Sofies header

En äkta journalist - med deadline

Skrivet av Sofie Sergelius 15.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Blomkalssoppa

Igår kände jag mig för första gången som en äkta journalist. Hittills har jag bara producerat recept och artiklar till sajten som sedan även publicerats i tidningen. Igår utgick jag för första gången från tidningen. VBLs nyhetschef ringde mig på morgonen och undra ifall jag följt med blomkålsdebatten i tidningen. Det hade jag, så innan han fråga så börja jag redan tänka på olika blomkålsrecept. Och jo jag fick en beställning: blomkålsrecept med bilder. Deadline ikväll (måndag) eftersom det publiceras i torsdagens tidning. Det är första gången som jag känner att "jess - jag är journalist, med deadline och allt!".

Att fixa ihop tre recept på 6 timmar var inte så svårt som jag tänkte mig, delvis på grund av den fantastiska råvaran jag skulle utgå ifrån. Blomkålen är extremt versitil, och ifall jag haft mera tid skulle jag ha gjort ännu fler recept. Nu skulle det gå snabbt att tillreda, och blomkålen skulle ha huvudrollen. Planera - handla - tillred - finslipa - styla - fota - skriv recept - skicka in. Så enkelt är det.

Så det var bara att börja tänka och skissa ut recept, och hoppas att de blir så bra som man ser dem i huvudet. Sen hoppade jag och pappa i båten och körde till Dalsbruks K-butik. K-butiken Kompis i Dalsbruk har ett bra urval och betjäningen är toppen, så då vi handlar i Dalsbruk så kör vi med Kompis.  Dom hade fin och färsk blomkål, vårlök, koriander, yoghurt och allt annat jag hade på min inköpslista. 

Det blev tre recept som går att göra på under 30 minuter: blomkålsbiffar, blomkålssoppa och blomkålssallad. Se efter torsdagens VBL och ÖT, för där hittar ni recepten. Dom kommer även till Foodly inom kort :)  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar