Sofies header

Bönsoppa

Skrivet av Sofie Sergelius 15.01.2018 | 0 Kommentarer

Bonsoppa

Äter man vegetariskt måst man ta hand om att få i sig tillräckligt med protein. Baljväxter är en utmärkt proteinkälla, och bönor passar helt perfekt i en soppa. Den soppan är nu inte bara billig och god, utan även super snabb att tillreda om man använder sig av bönor på burk.

BÖN- OCH TOMATSOPPA 

6 portioner

2 gula lökar

2 stora vitlöksklyftor

1 tsk olivolja

800 g tomatkross

1,2 liter vatten

2 kycklingbuljongtärningar

200 g stora vita bönor (färdigt kokade)

200 g kidneybönor (färdigt kokade)

200 g kikärter (färdigt kokade)

1 krm chiliflingor

1,5 krm grovmalen svartpeppar

50 g parmesan

 

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olivoljan i en stor kastrull.
  2. Tillsätt tomatkross, vatten, kycklingbuljongtärningar, alla bönor, chili och svartpeppar.
  3. Låt soppan puttra på medelvärme i 20 minuter. Servera med parmesanflarn.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar