Sofies header

Äppelpaj­gröt

Skrivet av Sofie Sergelius 22.10.2017 | 0 Kommentarer

Appelpajgrot 1

Jag har säkert tidigare nämnt att jag är galen i gröt. Nu då det är äppelsäsong så blir det äppelinslag i nästan all min gröt, då jag har tid vill säga. På veckoslut har man alltid ett par timmar extra på morgonen och då passar det att slänga ihop en smakrik och kryddig äppelpajgröt. Morgonen börjar perfekt då man sitter med en stor skål med gröt och en kopp kaffe, och ser på MasterChef Australia. 

Appelpajgrot 3

 

ÄPPELPAJGRÖT

2 personer

KRYDDIGA ÄPPELTÄRNINGAR

2 små äppel

0,5 tsk kanel

1 krm malen ingefära

 

GRÖT

2 dl havregryn

3 dl vatten

1 krm vaniljpulver

0,5 tsk kanel

1 krm nejlika

1 krm muskotnöt

2 krm ingefära

1 msk honung

1 msk hackade valnötter

1 msk tärnade torkade tranbär

 

  1. Skala och skär äpplena i små tärningar. Klicka smöret i en stekpanna, hetta upp och tillsätt äppel. Rör om i ett par minuter tills äpplena börjar bli gyllene. 
  2. Kombinera kanel och ingefära i en liten skål och rör ner i de stekta äppelbitarna. Häll över på en tallrik och låt stå medan du tillreder gröten.
  3. Mät upp havregryn, vatten, vanilj och kanel i en samma kastrull som äpplen stektes i. Koka på medelvärme i ett par minuter tills gröten är klar. Rör ner övriga kryddor och tillsätt sist ett rått ägg. Vispa gröten ordentligt på låg värme i en minut. Ta bort gröten från värmen och häll över i portionsskålar.
  4. Toppa gröten med det stekta kryddiga äppelbitarna, hackade valnötter och tranbär och ringla över honungen.

Appelpajgrot 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar