Sofies header

Visa alla inlägg skrivna mars 2018

Blodapelsin­smoothie

Skrivet av Sofie Sergelius 05.03.2018 | 1 kommentar(er)

Njut för fulla rullar av all blodapelsin medan det ännu finns! Ifall det nu inte råkar finnas blodapelsin mera så går det bra att byta ut den mot vanlig apelsin eller mandarin - lite beroende på säsong. 

Ps. Mina super siistiga lightbulb glas från Seychellerna - hur coola är inte dom!?

Smoothies blodapelsin

 BLODAPELSINSMOOTHIE

2 blodapelsiner

1 fryst banan

1 dl kokosmjölk

1 krm vaniljpulver

0.5 krm kardemumma

Filea blodapelsinen genom att skära bort allt skal och sedan skära loss klyftorna mellan apelsinens hinnor.

Placera blodapelsin, frysta bananbitar, kokosmjölk och vaniljpulver i en blender och kör till en jämntjock smoothie.

Toppa smoothien med kardemumma och servera kall med ett sugrör.


Blodapelsin­våfflor med nice­cream

Skrivet av Sofie Sergelius 04.03.2018

Våfflor, våfflor, våfflor. Alltid lika gott, lika uppskattat och lika roligt.  Efter att ha sett hur andra gottar sig med våfflor på veckosluten kom jag på att jag vill vara en av dom människorna! Söndagar är till för att ligga i sängen, se på serier, och hädan framöver äta våfflor. 

Jag har aldrig haft ett våffeljärn, (crazy I know) så ett par dagar innan min födis fick jag nog - nu skulle ett våffeljärn inhandlas! Ett par veckor senare, det vill säga right now, så har vi ätit våfflor alla lördagar och söndagar sedan dess.  Medan det ännu finns blodapelsiner gjorde jag blodapelsinvåfflor, men det går bra att byta ut mot vanlig apelsin eller varför inte citron. Med citron ska man bara komma ihåg att minska på mängden saft. Men long story short - här är receptet på mina citrusvåfflor.

Blodapelsinvafflor ovan

BLODAPELSINVÅFFLOR

1,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1 msk socker

1 dl blodapelsinsaft

1 dl mjölk

1 ägg

1 blodapelsin

50 g smält smör

2 msk lönnsirap.

 

Rör ihop vetemjölet med bakpulver, vaniljpulver och socker. Rör ner blodapelsinsaft, mjölk och ägg och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt zest från en blodapelsin och det smälta smöret.

Värm våffeljärnet och pensla med lite smör så att våfflorna inte fastnar i järnet.

Grädda våfflorna i 5-8 minuter beroende på järnet. Servera våfflorna med nice cream, blodapelsinklyftor och lönnsirap.

 

VANILJ NICE CREAM

2  frysta skivade bananer

1 krm vaniljpulver

 

Mixa de frysta bananerna till en slät glass-aktig massa i en matberedare (det tar ett par minuter).

Smaksätt med vaniljpulver och servera med våfflorna.

Blodapelsinvafflor sang


Blodapelsin­mimosa

Skrivet av Sofie Sergelius 01.03.2018

Kan en dag få ett bättre slut än med ett glas Mimosa? I don't think so, ifall vi inte talar om hur en brunch kan börja bättre, då är svaret också "med en Mimosa".  Mimosa är en drink bestående av saft (oftast apelsin) och torr skumppa eller champage. Jag fortsätter med blodapelsintema så länge som dom är i säsong, det vill säga ett par veckor till, och därför består min after work drink av blodapelsin. 

Blodapelsinmimosa

BLODAPELSIN MIMOSA

1 flaska Prosecco

4 blodapelsiner 

Pressa blodapelsinerna, häll upp i glas och toppa med skumppan. Servera Mimosan kall.