Sofies header

Choklad­gröt med nice cream

Skrivet av Sofie Sergelius 22.04.2018 | 0 Kommentarer

Gårdagens nice cream frukost blev helt enkelt för god, så jag fortsatt med samma linje i dag. Gårdagens glassats var stor och det blev ganska mycket över, så varför inte använda det i dag tillsammans med min vanliga frukost: gröt med chokladsmak. Gröten är alltså samma som jag brukar äta under min Abs are made in the kitchen utmaning, men med lite mindre banan.

Chokladgrot med nicecream second

Eftersom det är söndag så tänkte jag unna mig en lite större frukost/brunch, så det här med att kombinera nice cream med gröt är ändå inte en helt galen idé. Ska vi vara ärliga så ser det ju inte vidare hälsosamt ut, men trust me on this one - det här är gott utan att smaken fått lida. Crazy right?

Bästa resultatet på gröt med nice cream får du av att tillreda glassen kvällen innan eftersom den då hinner stelna i frysen. Gröten kommer att vara lite varm då den serveras och ifall man inte vill ha helt rinnande glass är det därmed bra att ta fram den frysta glassen så sent som möjligt. I dag började jag med att koka gröten, sen förberedde jag alla toppings, sen tog jag fram glassen och gjorde tre bollar. Efter det var det bara att sammanställa det hela. 

Chokladgrot med nicecream

CHOKLADGRÖT MED NICE CREAM

1 portion

En halv sats choklad-jordnötssmörs nice cream

40 g havregryn (3.2 g fett, 22 g kolhydrater, 5.6 g protein, 140 kcal)

2.5 dl vatten

50 g skivad banan (0.2 g fett, 6.75 g kolhydrater,  30 kcal)

25 g blåbär (0.2 g fett, 1.2 g kolhydrater, 7 kcal)

10 g jordnötssmör (5.4 g fett, 2 g kolhydrater, 2.5 protein, 66 kcal)

0.5 dl chokladsmakande proteinpulver (1.5 g fett, 0.75 g kolhydrater, 14 g protein, 72.5 kcal)

Summa (gröt): 32.30 g kolhydrater, 10.5 g fett, 22.1 g protein, 315 kcal

Summa (nice cream): 34.87 g kolhydrater, 11.94 g fett, 12.55 g protein, 297.25 kcal

 

Summa (totalt per portion): 67.17 g kolhydrater, 22.44 g fett, 34.65 g protein, 612.25 kcal

 

Börja med att tillreda glassen. Häll över i en burk och ställ i frysen för minst 20 minuter. 

Tillred gröten genom att mäta upp havregryn och vatten i en kastrull. Koka under omrörning tills gröten tjocknat.

Ta bort gröten från plattan och rör i proteinpulver. Låt gröten svalna eftersom den ska serveras med glassen.

Toppa med skivad banan, jordnötssmör, blåbär, lite kiwi och övrigt smått och gott. Kolla på nice cream receptet för att få lite inspiration.

Chokladgrot med nicecream main

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar