Sofies header

Dragon egg

Skrivet av Sofie Sergelius 28.05.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

När Egg in Cloud börja dyka upp på alla möjliga sociala medier så börja jag tänka att wait a minute, såg jag inte något liknande två år sedan? En bild-delningssida som jag spenderar waaay to much time on hade en bild på en äggrätt som kallades "Dragon egg". Där hade någon vispa upp äggvitor, format till ett "bo" fyllt med ost, köttfärs och en äggula. Som en stor Game of Thrones fan älskade jag idén av att äta "drakägg". Super Cool.

Receptet skrev jag ihop baserat på den info jag fick från bilderna som fanns på nätet, och resultatet blev riktigt bra :) Äggulorna som blev över passar perfekta att göra en Hollandaisesås på. Till fyllningen använde jag lite av Taco-skillet rätten som jag gjorde för Foodly igår. 

 

Dragon egg 2

DRAGON EGG

2 portioner

6 äggvitor

2 äggulor

2 krm salt

1 krm grovmalen svartpeppar

2 krm tabasco

20 g parmesanflarn

2 msk chili-con-carne (eller kryddad köttfärs)

2 tsk rökt paprikapulver

2 tsk vitlökspulver

1 tsk spiskummin

2 krm chiliflingor

 

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Separera äggvitorna från gulorna. Spara två gulor till fyllningen och använd resten till en Hollandaisessås.

3. Vispa upp äggvitorna. Tillsätt salt, peppar och tabasco och fortsätt vispa äggvitorna till ett hårt skum.

4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

5. Ta hälften av äggviteskummet och forma två runda "bon" med en grop i mitten. Fyll gropen först med parmesanflarn, lägg på 1 matsked chili-con-carne och toppa med en äggula.Dragon egg fylld

6. Fördela resten av äggviteskummet på äggboet och forma till ett ägg med hjälp av en sked.

7. Strö rökt paprikapulver, spiskummin och chiliflingor på drakäggen.

Ograddad dragonagg

8. Grädda äggen på ugnens mellersta fals i 12 minuter.

 

Servera Dragon eggs varma

 

Ifall du inte tycker om en rinnande gula kan du grädda drakäggen först 10 minuter på 160 grader, och sedan höja temperaturen till 175 grader och grädde äggen i ytterligare 8 minuter.

Dragon egg
Dragon egg 3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar