yerba Buena Gardens

 

Kombinera motion och frisk luft med nöje. Utforska staden cyklandes och oroa dig inte över barnen, det finns tillgång till barncyklar och barnstolar. Styr i väg till den vackra parken Golden Gate som utlovar stora grönområden, sjöar, lek- och picknickplatser, vandringsleder, golfbanor och mycket mer. Yerba Buena Gardens är ett parkområde som skiljer sig ifrån Golden Gate eftersom Yerba Buena Gardens är beläget mitt i stan. 

Restauranger och shopping finns alldeles intill parken. Även parken vid Union Square är ett trevligt stopp för lek, vila och att bli underhållen av olika artister som utövar konster du aldrig skådat tidigare.

San Fransisco bjuder på fantastiska museér för barn i alla åldrar, barnvänliga restauranger och härliga djurupplevelser - en drömstad för alla.

 

Mombasa, Kenya

Passar för: Äventyraren

 

y

Bild: albatros-africa

 

Söker ni spänning och vill beskåda landskap som ni aldrig tidigare sett? Då är Kenya som ligger i Östra Afrika platsen för er. Landet är till ytan lika stort som Sverige och är väldigt lättbesökt. Lokalbefolkningen bemöter sina turister med omsorg och en del områden är väldigt välutvecklade tack vare turistindustrin (främst kust- och safariområderna). Det finns också områden där infrastukuren är sämre och vill man få en inblick i hur en stor del av lokalbefolkningen lever rekommenaderas det att åka till de områdena.

 

kenya2

Bild: tusafiriafricatravels

Mombasa beach

 

Dragplåster är de sydvästra, södra och centrala delarna. Här i vildmarken kan man se alla djur man kan tänka sig -allt från giraffer till bongos till antiloper. Safarinmöjligheterna är nästintill oändliga. Förutom djuren är solen, de vita stränderna och kusten mot Indiska oceanen något som lockar turisterna.

Kenya bjuder förutom den fantastiska naturen även på stora marknader där konsten är i centrum. Träskulpturer, väggmasker och tavlor. Ett mycket intressant utflyktsmål är det EU-stödda träsmideskooperativet i Maldinin, där man själv har möjlighet att träffa konstnärerna.

 

Text Rebecca Sjöblom

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

Annons

julblogg3 kopia
P1010132
80934451 l 1

Inför julfesten: Styla lilla svarta på fyra sätt

Har du julfest på kommande med ingen inspiration för klädval? Den lilla svarta fungerar år ut och år in. Här kommer några stylingtips!

Läs hela artikeln här »
f822f2b054

Det här italienska sagoslottet kan bli ditt för en kväll - för hundra euro

Drömmer du om att gifta dig i ett sagoslott i Italien? Nu kan du hyra ett – för knappa hundralappen!

Läs hela artikeln här »
crop 2fd292dd4f2cbcf86a90319158cb8ba5

I maj nästa år ska ett kilogram vägas på helt nytt sätt

Ett kilo är ett kilo. Fast inte så länge till. I en historisk omröstning ska ett antal måttenheter omdefinieras. På sikt kan det förvandla den ikoniska prototypvikten till ett museiföremål.

Läs hela artikeln här »
caroline mohicana
ff33d2e8e849bc6183bc01596c4ec0d0

Hur mycket pengar ska man klara sig på?

Boende, matlagning, klädvård, städning, hobbyer och mycket mer: när man lägger ihop alla kostnader får man veta vad ett rimligt vardagsliv kostar.

Läs hela artikeln här »
3fe06fd32c

Därför blir du deprimerad av sociala medier

En ny studie som gjorts vid universitetet i Pennsylvania visar att den som tillbringar mindre tid med sociala medier också känner sig mindre ensam.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

resizedimage800800 jullimpa
IMG 9836

Mat & dryck

11pepparkaka
ab5bfd09de

Det här heter kändisarna - på riktigt

Här är vad 10 kändisar egentligen heter.

Läs hela artikeln här »
3b3fb8381d

DIY: Skapa en personlig bordslampa

Vill du vara kreativ i veckan? Så här enkelt är det att skapa en personlig och trendig bordslampa som tar plats.

Läs hela artikeln här »
699e6cd6fa

DIY: Så gör du en stilren julkalender

Överraska dina nära och kära med en personlig julkalender. Den allra finaste fixar du själv – med hjälp av tomma tändsticksaskar.

Läs hela artikeln här »
mandag1
varldsdiabetesdagen20WHO20diabetes20typ20120diabetes20typ202 0
344
IMG 8436
lillajul1
Skarmavbild 2018 11 14 kl. 02.19.07
4486e7ba2e

Fem häftiga resmål för bröllopsresan

Är det dags att boka in något oförglömligt för bröllopsresan? Få inspiration av detta klipp!

Läs hela artikeln här »
DSC04572
crop a9c84174fca7780185bde6faaf78e4c1

Nu vågar sig turisterna tillbaka till Egypten – men än är faran inte över

Arabiska våren skrämde besökare från pyramider och badstränder. Åratal av terrordåd och oroligheter har gröpt ur den tidigare så lukrativa näringen i Egypten. Men nu hittar turisterna tillbaka igen.

Läs hela artikeln här »
KTVU Camp Fire2
1hudraddarna
I49LRbspXiEn

Stan Lee är död

Den amerikanska författaren, serietidningsskaparen, Marvel-grundaren och förläggaren Stan Lee är död. Han blev 95 år gammal.

Läs hela artikeln här »
091215b7a9

Han har gift sig - med ett hologram

Möt Akihiko Kondo. Han är en 35-årig man från Japan som jobbar som skoladministratör. Och han är gift med ett hologram.

Läs hela artikeln här »
46110182 271495796903670 2225560398185103360 n
IMG 5105 2
photo 1454179083322 198bb4daae41
50646104 l

Tre tips för en hållbar julhandel

December är den månad då vi tenderar att slösa lite mer än vanligt och julhandeln slår rekord nästan varje år. Samtidigt ökar medvetenheten om konsumtionens nackdelar och allt fler strävar efter en mer hållbar livsstil.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 11 12 kl2. 15.24.59
f85dc483c346dc8bb8bbc52efde1a8e6

Fars dag blir officiell flaggdag

Inrikesministeriet bereder ett förslag som ska ge fars dag ny status som officiell flaggdag.

Läs hela artikeln här »
8de6113a80d24696079bce33203b8241

Lil Wayne släpper tre nya låtar

Rapparen Lil Wayne släppte albumet "Tha Carter V" på sin födelsedag den 27 september. Nu kommer ytterligare tre låtar, som ratades under arbetet med skivan, skriver BIllboard.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 11 11 kl. 20.27.13