Sofies header

Foodly x Sevendays = Sant

Skrivet av Sofie Sergelius 04.04.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

I dag smällde det: Foodly och Sevendays slogs ihop till en och samma lifestyle sida, nu med en helt egen recept del. Var det oförväntat? Kanske, kanske inte. 

För den som inte är bekant med mig från Foodly, allow me to introduce myself. Jag heter Sofie Sergelius, Helsingforsare som sedan 6 år tillbaka bor i Vasa. Gift med Erik och är för tillfället 25 veckor gravid med vår son. Arbetar på HSS Media på B2C sidan med den digitala kundresan. Tidigare projektchef för Foodly.fi. I det här inlägget tänkte jag kort reflektera kring denna sammanslagning av Foodly och Sevendays, lite med insider syn på det hela.

SEVENDAYS X FOODLY

Allting började faktiskt redan förra hösten med att vi börja fundera på en helt ny sajthelhet för HSS Media. Ambitionsnivån var hög. Vi gjorde upp tidtabeller, skrev både konceptbeskrivningar och projektplaner. Vi gjorde upp en ny grafisk form och funderade på nya namn. Men sen kom verkligheten emot. Vi hade ju redan två etablerade sidor som vi kunde köra ihop istället för att börja bygga upp ett helt nytt koncept. I oktober presenterade jag våra alternativ för vår ledning där det sedan bestämdes att Foodly + Sevendays = Sant. Det var i samma väva som jag fick mitt nya arbetserbjudande, att leda större projekt inom företaget (inlägget om mina nya arbetsuppgifter går att läsa här.). Då blev det även självklart att det är Julia som ansvarar för vår sajtsammanslagning. Och hon har jobbat med projektet sedan dess och gjort ett fantastiskt jobb! Det har inte varit något enkelt jobb att koordinera kan jag tänka mig.

Men nu finns hela gamla Foodly inne under Sevendays 2.0! De som besökt bägge sidor tidigare noterar att det är Foodlys layout men Sevendays funktionaliteter. En bra kombination, tycker jag. Nytt och fräscht med nya sidor och bloggare att bekanta sig med.

Hur känner jag mig nu då min "bebis" inte finns som en egen helhet mera? Foodly var ju min, det jag jobbat för och med i 2 års tid. Ett arbete jag stortrivdes med från dag 1. Sajten och arbetet blev en del av min identitet (känns det som). Nu är jag inte längre projektchef för Foodly, bara helt vanlig innehållsproducent vid behov. Foodly kommer ju inte att försvinna från våra tidningar bara för att vi slog ihop sidorna. Allt fortsätter som vanligt fram till sommaren, varefter det kommer en del förändringar på grund av att jag blir mammaledig.

Konstigt nog är jag inte värst sentimental gällande faktumet att Foodly.fi inte längre används. Det var roligt så länge som det varade och var smart att ha en egen sajt. Sen fick jag ju nya arbetsuppgifter som jag roligt nog trivs ännu bättre med. Nu har jag egentligen det bästa av två världar där jag för det första får göra recept då det passar men inte längre  behöver jobba med alla de dagliga administrativa processer som hör till att driva en sajt. För det andra får jag leda ett annat enormt projekt på B2C sidan, där det synligaste utåt är all marknadsföring för HSS Medias, både redaktionellt och sälj. Igen kan jag konstatera att jag har en otroligt tur. Faktiskt samma sak som jag konstaterade då vi lanserade Foodly 2017 (vilket du kan läsa om här). 

Det var trevligt så länge som det varade, annat kan jag inte säga. Jag älskade varje minut. Från och med nu är jag en helt vanlig bloggare här på nya Sevendays. Och jag är jätte glad över att blogga här speciellt nu då jag snart blir på mammaledigt och säkert kommer att behöva ett utlopp för mina tankar. För den som inte läst min blogg tidigare: välkommen! Som under Foodly.fi kommer jag även i fortsättningen blogga mest recept på allt mellan himmel och jord. Kanske det blir lite mera annat än bara recept i framtiden, ja får se hur mitt liv ser ut med bebin. Men nu ska jag bara njuta av att få följa med allt fint som händer här på sajten. Until next time, ciao. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar