Sofies header

Färgglad kyckling­penne med avokado

Skrivet av Sofie Sergelius 02.08.2017 | 0 Kommentarer

Om vi börjar med lite serious business här i mellan, innan ni hittar receptet som inlägget nu centrerar kring. Jag har inte varit vidare aktiv med bloggen den senaste tiden - and I'm sorry about that. Efter att ha varit på lunch med Nathalie så kom jag fram till att jag bloggar av egen vilja, och delvis så att mamma och pappa ska veta vad jag syssla med här uppe i norr :) Så, även om man kanske inte varje dag har något att komma med så kan det vara trevligt för de få personer som följer med att veta vad som händer. Därmed är det dags att sätta sig ner och börja blogga aktivare igen. Har även funderat på att följa i Sevendays fotspår och börja skapa "veckans blogglista" som bloggarna vid mån om möjlighet kan svara på. Ske se vad bloggarna för Foodly tycker om det hela :)

.....meeen nu går vi tillbaka till receptet - prego!

Kyckling och avokadopenne main

Finns det något godare än en pasta mot hunger? Jag äter helt galna mängder med pasta och skulle nog aldrig klara av att lämna bort kolhydrater ur min kost, typ LCHF. Jag har provat. Klarade mig typ fem dagar tills jag var av den åsikten att jag är värd en rejäl Carbonara. Nu hade jag varken grädde eller pancetta hemma så det fick bli en mycket färgglad kyckling- och avokadopasta istället. Avokadon tillför ett krämigt element till pastan, utan att man måste tillsätta grädde.

Vill du göra en vegetarisk variant är det bara att lämna bort kycklingen och istället fylla på med stekta kikärter.

 

FÄRGGLAD KYCKLING­PENNE MED AVOKADO

2 portioner

120 g glutenfri pennepasta

2 msk olivolja

0.5 st rödlök

3 vitlöksklyftor

1 msk smör

4 st kyckling innerfiléer

1 krm salt

1 krm grovmalen svartpeppar

1 krm chiliflingor

2 msk finriven parmesanost

1 avokado

1 tsk citronsaft

10 st körsbärstomater

1 msk finhackad basilika

  1. Koka pastan i 10-12 minuter med ett kryddmått salt. Stek kycklingen medan pastan kokar för att spara tid. Ringa hälften av olivolja över den kokta pennen så att den inte börjar klibba.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingfiléerna i ca 10 minuter, ca 5 per sida. Smaksätt med salt, peppar och chili. Häll på två matskedar med vatten och låt småputtra på låg värme medan du tillreder övriga delar av maträtten.
  3. Finhacka rödlök och vitlök. Häll resten av olivoljan i en stekpanna och fräs löken ca 3 minuter. häll över i en tallrik och ställ åt sidan.
  4. Skala och skär avokadon i små tärningar och halvera körsbärstomaterna.
  5. Ta bort kycklingen från värmen och skär filéerna i bitar. 
  6. Blanda ihop samtliga ingredienser och citronsaft i en beredningsskål och rör om. Fördela pastan mellan två tallrikar och strö över extra parmesan och basilika enligt egen smak.

Kyckling och avokadopenne

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar