Sofies header

Fem saker du kanske inte visste om mig

Skrivet av Sofie Sergelius 18.09.2018 | 1 Kommentarer

Taggar:

Det är sällan jag skriver något personligt här på bloggen, men på söndag såg jag att Malin Lundsten som bloggar under Travel with Malin gjorde en lista där hon berättar om sådant man kanske inte visste om henne. Kanske det är bra att även jag ibland bjuder lite på mig själv. 

Sofie Erik 182

Då jag startade Foodly hade jag faktisk en regel - ingen bloggar om något privat. Jag ville att Foodly skulle vara en nischad portal, men ganska snabbt måste jag inse att det är bra att blanda lite privat med nischen. De flesta vill kanske inte läsa om just din vardag, men de vill nog gärna veta vem personen bakom bloggen är. Så jag fundera över vad jag kanske inte berättat för exakt alla och grävde fram lite bilder som är minst 6 år gamla.  

Här kommer alltså ett lite annorlunda inlägg från min sida. Kommentera gärna ifall det faller i smaken, eller ifall jag bara ska hålla mig till mat :)

1. Jag är otroligt allergisk mot alla pälsdjur.

Ändå är jag väldigt djurkär och vill gärna paija alla hundar, katter, marsvin och kossor jag stöter på. Incidentally har jag mild astma, och går alltid omkring med en inhalator för säkerhets skull. Ett par gånger har det varit riktigt illa, och då menar jag att jag knappt kunnat andas eller se innan attacken gått om. Katter är värst, dom dödar mig på cirka 4 timmar. Hundar klarar jag längre, men instängd i ett rum med en hund och mina luftvägar täpps på cirka 6 timmar. Suicide by puppy skulle på riktigt kunna hända helt i misstag. 

P1140318Jag med en gatuhund på Bali. Kan helt enkelt inte låta bli att röra alla söta djur. Even if it kills me.

2. Jag är dålig på kroppskontakt.

Ifall jag inte känner dig väl så vill jag helst inte röras vid. Blir tokig då någon jag aldrig träffat tidigare typ pussar mig på kinden. Eller kramar mig. Skaka hand går. Och inte är det precis som om att jag tar ett steg tillbaka om någon nu envisas med att krama mig, jag är bara väldigt obekväm i den situationen. Ifall vi har kramats kan du nästan räkna dig som en av mina närmaste vänner :) 

Vappen 10 037 Vappen typ 10 år sedan. Crazy.

3. Jag tvättar händerna minst 50 gånger om dagen.

I och för sig är jag ingen germaphobe, men har svårt med att röra i något som jag inte tidigare under dagen rört i utan att gå och tvätta händerna. Vi måste byta kökshandduken nästan dagligen i vårt hushåll eftersom jag ständigt blöter ner den då jag torkar händerna. När man arbetar mycket med mat är det en bra grej, men ibland blir jag riktigt irriterad över hur jag hela tiden har den känslan av att mina händer är smutsiga och måste tvättas. I tone down the crazy runt andra människor men tvättar händerna extra noggrant då jag är ensam igen.

P1130890 Jag på kockkurs i Vietnam, hitta ingen där jag tvätta händerna :)

4. Har haft hjärnskakning tre gånger.

Första gången jag fick hjärnskakning gick jag i högstadiet. Då jag föll medan jag skrinna. Andra gången hände det i gymnasiet då jag föll bakåt medan jag snowboarda (tur nog hade jag hjälm, den sprack nämligen). Orsaken till att jag föll är att jag inte kan snowboarda. Det var första och sista gången jag prova. Håller mig till slalomskidor thank you very much.

Sofie Are 034 16-åriga Sofie i Åre, där hjärnskakning nummer två hände. Tur jag inte föll den här dagen, har ju ingen hjälm här. Idiot.

Tredje gången hände det då jag studerade vid ÅA och halkade med klackar på isen då jag höll på att gå över vägen. Men jag har aldrig brutit någonting, peppar peppar. Efter min tredje hjärnskakning har jag känt mig snäppet dummare och långsammare i huvudet. Kan liksom inte formulera meningar riktigt lika snabbt som förr. Kanske det sitter mellan öronen, men så känns det i alla fall.

5. Jag har tre stora ärr.

Ett på vänsterfot från en operation då jag var på åttan, en på höger handled som kom då jag jobbade på Finlandiahuset och skulle flytta på en bardisk (den tunna metallskivan på disken lossnade och trycktes in i min handled. Senare täckte jag ärret med en tatuering), och en fläck på låret som kom två år sedan då jag tappade en kastrull med kokande gröt på benet, medan jag bara hade shorts på mig. Tro mig när jag säger att ni INTE vill ha kokande gröt fast på bar hud.

P1140581 Tatuering som täcker lite av ärret på handleden.

BONUS. Ärret på handleden som jag täckte med en tatuering kostade mig en tequila shot på en bar på Bali. Bra deal. Ärret är egentligen ganska litet, syns där på bilden på vänstra sidan, men it hurt like hell. Tatueringen tog mindre ont.

That's it folks. Borde jag skriva mera privat här på bloggen? Vad tycker du?

Kommentarer

  • Sandra Neuman 18/09/2018 10:57am (23 månader sen)

    Nice med lite personlig fakta! :) Det jag kom att tänka på med dina hjärnskakningar och att du känner dig trög efteråt. Jag läste så sent som igår om hjärntrötthet och att man faktiskt kan få sånt av exempelvis hjärnskakning :)

    • Sofie Sergelius 18/09/2018 11:23am (23 månader sen)

      Roligt att du tycker så :) Är det sant? Jag borde kanske lite läsa lite om hjärnskakningar :D

Skriv en kommentar