stockholm
Publicerad 6 maj 2015 kl 12:00

Resespecial: Inspirerande resmål

Veckan fortsätter i resandets tecken och nu tipsar vi om fyra inspirerande resmål. Vill du ha en romantisk weekend, spännande äventyr, vilda festligheter eller trygg familjesemester? Vi har listat lämpliga resmål.

Belgien, Brygge

Passar för: Romantikern

 

basel4

Bild: Arrivalguides

 

Flyg till Belgiens huvudstad Bryssel, ta sedan tåget vidare till den medeltida staden Bygge. Här finns det möjlighet att strosa runt bland gamla gränder. Upplev staden på ett lite annorlunda sätt genom att ta en båttur längs kanalen. Bland de 20 000 invånarna finner man restauranger av hög klass, perfekt för paret som vill dela nya matupplevelser tillsammans. Besöka chokladmuseet Choco-Story eller gå på rundvandring i bryggeriet Da Halve Maan. Vill man göra resan ännu mer romantisk bör man besöka Minnewater Park som sägs vara stadens mest romantiska plats.

 

39

40

Bild: Eventmasters, hotelorangerie

 

Det finns en salig blandning av hotell - allt från budget till mellanklass och lyxvarianter. Om man vill göra resan ytterligare romantisk, boka då in på ¨Hotell de orangeris¨ vilket är ett före detta kloster från 1400-talet. Müsli, yoghurt, flera sorters nybakat bröd och varma rätter som ägg och bacon erbjuds på hotellets frukostbuffé som man avnjuter i frukostrummet med utsikt över vattnet.

Om du vill ha varmare väder rekommenderas det att du åker i juli-september då är det kring 15 grader. Vanligtvis ligger temperaturen kring 3-8 grader.

 

Schweiz, Basel

Passar för: Partypinglan

 

basel5

Bild: Myswitzerland.com

 

Basel är den tredje största staden i Schweiz. Staden ligger vid gränsen till Frankrike och Tyskland och har cirka 171 000 invånare. Staden erbjuder en drös med olika nattklubbar. Bestäm hur din kväll ska se ut utgående från partyhumör. Det finns en salig bladning av olika barer som bjuder på olika musikstilar - allt från jazz och hårdrock till etnisk musik.

 

basel3

 

I den populäraste nattklubben i Basel ¨Basel City Studio¨ finns det tre stycken dansgolv. Basel har något för alla och staden kommer definitivt att uppfylla dina förväntningar tack vare det stora utbudet. Föredrar du festivaler istället för barhäng är den här staden perfekt. Under juli brukar världens främsta dj:ar komma till festivalen Nordstern.

 

 

USA, San Fransisco

Passa för: Barnfamiljer

Trots att det är en storstad känns San Francisco relativt liten till ytan. Staden anses vara säker och barnvänlig och här färdas man enkelt, vilket är perfekt för barnfamiljer. Det finns mycket olika aktiviteter så var inte orlig över att barnen ska få tråkigt.

 

san2Bild: Wikipedia

 

Söker du spänning så är Alcatraz något som du absolut inte får missa. Se staden från en annan sida genom att ta en båt ut till fängelset. Det sägs att fångarna som försökte fly från från fängelset aldrig återfunnits. Det rekomenderas att barnen är över sex år för att kunna uppskatta besöket. Båtturen är en upplevelse i sig eftersom man under tiden underhålls av lekande sjölejon.

 

sun2Bild: Wikipedia

Golden Gate park

 

san3Bild: Disfrutasanfrancisco
Yerba Buena Gardens

 

Kombinera motion och frisk luft med nöje. Utforska staden cyklandes och oroa dig inte över barnen, det finns tillgång till barncyklar och barnstolar. Styr i väg till den vackra parken Golden Gate som utlovar stora grönområden, sjöar, lek- och picknickplatser, vandringsleder, golfbanor och mycket mer. Yerba Buena Gardens är ett parkområde som skiljer sig ifrån Golden Gate eftersom Yerba Buena Gardens är beläget mitt i stan. 

Restauranger och shopping finns alldeles intill parken. Även parken vid Union Square är ett trevligt stopp för lek, vila och att bli underhållen av olika artister som utövar konster du aldrig skådat tidigare.

San Fransisco bjuder på fantastiska museér för barn i alla åldrar, barnvänliga restauranger och härliga djurupplevelser - en drömstad för alla.

 

Mombasa, Kenya

Passar för: Äventyraren

 

y

Bild: albatros-africa

 

Söker ni spänning och vill beskåda landskap som ni aldrig tidigare sett? Då är Kenya som ligger i Östra Afrika platsen för er. Landet är till ytan lika stort som Sverige och är väldigt lättbesökt. Lokalbefolkningen bemöter sina turister med omsorg och en del områden är väldigt välutvecklade tack vare turistindustrin (främst kust- och safariområderna). Det finns också områden där infrastukuren är sämre och vill man få en inblick i hur en stor del av lokalbefolkningen lever rekommenaderas det att åka till de områdena.

 

kenya2

Bild: tusafiriafricatravels

Mombasa beach

 

Dragplåster är de sydvästra, södra och centrala delarna. Här i vildmarken kan man se alla djur man kan tänka sig -allt från giraffer till bongos till antiloper. Safarinmöjligheterna är nästintill oändliga. Förutom djuren är solen, de vita stränderna och kusten mot Indiska oceanen något som lockar turisterna.

Kenya bjuder förutom den fantastiska naturen även på stora marknader där konsten är i centrum. Träskulpturer, väggmasker och tavlor. Ett mycket intressant utflyktsmål är det EU-stödda träsmideskooperativet i Maldinin, där man själv har möjlighet att träffa konstnärerna.

 

Text Rebecca Sjöblom

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

42480574 700905800271215 2271468796805906432 n

Veckans blogg: Anna Betlehem

Hennes största intressen är musik, fotografi, konst och skrivande. Bloggen innehåller en salig blandning av allt detta. Hon fotar helst människor tycker om när de inte är alltför medvetna om det. När de är hundra procent sig själva. Lär känna veckans bloggare!

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 09 24 kl. 13.53.52
Skarmavbild 2018 09 24 kl. 13.54.18
ZQJCaFJwrwp9

I stället för vanligt socker – alternativen är många

Vad händer i kroppen när vi får i oss socker? Vilka naturliga alternativ finns det att välja mellan i stället för det tillsatta sockret?

Läs hela artikeln här »
crop lk0UhIe4f2hy

Kost och hormoner går hand i hand – viktigt med bra balans

För att vi ska må bra behöver det finnas en balans mellan kost, motion, sömn och vila. En hormonvänlig kost kan också vara en start till ett hälsosammare liv.

Läs hela artikeln här »
OZKswTjPmpkI 2

KOLUMN: Vem har tid för inre frid?

Forskning visar att tio minuter medveten närvaro om dagen kan göra skillnad. Bara efter en vecka är det möjligt att uppleva minskad stress och skarpare fokus. Ändå har vi inte tiden - varför?

Läs hela artikeln här »
6ce60b1dcbb88e5f997e4cdf555bc3c0

Mumford & Sons hyllar mansfria festivalen

Mumford & Sons är tillbaka – och det är deras banjo också, till viss del. Det nya albumet "Delta" släpps i vinter men redan nu finns singeln "Guiding light" ute.– Många av instrumenten vi höll oss borta från på "Wilder minds" är tillbaka, men det är de elektroniska också, säger Marcus Mumford till TT.

Läs hela artikeln här »
180212 edsheeran 614625 a001nh 599361

Ed Sheeran till Helsingfors

Megastjärnan Ed Sheeran har konsert i Helsingfors den 24 juli 2019. Konserten, som ingår i Sheerans världsturné arrangeras på Malms flygplats.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 09 23 kl. 09.27.03
caroline vasabladet september2018
2VRFzX5q2JVF

Är Jakob Nylund en drinksnobb? Vi ställer sex frågor!

Jakob Nylund i Vasa bloggar om drinkar och hans absoluta favoritdrink just nu är The final ward. Om drinkens ingredienslista säger han: – Den borde smaka som ett sämre rävgift. Korkar han någonsin en öl, som vanligt folk?

Läs hela artikeln här »
UfoIGOpl8mOr

Jennifer, 16, har två miljoner fans – men hemma i Kronoby vet få om det

Hon har fans från Uzbekistan, Kina och alla stater i USA. Hela rummet är tapetserat med beundrarpost. Men hemma i Kronoby är det ändå många som inte vet om att Jennifer Käld är en kändis.

Läs hela artikeln här »
41641379 295446724585495 6286714089817243648 n
RUTIGT HEADER STYLE BY SHYA

Klä dig rätt i rutigt

Från Skotska kiltar till höstens hetaste mönstertrend. I höst är rutigt helt rätt!

Läs hela artikeln här »
sqdPEyUGFGEW

Romerska bad i Bath

Afternoon tea, heta källor och ett av Englands finaste bed & breakfast. Den klassiska kurorten Bath är ett resmål som gjort för en värmande off season-weekend.

Läs hela artikeln här »
SD Street Jam 2018 Last Spot By Miss P
7d54e23e277c4cb1fce57c8527a004fe

Los Angeles tar steg mot pälsförbud

USA:s andra största stad och ett av den globala modeindustrins centra, Los Angeles, rör sig mot ett förbud mot försäljning och tillverkning av en rad pälsprodukter.

Läs hela artikeln här »
8435242bb8f96b21df6cd1b3d31cd744

Uppgifter: Maroon 5 klara för Super Bowl

Efter stjärnor som Lady Gaga, Beyoncé och Justin Timberlake verkar det vara dags för ett band att uppträda under Super Bowls halvtidsshow nästa år.

Läs hela artikeln här »
DSC04226
okok4
abe18203d824bf300e2bd2acf04350b6

Lana Del Rey släpper nya albumet nästa år

Lana Del Rey är på gång med ett nytt album. I Radiokanalen Beats 1 avslöjar hon att den nya skivan "Norman fucking Rockwell" släpps nästa år, skriver Consequences of Sound.

Läs hela artikeln här »
G0urquTNJzpT

Vett och etikett i loppisgrupper på Facebook.

"Reserverar", "kö", "min!!!". Det här är vanliga begrepp i alla loppisgrupper på Facebook. Hur ska man egentligen bete sig i loppisgrupperna? Finns det generella vett och etikett-regler? Självklart. Här är de.

Läs hela artikeln här »
crop A6qyMIvNumT1

Erica från Vasa lanserar nytt modekoncept i Paris: Hyr din garderob online

Ur frustration föddes företagsidén. Varför köpa ny klänning till varje bröllopsfest när du kan hyra en? Erica Nieminen från Vasa lanserar Clothéque för fransmän intresserade av nordiskt mode med hållbarhetstänk. Hyr en klänning och väska ena månaden, jacka och kjol nästa.

Läs hela artikeln här »
DSC03426
SV 210718 118

Senaste från Blogoteket

crop 0fb7dcf2ff0f006583e9e5441fb407ea

Coca-Cola vill utveckla cannabisdryck

Läsktillverkaren Coca-Cola vill hitta nya inkomstkällor när den traditionella dryckesbranschen inte utvecklas i den riktning man vill se. En variant kan nu vara att sälja drycker som innehåller cannabidiol (CBD), den icke-hallucinogena substansen i cannabis.

Läs hela artikeln här »
7WTTszGeWwBI

"Game of thrones" blev bästa dramaserie på Emmygalan

"Game of thrones" höll för favorittrycket och hämtade hem statyetten för bästa dramaserie på nattens Emmygala. En tv-prisutdelning vars inledning färgades av politik.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 09 18 kl. 08.11.40
Tambur 4
l5tjTBDEFV5S

Bjud på känsloupplevelser i form av smak och doft

Köp det som du gillar och som passar din plånbok. Låt aldrig någon tala om för dig vad du borde tycka om och vad som är ”fint” att dricka, skriver ÖT:s och VBL:s vinkännare Linda Nylund.

Läs hela artikeln här »
1811f75069cdab85af1c598761bbd9bc

Konstexperternas bästa investeringstips

Världens dyraste målning, Leonardo da Vincis "Salvator Mundi", ställs i veckan ut i Förenade Arabemiraten. Målningen klubbades i fjol för närmare 4 miljarder kronor. Rekordpriser spås bli vanligare inom konstvärlden. Men det finns en hel del att tänka på för den som är grön och vill investera i konst.

Läs hela artikeln här »
e0537dbc21b9c18f42032eb5cb1c1db9

Lil Wayne öppnar upp om självmordsförsök

Rapparen Lil Wayne avslöjar på sitt kommande album att han försökte begå självmord som tolvåring. Han hittade en pistol i sin mammas byrålåda och sköt sig själv i bröstet, något som han tidigare hävdat var en olycka.

Läs hela artikeln här »
73822d04ba10eba2df251e6501dcfa56

Anna Kendrick avslöjar sitt Obama-skämt

I en serie bilder, tagna för sex år sedan, syns skådespelaren Anna Kendrick skaka hand med USA:s dåvarande president Barack Obama, som samtidigt viker sig dubbel av skratt.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2018 09 17 kl. 10.22.53
41796790 1754209631314941 7222860687960178688 n

Veckans blogg: Nikonisten

På bloggen "Nikonisten" får vi ofta se bilder från konsterter och evenemang runt i Österbotten. Men vet är riktigt personen bakom kameran? Veckans blogg och bloggare är Johan Hagström!

Läs hela artikeln här »
IMG 6067
KRmhpzOMVD3o

Gammalt får nytt liv – samtidigt är själva processen terapi för paret

I januari flyttade Caroline Eriksson, 27, och Fredrik Kuni, 36, in i sitt nya hus. I det nya huset blandar de gammalt med nytt. En del av inredningen har de gjort själva eller restaurerat.

Läs hela artikeln här »
0sovrum
Af48qgkEO377

Alexander i Vasa åt 10.000 kalorier i en Youtube-video

Alexander Antell har en Youtube-kanal men satsar mer på Instagram. Där har han 12.000 följare och hans mål är att inspirera sin följarskara som gärna får växa och bli större.

Läs hela artikeln här »
IMG 0034
45861d6a8af618cf9316a24a8f264b78

Första biljetten till månen bokad

Världens första månturist har köpt sin biljett. Eller vederbörande får åtminstone en vända runt månen. Det meddelar företaget Space X.

Läs hela artikeln här »
iBAcAnCVTZmg

På vägen mellan Lissabon och Porto finns mycket att uppleva

En resa med bil genom landet är bästa sättet att närma sig den portugisiska själen. Magisk, sprängfylld av historia och med gastronomi av världsklass.

Läs hela artikeln här »
xubKfuxCzUdB

Se här hur Sandra i Vasa förvandlade sin balkong från förvaringsplats till en mysig oas

Först gick Sandra Holmäng i Vasa loss på Pinterest och sedan hemma på gården i Forsby, Pedersöre. Slutresultatet blev en balkong med maxad myskänsla. Se före- och efterbilder!

Läs hela artikeln här »

Hälsa & träning

Skarmavbild 2018 05 04 kl. 18.24.36