sevendaysxbernys

Kort vlogg om livet och träning

Skrivet av Daniela Krooks 28.11.2022

Kategorier:
YouTube Thumbnail 5

 

Läs hela inlägget

535 ord av de som varit.

Skrivet av Kia Sevón 27.11.2022

IMG20221024145546

Long time no see eller kanske jag bara ska slingra mig in här sådär försiktigt och hoppas på att ingen har märkt att jag varit borta. I skrivande stund är det första advent och jag har ätit julmat princip hela veckoslutet, nu klarar jag mig bra till julen. Känns som att tiden gått snabbt tillika som den gått långsamt, mycket har hänt men också ingenting. Vi snacka med vännerna om året och hur snabbt det gått, ni vet de man säger varje år. Kan inte säga 2022 varit "mitt år", kommer man någonsin känna så? Men tycker året har varit fyllt med en hel del glädje och inte så mycket sorg. Fast nu talar jag som att året redan är slut, vilket de inte är ännu vi har ju ändå en av den mysigaste månaden kvar <3

Läs hela inlägget

Advent, nej ho ho!

Skrivet av Ulf Lassander 27.11.2022

Kategorier:
fisch

Vilken advent! Började dagen med att skaffa granris och enris för de traditionella julpynten i trädgården.
Fixade till en ny klädställning till Röda Korsets Hjälplagret i Vasa.
Så blev den mörkt och lamporna tändes.
julljus
Blev lite pyssel med Smedsby uf:s nya revy i januari. Fungerar även denna gång som scenograf
och nu finns det med ett inslag av Strömsö. Blev till att testa digitala korsstygn.
uffes korstygn
”Vad vill du äta i kväll”... ”Fish and chips”...”OK”
Så var det dags att fritera.
Gumman fixade aioli och potatisen.
fischSå gott med ett kallt rosévin till.
Nu blir det dags för relaxing.
Härlig med ett eukalyptusbad i mörkret.
poolHa en fortsatt trevlig advent.

Läs hela inlägget

När prestationsångesten tar över

Skrivet av Barbara Meinhart 21.11.2022

DSC 1890

Som jag har nämnt i mitt föregående inlägg avlägger jag för tillfället en utbildning inom psykisk ohälsa. Som praktikuppgift har jag valt att blogga om mina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa. Detta är del 2 där jag berättar om hur det är att leva med prestationsångest. Del 1 om ofrivillig ensamhet hittar ni här.

Läs hela inlägget

En livsuppdatering!

Skrivet av Daniela Krooks 14.11.2022

Kategorier:
Screenshot 2022 11 14 at 2.12.15 PM

HEJ! Nu var det allt ett tag sen jag kavlade upp ärmarna och skrev litegrann här! 

Läs hela inlägget

En kommande föreläsning om ett gott liv med psykisk ohälsa

Skrivet av Pamela Lundberg 14.11.2022 | 1 kommentar(er)

mentalhalsoveckan 20222

Jag ser jättemycket fram emot denhär föreläsningen, där jag kommer att prata i egenskap av erfarenhetsexpert. Jag tycker det skall bli superkul att få föreläsa - och dethär ämnet är något som jag brinner för och ofta pratar om även här på bloggen. Jag kommer inte prata lika ingående om min historia av dåligmående som jag hittills gjort under mina föreläsningar, utan istället fokusera på "ett liv värt att leva".

Läs hela inlägget

Fullt öös på Ritz!

Skrivet av Johan Hagström 11.11.2022

Z630094

Alltid i mellanåt blir det fart på Nikonisten. Fredagens konsert bjöd på fullt ööös från början till slut. Stefan Sundström med sitt band Den Sista Jäntan körde hårt på Ritz. Gänget är för tillfället på Finlandsturné. Torsdag gällde Uleåborg och onsdag på Kulturgaraget i Kokkola. De var imponerade av garaget.

Läs hela inlägget

Comfort food, stönande & klagande

Skrivet av Izabella Fant 10.11.2022

IMG 0313

Här har det tydligen varit tyst i ett par veckor och under den tiden har det hänt lite grejer som vi nog måste gå igenom. För det första har jag flyttat till Helsingfors, var jag ska bo i 6 veckor. Storstadslivet smakar bra. Lika bra som min fryspizza som slinker ner i mej i skrivande stund. Ville ta ett bildbevis med min webkamera tills jag insåg att det inte existerar på min dator? Borde inte alla datorer ha det inkluderat halå? Den har ju en kamera så vad är problemet liksom. Jaja före ni säger att jag ska ladda ner nån jävla app så har jag redan hunnit efterlikna en good old webkamera-bild med min mobil. Pixligt och kallt medljus från skärmen ska det va.

Läs hela inlägget

Kyrkans man?

Skrivet av Mikael Elvis Ahlgren 09.11.2022

JagUppeSicilien

Det är församlingsval på gång och då händer det något oväntat...

Läs hela inlägget

Till min vän Matilda

Skrivet av Barbara Meinhart 06.11.2022

leaf 3561148 1280

För tillfället avlägger jag en utbildning inom området psykisk ohälsa. Jag har fått uppgiften att dela med mig av egna erfarenheter inom psykisk ohälsa i form av ett blogginlägg, en videoinspelning eller på ett annat valfritt sätt. Jag har valt att skriva ett blogginlägg kring ofrivillig ensamhet eftersom ensamhet är ett stigmatiserat och nästan skamfullt ämne. Ofrivillig ensamhet kan drabba vem som helst och när som helst under livet och kan leda till psykisk ohälsa, såsom ångest och depression. Ensamheten börjar ofta med en stor förändring i livet, till exempel med en flytt till ett nytt land. 

Läs hela inlägget