blogg header
Publicerad 31 maj 2017 kl 08:15

Sevendays presenterar: Eetu Piiroinen

Elitsimmaren Eetu Piiroinens sista projekt är Universiaderna i augusti och i hans nystartade blogg "The final countdown" får vi följa med förberedelserna fram till tävlingarna i Taipei.

Namn: Eetu Piiroinen, 21 år
Bor: I Vasa
Gör: Studerar på Hanken och simmar på elitnivå
Blogg: The final countdown

 

EETU OM: SIG SJÄLV

- Jag heter Eetu Piiroinen och är en 21-årig elitsimmare. Jag bor tillsammans med min flickvän i Vasa där vi båda studerar till ekonomer. Jag gillar all, precis all sport. Familjen består av mamma, pappa och en två år äldre storasyster.

 

EETU OM: SIN BLOGG

- Bloggen handlar övergången från elitsimmare till ja, "icke-elitsimmare". Varför jag avslutar min simkarriär och hur mitt liv kommer att ändras. Jag kommer också att skriva om vägen mot mitt livs största tävlingsevenemang, Universiaderna, där jag också avslutar min karriär.

- Jag har tidigare bloggat när jag var i 14-15-års åldern och då skrev jag om att som idrottare tänka lite outside the box och annorlunda än de flesta andra idrottare. Det gick bra i början, men det var svårt att hålla samma entusiasm och bloggen dog småningom ut. Det gav dock en bekräftelse på att jag någon gång kanske vill börja blogga igen. 

Varför ska man läsa just din blogg?
- Dels för att jag vill visa och berätta om mitt sista projekt i karriären och varför det är en större grej än att bara en dag konstatera att jag slutar. Dessutom har jag alltid varit unik i Finland, eftersom jag är den enda simmaren som satsat på långdistans på allvar i Finland, och inte flyttat utomlands.

 

EETU OM: BLOGGANDE

Vilka är dina favoritbloggar?
- En blogg som heter "Omista ja vaurastu", som drivs av en studerande som skriver om företagande och investering som studerande. Jag är väldigt intresserad av ämnet och hittar ofta mig själv i texterna.

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Sättet den talar till läsaren på. Att läsaren kan hitta sig själv i texterna och känner sig välkommen. Dessutom är humor oerhört viktigt tycker jag.

Vilket samtalsämne i den finlandssvenska bloggvärlden har du tröttnat på?
- Det har inte endast med bloggvärlden att göra, men absolut fitness. Motion är toppen, men efter några år av en konstant ökande mängd fitnessrelaterade bloggar, youtubeklipp och sociala media-profiler finns det en gräns för toleransen av dessa.

Vad bloggas det alldeles för lite om?
- Idrott på elitnivå. Få förstår hur mycket det kräver och jag tror att många skulle vara intresserade av att läsa om hur vardagen ser ut för en idrottare. Men kanske videoblogg skulle passa bättre för ett sådant ämne.

 

Här hittar du Eetus blogg.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Caroline Hognas artikel Sevendays

Sevendays presenterar: Caroline Högnäs

Träning och hälsa kommer utgöra en stor del av bloggen, men där emellan kan man också hitta inlägg om allt från skönhet till aktuella samhällsfenomen. Ibland kan det vara bra att ha en nypa salt till hands när man läser. Lär känna Sevendays nya bloggare Caroline Högnäs!

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1102317

U2 till Norden i höst

Den irländska rockgruppen U2 ger sig ut på en Europaturné i höst. Enligt en turnéplan på bandets hemsida blir det en konsert i Köpenhamn i Danmark den 29 september.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1104683

Rökförbud på thailändska stränder

Det blir förbjudet att röka på ett antal av Thailands mest populära turiststränder.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1104665

Många vittnar om övergrepp inom frikyrkan

Hundratals kvinnor inom Sveriges frikyrkovärld har delat med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp och trakasserier, under hashtaggen #sanningenskagöraerfria.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

58409046 l

Veckans blogglista: Gröna fingrar

Vilken är din bästa grönväxt? Ditt bästa odlingstips? Veckans blogglista handlar om gröna fingrar! Läs bloggarnas svar för att lära dig mera, eller ge dina bästa tips på din egen blogg.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800535 Screenshot 20180119 143221

Lifestyle

Skarmavbild 2018 01 19 kl. 16.22.07
VLBLOT 1104506

Facebook plattform för illegal djurhandel

Facebook har utvecklats till den största plattformen för handel av vilda djur i Filippinerna.

Läs hela artikeln här »
crop J151025Y

"Game of thrones" gör hotell världsberömt

Lainio snow village i Kittilä är numera världskänt. Årets tema i ishotellet är "Game of thrones", och bilder delas flitigt på sociala medier.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

Skarmavbild 2018 01 18 kl. 3.56.55 em

Kultur & konst

Skarmavbild 2018 01 18 kl. 23.23.22

Annons

vs3 361488

Möjligheternas campus finns i Vörå

Annons. Stämningen i huset är positiv och utbudet är mångsidigt. Unga från Norrvalla folkhögskola och Vörå samgymnasium trivs under samma tak.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

Skarmavbild 2018 01 18 kl. 23.26.26
VLBLOT 1104059

Mamman: Kritiserade H&M-tröjan inte rasistisk

En svart modellpojke från Sverige hamnade mitt i en världsomspännande kritikstorm sedan han burit en H&M-tröja med trycket "coolaste apan i djungeln". Nu säger mamman till SVT Nyheter att hon inte håller med dem som tycker att texten är rasistisk.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1103604

Birgitte Bardot sågar metoo: Tramsigt

Den franska skådespelerskan Birgitte Bardot riktar hård kritik mot metoo-rörelsen.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

Skarmavbild 2018 01 18 kl. 16.29.55

Djur & natur

resizedimage800600 JPEG bild 772B1ABE50E4 1
rak poke 387402

Så här ser husmanskost ut då Hawaii får bestämma

Poké – en mättande skål med marinerad fisk – härstammar från Hawaii och kom till då fiskare började servera bitar av dagens fångst som mellanmål. I en pokéskål är råvarornas kvalitet a och o.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800399 poddar3
jack white 2 820848

Jack White till Finland

Rockgiganten Jack White är klar för festivalen Ilosaarirock i Joensuu. Amerikanen White blev känd som ena halvan i duon The White Stripes.

Läs hela artikeln här »
crop 180118 fkranvatten 599261 a001nh 93035

Låt vattnet rinna innan du dricker

En ny undersökning visar att det kan finnas ansenliga mängder nickel, bly och koppar i kranvattnet om vattnet stått länge i vattenledningarna eller om kranen och ledningarna är nya.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

januarihemma

Hus & hem

resizedimage8001066 FullSizeRender 3