Sofies header

Feta och spenat­omelett

Skrivet av Sofie Sergelius 05.02.2018 | 0 Kommentarer

Spenat och feta är en utmärkt kombination - även i en omelett. Omelett är överlag en enkel och mättande måltid som passar både till frukost, lunch och middag. Det går bra att använde både fryst eller färsk spenat, ta helt enkelt det du har :)

En omelett är super att tillreda då du inte har energi att satsa på matlagningen, men ändå vill äta gott. Välj dina favorit smakkombinationer för salta maträtter och kombinera dem i omelettform. Ifall feta och spenat inte faller dig i smaken  kan du prova på lök och tomat, rödbeta och getost, köttfärs och cheddar, eller varför inte rökt lax och färskost?

Feta spenatomelett2

FETA OCH SPENATOMELETT

1 gul lök

1 tsk olivolja

5 ägg

5 msk mjölk

2 krm salt

1 krm grovmalen svartpeppar

150 g finhackad fryst spenat (upptinad)

100 g fetaost

50 g färsk spenat

1 tsk balsamico

5 körsbärstomater

 

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i olivoljan i ett par minuter.
  2. Smula sönder fetaosten.
  3. Vispa upp äggen och rör ner mjölk, salt, peppar, det tinade frysta spenathacket, samt hälften av fetaosten. Rör ner den frästa löken och rör om ordentligt.
  4. Häll lite till olja i stekpannan, sänk temperaturen och häll äggsmeten i pannan. Skaka försiktigt om stekpannan med jämna mellanrum så att ägget som inte stelnat i mitten lite rinner över mot kanterna. Du kan även lyfta lite på omeletten med en stekspade så att äggsmeten rinner in under den färdigt gräddade omeletten.
  5. Placera ett lock på och grädda omeletten på låg värme under locket cirka 7 minuter.
  6. Servera omeletten med färsk spenat, balsamico och halverade körsbärstomater.

Feta spenatomelett andra

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar