Sofies header

Broccoli och fetaostpaj

Skrivet av Sofie Sergelius 07.02.2018 | 0 Kommentarer

Pajer är nog den ultimata "töm kylskåpet" maträtten. Du kan slänga (nästan) vad som helst i en paj, använd din fantasi (och det du hittar i kylskåpet).

Som en av de sista rätterna i utmaningen om att äta för 100€ på en månad, är en paj definitivt det perfekta valet. Jag hade redan från början planerat att tillreda en paj med broccoli och feta eftersom jag använd mig av dess ingredienser även i andra rätter under de senaste två veckorna. Det jag ännu lade till var soltorkade tomater (hade en God knows when öppnad burk i kylskåpet), en deciliter turkisk yoghurt som blivit över, och en skvätt grädde. Ifall man varken har yoghurt eller grädde kan man bra byta ut dem mot samma mängd mjölk.

Pajer har aldrig riktigt varit min grej, så jag behövde lite hjälp med botten. Pajdeg till salta pajer - ett alldeles underbart recept från bloggen Made from scratch, och jag tänkte att det passar ju bra in att även prova på saker som andra bloggare här på Foodly gjort. Och jag var minsann nöjd med resultatet på pajskalet :)

Broccoli fetapaj

BROCCOLI OCH FETAOSTPAJ

En sats pajdeg

250 g broccolifloretter

100 g fetaost

2 msk finhackade soltorkade tomater i olja

1 tsk citronsaft

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

1 krm chiliflingor

1 dl grädde

1 dl turkisk yoghurt

2 ägg

1 krm salt

 

Tillred pajdegen enligt instruktionerna. 

Värm ugnen till 200 grader.

Skär broccolin i små floretter och smula sönder fetan.

Ta fram pajdegen, kavla ut den och placera i en smord form. Pressa ut ända upp till kanterna och nagga botten.

Blanda broccolifloretterna, den smulade fetan och den hackade soltorkade tomaten och placera på pajbotten.

Ringla över citronsaften, pepparn och chiliflingorna.

Vispa ihop grädde, yoghurt, ägg och salt. Häll blandningen över fyllningen.

Grädda pajen på mellersta falsen i 30 minuter.

Broccoli fetapaj hel

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar